نتایج بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
page
dwqa-question
dwqa-answer
e-landing-page
wpforms

آیا حق اولاد فرزند پسر که خودش شاغل شده است قطع می‌شود؟

سن من بالای 18 سال تمام است و در حال تحصیل هستم و گواهی تحصیل نیز برای کارفرما پدرم ارائه کرده‌ام و حق اولاد پرداخت می‌شود. الان احتمال دارد که مشغول به کار شوم.

در صورتی مشغول به کار شوم آیا حق اولاد پس از اشتغال قطع می‌شود؟ اگر برادرم که کمتر از 18 سال دارد مشغول به کار شود حق اولاد پرداختی به پدرم از بابت برادر کوچکتر قطع می‌شود یا نه؟


شرایط پرداخت حق اولاد فرزند پسر کمتر از 18 سال

شرایط پرداخت حق اولاد یا همان کمک هزینه عائله مندی در ماده 86 قانون تامین اجتماعی تشریح شده است. طبق این ماده فرزندان فارغ از اینکه پسر باشد یا دختر تا سن 18 سال تمام مشمول دریافت حق اولاد هستند. علاوه بر سن فرزندان، سابقه بیمه پدر شاغل نیز اهمیت دارد. حداقل سابقه بیمه لازم برای پرداخت حق اولاد 720 روز تعیین  شده است.

 شرط دیگر برای پرداخت حق اولاد در این ماده ذکر شده است که طبق آن حداکثر به 2 فرزند حق اولاد قابل پرداخت است. این محدودیت که سقف تعداد فرزندان برای پرداخت حق اولاد را 2 فرزند اعلام کرده، در مقررات و قوانین بعدی مربوط به سیاست‌های تشدید موالید برداشته شده و پرداخت حق اولاد محدودیت ندارد. برای فرزندان زیر 18 سال اشتغال به کار مانع پرداخت حق اولاد نیست.

شرایط پرداخت حق اولاد فرزند پسر بالاتر از 18 سال

در ماده 86 قانون تامین اجتماعی شرط پرداخت حق اولاد برای فرزندان پسر و یا دختر بالاتر از 18 سال را صرف اشتغال به تحصیل تعیین کرده است. منظور از صرف اشتغال به تحصیل این است که فررزند بالای 18 سال فقط مشغول به تحصیل باشد و اشتغال به کار نداشته باشد.

بنابراین هر کارگری که دارای فرزند بالای 18 سال باشد و فرزند وی مشغول به تحصیل باشد، باید از مرکز آموزشی محل تحصیل فرزند خود گواهی اشتغال به تحصیل دریافت و به کارفرما ارائه دهد. چنانچه فرزند بالای 18 سال پسر علاوه بر تحصیل، در شغلی اشتغال داشته باشد حق اولاد برای وی تعلق نمی‌گیرد. در صورتی که کارگر اشتغال فرزند خود را کتمان کرده باشد، پس از محرز شدن اشتغال فرزند برای کارفرما مواردی مانند پرداخت بیمه به فرزند پسر و حق اولاد پرداخت شده در گذشته از تاریخ شروع به اشتغال قابل دریافت از طرف کارفرما است.


مطالب مرتبط زیر را نیز بخوانید.

9 دیدگاه دربارهٔ «آیا حق اولاد فرزند پسر که خودش شاغل شده است قطع می‌شود؟»

  1. سلام مدیر وقت بخیر
    من یه نگهبان هستم بصورت ۱۲ شیفت ۲۴ استراحت و مرخصی به سختی میدن میخوام ببینم این ۳۰ روز در سال ما میسوزه فقط ۹ روز ذخیره میشه ،یا به دلیل این که نمیزارن از همش استفاده کنیم تعلق میگیره..
    سوال بعدی که برام مهم بدونم این که من در ماه ۱۰ تا شیفت روز میام ۱۰ تا شیفت شب میخواستم بدونم محاسبه ساعت کارکرد من طبق تعداد شیفتی که حضور داشتم محاسبه میشه یا تعداد تعطیلات در ماه نمیدونم تونستم منظورمو برسونم یا ن ،،،یعنی که ۲۰ ضرب در ۷:۲۰ باید بشه یا فقط تعطیلات اون ماه باید کسر بشه

    1. سلام
      مرخصی بیش از 9 روز قابل ذخیره نیست.
      ساعات کارکرد مجموع ساعت کاری حضور در کارگاه است فارغ از اینکه این ساعات کار در ایام تعطیلات باشد یا روزهای عادی.
      تاثیر حضور در روزهای تعطیل در اضافه کاری است.

  2. شهرام اربطی

    سلام بنده ۱۴۰۱/۹/۱۵مشغول کاردردهیاری بودم،که درتاریخ۱۴۰۱/۱۱/۸مشغول کاردرمانی جاروکردن خیابان اصلی بودم،چشام سیاهی رفت وازحال رفتم،به هوش که آمدم دیدم توآمبولانس هستم،دکتربعدازمعاینه خودگفت نیازبه استراحت داری،گفت میشه ازضعف گرسنگی باشه،علت ازحال رفتنتون،وسرکارگرزنگ زدگفت دیگه نیاسرکاربه مامسعولیت داره بیمه هم که نداری،خواهشن راهنماییم کنین،زن وبچه دارومسدجرهستم

  3. سلام
    اگه فرزند پسر بالای ١٨سال دانشجوی رشته فرهنگیان باشد باز هم برای پدر مستمری بگیرش حق اولاد واریز می‌شود؟

    1. هادی پیروزرام

      سلام
      طبق قانون، به فرزند بالای 18 سال که صرفا به تحصیل مشغول باشد حق اولاد تعلق می‌گیرد.

    2. سلام
      شرط پرداخت حق اولاد بازنشستگان تامین اجتماعی:
      ب: دارای فرزند یا فرزندان پسری با شند که سن آنان از۱۸سال تجاوز نکرده و یا منحصراً به تحصیل اشتغال داشته ویا به علت بیماری و نقص عضو طبق گواهی کمیسیون های پزشکی موضوع ماده ۹۱ قانون قادر به کار نباشند. در مورد فرزندان دختر در صورتی که دارای شوهر نبوده و اشتغال بکار نداشته باشد .

  4. با درود و آرزوی سلامتی برای شما عزیزان.
    اگر کارگری 12ساعت کار و 24ساعت استراحت باشد باتوجه به اینکه 240ساعت در ماه کار میکنه چند ساعت در ماه باید کار موظفی داشته باشد.در محل کارمن،کارفرما برای نیمه ی اول سال 200ساعت و برای نیمه ی دوم سال 191ساعت از 240ساعت ،کم میکنند و مابقی را اضافه کار محاسبه میکنن و در مقابل اعتراض کارگران که میگن با توجه به تعطیلی ها ،برای هر ماه ساعت کار موظفی متفاوت هست،میگن قانون کار هست.،لطفا اگر کارفرماصحیح میگن،کدام ماده و تبصره ی قانون کار اینو میگه؟؟؟
    خواهش میکنم پاسخ بفرمائید.
    سپاسگزارم

    1. سلام
      ساعت کاری تعریف شده در قانون کار برای همه کارگران از جمله 12-24 یکسان است و کارکرد مازاد بر موظفی اضافه کاری محسوب می شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فیش حقوقی بساز
قرارداد کار تنظیم کن
مشاوره بگیر
چگونه خیلی راحت ریز حقوق و مزایای 1402 خود یا کارکنان خود را دقیق محاسبه کنید؟
برای دریافت آنلاین و فوری فیش حقوقی 1402 قانون کار
پایه سنوات تجمیعی، مزد شغل، حق مسکن، بن کارگری، حق اولاد، اضافه کاری، شب کاری، نوبت کاری، جمع کاری، ماموریت، حق بیمه، مالیات حقوق...
طبق آخرین مقررات و همه در یک برگه PDF قابل چاپ به شکل فیش حقوقی (رایگان و حرفه‌ای)