سن من بالای ۱۸ سال هست و در حال تحصیل در دانشگاه هستم. حق اولاد به پدرم پرداخت میشود. اگر از تحصیل انصراف دهم و مدتی بدون تحصیل سپری شود و دوباره در دانشگاه مشغول به کار شود آیا حق اولاد باید پرداخت شود؟
اگر در پرداخت حق اولاد وقفه رخ دهد آیا دوباره قابل برقراری و پرداخت است؟ پدر و مادرم طلاق گرفتهاند و آیا حق اولاد به مادرم باید پرداخت شود؟
پاسخ به سوال : آیا پس از انصراف از تحصیل و مدتی عدم اشتغال و تحصیل دوباره در دانشگاه حق اولاد پرداخت میشود؟
شرط سنی پرداخت حق اولاد یا کمک هزینه عائله مندی به کارگران در ماده ۸۶ قانون تامین اجتماعی ۱۸ سال تمام تعیین شده است. در ادامه همان ماده گفته شده در صورتی که سن فرزندان بیشتر از ۱۸ سال تمام باشد به شرطی که فرزند صرفا به تحصیل اشتغال داشته باشد حق اولاد (کمک هزینه عائله مندی) پرداخت میشود.
علاوه بر شرط سن، کارگر شاغل حداقل باید ۷۲۰ روز سابقه بیمه کارگری داشته باشد.
در متن این ماده در سن بالای ۱۸ سال قطع شدن دوره تحصیل و ایجاد فاصله در این بین شرط نیست و اشتغال به تحصیل شرط لازم و کافی است. بنابراین اگر فرزند کارگری در سن بالای ۱۸ سال به طور موقت از تحصیل دور باشد و دوباره به تحصیل مشغول شود به عبارتی وقفه در دوران تحصیل در هر مقطع تحصیلی بوجود آید هنگام شروع به تحصیل مجدد حق اولاد باید پرداخت شود.
بدیهی است که فرزند محصل در مدرسه یا دانشگاه نباید شاغل باشد.
اگر والدین هر دو در کارگاههای مشمول قانون کار مشغول به کار باشند اعم از اینکه هر دو در یک کارگاه باشند یا کارگاههای مجزا حق اولاد هم به پدر و هم به مادر باید پرداخت شود. طلاق والدین مانع پرداخت حق اولاد به یکی از والدین نیست و حق اولاد پس از طلاق نیز باید به پدر و مادر پرداخت شود.
مطالب مرتبط زیر را نیز بخوانید