اسناد رسمی بین کارگر و کارفرما

تنظیم اسناد حقوق و دستمزد و بیمه

سند مدرکی است که بتوان با آن اداعایی را اثبات کرد. در رابطه کارگری و کارفرمایی نیز طرفین نسبت به هم حقوقی دارند که مکلف به رعایت این حقوق هستند و در صورت اختلاف بر سر حقوق خود می توانند ادعای خود را در مراجع رسیدگی اداره کار طرح نمایند.

پس جایگاه اسناد و مدارک مربوط به رابطه کارگری و کارفرمایی این است که بتوان با آن در مقابل ادعای طرف مقابل درخصوص عدم رعایت حقوق قانونی وی از خود دفاع کرد و در صورت عدم وجود مدارک و اسناد مثبته برای دفاع از خود حتی با وجود ادای آن حقوق مجددا برای ادای دیون مربوطه محکوم می شود.

 از آنجا که در رابطه کارگری و کارفرمایی کارگر انجام دهنده کار است و کارفرما به وی حقوق و مزایا را پرداخت می نماید لذا کارگر با کار خود رعایت مقررات کار دین خود را ادا نموده ولی کارفرما در قبال کار کارگر به وی حقوق و مزایای مقرر در قانون کار را پرداخت می نماید.

در قانون کار حقوق و مزایای زیادی برای کارگر در نظر گرفته شده است و برای هر کدام عنوان مستقلی وجود دارد بنابراین کارفرمای برای پرداخت هر قلم از حقوق و مزایا سند داشته باشد و نمی توان برای تمام حقوق و مزایا یک سند کلی دریافت نمود.

در ادامه شرح و نمونه اسناد حقوق و دستمزد و بیمه ارائه می شود.

قرارداد کار

قراداد کار اولین سند بین کارگر و کارفرما است که رابطه را ایجاد کرده تا موارد بعدی به تبع آن ایجاد شود.

قرارداد کار قراردادی است کتبی و یا شفاهی که بین کارگر و کارفرما منعقد می شود. قرارداد کار شفاهی در برخی کارها عرف شده ولی در اغلب کارها قرارداد کتبی رایج شده و کارفرمایان و کارگران با مزایای قرارداد کتبی آشنا شده اند و رواج بیشتری یافته است. عدم وجود قرارداد کار کتبی رافع مسئولیت کارفرما در قبال کارگر نیست و هیچ تفاوتی از لحاظ حقوق و مزایا بین کارگران با قرارداد کار کتبی و شفاهی وجود ندارد.

 و برابر با ماده 10 قانون کار قرارداد کار باید شامل مشخصات طرفین، نوع کار، مدت قرارداد، محل کار و امثال آن باشد.

نمونه قراردادکار

لیست حقوق و دستمزد کارگران

لیست حقوق و دستمزد اولین و مهمترین سند از اسناد حقوق و دستمزد و بیمه است.

در لیست حقوق ودستمزد لیستی از کارگران کارگاه و ریز حقوق و مزایای پرداختی به کارگران درج می شود. این سند نمای کلی از پرداخت حقوق و مزایا به کلیه کارگران است و می تواند برای واریز حقوق به بانک و یا ارائه به دارایی و حسابداری کاربرد داشته باشد.

فیش حقوق کارگران

فیش حقوق کارگران برگه ای مختص هر کارگر که ماهیانه از جانب کارفرما در اختیار کارگر قرار می گیرد. در روی فیش حقوق کارگران ریز حقوق ومزایا و مرخصی و بیمه و کسورات مالیات بر درآمد درج شده و کارگر را از وضعیت درآمد خود در قبال کارکرد یک ماه خود مطلع می سازد.

کارگاه ……حقوق و مزایا (ریال)کسورات (ریال)
نام و نام خانوادگی……حقوق پایه14070249 حق بیمه 7% 880818
کارکرد (روز)31حق مسکن 400000 مالیات 
ساعت اضافه کار112بن کارگری 1100000 دریافت مساعده 
ساعت شب کار0فوق العاده اضافه کاری 9709280 سایر 
ساعات جمعه کار29 فوق العاده شب کاری 0  
نوبت کار0 فوقق العاده جمعه کاری 718284  
مانده مرخصی2 حق اولاد 1361637 جمع کسورات880818 
تعداد فرزند مشمول1 مانده مرخصی ماهانه 72621  
   عیدی و پاداش ماهیانه 2269395 قابل پرداخت
   سنوات خدمت 1134697.5 29955346
   جمع حقوق و مزایا 30836164 بیست و نه میلیون و نهصد و پنجاه هزار و سیصد و چهل و شش ریال
فیش حقوق ماه فروردین ماه سال نود و هفت

توجه توجه — این تصاویر نمونه بوده و به هیچ وجه قابلتی استفاده ندارند — توجه توجه

برگ تسویه حساب کارگران

برگ تسویه حساب کارگران سندی است که کارفرما از کارگر دریافت می نماید و طبق آن سند کارگر به دریافت حقوق و مزایای خود اقرار می نماید. این سند دو حالت می تواند داشته باشد یا به صورت رسید بانکی است و یا سندی است که به امضای کارگر رسیده است.

برگ تسویه حساب ماهیانه حقوق و مزایای کارگران کارگاه ......
برگ تسویه حساب ماهیانه حقوق و مزایای کارگران کارگاه ……

توجه توجه — این تصاویر نمونه بوده و به هیچ وجه قابلتی استفاده ندارند — توجه توجه

لیست پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی

برابر با ماده 148 قانون کار کارفرما مکلف است تمامی کارگران خود را نزد سازمان تامین اجتماعی بیمه نماید. برای اینکار کارفرما هر ماه لیست مخصوص بیمه حاوی مشخصات تمامی کارگران خود برابر با تعداد روزهای کارکرد آنان را تنظیم و به سازمان تامین اجتماعی ارائه نموده و مبلغ آن را نیز واریز نماید.

در گذشته این کار به صورت دستی انجام می گرفت و امروزه کارفرمایان با استفاده از نرم افزار سازمان تامین اجتماعی لیست بیمه کارگران را تهیه نموده و از طریق سایت اینترنتی سازمان تامین اجتماعی لیست را به تامین اجتماعی ارائه می دهند.

مهلت ارسال لیست بیمه هر ماه تا پایان ماه بعد است و در صورت تاخیر مشمول جریمه برای کارفرما خواهد بود.

برای تنظیم کلیه اسناد و مدارک اسناد حقوق و دستمزد و بیمه مورد نیاز کلیک کنید. 

نوشته های مشابه

2 دیدگاه

  1. سلام… بازهم متشکرم .. اگرکارفرما به بهانه های مختلف قرارداد ننویسد و من 6 ماه است بدون قرارداد کارمی کنم ! تکلیف چیست ؟ آیا کارفرما هروقت نخواست می تواند مرا بیرون کند؟

    1. سلام آقا رسولی مجد
      در قانون دو نوع قرارداد پیش بینی شده 1- قرارداد کار کتبی 2-قرارداد کار شفاهی
      وقتی شما قرارداد کتبی منعقد نکرده اید یعنی قرارداد شما از نوع شفاهی است.
      مزیت قرارداد کتبی این است که اگر به حقوق و مزایای بالاتر از حداقل حقوق و مزایای قانون کار توافق کرده باشید براحتی قابل اثبات است ولی در قرارداد شفاهی قول و قرار شما با کارفرما مازاد بر حداقل های قانون کار قابل اثبات نیست.
      اما در خصوص اینکه کارفرما می تواند اخراج کند و یا نمی تواند بحث گسترده ای است. اگر قرارداد کتبی باشد کارفرما براحتی پس از اتمام قرارداد می تواند با تمدید نکردن قرارداد به رابطه کاری پایان دهد و کارگر هم نمی تواند ادعایی داشته باشد ولی قبل از اتمام قرارداد نمی تواند غیرموجه اخراج کند.
      در قرارداد شفاهی در خصوص اخراج و اینکه مراجع حل اختلاف اداره کار اخراج را موجه یا غیر موجه تشخیص دهند عواملی مانند ماهیت کار و کارگاه، تعداد کارگران کارگاه، شرایط اقتصادی کارگاه و … موثر هستند.
      اگر شرایط خاص و منحصر به فردی دارید می توانید از قسمت مشاوره با ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
تسویه حساب کارکنان
فیش حقوقی بساز
قرارداد کار ببند
مشاوره بگیر