چه کسی می تواند به عنوان وکیل و نماینده در جلسات رسیدگی ادارات کار شرکت کند؟
فهرست مطالب
قانون وکالت و نمایندگی در مراجع حل اختلاف اداره کار
آیین دادرسی کار مصوب سال ۱۳۹۱ در اجرای جزئیات دادرسی در مراجع حل اختلاف قانون کار (برای مطالعه کامل کلیک کنید) و فصل نهم از قانون کار (دانلود و مطالعه قانون کار) تدوین شده و در آن به شرایط وکالت و نمایندگی در مراجع حل اختلاف اداره کار پرداخته شده است.
ماده ۲۲ در فصل سوم از آیین دارسی کار چنین عنوان نموده که هر یک از طرفین دعوی می توانند برای خود یک نفر نماینده تام الاختیار انتخاب و معرفی نمایند.
برابر با ماده ۲۳ از آیین دادرسی کار نماینده هر یک از طرفین می تواند طی سند رسمی و یا عادی انتخاب و معرفی شود.
اگر مرجع رسیدگی کننده در اصالت سند عادی تردید کند برابر با ماده ۲۴ همان آیین نامه باید از اصیل در این خصوص استعلام کند.
بنابراین برای وکالت و نمایندگی در مراجع حل اختلاف اداره کار محدودیتی برای افراد وجود ندارد و هر فردی می تواند به عنوان وکیل و نماینده خواهان و یا خوانده در جلسات شرکت نماید. الزامی برای اینکه فرد نماینده وکیل دادگستری باشد وجود ندارد.
شرط مالیاتی وکالت و نمایندگی در مراجع حل اختلاف اداره کار
تمام افراد و اشخاصی که از کار خود درآمد بدست می آورند باید مالیات آن را برابر با قانون مالیات پرداخت نمایند.
در ماده ۱۰۳ قانون مالیات های مستقیم وکلای دادگستری و کسانی که در محاکم اختصاصی وکالت میکنند به پرداخت مالیات برابر با این ماده قانونی مکلف شده اند.
متن ماده ۱۰۳ قانون مالیات های مستقیم و تبصره های آن
ماده ۱۰۳ – وکلای دادگستری و کسانی که در محاکم اختصاصی وکالت میکنند مکلفند در وکالتنامههای خود رقم حقالوکالهها را قید نمایند و معادلپنج درصد (۵%) آن بابت علیالحساب مالیاتی روی وکالتنامه تمبر الصاق و ابطال نمایند که در هر حال مبلغ تمبر حسب مورد نباید کمتر از میزان مقرر در زیر باشد:
الف – در دعاوی و اموری که خواسته آنها مالی است پنج درصد (۵%) حقالوکاله مقرر در تعرفه برای هر مرحله.
ب – در مواردی که موضوع وکالت مالی نباشد یا تعیین بهای خواسته قانونا لازم نیست و همچنین در دعاوی کیفری که تعیین حقالوکاله به نظردادگاه است پنج درصد (۵%) حداقل حقالوکاله مقرر در آییننامه حقالوکاله برای هر مرحله.
ج – در دعاوی کیفری نسبت به مورد ادعای خصوصی که مالی باشد برطبق مفاد حکم بند ( الف ) این ماده.
د – در مورد دعاوی و اختلافات مالی که در مراجع اختصاصی غیرقضایی رسیدگی و حل و فصل میشود و برای حقالوکاله آنها تعرفه خاصی مقرر نشده است از قبیل اختلافات مالیاتی و عوارض توسعه معابر شهرداری و نظایر آنها میزان حقالوکاله صرفا از لحاظ مالیاتی به شرح زیر:
تا ده میلیون (۱۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال مابهالاختلاف، پنج درصد(۵%); تا سی میلیون (۳۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال مابهالاختلاف، چهار درصد (۴%) نسبت به مازاد ده میلیون (۱۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال. از سی میلیون (۳۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال مابهالاختلاف به بالا سه درصد (۳%) نسبت به مازاد سی میلیون (۳۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال منظور میشود و معادل پنج درصد (۵%) آن تمبر باطل خواهد شد.
مفاد این بند درباره اشخاصی که وکالتا در مراجع مذکور در این بند اقدام مینمایند(ولو اینکه وکیل دادگستری نباشند) نیز جاری است، جز در مورد کارمندان مودی یا پدر- مادر- برادر- خواهر- پسر- دختر – نواده و همسر مودی.
تبصره ۱ – در هر مورد که طبق مفاد این ماده عمل نشده باشد وکالت وکیل با رعایت مقررات قانون آیین دادرسی مدنی در هیچیک از دادگاهها و مراجع مزبور قابل قبول نخواهد بود مگر در مورد وکالتهای مرجوعه از طرف وزارتخانهها و موسسات دولتی و شرکتهای دولتی و شهرداریها و موسسات وابسته به دولت و شهرداریها که محتاج به ابطال تمبر روی وکالتنامه نمیباشند.
تبصره ۲ – وزارتخانهها و موسسات دولتی و شرکتهای دولتی و شهرداریها و موسسات وابسته به دولت و شهرداریها مکلف اند از وجوهی که بابت حقالوکاله به وکلا پرداخت میکنند پنج درصد (۵%) آن را کسر و بابت علیالحساب مالیاتی وکیل تا پایان ماه بعد(۱) به اداره امور مالیاتی محل پرداخت نمایند.
تبصره ۳ – در صورتی که پس از ابطال تمبر تعقیب دعوی به وکیل دیگری واگذار شود وکیل جدید مکلف به ابطال تمبر روی وکالتنامه مربوط نخواهد بود.
تبصره ۴ – در مواردی که دادگاهها حقالوکاله یا خسارت حقالوکاله را بیشتر یا کمتر از مبلغی که مأخذ ابطال تمبر روی وکالتنامه قرار گرفته است تعیین نمایند مدیران دفتر دادگاهها مکلفند میزان مورد حکم قطعی را به اداره امور مالیاتی مربوط اطلاع دهند تا مابهالتفاوت مورد محاسبه قرار گیرد.
تکلیف مالیاتی وکالت و نمایندگی در مراجع حل اختلاف اداره کار
وکلا و نمایندگانی که در جلسات اداره کار حاضر می شوند باید برابر با بند د باید ابتدا برای خود پرونده مالیاتی تشکیل داده و در هر پرونده اداره کار با وکالتنامه که مبلغ آن روی وکالت نامه قید شده (چه مالی و چه غیر مالی) به اداره مالیاتی حوزه خود مراجعه نموده و هزینه ابطال تمبر را پرداخت نموده و فیش آن را ضمیمه معرفی نامه نمایندگی و وکالت خود نموده و به اداره کار ارائه نمایند.
عدم رعایت این ماده باعث ابطال وکالت و نمایندگی در مراجع حل اختلاف اداره کار خواهد شد.
من ازطرف دوستم (کارگر) و به نمایندگی ازطرف ایشان میخواهم در جلسه شکایت از کارفرما شکایت کنم. در قسمت پرسش و پاسخ فرمودید که میتوان در یک برگه نمونه متن نمایندگی را دوستم بنویسد و امضاء کند و در نهایت در سایته سامانه جامع روابط کار بارگذاری کند. سوال این است که در بالای قسمت پرسش و پاسخ بحث مالیات را مطرح کردید. بنده که دنبال منافع مالی نیستم و فقط برای کمک به دوستم در جلسه شرکت می کنم میبایست به حوزه مالیاتی خودم مراجعه کرده و تمبر باطل کنم و فیش آن را ضمیمه متن نمایندگی کنم؟
در مقررات پرداخت مالیات الزامی است ولی اداره کار این نمایندگی ها را به دارایی ارسال نمی کند و جای نگرانی نیست.
سلام بنده در اداره کار از کارفرما شکایت کردم که نهایتا منجربه رای به نفع من شد. آیا میتونم هزینه ومیل در اداره کار را از کارفرما مطالبه کنم
سلام
خیر اداره کار حق الزحمه وکیل و هزینه دادرسی را رسیدگی نمی کند.
باسلام در طرح طبقه بندی هرسال حکم جدید صادر میشود و بر اساس گروه شغلی تعبق گرفته حقوق ومزایاس سال جدید پرداخت میگردد/مدرک سیکل شما همان سیکل است اگر مربوط به ۴قرن پیش باشد(اندازه لیسانس الان بوده یعنی چه؟)ضمنا هر شغل جهت احراز و بدست اوردن ان نیاز به مقداری سواد و تجربه و مسولیت پذیری است که بتواند گروه ان را بدست اورد/هرسال تجربه و هر پایه مدرک تحصیلی امتیاز مختص به خود را طبق جدول ایینامه دارد ولی مثلا شما بروید لیسانس هم به پرونده اضافه کتید چون شغل رانتده نیاز به چنین تحصیلاتی ندارد به هیچ وجه کارفرما مکلف نیست ان را بپذیرد چون راننده دیپلمه هم برایش کافی است/طرح طبقه بندی مشاغل پیچیدگی های خود را دارد که کارگران نسبت به سواد و تجربه و تخصص و مسولیت و سختی شرایط کار تا ۶۰۰امتیاز بدست می اورند(باموافقت کارفرما البته)سپس تبدیل به گروه شغلی میگردد/سواد شما حداقلی است و گروه شغلی شما طی سی سال خدمت میتواند بین همان ۷-۹-۱۰باشد نهایتا/مپفق باشید رضاسنگ سفیدی مشاور روابط کار ازنهاوند
سلام براي نمايندگي فرد غير وكيل در اداره كار ايا وكالتنامه محضري از سمت موكل ( كارگر ) لازم است كه در سامانه بارگزاري شود؟ و اعطاي اين نمايندگي نياز به ابطال تمبر دارد؟
سلام
رسیدگی به شکایت در اداره کار غیرتشریفاتی پیش بینی شده است. برای معرفی نماینده و یا وکیل برای جلسات شکایت اداره کار نیازی به وکالت محضری و رسمی نیست. الزامی به وکیل دادگستری بودن نماینده هم نیست.
کافی است موکل در یک برگه متن زیر را نوشته و در سامانه بارگذاری کند. از طرف دیگر کسی که می خواهد به عنوان نماینده و وکیل در جلسه حضور یابد باید در سامانه جامع روابط کار احراز هویت شود. موکل در سامانه خود کد ملی نماینده را در قسمت معرفی وکیل/نماینده وارد کرده و تصویر معرفی نامه را بارگذاری می کند.
لطفا متن رو میگذارید ؟
سلام
نمونه متن نمایندگی برای حضور در جلسات اداره کار:
ریاست محترم اداره کار ….
با سلام
احترما بدین وسیله آقای / خانم …. به عنوان نماینده تام الاختیار اینجانب/این شرکت جهت حضور در جلسات رسیدگی هیات تشخیص و حل اختلاف پرونده کلاسه …. معرفی می شود. نامبرده حق اعتراض به آرای صادره و درخواست اجرای احکام آرا را دارا هستند.
با تشکر – نام و نام خانوادگی موکل
در متن بالا اختیارات مختلفی داده شده است که از لحاظ حضور در جلسات، مراحل رسیدگی و اجرای احکام نمایندگی داده شده است که موکل می تواند به همه این موارد یا به موارد خاص نمایندگی بدهد.
پس از امضای برگ نمایندگی، باید ابتدا وکیل در سامانه روابط کار احراز هویت شده باشد و سپس موکل در حساب کاربری خود در سامانه روابط کار کد ملی وکیل را وارد کرده و تصویر برگه نمایندگی را نیز در همان قسمت بارگذاری کند.
پس ثبت نمایندگی پرونده مربوطه در حساب کاربرای وکیل نیز نمایش داده می شود و نیاز نیست وکیل به حساب کاربری موکل وارد شود.
با سلام و عرض ادب . من دقیقا همین نوع وکالت نامه برگه عادی به یه کاریاب دادم که متوجه شدم بجای دفاع از بنده بنفع کارفرما و با هیات تبانی داره . اگر از سامانه عزل کنم . کافیه ؟ یا کتبی به اداره کار برای ریس اداره کار هم گزارش عدم اختیارو ابطال نماینده خود را ائه بدم؟ چون بدون اجازه من رفت بجای نامه کارشناسی رو بگیره صورت جلسه امضا کرده و بعد گذشت یک ماه که اداره کار رفتم گفتم نامه کارشناسی و درخواست دارم به دلیل پاسخ و جواب ندادن و نادرست نماینده بنده . که ومسئول دبیرخونه گفت نامه چیه ؟ رای صادر شد . فهمیدم همشون باهم تبانی دارن فریباکارن الانم رای بنده رو نمیدون چون توسط بنده با رفتن به دیوان یکبار نقض شد رای به صورت فیزیکی هستش میگه نماینده باید بیاد. اینا میخوان زمان مهلت اعتراض به دیوان رو ازم بگیرن .. ایا عزل از سامانه و گزارش عزل به صورت کتبی به ریس اداره کار کافیه؟؟؟؟ توروخدا سریع کمک کنید
سلام
نمایندگی در مراجع حل اختلاف کار به صورت تام الاختیار تلقی می شود. می توانید در سامانه نماینده را عزل کنید و این کفایت می کند. در جلسات بعدی و برای ادامه پیگیری باید خودتان مراجعه کنید.
اقدامات قبلی انجام یافته توسط نماینده صحیح هستند ولی اگر اقراری توسط نماینده انجام شده که به ضرر موکل باشد این اقرار نمی تواند مستند بوده و هیات نمی تواند به آن استناد کرده و در رای دخالت دهد.
سلام
شوهر من سال ۹۴بازنشسته شده و بخاطر بازنشستگی مجبور شد پول سختی کار رو خودش پرداخت کنه،(کارگر کارخانه ریسندگی و بافندگی بودن) اون سال ماشینمون رو فروختیم و پرداختیم مبلغ۱۵میلیون تومان،الان که از شرکت شکایت کرده همون پول رو قراره پرداخت کنن، میتونیم تقاضا کنیم که به روز محاسبه بشه؟
باسلام وعرض ادب.
ضمن عرض تبریک وتهنیت بتمامی پرسنل وزارت کار اینجانب بمدت ۲۸سال سابقه باعنوان راننده درسازمان میراث فرهنگی(وزارت فعلی میراث فرهنگی)اشتغال بکار دارم که اولآ۱۹سال وهفت ماه ثبت شده دومآ طرح طبقه بندی مشاغل حقیر تاپایان ۱۴۰۱هفت بوده (۷ ) بامدرک دیپلم ردی یعنی سیکل قبل ازعید قرارداد۲ماه دادن باعنوان بیسواد وطبقه بندی شش خدمات اداری امضاء کنید ووقتی اعتراض کردم گفتن طرح طبق بندی جدیده کسی مگرطرح طبقه بندی ۲۸سال پیش مدرک تحصیلی گذشته که سیکل انزمان لیسانس الآن محسوب میشودتعغیر میکند خواهشمندم که حقیر رااگراشتباه میکنم راهنمائی بفرمائید درضمن حکمهای گذشته وفیش حقوقی تمامسالها موجوداست. باسپاس. ومناالله التوفیق