سلام
بنده به عنوان مسئول فنی در یک کارخانه قرارداد دارم، اما عملا در کارخانه حضور ندارم. در این شرایط، حقوق و مزایای مسئول فنی چگونه محاسبه میشود؟
سلام
بنده به عنوان مسئول فنی در یک کارخانه قرارداد دارم، اما عملا در کارخانه حضور ندارم. در این شرایط، حقوق و مزایای مسئول فنی چگونه محاسبه میشود؟
برای این سوال سه حالت قابل بررسی است:
حالت اول: در برخی صنایع مانند صنایع غذایی و مصالح ساختمانی، برای دریافت مجوزهای لازم، کارفرما موظف است با فردی که شرایط لازم را داراست، به عنوان مسئول فنی قرارداد منعقد کند. در چنین شرایطی، ممکن است این قرارداد صرفاً به منظور دریافت مجوز و برای جنبههای قانونی باشد و در عمل، مسئول فنی هیچگونه فعالیتی در کارخانه نداشته باشد. در این موارد، به دلیل عدم تحقق الزامات ماده 51 قانون کار، حقوق و مزایای قانونی به مسئول فنی تعلق نخواهد گرفت.
حالت دوم: اگر توافق بین کارفرما و مسئول فنی بهگونهای باشد که فرد مسئول فنی به صورت دورهای به کارگاه مراجعه کند، فرمها و مدارک را تکمیل کند یا به هر نحوی وقت و نیروی خود را طبق ماده 51 قانون کار در اختیار کارفرما قرار دهد، در این صورت باید حقوق و مزایای کامل مندرج در قرارداد پرداخت شود.
حالت سوم: اگر در قرارداد کار حقوق و مزایای کامل برای کار تماموقت توافق شده باشد، اما مسئول فنی به صورت پارهوقت برای کارفرما فعالیت کند، طبق ماده 39 قانون کار، حقوق و مزایا باید به میزان ساعات کاری انجامشده پرداخت گردد.
سلام
قرارداد کار جزو عقود معوض بوده که کار کارگر و حق السعی پرداختی عوضین این قرارداد هستند. اگر قراردادی منعقد شود ولی در عمل به مرحله اجرا در نیاید از لحاظ قانونی فاقد اعتبار بوده و حتی اداره کار به دعاوی مربوط به چنین مواردی را مورد رسیدگی قرار نمی دهند.
در صنوف مختلف بسته به نوع تولید و فعالیت کارگاه، از طرف دستگاه هایی مانند وزارت بهداشت، سازمان استاندارد، صنایع و معادن و ... مکلف می شوند افرادی را به عنوان ناظر بر عملکرد کارفرما استخدام کنند که به عنوان ناظر دستگاه مربوطه در کارگاه فعالیت می کند.
متاسفانه روال نادرستی رایج شده است که کارفرماها بدون اینکه فرد مورد نظر در عمل به کار گرفته شود قراردادهایی صوری با اشخاص ذیصلاح و مورد تایید دستگاه مربوطه تنظیم می کنند تا مدارک لازم برای دریافت مجوز تولید و فعالیت را دریافت نمایند و در مقابل استفاده از مدرک تحصیلی و قرارداد صوری مبلغی به طرف مقابل پرداخت می کنند.
اگر اختلافی بین طرفین از بابت حقوق و مزایای موضوع قرارداد کاری که به مرحله اجرا نرسیده پیش آید به دلیل عدم انجام کار از جانب کارگر، کارگر مستحق دریافت حق السعی نبوده و شکایت وی در مراجع حل اختلاف کار رد می شود.
در مقررات قانون کار حداقل حقوق و مزایای تمامی کارگران بدون توجه به نوع شغل، تخصص و مدرک تحصیلی تعیین شده است. حقوق و مزایای بالاتر از حداقل های قانونی امری توافقی بین کارگر و کارفرما خواهد بود. اغلب دستگاه های نظارتی که به کارگیری مسئول فنی را الزامی می کنند معمولا فرمت خاصی از قرارداد کار را با نرخ های مشخصی از حقوق و مزایا (که معمولا بالاتر از حداقل مزد قانون کار است) در اختیار کارفرما قرار می دهند تا به امضای مسئول فنی برسانند.
لذا حقوق و مزایا و یا هر مبلغ که مسئول فنی بدون کار در کارگاه از کارفرما دریافت می کند توافقی بوده و مشمول مقررات قانون کار نیست.