آیا نقض قانون طبقه‌بندی مشاغل قابل پیگیری است؟

1

با سلام

من بازنشسته بانک تجارت در سال 1400 هستم. در سال‌های اشتغال، بعد از خصوصی‌سازی بانک و خروج کارکنان از پوشش استخدام کشوری، مدیران بانک با تبانی و دشمنی با من، اقدام به تغییر پست سازمانی‌ام نمودند و بدون رضایت من مسئولیت دیگری را به من تحمیل کردند. با وجود اعتراض من و مراجعه به مسئولان ارشد بانک، آنها با اتلاف وقت و سردواندن من، بدون توجه به مفاد قانون طبقه‌بندی مشاغل، پست سازمانی‌ام را تغییر داده و مرا به شعبه منتقل کردند. پس از پیگیری، موفق به بازنشستگی پیش از موعد و 25 سال سنوات خدمتی شدم، اما با وجود سوابق درخشان، این افراد مانع از اعطای 2 سال سنوات ارفاقی من شدند. همچنین با وجود اخذ باقی‌مانده مرخصی استحقاقی از مسئول مستقیم، به صورت غیرقانونی پرونده‌سازی کرده و بدون دعوت من به کمیته انضباطی، ادعای غیبت یک‌ماهه از من کردند. این ادعا به رغم اینکه هیچ تفهیم اتهامی به من نشده و حکم کتبی دریافت نکردم، مطرح شد. من تنها از طریق پیگیری تلفنی از اداره جبران خدمات متوجه شدم که کمیته انضباطی نامه‌نگاری کرده، اما بعد از تاریخ بازنشستگی و بدون کسر حقوق من بوده است.

پس از مراجعه به اداره کار در استان محل اقامتم، مسئول مربوطه اعلام کرد که چون بنده بازنشسته شده‌ام، اداره کار به شکایت من رسیدگی نخواهد کرد. لازم به ذکر است که در طول خدمت، هیچ‌گونه تخلف یا تعجیل در پرونده خدمتی نداشته‌ام و یازده بار از امتیاز تشویقی و بهره‌وری برخوردار شده‌ام و همچنین در گروه تشویقی و به عنوان نمونه استان نیز شناخته شدم. همچنین در طول خدمت، مکرراً از سوی بانک تشویق شدم و افرادی که در سمت‌های مدیریتی و معاونت بودند به دلیل تخلفات از سمت‌های خود عزل شدند.

سوال اصلی من این است که با توجه به تخلفات آشکار و نقض قانون طبقه‌بندی مشاغل، چگونه می‌توانم حق خود را احقاق کنم؟

علی اسکندری (1 ماه پیش)
1 پاسخ 44 بازدید
1

سلام

در متن سوال شما چندین موضوع مختلف مطرح شده که مهم‌ترین بخش آن مربوط به مرجع رسیدگی به ادعاهایی است که کارگر بازنشسته از زمان اشتغال خود در کارگاه دارد. هرگونه اختلاف بین کارگر و کارفرما در زمان اشتغال، در چهارچوب مقررات قانون کار، در صلاحیت مراجع حل اختلاف اداره کار است. حقوق و مزایای کارگران در طول مدت اشتغال، جزء حقوق مکتسبه آنها محسوب می‌شود و این حقوق مشمول مرور زمان نمی‌شود. بنابراین، گذشت زمان یا بازنشسته شدن مانع رسیدگی به این موارد نخواهد شد.

اداره کار موظف است شکایت کارگر را از کارفرمای وقت خود پذیرش کند و در طول رسیدگی، در صورت عدم کفایت ادله یا خارج از صلاحیت بودن، ممکن است شکایت را رد کند. در این صورت، کارگر می‌تواند در دیوان عدالت اداری طرح دعوی کند. اختلافات بین کارفرما و کارگران در زمینه‌های مختلف، از جمله عدم اجرای صحیح طبقه‌بندی مشاغل، اعتراض به رأی کمیته انضباطی، تغییر شغل و... همگی قابل رسیدگی در مراجع حل اختلاف اداره کار هستند. حتی اگر مراجع اداره کار صلاحیت رسیدگی به برخی دعاوی را نداشته باشند، اداره کار موظف است شکایت کارگر را پذیرفته و در جلسه هیئت تشخیص یا هیئت حل اختلاف، پس از استناد به دلایل خود، رای به عدم صلاحیت خود بدهد. بنابراین، عدم پذیرش شکایت به‌طور مستقیم و با آگاهی از عدم صلاحیت، صحیح نیست.

کارشناس کارتابان (مهدوی) (1 ماه پیش)
جواب این سوال را میدانید؟ پاسخ دهید