آیا کارگران با قرارداد موقت و بدون طرح طبقه‌بندی مشاغل می‌توانند از پایه سنوات تجمیعی و استاد کاری برخوردار شوند؟

1

با عرض سلام

بنده از سال ۱۳۸۸ در شرکت کوره‌پزی مشغول به کار هستم. سوالم در مورد پایه سنوات تجمیعی و استاد کاری در سمت کوره‌سوزی است. برای طرح موضوع و شکایت به اداره کار مراجعه کردم و به من گفته شد که پایه سنوات تجمیعی و استاد کاری فقط به شرکت‌هایی تعلق می‌گیرد که طرح طبقه‌بندی مشاغل در آن‌ها پیاده شده است. خواستم بدانم آیا این گفته صحیح است و طبق کدام بند یا ماده از قانون کار، سنوات تجمیعی و استاد کاری به من تعلق می‌گیرد؟

سوال دوم من این است که قرارداد کاری که با کارفرما دارم هر ۳ ماه تمدید می‌شود اگر شکایت را ادامه دهم و قرارداد من تمام شود، آیا کارفرما می‌تواند با من همکاری نداشته باشد یا اینکه اداره کار می‌تواند حکم برگشت به کار را صادر کند؟ من ۱۶ سال است که برای این شرکت کار می‌کنم و هنوز در حال کار هستم. اگر رای اداره کار به نفع کارفرما صادر شود و اعلام کنند که بابت سنوات تجمیعی و استاد کاری حق ندارم، آیا می‌توانم به رای اداره کار اعتراض بزنم و موضوع را به شورای عالی عدالت اداری در تهران ارجاع دهم؟ آیا امکان دارد که این رای به نفع من صادر شود و من از حقوق خود مانند استاد کاری، سنوات تجمیعی و برگشت به کار بهره‌مند شوم؟ لطفاً راهنمایی بفرمایید که چه اقدامی باید انجام دهم.

صفرعلی غلامی بیدخان (3 روز پیش)
1 پاسخ 45 بازدید
1

سلام

1- پایه سنوات با استناد به بخشنامه های مزد سالانه، پایه سنوات به صورت تجمیعی به تمام کارگران اعم از قرارداد کار مدت موقت یا دائم تعلق می‌گیرد. در بخشنامه مزد سال 1392 و بخشنامه های بعد از آن حتی کارگرانی که بعد از اتمام قراردادکار مدت موقت سنوات خود را تسویه کرده باشند نیز مشمول دریافت پایه سنوات تجمیعی هستند. در سال های قبل از 1391 کارگران دارای قراردادکار مدت موقت که سنوات خود را تسویه کرده باشند مشمول دریافت پایه سنوات نمی شدند.

تفاوت پایه سنوات تجمیعی در کارگاه های دارای طبقه بندی مشاغل با کارگاه های فاقد طبقه بندی مشاغل این است که مبلغ پایه سنوات در کارگاه های دارای طبقه بندی مشاغل در گروه های شغلی مختلف مبلغ متفاوتی دارد که این مبالغ نیز در پیوست بخشنامه مزد سالانه مشخص می شود.

2- در پایان هر قرارداد کار مدت موقت هیچ یک از طرفین الزامی به تمدید و یا تجدید قرارداد کار ندارد لذا کارفرما می تواند حتی بدون دلیل و عذری از تمدید قرارداد کارگر خودداری کند. در چنین مواردی درخواست بازگشت به کار موضوعیت ندارد.

3- مزایای استادکاری در قانون کار تعریف نشده است و پرداخت آن از طرف کارفرما بستگی به توافق طرفین و یا عرف کارگاه دارد.

4- مرجع رسیدگی به شکایت از آرای اداره کار دیوان عدالت اداری است. در صورتی که پس از قطعی شدن رای اداره کار، کارگر یا کارفرما به رای صادره معترض باشند می توانند در دیوان عدالت اداری علیه اداره کار صادر کننده رای طرح شکایت کنند.

کارشناس کارتابان (مهدوی) (2 روز پیش)
جواب این سوال را میدانید؟ پاسخ دهید