اگر استراحت پزشکی تجویز شده به کارگر بیمار از سوی سازمان تأمین اجتماعی تأیید شود، به عنوان مرخصی استعلاجی شناخته میشود. در مدت مرخصی استعلاجی، کارگر بدون حضور در محل کار از حقوقی که تأمین اجتماعی پرداخت میکند بهرهمند میشود.
چنانچه کارگر در طول مدت مرخصی استعلاجی و قبل از اتمام آن، به دلایلی مانند بهبودی زودهنگام یا ضرورت حضور در محل کار، با اختیار و تمایل خود تصمیم به بازگشت به کار بگیرد و در کارگاه مشغول به کار شود، کارفرما باید تاریخ شروع به کار کارگر را به تأمین اجتماعی اعلام کرده و حق بیمه روزهای کاری را به تأمین اجتماعی واریز کند. در این صورت، تأمین اجتماعی تنها از تاریخ شروع مرخصی استعلاجی تا تاریخ شروع به کار را به عنوان مرخصی استعلاجی در نظر میگیرد و غرامت ایام بیماری و سابقه بیمه این مدت را به کارگر پرداخت میکند.
اگر کارگر و کارفرما به صورت غیرقانونی شروع به کار را اعلام نکنند و کارکرد کارگر در مدت مرخصی استعلاجی از دید تأمین اجتماعی مخفی بماند، کارفرما نباید برای این مدت بیمه واریز کند. در این حالت، تأمین اجتماعی هرچند غیر حق خدمات خود را به کارگر ارائه میدهد، اما اگر متوجه این موضوع شود، خدمات خود را برای ایام بیماری و مرخصی استعلاجی قطع کرده و حق بیمه مدت کارکرد کارگر را همراه با جرائم مربوطه از کارفرما وصول خواهد کرد.
کارشناس کارتابان (مهدوی) (1 هفته پیش)