آیا نیروی پیمانکاری می‌تواند به دلیل مشکلات پزشکی اخراج شود یا امکان انتقال به کار ستادی وجود دارد؟

0

با سلام و خسته نباشید

اینجانب با ۱۴ سال سابقه در شرکت ملی حفاری و به صورت اقماری بر روی دکل‌های ملی حفاری و به عنوان نیروی پیمانکاری مشغول به انجام وظیفه هستم. متاسفانه به دلیل بیرون زدگی دیسک کمر و سایش زانو، کار بر روی دکل برایم دشوار شده است و طبق MRI و نظریه طب کار صنعتی، قادر به کار سنگین و ایستادن زیاد نیستم.

پرونده پزشکی را به اداره مربوطه بردم، اما اداره به دلیل اینکه نیروی پیمانکاری هستم و نه قراردادی یا رسمی، گفتند که شما را به پیمانکار معرفی می‌کنند. پیمانکار هم نهایتاً به اداره کار جهت گرفتن بیمه بیکاری یا از کار افتادگی معرفی خواهد کرد و در نهایت از ادامه کار منع خواهید شد.

با توجه به اینکه چند نفر از همکاران که پیمانکاری بودند و چنین مشکلی داشتند، بلافاصله به صورت داخلی و ستادی مشغول به کار شدند، سوال من این است که آیا با این تفاسیر من را اخراج می‌کنند و به اداره کار معرفی می‌کنند؟ در این صورت، به دلیل شرایط اقتصادی با مشکل جدی روبه‌رو می‌شوم. یا اینکه این کار را نمی‌توانند انجام دهند و من هم به صورت ستادی مشغول به کار خواهم شد؟

سپاسگزارم

ایمان رضایی زاده (1 هفته پیش)
1 پاسخ 40 بازدید
0

سلام

متن ماده 92 قانون کار و تبصره 1 آن به صورت زیر است:

ماده ۹۲- کلیه واحدهای موضوع ماده (۸۵) این قانون که شاغلین در آنها به اقتضای نوع کار در معرض بروز بیماری های ناشی از کار قرار دارند باید برای همه افراد مذکور پرونده پزشکی تشکیل دهند و حداقل سالی یک بار توسط مراکز بهداشتی درمانی از آنها معاینه و آزمایش های لازم را به عمل آورند و نتیجه را در پرونده مربوط ضبط نمایند.

تبصره ۱- چنانچه با تشخیص شورای پزشکی نظر داده شود که فرد معاینه شده به بیماری ناشی از کار مبتلا یا در معرض ابتلا باشد کارفرما و مسئولین مربوطه مکلفند کار او را بر اساس نظریه شورای پزشکی مذکور بدون کاهش حق السعی، در قسمت مناسب دیگری تعیین نمایند.

طبق تبصره 1 ماده 92 قانون کار، در صورتی کارگر با تشخیص شورای پزشکی (کمیسیون پزشکی) در شغلی مشغول به کار باشد که ادامه کار برای وی احتمال بروز بیماری و یا تشدید بیماری را داشته باشد کارفرما مکلف است کارگر را در کار مناسب دیگری به کار گمارد. در صورتی که کارفرما برخلاف این ماده کارگر را به دلیل بیماری و یا عدم داشتن شغل مناسب دیگر اخراج کند کارگر می تواند در اعتراض به اخراج خود دادخواست بازگشت به کار در اداره کار مطرح نماید تا موجه یا غیرموجه بودن اخراج وی بررسی شده و رای صادر شود.

آنچه در کارگران با قرارداد کار مدت موقت این ماده قانونی را تحت تاثیر قرار می دهد اتمام مدت قرارداد کار است. اصل بر این است قرارداد کار مدت موقت پس از اتمام مدت تمدید نخواهد شد مگر اینکه کارگر و کارفرما آن را تمدید یا تجدید کنند. بنابراین کارفرما بدون هیچ دلیل و عذر قانونی می تواند در اتمام قرارداد کار از تمدید آن خودداری کرده و کارگر را اخراج کند.

در برخی موارد کارفرمایان در برخورد با بیماری کارگران از تمدید قرارداد کار کارگران خودداری می کنند که از لحاظ قانونی نیز کارگر نمی تواند ادعای بازگشت به کار و یا ارجاع کار مناسب دیگری داشته باشد.

کارشناس روابط کار 1 (1 هفته پیش)
جواب این سوال را میدانید؟ پاسخ دهید