آیا کارفرما علاوه بر پرداخت دیه حادثه کار جریمه می‌شود؟

0

سلام

اگر برای کارگر ساختمانی حادثه‌ای رخ دهد و ساختمان تحت پوشش بیمه مسئولیت مدنی نباشد، آیا کارفرما علاوه بر پرداخت دیه، مشمول جریمه قانونی نیز می‌شود؟

حمید رضا یاری (1 هفته پیش)
1 پاسخ 5 بازدید
0

الزام به خرید بیمه مسئولیت مدنی، ضمانت اجرایی ندارد و صرف نداشتن بیمه مسئولیت مدنی، کارفرما را مجرم نمی‌کند و جریمه‌ای نیز در پی ندارد. در صورتی که کارفرما بیمه مسئولیت مدنی داشته باشد، خسارت از طرف شرکت بیمه پرداخت می‌شود و در غیر این صورت، شخص کارفرما باید خسارت را پرداخت کند.

در صورتی که حادثه ناشی از کار رخ دهد و کارفرما به دلیل رعایت نکردن الزامات ایمنی موضوع ماده ۹۱ قانون کار، شامل آیین‌نامه‌های حفاظتی و بهداشتی و سایر مقررات ایمنی، مقصر شناخته شود، علاوه بر جنبه خصوصی جرم که شامل پرداخت دیه و خسارات به فرد حادثه‌دیده است، مشمول جنبه عمومی جرم و مجازات‌های تعزیری نیز خواهد شد. جرایم مربوط به رعایت نکردن ماده ۹۱ قانون کار در ماده ۱۷۶ قانون کار تعیین شده است.

ماده ۱۷۶(اصلاحی 1390/04/08)- متخلفان از هر یک از موارد مذکور در مواد ۵۲- ۶۱- ۷۵- ۷۷- ۷۹- ۸۳- ۸۴ و ۹۱ برای هر مورد تخلف حسب مورد علاوه بر رفع تخلف یا تأدیه حقوق کارگر یا هر دو در مهلتی که دادگاه با کسب نظر نماینده وزارت تعـاون، کار و رفاه اجتماعی تعیین خواهد کرد، به ازای هر کارگر به ترتیب ذیل محکوم خواهند شد:

۱- برای تا ۱۰ نفر، ۲۰۰ تا ۵۰۰ برابر حداقل مزد روزانه یک کارگر.

۲- برای تا ۱۰۰ نفر نسبت به مازاد ۱۰ نفر، ۲۰ تا ۵۰ برابر حداقل مزد روزانه یک کارگر.

۳- برای بالاتر از ۱۰۰ نفر نسبت به مازاد ۱۰۰ نفر، ۱۰ تا ۲۰ برابر حداقل مزد روزانه یک کارگر.

درصورت تکرار تخلف، متخلفان مذکور به حبس از ۹۱ روز تا ۱۸۰ روز محکوم خواهند شد.

کارشناس روابط کار (2 ساعت پیش)
پاسخ
پاسخ، دیدگاه یا تجربه خود را درباره این پرسش ثبت کنید تا دیگران نیز از آن بهره‌مند شوند