آیا صورتجلسه سازش میان کارگر و کارفرما در هیأت تشخیص معتبر است؟

4

با سلام،

چنانچه طبق ماده 157 قانون کار، پس از بروز اختلاف میان کارگر و کارفرما، طرفین با انجام سازش مبلغی را تعیین کرده و از سوی کارفرما به کارگر پرداخت شود و صورتجلسه سازش توسط هر دو طرف امضا گردد، ولی به هر دلیلی کارگر پس از آن اقدام به طرح شکایت در هیأت تشخیص نماید، تا چه اندازه صورتجلسه سازش می‌تواند ملاک صدور رأی برای محاسبه مطالبات کارگر باشد؟ همچنین، در صورتی که در زمان سازش، کارگر با هر مبلغی بابت کل مطالبات خود، به‌ویژه حق سنوات، توافق کرده باشد، آیا ادعای وی در هیأت تشخیص همچنان قابل رسیدگی خواهد بود؟

حسن صدرآذر (1 ماه پیش)
1 پاسخ 74 بازدید
4

سلام،

در خصوص سازش میان کارگر و کارفرما در ارتباط با مطالبات ایام اشتغال، که در صدر ماده 157 قانون کار به آن تأکید شده است، توجه به نکات زیر ضروری است:

1. رعایت قواعد آمره در رابطه با سازش الزامی است.

2. اگر سازش به‌صورت رسمی (در قالب سند رسمی) صورت گرفته باشد، مرجع رسیدگی‌کننده با توجه به این سند رسمی، مبادرت به صدور رأی خواهد کرد.

3. اگر سازش در قالب سند غیررسمی یا عادی انجام شده باشد، مراجع حل اختلاف با احراز صحت سازش‌نامه مبادرت به صدور رأی خواهند کرد.

4. نهایتا، اگر توافق صورت‌گرفته شامل موارد آمره قانونی باشد، رعایت حداقل‌های قانونی الزامی است. در غیر این صورت، با احراز صحت سازش‌نامه، توافق صورت‌گرفته، حتی اگر مبلغ توافق شده پایین‌تر از حداقل قانونی باشد، معتبر و قابل اجرا خواهد بود.

مریم مهدوی (1 ماه پیش)
جواب این سوال را میدانید؟ پاسخ دهید