مبنای محاسبه سنوات کارگران قرارداد موقت طبق رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری چیست؟

3

سلام،
یک کارگر در اردیبهشت ماه سال 97 بازنشسته شده و حق سنوات خود را به میزان 30 برابر آخرین دستمزد ثابت (بدون احتساب حق مسکن، وجه بن و سایر مزایا) دریافت کرده و تسویه حساب نموده و رابطه خود را با محل کار قطع کرده است. در سال 98، از همان کارگاه استعلامی از اداره کار صورت گرفته و راجع به نحوه محاسبه حق سنوات سوال شده است. اداره کار محل به استناد رای دیوان در اردیبهشت سال 98، اعلام کرده که باید مزایای جانبی نیز در محاسبه حق سنوات لحاظ شوند. در نتیجه، کارگری که اخیراً بازنشسته شده، سنوات خود را بر مبنای فرمول جدید دریافت کرده است. در حال حاضر، کارگر قبلی مدعی است که باید حق سنوات خود را بر اساس فرمول جدید دریافت کند.

آیا کارفرما موظف است مابه‌التفاوت سنوات را طبق روش جدید محاسبه کرده و پرداخت نماید؟ در صورت عدم پرداخت، آیا کارگر می‌تواند دادخواست خود را ارائه کند؟

غلامرضا قناعت پیشه (3 روز پیش)
1 پاسخ 30 بازدید
3

سلام،
رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری در خصوص مبنای محاسبه سنوات کارگران چنین عنوان کرده است که مبنای محاسبه سنوات باید مزد موضوع ماده 34 و 35 قانون کار باشد و نه فقط مزد ثابت یا مزد مبنا. منظور از مزد مبنای محاسبه سنوات، شامل تمامی مزایای تبعی مزد مانند عیدی، پاداش، اضافه‌کاری و... است. همچنین، مبلغ ثابت پرداختی به تبع شغل مانند حق مسئولیت، حق سرپرستی، حق مدرک و حق فنی نیز جزو مزد محسوب می‌شود. بنابراین، اقلامی مانند بن، مسکن، ایاب و ذهاب و ... جزو مزد نبوده و در محاسبه سنوات و سایر مزایای تبعی مزد لحاظ نمی‌شوند.

مریم مهدوی (3 روز پیش)
جواب این سوال را میدانید؟ پاسخ دهید