تفسیر رای دیوان در خصوص علی الحساب شدن سنوات کارگران
معاونت حقوقی پیشگیری و پژوهشی دیوان عدالت اداری در مورخه ۱۳۹۸/۱۲/۱۷ طی نامه شماره ۱۰۰۰/۲۳۰/۳۷۷۶/۳۰۰ تفسیر رای شماره ۲۷۲۷ مورخه ۱۳۹۸/۹/۱۹ با موضوع علی الحساب شدن سنوات کارگران قانون کار را به اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی به شرح زیر اعلام نمود.
طبق ماده ۲۴ قانون کار و تبصره ۴ ماده ۴۱ قانون رفع موانع تولید، زمان پرداخت پاداش پایان کار و یا سنوات خدمت کارگران قانون کار اتمام قرارداد کار است. بنابراین با اتمام هر قرارداد کار باید سنوات کارگر بر مبنای آخرین حقوق پرداخت شود.
اگر در قراردادهای کار با مدت بیش از یک سال چنانچه در پایان هر سال سنوات همان سال پرداخت شده باشد به دلیل اینکه هنوز قرارداد کار به اتمام نرسیده است مبلغ پرداختی مشمول علی الحساب شدن سنوات کارگران خواهد شد.
در چنین شرایطی پس از اتمام قرارداد کار مبالغی که به عنوان سنوات در هر سال و بر مبنای حقوق همان سال پرداخت شده است علی الحساب بوده و کارفرما مکلف است در پایان قرارداد کار سنوات کل قرارداد کار را بر مبنای آخرین حقوق کارگر محاسبه کرده و مابه التفاوت مبالغ پرداختی در سال های گذشته را پرداخت نماید.
با توجه به موارد فوق علی الحساب شدن سنوات کارگران شامل قراردادهای کار موقت با مدت بیش از یک سال موضوعیت پیدا می کند.
در قراردادهای کار با مدت یک سال و کمتر که با خاتمه هر قرارداد کار سنوات پرداخت می شود این پرداخت قطعی خواهد بود.
قراردادهای کار یک سال و کمتر از شمول رای شماره ۲۷۲۷ مورخ ۱۳۹۸/۹/۱۹ خارج بوده و پرداخت مابه التفاوت سنوات قراردادهای پرداخت شده در زمان های آینده منتفی خواهد بود.
برای محاسبه آنلاین سنوات، عیدی و پاداش، اضافه کاری، شب کاری و جمعه کاری اینجا کلیک کنید.
فهرست مطالب
منابع و استنادهای قانونی برای پرداخت سنوات کارگران
ماده ۲۴ قانون کار
استناد پایه برای پرداخت مزایای سنوات یا پایان کار ماده ۲۴ قانون کار است. در ماده ۲۴ قانون کار چنین عنوان شده است که به کارگرانی که به مدت یک سال و یا بیشتر به صورت متوالی یا متناوب در کارگاهی اشتغال به کار داشته باشند بر اساس آخرین حقوق مبلغی معادل یک ماه آخرین حقوق به عنوان مزایای پایان کار باید پرداخت شود.
ماده ۲۴- در صورت خاتمه قرارداد کار، کار معین یا مدت موقت، کارفرما مکلف است به کارگری که مطابق قرارداد، یک سال یا بیشتر، به کار اشتغال داشته است برای هر سال سابقه، اعم از متوالی یا متناوب بر اساس آخرین حقوق مبلغی معادل یک ماه حقوق به عنوان مزایای پایان کار به وی پرداخت نماید .
قانون کار جمهوری اسلامی ایران
ماده ۲۷ قانون کار
در ماده ۲۷ قانون کار نیز کارگرانی که به صورت موجه اخراج می شوند را مشمول دریافت سنوات دانسته است. در این ماده کارگرانی که به صورت موجه اخراج می شوند نسبت هر سال سابقه کار مستحق دریافت معادل یک ماه آخرین حقوق کارگر به عنوان حق سنوات هستند.
ماده ۲۷- هر گاه کارگر در انجام وظایف محوله قصور ورزد و یا آیین نامه های انضباطی کارگاه را پس از تذکرات کتبی، نقض نماید کارفرما حق دارد در صورت اعلام نظر مثبت شورای اسلامی کار علاوه بر مطالبات و حقوق معوقه به نسبت هر سال سابقه کار معادل یک ماه آخرین حقوق کارگر را به عنوان «حق سنوات» به وی پرداخته و قرارداد کار را فسخ نماید .
قانون کار جمهوری اسلامی ایران
تبصره ۴ ماده ۴۱ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور
ماده ۴۱ قانون رقع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور مصوب ۱۳۹۴/۲/۱ چند قسمت به قانون کار من جمله ماده ۷ قانون کار اضافه کرده است. در این ماده قانونی تبصره ۳ و ۴ به ماده ۷ قانون کار اضافه شده اند که تبصره ۴ به شرح زیر است.
تبصره ۴ کارفرمایان موظفند به کارگران با قرارداد موقت به نسبت مدت کارکر ٬ مزایای قانونی پایان کار را به مأخذ هر سال یک ماه آخرین مزد پرداخت نمایند.
قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور مصوب ۱۳۹۴/۲/۱
۴ مثال و نمونه از محاسبات علی الحساب شدن سنوات کارگران (محاسبه سنوات قانون کار کارگران)
مثال ۱: کارگری با قرارداد کار ۶ ماهه و پرداخت سنوات در پایان هر قرارداد کار
فرض کنیم
- کارگری از ابتدای سال ۱۳۹۸ قرارداد کار ۶ ماهه با کارفرمای خود دارد و این قرارداد کار در ۱۳۹۸/۰۶/۳۱ به اتمام می رسد.
- حقوق کارگر در مدت این قرارداد در کل مبلغ ۲ میلیون و ۳۰۰ هزارتومان بوده است.
- این قرارداد پنجمین قرارداد کار ۶ ماهه وی است.
- در پایان تمام قراردادهای قبلی سنوات کارگر بر مبنای آخرین حقوق دریافت کرده است.
در پایان قرارداد کار ششم کارگر از بابت سنوات چقدر باید دریافت کند؟
پاسخ :
- چون در پایان قراردادهای قبلی سنوات کارگر بر مبنای آخرین حقوق پرداخت شده است بنابراین از بابت سنوات گذشته مبلغی قابل پرداخت نیست.
- مبلغ سنوات به ازای هر سال کارکرد معادل یک ماه آخرین حقوق کارگر است. مدت قرارداد کارگر ۶ ماه بوده است بنابراین سنوات قرارداد ۶ ماهه معادل ۱۵ روز آخرین مزد یا نصف آخرین حقوق خواهد بود. در نهایت مبلغ قابل پرداخت به این کارگر از بابت سنوات قرارداد ۶ ماهه معادل ۱۱.۵۰۰.۰۰۰ ریال یا یک میلیون و صد و پنجاه هزار تومان خواهد بود.
نکته : مبلغ پرداختی از بابت سنوات قطعی بوده و در آینده مابه التفاوت نخواهد داشت.
مثال ۲: کارگری با قرارداد کار ۱۲ ماهه یا یک ساله و پرداخت سنوات در پایان هر قرارداد کار
کارگری را فرض می کنیم که در کارگاهی به مدت ۵ سال مشغول به کار بوده است. وی در این مدت همیشه قراردادهای یک ساله منعقد می کرده و در پایان هر قرارداد کار سنوات خود را دریافت می کرده است. آخرین قرارداد کارگر از ۱۳۹۸/۰۱/۰۱ لغایت ۱۳۹۸/۱۲/۲۹ بوده است. حقوق کارگر در این مدت در کل مبلغ ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان بوده است. در پایان آخرین قرارداد کار مبلغ قابل پرداخت به این کارگر از بابت سنوات چه مبلغی خواهد بود؟
پاسخ:
- چون در پایان قراردادهای قبلی سنوات کارگر بر مبنای آخرین حقوق پرداخت شده است بنابراین از بابت سنوات گذشته مبلغی قابل پرداخت نیست.
- مبلغ سنوات به ازای هر سال کارکرد معادل یک ماه آخرین حقوق کارگر است. مدت قرارداد کارگر ۱۲ ماه بوده است بنابراین سنوات قرارداد ۱۲ ماهه معادل ۱ ماه آخرین حقوق خواهد بود. در نهایت مبلغ قابل پرداخت به این کارگر از بابت سنوات قرارداد ۱۲ ماهه معادل ۲۳.۰۰۰.۰۰۰ ریال یا ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان خواهد بود.
نکته : مبلغ پرداختی از بابت سنوات قطعی بوده و در آینده مابه التفاوت نخواهد داشت.
مثال ۳: کارگری با ۵ قرارداد کار یک ساله و عدم پرداخت سنوات در پایان هر قرارداد کار
کلیه شرایط مثال قبلی برای این مثال در نظر بگیرید با این تفاوت که سنوات در اتمام قراردادهای قبلی پرداخت نشده است. در این حالت سنوات قابل پرداخت به کارگر در پایان قرارداد آخر به شرح زیر خواهد بود.
پاسخ
- چون در پایان قراردادهای قبلی سنوات کارگر بر مبنای آخرین حقوق پرداخت نشده است بنابراین سنوات قراردادهای گذشته نیز همزمان با سنوات آخرین قرارداد کار پرداخت خواهد شد. مبنای پرداخت سنوات قرارداد سال های گذشته نیز حقوق آخرین قرارداد کار خواهد بود.
- مبلغ سنوات به ازای هر سال کارکرد معادل یک ماه آخرین حقوق کارگر است. مدت کل قرارداد های کارگر ۵ سال بوده است. بنابراین سنوات سال کار معادل ۵ ماه آخرین حقوق خواهد بود. در نهایت مبلغ قابل پرداخت به این کارگر معادل ۱۱۵.۰۰۰.۰۰۰ ریال یا ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خواهد بود.
نکته : مبلغ پرداختی از بابت سنوات قطعی بوده و در آینده مابه التفاوت نخواهد داشت.
مثال ۴: کارگری با قرارداد کار ۵ ساله و پرداخت سنوات در پایان هر سال
این مثال مصداق رای شماره ۲۷۲۷ مورخ ۱۳۹۸/۹/۱۹ است.
فرض می کنیم کارگری قرارداد کار ۵ ساله با کارفرما داشته و این قرارداد کار در ۱۳۹۸/۱۲/۲۹ به اتمام می رسد. آخرین حقوق این کارگر در کل مبلغ ۲ میلیون و ۳۰۰ هزارتومان است.
در پایان هر سال کارفرما سنوات همان سال را بر مبنای حقوق همان سال پرداخت کرده است. مبلغ سنوات این کارگر در پایان قرارداد کار چقدر خواهد بود.
فرض می کنیم کارفرما در هر سال سنوات را به شرح زیر پرداخت کرده است:
- سال اول مبلغ ۱ میلیون تومان
- سال دوم مبلغ ۱ میلیون و ۳۰۰ هزارتومان
- سال سوم مبلغ ۱ میلیون و ۷۰۰ هزارتومان
- سال چهارم مبلغ ۲ میلیون تومان
برابر با ماده ۲۴ قانون کار و رای شماره ۲۷۲۷ مورخ ۱۳۹۸/۹/۱۹ علی الحساب شدن سنوات کارگران در اینجا موضوعیت پیدا می کند. کل مبالغ پرداختی در ۴ سال گذشته به کارگر از بابت سنوات علی الحساب محسوب شده و در پایان سال پنجم که پایان قرارداد کار خواهد بود باید مابه التفاوت سنوات پرداخت شود.
- بر مبنای آخرین حقوق سنوات این کارگر برای ۵ سال کار مبلغ ۱۱ میلون و ۵۰۰ هزارتومان خواهد شد.
- کارفرما در سال های گذشته در جمع مبلغ ۶ میلیون تومان پرداخت کرده است.
- مابه التفاوت سنوات مبلغ ۵ میلیون و ۵۰۰ هزارتومان خواهد شد. این مبلغ در پایان قرارداد کار از بابت سنوات سال پنجم و مابه التفاوت سنوات ۴ سال گذشته محاسبه شد.
برای محاسبه آنلاین سنوات، عیدی و پاداش، اضافه کاری، شب کاری و جمعه کاری اینجا کلیک کنید.
اصلاح رأی شماره ۲۷۲۷-۴؍۱۰؍۱۳۹۸ هیأت عمومی دیوان عدالت اداری
شماره دادنامه: ۲۴۹ – تاریخ دادنامه: ۹؍۲؍۱۳۹۹ – شماره پرونده: ۹۸۰۴۲۷۵
رأی هیأت عمومی
مطابق ماده ۲۴ قانون کار و تبصره ۴ ماده ۴۱ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور، مبنای پرداخت حق سنوات خدمت به کارگر دارای قرارداد کار موقت برای هر سال سابقه اعم از متوالی یا متناوب، به مأخذ هر سال در پایان قرارداد کار، یک ماه آخرین حقوق تعیین شده است. برمبنای این احکام، در مواردی که قرارداد کار موقت بیش از یک سال است و کارفرما در پایان هر سال حق سنوات به کارگر پرداخت میکند، چون حق سنوات در پایان قرارداد کار بایستی پرداخت شود، مبلغ پرداختی در پایان هر سال جنبه علیالحساب دارد و کارفرما موظّف است در پایان قرارداد کار، مابهالتفاوت مبلغ پرداختی در پایان هر سال تا مبلغ سنوات پایان قرارداد کار را به کارگر بپردازد، ولی در مواردی که قرارداد کار یک ساله یا کمتر از یک سال است و کارفرما با انقضاء قرارداد کار حق سنوات را در پایان این قرارداد به کارگر میپردازد ولو آنکه آن قرارداد در چند نوبت متوالی یا متناوب دیگر تمدید شود، در زمان عدم تمدید قرارداد کار به لحاظ اینکه کارفرما در پایان هر قرارداد کار حق سنوات را به کارگر پرداخته است، تکلیفی به پرداخت مابهالتفاوت حق سنوات سالهایی که پرداخت شده تا سال عدم تمدید قرارداد کار را ندارد. علیهذا از آنجا که در رأی شماره ۲۷۲۷-۴؍۱۰؍۱۳۹۸ هیأت عمومی دیوان عدالت اداری بـه صورت کلّی در قـراردادهای کار مـدت موقت، آنچه کـه در پایان هر سـال تحت حق سنوات پرداخت میشود علیالحسـاب تلقّی شده است و ایـن در حـالی است کـه چنانچه قـرارداد یک ساله یا کمتر از آن باشد با خاتمه قرارداد کار و پرداخت حق سنوات بـه کارگر ذمـه کارفرما از بابت پـرداخت حـق سنوات بری می شود؛ بـه همین دلیل رأی شماره ۲۷۲۷ – ۴؍۱۰؍۱۳۹۸ هیأت عمومی دیوان عدالت اداری در اجرای تبصره ماده ۹۷ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مطابق استدلال مذکور اصلاح میشود و با این وصف آنچه که کارفرما در پایان قرارداد کار موقت یک ساله و یا کمتر از آن به کارگر تحت عنوان حق سنوات میپردازد جنبه قطعی دارد و کارفرما با پرداخت حق سنوات در چنین فرضی تکلیف دیگری ندارد و با توجه به مراتب، رأی شماره ۹۸۰۹۹۷۰۹۰۶۰۱۰۰۹۸-۲۸؍۳؍۱۳۹۸ هیـأت تخصصی بیمه، کـار و تأمین اجتماعی دیوان عدالت اداری در حدی که ذکر شد نقض می گردد و اطلاق نامه شماره ۷۴۰۱۶؍۵۶-۹؍۴؍۱۳۹۴ مدیرکل نظارت بر اجرای بودجه وزارت امور اقتصادی و دارایی از همین حیث ابطال میشود.
رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری در مورد علی الحساب شدن سنوات کارگران
متن رای شماره ۲۷۲۷ مورخ ۱۳۹۸/۹/۱۹ مبنی بر علی الحساب شدن سنوات کارگران
رای هیات عمومی
نظر بـه اینکه مطابق مـواد ۲۴ قانون کار و تبصره ۴ ماده ۴۱ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور، مبنای پرداخت حق سنوات خدمت به کارگر دارای قرارداد کار موقت برای هر سال سابقه اعم از متوالی یا متناوب، به ماخذ هر سال در پایان قرارداد کار یک ماه آخرین حقوق محاسبه می گردد، بنابراین رأی شماره ۹۸۰۹۹۷۰۹۰۶۰۱۰۰۹۸-۲۸؍۳؍۱۳۹۸ هیأت تخصصی کار، بیمه و تامین اجتماعی دیوان عدالت اداری در قسمتی که در آن مقرر شده اگر قرارداد کار کارگران، موقت باشد، با تسویه حساب هر سال، قرارداد خاتمه می یابد و حق دریافت علی الحساب را ندارند، مغایر ماده ۲۴ قانون کار و تبصره ۴ ماده ۴۱ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور است و در اجرای ماده ۸۴ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری نقض می شود و در نهایت مستند به بند ۱ ماده ۱۲ و ماده ۸۸ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۹۲ حکم بر ابطال بخشنامه شماره ۷۴۰۱۶؍۵۶-۲۹؍۴؍۱۳۹۴ مدیرکل نظارت بر اجرای بودجه وزارت امور اقتصادی و دارایی صادر می شود.
محمدکاظم بهرامی- رئیس هیأت عمومی دیوان عدالت اداری
دویان عدالت اداری
سوالات متداول در خصوص علی الحساب شدن سنوات کارگران
با سلام واحترام
اینجانب از سال ۷۵ الی ۸۹ در یکی از نهادهای عمومی غیر دولتی بصورت پرسنل رسمی مشعول به کار بودم وموقع تسویه فقط ۱۵ درصد حق سنوات من را با آخرین حقوق پرداخت کردن و مارا تهدید کردن شکایت نکنیم وبعداز اون هم قرارداد فی مابین با شرکتهای وابسته به آن نهاد تنظیم کردن الان که حدود ۱۲ سال میگذرد چگونه میتوانم طبق روز حق سنوات ومطالباتم را از کار فرما بگیرم ممنون میشم پاسخ بگید.
سلام
مطالبات کارگران مشمول مرور زمان نمی شود. در صورت وجود ادعا، کارگر می تواند در اداره کار طرح دعوی کند.
سلام
اگر پایه سنوات کارگران (منظور بنده همان میزان افزایش دستمزدی است که هر ساله توسط شورای عالی کار تصویب می شود) به صورت دقیق توسط کارفرما محاسبه و اعمال نشده باشد (یعنی مثلا به جای ۵ سال سابقه به اشتباه برای کارگری ۴ سال سابقه لحاظ شده باشد)، آیا در این حالت هم حق سنوات پرداختی توسط کارفرما علی الحساب تلقی می شود؟
سلام
باتوجه به اینکه مبلغ پرداختی به صورت قانونی محاسبه نشده به نظر میرسد سنوات پرداخت شده علیالحساب تلقی میشود.
سلام
بنده با ۲۰ سال سابقه در کوره اجر پزی مشغول به کار بودم ۵ سال اول سنواتی به بنده پرداخت نشده است ولی بعد از ۵ سال سنوات پرداخت شده به صورت ماهانه پرداخت میشده هر ماه از من رسید دریافت میکردند الان کارفرما میگه ۵ سال اول هم پرداخت شده باید چیکار کنیم و اینکه سنواتی که به صورت هرماه پرداخت شده علی الحساب بوده یا قطعی میباشد ؟
سلام
اینکه سنوات (مزایای پایان کار) علی الحساب تلقی می شود یا قطعی بستگی به قرارداد کار دارد. در متن مقاله کامل توضیح داده شده است.
در صورتی با کارفرما در این خصوص اختلاف نظر داشته باشید باید در اداره کار طرح شکایت کنید.
سلام
من ۱۷سال یکجا کار کرده ام یکماه یکماه تمدید قرارداد داشته ام پایان هر سال یک پایه مال همان سال را دریافت کردهام مثال پایه ۵۰۰تومان بوده همان را دریافت کرده ام الان تسویه میکنم بخاطر بازنشستگی میگن سنوات طلب نداری به عنوان الحساب لطفا راهنمایی کنید ممنونم
سلام
من ۱۲ سال در یک مجموعه تولیدی کار کردم و ۱۲ قرارداد ۱ ساله با من امضا شد. بنده در پایان سال ۱۰ ام سنواتم را دریافت کردم ، آیا اکنون که بعد از ۱۲ سال میخواهم از مجموعه جدا شوم ، سنوات من علی الحساب محاسبه می شود؟
سلام
اگر سنوات پرداختی در پایان ۱۰ سال مقارن با اتمام یکی از قراردادهای کار شما باشد این مبلغ قطعی است و علی الحساب تلقی نمی شود.
با سلام و احترام، کارفرما تا چند روز بعد از اتمام قرارداد کار مدت موقت می تواند سنوات همان سال را پرداخت نماید که جنبه قطعی داشته باشد و علی الحساب محاسبه نشود. به طور مثال قراردادهای یکساله که پایان اسفند۱۴۰۰ خاتمه می یابد تا چندم فروردین ماه ۱۴۰۱کارفرما میتواند سنوات را با مزد سال ۱۴۰۰ پرداخت نماید که جنبه قطعی داشته باشد.
با سپاس و احترام مجدد
سلام
در ماده ۲۴ قانون کار زمان پرداخت سنوات (پایان کار) کارگران خاتمه قرارداد کار عنوان شده است و اصولا باید قبل از شروع قرارداد کار بعدی این مبلغ پرداخت شود.
چقدر این قانون علی الحساب بودن سنوات بد تدوین شده عده قلیلی از کارگران را شامل میشه چون تو کشور ما بیشتر قراردادها موقتی است!
متوجه اصلاح رای نشدید فکر کنم. گفتند که متوالی یا متناوب محاسبه میشه. قرارداد موقت و دائم نداره… یکسانه
سلام من ۱۷سال یکجا کار کرده ام یک ماه یکماه تمدیدقرارداد داشته ام پایان هرسال یک پایه مال همان سال رادریافت کرده ام مثال ۵۰۰تومان بوده همان را دریافت کرده ام الان تسویه میکنم بخاطره بازنشستگی میگن سنوات طلب نداری به عنوان الحساب لطفا راهنمایی کنید ممنونم
سلام
من ۲۷ سال در شرکت خصوصی بدون هیچگونه قرار دادی مشغول هستم و در آستانه بازنشستگی طی ۲۷ سال چندین نوبت خودم تقاضای سنوات کردم و گرفتم البته تا سال ۱۳۹۵ و برگه تسویه حساب را امضا کردم
میخواستم بدونم آیا دریافتی های من تا سال ۱۳۹۵ قطعی بوده یا علی الحساب ؟
و اگر علی الحساب باشد و کارفرما قبول نکنه چه راه کاری وجود دارد؟ /
سلام
هر مبلغ پرداختی از بابت سنوات در قراردادهای کار شفاهی علی الحساب تلقی میشود.
در صورت عدم پذیرش کارفرما میتوانید در اداره کار شکایت کنید و نظر اداره کار در این خصوص نافذ خواهد بود.
مشاهده پاسخ->>
سلام
اینجانب به مدت ۱۵ سال در یک شرکت به صورت مداوم و در یک واحد و به صورت قراردادهای دو و شش ماه مشغول به کار بودم و در پایان سال ۴ سال اول مبلغی تحت عنوان سنوات به حساب اینجانب واریز می شد اکنون که اینجانب قطع همکاری می کنم آیا مبالغ پرداختی علی الحساب محسوب میشود یا قطعی؟
سلام
اگر مبلغ سنوات کامل واریز شده باشد علی الحساب تلقی نمی شود.
سلام، بنده استخدام رسمی بنیاد مستضعفان هستم. ۲۰سال در شرکتهای تابعه فعالیت داشته ام و پس از هر نوبت انتقال از یک شرکت به شرکت دیگر تابعه، سنوات خود را دریافت نموده ام. الان ۱۰ سال است که به ستاد بنیاد منتقل و مشغول و در آستانه بازنشستگی هستم. چند سال سنوات به من تعلق خواهد گرفت؟ با تشکر از راهنمایی شما
سلام
چنانچه مشمول قانون کار بوده باشید و در پایان قراردادهای کار کتبی و خروج از یک شرکت سنوات خود را دریافت و تصفیه کرده باشید این مبالغ قطعی هستند.
در زمان بازنشستگی به مدت زمانی که سنوات دریافت نکردهاید سنوات تعلق میگیرد.
سلام.بنده تو یه شرکت کار میکنم که تا حالا قراردادهای سه ماهه شش ماهه یک ساله با من امضا کردند.کارفرما هیچ سنواتی تا پایان سال ۹۸ به من پرداخت نکرده بود .ولی پایان۹۸ سنوات ما رو حساب کرد و تی دو مرحله بحساب ما واریز کرد واز ما بابت واریز امضا گرفت.واین دو سال یعنی ۹۹ و۱۴۰۰ رو اخر هر سال به ما پرداخت کرد الان تکلیف سنوات ما چه جوریه.کل پرداختیها علل حسابه یا نه ….؟
سلام
در صورتی که مبالغ قانونی پرداخت شده باشند سنوات ها قطعی هستند
سلام
بنده به مدت ۲۰ سال در شرکتی کار کردم و مدت ۶ سال اول کارم بدون قرارداد کتبی بود. از سال هفتم قرارداد یکساله بسته شده و هر سال تکرار میشود.آیا سنوات ۶ سال مشمول مابه التفاوت پرداخت سنوات میشود؟
باتشکر
سلام
بستگی به مبلغ پرداختی سنوات دارد که آیا در پایان ۶ ساله کامل تصفیه شده یا نه؟
سلام و خسته نباشید ،
در خصوص کارگاه هایی که قراردادهای یک ماهه و سه ماهه می بندند،در حالیکه ماهیت کار دائم میباشد و کارگر ۵یا ۶ سال سابقه دارد ، و بعد از یک سال سنوات پرداخت شده، سنوات به چه صورت باید محاسبه گردد،
ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام
در تمام کارها اعم از مستمر و یا غیر مستمر پس از تکمیل یک سال سابقه کار و شروع سال دوم کار باید پایه سنوات پرداخت شود.
پرداخت سنوات و پایان کار سال های قبل مانع پرداخت پایه سنوات نیست.
سلام علیکم
آیا حق مسکن و حق بن کارگری که هر ماه پرداخت میشود هم در محاسبه سنوات به کار میرود ؟
با سلام
سنوات بر اساس مزد محاسبه می شود.
برای کارکنان دیوان عدالت و کارکنان دولت هم قرارداد زیر یکسال در نظر بگیرند و سنواتشان را قطعی در پایان هر سال پرداخت کنند
ببینیم خوششان می آید
در موقع بازنشستگی فقط چند میلیون پول به عنوان سنوات پاداش خدمت پرداخت شود؟؟؟؟!!
اکثر جاها کارگران قرارداد زیر یکسال دارند
این دیگر چه بخش نامه ظالمانه ای است
با سلام
من در یک شرکت پیمانکاری طرف قرارداد با شهرداری کار میکردم حق بیمه من بر اساس مدت قراردادهایی که شرکت پیمانکار با شهرداری داشت ورداخت میشد بعنوان مثال قرارداد شرکت با شهرداری ۶ ماهه بود و حق بیمه من هم ۶ ماه پرداخت میشد و مثلا شرکت تا قرارداد بعدی رو با شهرداری منعقد میکرد از ما مجددا دعوت به کار می کرد که در این بین شاید فاصله یک ماهه میوفتاد حالا سوال من اینه که یکبار شرکت سنواتم رو بر اساس آخرین حقوق هر سال تا سال ۹۴ پرداخت کرده و برگه تسویه از من گرفته الان من میتونم با توجه به شرایط کاری که گفتم مابه التفاوت سنواتم رو بگیرم ؟ اصلا رای دیوان عطف به ما سبق میشه ؟
با سلام
کارگاه ماحدود ۲۰۰۰ نیروی کار دارد و الآن ۷ساله که قراردادها را بصورت ۲ یا ۳ ماهه تنظیم میکنه.
تکلیف سنوات نیروی کاری که اصلا سنوات نگرفته چطوره؟
سلام
اگر سنوات گذشته پرداخت نشده باشد باید موقع پرداخت بر مبنای آخرین حقوق باشد.
با سلام و وقت بخیر.
بنده با شرکتی خصوصی سه سال قرارداد یکساله داشته ام. و هر سال بابت سنوات وجهی بصورت علی الحساب دریافت نموده ام. مثلا یکسال یک میلیون و یکسال یک ونیم میلیون ، اما تسویه نکرده ام .
حالا بعد از سه سال که شرکت همه پرسنل را تسویه میکند مابه التفاوت سنوات بنده به چه صورت لحاظ میشود؟
فقط درصدی که از هر سال مانده باید به نرخ روز دریافت کنم و یا اینکه کل سنوات سه سال به نرخ روز منهای دریافتی های عالی الحساب؟
و اینکه عددی که در سایت بیمه درج شده است باید به عنوان عدد سنوات لحاظ شود؟ چون تغییر زیادی بین آن عدد و عدد درج شده به عنوان حقوق پایه در فیش هست. مثلا در سایت ۲۸۰۰ درج شده و در فیش ۲۱۰۰!!!
با تشکر
مبنای پرداخت سنوات آخرین حقوق و دستمزد دریافتی کارگر است نه حقوق و دستمزدی که مبنای پرداخت حق بیمه بوده است. چرا که ممکن است حق بیمه بر مبنای حقوق دریافتی کارگر نباشد و یا اصلا بیمه واریز نشده باشد.
هدف و منظور از تسویه حساب اتمام قرارداد کار تصوفیه و پرداخت کردن کل مبلغ سنوات به کارگران است. چرا که در صورتی که غیر از این باشد ممکن است این تصور پیش آید که کارفرما ۲۰ سال با کارگران قرارداد موقت یک سال و یا کمتر منعقد کند و در پایان هر قرارداد کار مبلغ ناچیزی و درصد کمی از سنوات همان قرارداد کار را پرداخت نماید و در پایان ۲۰ سال موقع تسویه حساب نهایی باقی مانده سنوات کارگران را بر مبنای مبلغ همان قراردادهای کار پرداخت نماید.
بنابراین چنانچه کارفرمایان در پایان هر قرارداد کار کل مبلغ سنوات را پرداخت نکنند مبلغ پرداختی علی الحساب بوده و سنوات آن قرارداد کار نیز بر مبنای آخرین حقوق محاسبه شده و مبلغ پرداختی علی الحساب خواهد بود.
سلام
آیا سنوات علی الحساب تصویب شده یا نه من هفته دیگه یکسنبه میخوام برم تسویه میشه مارو راهنمایی کنید ممنونم من ۱۸ سال تو چاپخانه کار میکردم الان اومدم بیرون هرسال سنوات هم تسویه کردم هیچ قراردادی هم نداشتیم ایا میتوانم سالهای گذشته رو هم مابه التفاوتشو بگیرم یانه؟
سلام
سنوات علی الحساب قانون یا مقرره جدیدی نیست که تصویب شود. در مورد آن هیات عمومی دیوان عدالت اداری رای بالا را صادر کرده بود که کماکان به قوت خود باقی است.
سلام بنده ۱۸ سال توچاپخانه مشغول بکار بودم الان چاپخانه داره جمع میشه منم هرسال سنواتمو تسویه کردم ایا سنوات من علی الحساب بوده یا نه
با سلام بنده ۱۸سال است تو چاپخانه کار میکنم هر سال حق سنواتم را تسویه کردم الان چاپخانه رو دارن جمع میکنن آیا حق سنوات من تا الان علی الحساب بوده یا نه الان من برم تسویه حساب چجوری باید حساب کتاب کنم آیا ماوالتفاوت سنوات به من تعلق میگیرد یا نه
با سلام بنده ۱۸سال است تو چاپخانه کار میکنم هر سال حق سنواتم را تسویه کردم الان چاپخانه رو دارن جمع میکنن آیا حق سنوات من تا الان علی الحساب بوده یا نه الان من برم تسویه حساب چجوری باید حساب کتاب کنم آیا ماوالتفاوت سنوات به من تعلق میگیرد یا نه
بستگی به نوع قرارداد کار شما دارد. چنانچه قرارداد کار موقت بوده و در پایان هر قرارداد کار سنوات خود را دریافت کرده باشید پرداخت مابه التفاوت سنوات در موقع قطع رابطه کاری موضوعیت ندارد.
چنانچه قرارداد کار دائم بوده و یا بیش از یکسال بوده که در پایان هرسال سنوات پرداخت شده است در چنین حالتی در پایان قرارداد کار سنوات طبق ماده ۲۴ قانون کار و آخرین حقوق محاسبه می شود و چنانچه به مبلغ پرداختی در پایان سال های مدت قرارداد کار تفاوتی داشته باشد مابه التفاوت سنوات تعلق می گیرد.
باسلام هیچ کارفرمایی این کار نمیکند مثال بنده مدت شش ماه نیم درشرکت فراب پیمانکاری *** کار کردم وتاریخ ۹۸.۱۱.۱۴ اخراج مان کرد و من میخواستم در شرکتی دیگر در همان فاز ۱۳ رجب منطقه پارس جنوبی می باشد مشغول شوم. آن شرکت میگه تا رضایت کار از آن شرکت نیاوری پذیرش نمیشوی وما هم مجبور هستیم که این کار بکنیم و امضا از ما بگیرند که تمام مطالبات را دریافت کردم تا نامه رضایت کار بدن و این شگرد شرکتها هستند.
باتوجه به این که هنوز برج ده را به ماندادن و تازه آن هم بعد چهار ماه یک ماه اون پایه حقوق را میدن و خبری از عیدی سنوات حق اولاد بن کارگری و حق مسکن و هیچ مزایای نمیدن.
اهم بنده حقوقی که دریافت کردم برای سی روز و روزی یازده ساعت و شش ساعت هم روزهای جمعه یک میلیون نهصد هزار تومان بوده و شغلم هم کمک جوشکار بود.
بنده متاهل و دارای سه فرزند هستم و هیچ کارفرمایی حق و سنوات کارگر را پرداخت نمیکنه بجز کارگران خاصی وجود دارد که این مزایا را دریافت می کند وان هم انگشت شمار و خواسته ما کارگران مظلوم این هست که کا رگران جز مشاغل طبقه بندی بشن تا که حقشون ضایع نشه
وسلام
سلام
اینکه همه جا قوانین کامل رعایت می شود که نیست. برخی جاها ممکن است حقوق و مزایای قانون کار کامل پرداخت نشود.
امیدواریم روزی برسد که قانون کار به طور کامل رعایت شود و حقی از کسی بویژه قشر تلاشگر کارگر که در خط مقدم جبهه اقتصادی هستند ضایع نشود.
خیلی از کارگاه ها ار هم داریم که خیلی بیشتر از حداقل های قانون کار پرداخت می کنند.
به نام خدا
با سلام واحترام
اینجانب ۱۶ سال به صورت قرارداد یک ساله دریک شرکت خصوصی مشغول کار هستم ودر پایان هر سال حق سنوات را بر اساس آخرین حقوق همان سال مربوطه دریافت کرده ام با عنایت به دادنامه ۲۷۲۷مورخ آذر۹۸ بفرمایید دریافت حق سنوات من چگونه خواهد بود.
آیا سنوات دریافتی قبلی علی الحساب منظور خواهد شد یا خیر؟
ویا به خاطر اینکه قراردادهای من یک ساله تمدید می شده مشمول دادنامه ۲۷۲۷ نخواهم شد؟ که دراین صورت تفسیر رای دیوان در واقع بازی با کلمات بوده ونه دفاع از حقوق کارگر!!!
در حقیقت رای دیوان عدالت اداری خیلی واضح وروشن در رابطه با ماده ۲۴ اعلام علی الحساب بودن سنوات را می نماید که این خود جای تشکر دارد.
سلام
در نامه بعدی دیوان عدالت اداری در خصوص رای مزبور علی الحساب شدن سنوات پرداختی به کارگران را به قراردادهای بیش از یک سال منصوب کرده است.