آیا امضا اجباری تسویه‌حساب مانع مطالبه حقوق و سنوات می‌شود؟

0

سلام

من پس از حدود ۱۱ ماه و ۲۰ روز کار در یک شرکت خصوصی، در ابتدای ماه دوازدهم از طریق یک پیام‌رسان خارجی به کارفرما اعلام کردم که از روز بعد دیگر سر کار حاضر نمی‌شوم و حقوق چند روزی را که در ماه جدید کار کرده‌ام نیز نمی‌خواهم.

آیا با وجود این پیام، می‌توانم بعداً حقوق همان چند روز را از طریق اداره کار مطالبه کنم؟

همچنین کارفرما در فروردین از ما امضا گرفت که تمام مطالباتمان تا ۲۹ اسفند ۱۴۰۴ تسویه شده است؛ درحالی‌که حق سنوات را پرداخت نکرده و هیچ فیش واریزی یا مدرکی برای اثبات پرداخت ندارد. آیا می‌توانم ثابت کنم که این امضا با اجبار و اکراه گرفته شده و تسویه‌حساب واقعی انجام نشده است؟

در نهایت، با توجه به اینکه حدود ۱۰ روز کمتر از یک سال سابقه کار دارم، آیا حق سنوات به من تعلق می‌گیرد؟ در صورت تعلق، می‌توانم سنوات کل دوره اشتغال را مطالبه کنم یا فقط سنوات فروردین تا پایان تیر؟

مینا برهانی (1 هفته پیش)
1 پاسخ 46 بازدید
0

هر گونه سند اعم از رسمی و یا غیر رسمی که کارگر از بابت دریافت حقوق و مزایا خود امضا کرده باشد ولی مبالغ موضوع سند طبق قانون پرداخت نشده و یا کمتر از مبالغ قانونی پرداخت شده باشند فاقد اعتبار قانونی هستند.

طبق ماده ۲۴ قانون کار، برای دریافت سنوات نیازی به تکمیل یک سال سابقه نیست و با ۱۱ ماه و ۲۰ روز کار نیز به نسبت مدت اشتغال، حق سنوات دارید.

برای توضیحات تکمیلی مقاله زیر را مطالعه کنید:

امضای برگ تسویه حساب، بدون پرداخت واقعی و بانکی اعتبار قانونی ندارد

آیا تعهد محضری بدون واریز وجه و امضای سند مالی، برای تسویه حساب معتبر است؟

کارشناس روابط کار (5 روز پیش)
پاسخ
پاسخ، دیدگاه یا تجربه خود را درباره این پرسش ثبت کنید تا دیگران نیز از آن بهره‌مند شوند