آیا کارفرما در صورت داشتن بیمه مسئولیت، موظف به پرداخت دیه حادثه کار است؟

0

سلام

بنده مدیر یک شرکت هستم. یکی از کارگران هنگام کار دچار برق‌گرفتگی شده و از ارتفاع سقوط کرده است. پس از انتقال به بیمارستان و انجام مراحل درمان، اکنون در مراحل پایانی درمان قرار دارد.

کارگر تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی بوده و شرکت نیز بیمه مسئولیت مدنی داشته است، اما شرکت بیمه به دلایل مختلف از پذیرش و پرداخت خسارت خودداری می‌کند.

آسیب شدیدی به پاشنه پای کارگر وارد شده و احتمال ازکارافتادگی او نیز وجود دارد. می‌خواستم بدانم اگر کارگر شکایت کند، آیا بنده به‌عنوان کارفرما موظف به پرداخت دیه هستم؟ در این شرایط چه مسئولیت‌هایی متوجه من خواهد بود و باید چه اقدامی انجام دهم؟

عیسی فتحی (19 ساعت پیش)
1 پاسخ 4 بازدید
0

در حوادث ناشی از کار، مسئولیت پرداخت دیه و خسارات به میزان تقصیر اشخاص بستگی دارد. بنابراین، صرف وقوع حادثه در محیط کار به معنای مقصر بودن قطعی کارفرما نیست.

در صورت شکایت کارگر، موضوع توسط مراجع قضایی بررسی می‌شود و با ارجاع به کارشناسی حوادث ناشی از کار، علت حادثه و میزان تقصیر کارفرما و سایر اشخاص مشخص خواهد شد. اگر کارفرما به دلیل رعایت نکردن الزامات ایمنی موضوع ماده ۹۱ قانون کار مقصر شناخته شود، به نسبت تقصیر خود مسئول پرداخت دیه و خسارات خواهد بود. همچنین مشمول مجازات‌های مربوط به جنبه عمومی جرم طبق ماده ۱۷۶ قانون کار نیز خواهد شد.
بیشتر بخوانید:

آیا کارفرما علاوه بر پرداخت دیه حادثه کار جریمه می‌شود؟

کارشناس روابط کار (36 دقیقه پیش)
پاسخ
پاسخ، دیدگاه یا تجربه خود را درباره این پرسش ثبت کنید تا دیگران نیز از آن بهره‌مند شوند