آموزش مشاهده ابلاغیه اداره کار برای کارفرما و کارگر
در تمام فرآیندهای شکایت و رسیدگی اعم از اداره کار و مراجع قضایی برای اطلاع رسانی به اصحاب دعوی ابلاغیه صادر می شود. در شکایت اداره کار نیز مواردی مانند دادخواست، زمان جلسات رسیدگی و رای طی ابلاغیه اطلاع رسانی میشود و در اصطلاح به این اوراق ابلاغیه اداره کار گفته میشود. قبل از راه اندازی سامانه جامع روابط کار ابلاغیه اداره کار کامل به صورت کاغذی ارسال میشد. پس از راه اندازی سامانه جدید و رسیدگی به شکایات به صورت اینترنتی لازم است برای مشاهده ابلاغیه اداره کار از طریق سامانه مراحلی طی شود که در این مقاله به نحوه مشاهده و دریافت و دانلود این ابلاغیه ها پرداخته شده است. در واقع کارفرما در سامانه شکایت اداره کار ثبت نام کرده و پس از ورود به سامانه اداره کار با کد رهگیری ابلاغیه های خود را دریافت کند.
فهرست مطالب
خلاصه فرآیند شکایت در اداره کار
در مراحل شکایت از کارفرما در مرحله اول باید نسبت به تنظیم دادخواست شکایت و ثبت آن در اداره کار محل وقوع کارگاه اقدام کرد.
در متن این دادخواست باید تمامی مطالبات کارگر و میزان دقیق آن ذکر و علت عدم پرداخت آن به صورت دقیق مشخص گردد. اکثر مطالبات کارگران و طرح شکایت آنها در مواردی همانند سنوات کارگر، حقالسعی، حق بیمه، اضافهکاریها و غیره خلاصه میشود.
طی سالیان گذشته ثبت دادخواست در ادارات کار به صورت سنتی و دستی یعنی بر روی کاغذ انجام میشد. در سیستم قبلی مشاهده ابلاغیه اداره کار برای طرفین شکایت از طریق ابلاغیه های کاغذی انجام میشد. اما اکنون ثبت دادخواست کارگران به صورت الکترونیکی انجام گرفته و خواهان یا همان شاکی، باید ابتدا دادخواست شکایت خود را در سامانه شکایت اداره کار ثبت نموده و مراحل دیگر از طریق این سامانه اطلاع رسانی خواهد شد.
ضرورت دارد در پیوست دادخواست مستندات و مدارک موجود در سیستم ثبت شکایات بارگذاری شده که این کار مراحل ویژه و خاص خود را به همراه دارد.
پس از ثبت شکایت از کارفرما در سامانه، ابلاغ اداره کار به صورت کاغذی به دست کارفرما میرسد، وی نیز طبق توصیه روی این ابلاغیه باید در سامانه اداره کار ثبت نام نماید. در صورت عدم انجام این کار کارفرما قادر به مشاهده پرونده و ارائه مدارک و حضور در جلسه نخواهد بود و به دفاعیات کارفرما در مراجع صالح رسیدگی کننده ترتیب اثر داده نخواهد شد.
متقاضی شکایت باید در تاریخ مقرر در محل مشخص شده جهت رسیدگی حضور یابد تا به شکایت او رسیدگی و رای نهایی از طرف مرجع مربوطه صادر گردد.
در مقاله کاملی که قبل از این در کارتابان منتشر شده است نحوه احراز هویت اداره کار توضیح داده شده است.
باید به این نکته توجه کرد که کارگر ابتدا باید در یکی از دفاتر پیشخوان دولت احراز هویت نماید و از طریق همان پیشخوان رمز عبور سامانه اداره کار را دریافت کند.
این کار برای کارفرمایان نیز ضروری است و کارفرما نیز لازم است که به ترتیب فوق احراز هویت شده و برای خود رمز عبور سامانه اداره کار را دریافت کند.
انواع ابلاغیه اداره کار
1-ابلاغیه دادخواست اداره کار
همانطور که در قسمت قبلی هم اشاره شد پس از ثبت شکایت توسط کارگر در سامانه جامع روابط کار، یک برگه کاغذی به کارفرما ارسال میشود. این برگه همان ابلاغیه اداره کار است که طی آن به اطلاع کارفرما میرسد که شکایتی از وی در اداره کار مطرح شده و برای مشاهده متن دادخواست و محتویات پرونده به سامانه اداره کار مراجعه کند.
2-ابلاغیه دادنامه (رای) اداره کار
پس از طی فرآیند رسیدگی به پرونده شکایت در نهایت رای صادر میشود. پس از صدور رای نیز برگه ای مشابه ابلاغیه دادخواست به کارفرما ارسال میشود و به اطلاع وی میرسد که در اداره کار رای صادر شده و برای مشاهده ابلاغیه و رای اداره کار به سامانه مراجعه کند.
در ادامه نحوه مشاهده ابلاغیه اداره کار در هر دو نوع توضیح داده شده است.
نحوه مشاهده ابلاغیه اداره کار با موضوع: دعوتنامه حضور در جلسه رسیدگی
بعد از ثبت شکایت در سامانه اداره کار برگه ابلاغ فیزیکی به کارفرما ارسال میشود. در این برگه یک کد ابلاغ یکبار مصرف در بالای برگه درج شده است. در کنار این کد ابلاغ، در قسمت پایین برگه چند نکته برای راهنمایی درج شده است. در این برگه به کارفرما اعلام شده که اگر قبلا احراز هویت نشده است در سامانه شکایت اداره کار ثبت نام کرده و احراز هویت شود. کارفرما پس از دریافت برگ ابلاغ فیزیکی به سامانه مراجعه کرده و کد ابلاغ درج شده در برگه را وارد مینماید و پس از آن پرونده مربوطه به کارپوشه کارفرما انتقال مییابد. برای دریافت و مشاهده ابلاغیه دعوتنامه اداره کار در سامانه روابط کار مراحل زیر را طی کنید:
در صفحه اصلی پنل کاربری > پنجره واحد خدمات > پنجره خدمات > در ستون اداره کل روابط کار گزینه دریافت دعوتنامه حکم جلسه رسیدگی با کد ابلاغیه
پس از ورود به سامانه اداره کار با کد رهگیری و انجام مراحل بالا، پرونده شکایت مربوطه در کارپوشه کارفرما وارد میشود و سایر اطلاع رسانیها از طریق پیامک به کارفرما اطلاع داده میشود.
نحوه مشاهده ابلاغیه اداره کار با موضوع : دادنامه (رای) اداره کار
پس از طی مراحل شکایت و رسیدگی در اداره کار در نهایت نسبت به خواسته و دادخواست کارگر رای بدوی و یا تجدید نظر صادر میشود. رای صادره باید به کارفرما ابلاغ شود. نحوه ابلاغ رای اداره کار به صورت زیر انجام میشود.
پس از ثبت شکایت از کارفرما دو حالت قابل تصور است.
الف) کارفرما احراز هویت شده و کد ابلاغیه دعوت به جلسه رسیدگی را در سامانه وارد کرده است.
در این صورت بلافاصله پس از ثبت رای در سامانه، پیامکی حاوی اطلاعیه مبنی بر صدور رای به کارفرما ارسال میشود. کارفرما با مراجعه به حساب کاربری خود در سامانه و در قسمت کارپوشه می تواند متن رای را مشاهده کند.
علاوه بر پیامک یک برگ ابلاغ رای اداره کار به صورت کاغذی نیز به کارفرما ارسال میشود و برگه موید ابلاغ رای با کارفرما در سامانه بارگذاری میشود.
ب) کارفرما احراز هویت نشده و پرونده الکترونیکی شکایت اداره کار را بارگذاری نکرده باشد.
در این صورت جلسات رسیدگی به شرط ابلاغ دعوت به جلسات شکایت اداره کار، بدون حضور کارفرما برگذار شده و در نهایت رای غیابی صادر میشود.
پس از صدور رای، دادنامه همراه با برگ ابلاغ فیزیکی و کاغذی به آدرس اعلامی از طرف کارگر ابلاغ میشود.
کارفرما در این مرحله نیز می تواند احراز هویت کرده و پس از ورود به سامانه اداره کار با کد رهگیری (با کدی که روی ابلاغیه رای اداره کار وجود دارد)، هم دادنامه صادره و هم کل محتویات پرونده را مشاهده نماید.
مشاهده ابلاغیه دادنامه (رای) صادره شده از مراجع حل اختلاف اداره کار طی مراحل زیر که عین مراحل دریافت ابلاغیه دعوت به جلسه است باید طی شود. البته در صورتی که کارفرما قبلا احراز هویت شده باشد بدون طی این مراحل و به صورت مستقیم می تواند در کارپوشه دادنامه را مشاهده کند.
در صفحه اصلی پنل کاربری > پنجره واحد خدمات > پنجره خدمات > در ستون اداره کل روابط کار گزینه دریافت دعوتنامه حکم جلسه رسیدگی با کد ابلاغیه
سلام وقتتون بخیر
من از کافرمام شکایت کرده بودم و در هیات تشخیص به درخواست کارفرما توافق کردیم ولی بعد از اومدن دادنامه اعتراض گذاشتن الان باید بریم هیات حل اختلاف ؟
چقدر زمان میبره تا تشکیل بشه این هیات ؟
و از کجا میتونم تو سامانه زمان تشکیل هیات حل اختلاف را ببینم ؟
سلام
بله در مرحله بعدی پرونده در هیات حل اختلاف رسیدگی می شود. زمان جلسه بسته به میزان پرونده در نوبت هر اداره تعیین می شود و پس از تعیین وقت جلسه از طریق پیامک اطلاع رسانی می شود. در سامانه هم در قسمت تمام ورودی های من مشخص می شود.
سلام
یورولمویاسیز
من بعلت عدم لحاظ ضریب 1.4 در تعداد ساعات اضافهکاری و لحاظ نکردن کل دریافتی در واریز حق بیمه شکایت علیه کارفرما کردم و در جلسه اول هیئت تشیخص حق رو به من داده.
الان کارفرما پاسخی برای رای هیئت در سیستم ثبت کرده؛ اون رو من میتونم ببینم یا فقط برای هیئت قابل رؤیته؟
سلام
ساغولاسیز ;-)
اگر به صورت لایحه باشد و برای شما پیامک درج مدرک جدید در سامانه ارسال شده می توانید از قسمت مدارک هر چیزی که کارفرما بارگذاری کرده را ببینید.
با سلام بنده از کارفرما بابت اخراج شکایت کردم که به علت عدم حضور کارفرما رای غیابی صادر شد و بعد کارفرما درخواست تجدید نظر کرد که زمان تشکیل جلسه ابلاغ شد من همزمان برای بیمه بیکاری اقدام کردم که فقط به برگ قطعیت رای اداره کار نیاز هست آیا با توجه به گذشت 15 روز از ابلاغ رای و درخواست تجدید نظر کارفرما من میتوانم برای گرفتن برگ قطعیت رای اداره کار جهت تکمیل و برقراری بیمه بیکاری اقدام کنم لطفا منو راهنمایی کنید. متشکرم
سلام
اگر اعتراض به رای بدوی ثبت شده باشد پرونده به هیات حل اختلاف ارجاع می شود و باید رای حل اختلاف صادر شود و رای حل اختلاف قطعی خواهد بود.
سلام بعد از تنظیم داد خواست برای طرفین پیامکی مبنی براحظارافراد در اداره ارسال میشه یا باید حتما از سایت چک بکنیم ؟
سلام
برای خواهان از ابتدا پیامک ارسال می شود. برای کارفرما در صورتی پیامک ارسال می شود که برگ ابلاغیه کاغذی را در سامانه خود ثبت کند.
اگر مشکلی نباشد پیامک ارسال می شود. چک کردن دوره ای هم ضرری ندارد چون ممکن است به هر دلیل ارسال پیامک با اختلال مواجه شود.
با سلام
من از کارفرما شکایت کردم که دادگاه رای را به نفع من صادر کرد. کارفرما درخواست تجدید نظر داد و دادگاه تجدیدنظر هم رای را به نفع من صادر کرده .. الان من باید چه اقدامی کنم (مرحله بعدی) تا کارفرما مبلغ موردنظر را پرداخت کند؟
سلام
اگر منظورتان از دادگاه همان مراجع حل اختلاف اداره کار است که پس از رای هیات حل اختلاف، رای صادره قطعی است و می توانید درخواست اجرا کنید.
لازم است ۱۵ روز از رای تجدیدنظر بگذره؟
روند درخواست اجرا به چه صورت است؟
بله باید 15 روز سپری شود چون سیستمی هست وخدکار این مدت رو اعمال می کنه.
برای اجرا، اگه رای فقط محکومیت مالی داشت و کارفرما خودش مبلغ را پرداخت کرد که نیاز به درخواست اجرا نیست. اگر کارفرما از پرداخت مبلغ خودداری کرد و یا اگر رای علاوه بر محکومیت مالی محکومیت حق بیمه داشت باید درخواست اجرا زده شود. پس از گذشت 15 روز از رای هیات تشخیص که رای قطعی شد یا اگه رای حل اختلاف بود بدون گذشت زمان، در سامانه جامع روابط کار در قسمت پنجره خدمات باید با گزینه درخواست اجرا از اداره کار درخواست اجرای رای بکنید. پس از ثبت در سامانه به اداره کار مراجعه می کنید و اداره کار با توجه به نوع محکومیت رای با یک نامه به اجرای احکام دادگستری (برای قسمت محکومیت مالی و یا اجرایی توسط کارفرما) و به تامین اجتماعی (برای قسمت بیمه ای رای) ارسال می کند. سپس از دستگاه مربوطه باید پیگیر اجرای رای شوید.
سلام
من گزینه اجرای حکم رو از سایت اداره کار زدم. حالا باید چی کار کنم؟ دو روزه هیچ پیامکی نیومده .. آیا باید به مجتمع قضایی مراجعه کنم؟
سلام
اول حضوری از اداره کار نامه ارجاع اجرا را دریافت کرده و به دفاتر خدمات قضایی ببرید.