شناسنامه های شغلی استاندارد و لیست طبقه بندی مشاغل نفت
یکی از مزایایی که قانون کار برای کارگران برای پیشگیری از تبعیض و اجرای عدالت و همچنین افزایش انگیزه کارگران در نظر گرفته است طرح طبقه بندی مشاغل از جمله برای مشاغل نفت است. طبق مقررات قانون کار و مصوبات تبعی مختلف آن اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای کارگاه های عادی با تعداد کارگران بیش از ۵۰ نفر و برای شرکت های پیمانکاری بدون توجه به تعداد کارگران الزامی است. در این مقاله آخرین اخبار و مصوباتی که در ارتباط با طرح طبقه بندی مشاغل نفت واگذار شده به پیمانکاران بررسی شده است.
فهرست مطالب
قانون و استناد طرح طبقه بندی مشاغل نفت پیمانکاری
برای اجرای طرح طبقه بندی مشاغل چه در مشاغل نفت چه در سایر مشاغل در ابتدا لازم است مشاغل کارگاه ارزیابی و گروه بندی شوند. در نهایت کتابچه ای با عنوان طرح طبقه بندی تهیه می شود. طرح شامل نتایج ارزشیابی مشاغل، امتیاز بندی، گروه های شغلی، مزد گروه ها، شناسنامه شغلی لیست طبقه بندی مشاغل نفت و شرح وظایف و مقررات مربوطه می شود.
دستورالعمل اجرایی طرح طبقه بندی مشاغل نفت برای شرکت های پیمانکاری در تاریخ ۱۳۹۹/۰۵/۱۸ تهیه و به تایید وزارت کار رسیده است.
قسمت شناسنامه های شغلی و لیست طبقه بندی مشاغل نفت این طرح به صورت جداگانه ارائه شده است که در ادامه فهرست مشاغل مندرج در این دستورالعمل ارائه شده است. نمونه ای از شناسنامه یکی از مشاغل مندرج در طرح نیز ارائه شده است.
متن کامل شناسنامه های شغلی استاندارد مشاغل پیمانکاری صنعت نفت
این شناسنامه مشاغل پیمانکاری شرکت ملی نفت ایران، شرکت ملی گاز ایران، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی، شرکت صنایع پتروشیمی و سایر شرکت های تابعه آن ها را در بر گرفته است.
در ابتدا قسمتی از ابتدای شناسنامه های شغلی طبقه بندی مشاغل نفت برای پیمانکاران فعال در شرکت های ذکر شده آورده شده و به دلیل طولانی بودن آن، کل دستورالعمل در قالب فایل پی دی اف PDF در انتهای این نوشته قابل دانلود است.
شناسنامه های شغلی استاندارد مشاغل پیمانکرای صنعت نفت
(شرکت ملی نفت ایران، شرکت ملی گاز ایران، شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی، شرکت صنایع پتروشیمی و سایر شرکت های تابعه)
مقدمه
امروزه به واسطه توسعه و گسترش روزافزون اطلاعات و تنوع فعالیت ها ، بنگاه های اقتصادی دچار تحولات گسترده ای شده اند و برای تطبیق با چنین شرایطی ناگزیر به جذب نیروی انسانی با مهارت های گوناگون می باشند. از این رو شناخت مشاغل و تقسیم وظایف و مسئولیت ها در بین كاركنان به منظور تحقق اهداف سازمانی، اجتناب ناپذیر بوده و برای رسیدن به چنین جایگاهی استفاده از استانداردسازی مشاغل ضروری است.
یكی از حوزه هایی كه با توجه گستردگی جغرافیایی و گسترش حجم و تنوع فعالیت ها با گوناگونی مشاغل و تخصص كاركنان مواجه است، مشاغل پیمانكاری حوزه صنعت نفت و شركت های وابسته می باشد. فقدان یك الگوی واحد موجب پراكندگی بیش از حد مشاغل و ناهماهنگی در دامنه وظایف شغلی و ویژگی ها و مشخصه های كاری و تخصصی كاركنان شاغل در این حوزه شده است.
به منظور هماهنگ سازی، ایجاد وحدت رویه و شناساندن ویژگی ها و مشخصه های مشاغل پیمانكاری حوزه صنعت نفت و شركت های وابسته، اداره كل روابط كار و جبران خدمت در اجرای ماده (۴۸) قانون كار با بهره گیری از توان كارشناسی معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت با هدف پاسخگویی به نیازهای جامعه هدف، پس از مطالعه و احصاء عناوین شغلی نسبت به تدوین شنا سنامه های شغلی ا ستاندارد م شاغل پیمانكاری شركت های طرف قرارداد با حوزه صنعت نفت شامل شركت م لی نفت ایران، شركت م لی گاز ایران، شركت م لی پالایش و پخش فرآورده های نفتی، شركت صنایع پتروشیمی و سایر شركت های تابعه نمود.
فهرست لیست طبقه بندی مشاغل نفت
- کارمند ارشد خدمات اداری
- کاردان خدمات اداری
- متصدی خدمات اداری و دفتری
- مسئول دفتر مدیریت
- منشی و مسئول دفتر
- متصدی دبیرخانه
- تایپیست
- بایگان
- متصدی امور بیمه کارکنان
- کارمند ثبت و توزیع اطلاعات
- متصدی اطلاعات
- متصدی آمار و اطلاعات
- متصدی آموزش
- متصدی امور مسافرت
- کتابدار ارشد
- کتابدار
- متصدی امور مشترکین
- متصدی وصول مطالبات
- متصدی ارشد خدمات پیمانها
- متصدی خدمات پیمانها
برای مشاهده جدول کامل عناوین شغلی میتوانید از طریق لینک زیر اقدام کنید.