درخواست های کارگران از دولت
رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور، بهبود وضعیت معیشت، امنیت شغلی و تامین مسکن را سه خواسته اساسی جامعه کارگری از دولت چهاردهم عنوان کرد.
اولیا علی بیگی، با اشاره به آغاز فعالیت دولت 14 اُم، گفت: از این دولت میخواهیم تا به قشر کارگر، توجه ویژه ای کند و به سه خواسته اصلی آنها از دولت یعنی رفع دغدغه های معیشتی، امنیت شغلی و تامین مسکن، عنایت داشته باشد.
علی بیگی با بیان اینکه در حال حاضر موضوع معیشت جزو مهم ترین خواسته ها و دغدغه ها است، اظهار کرد: اولین گام برای کمک به معیشت کارگران ایجاد آرامش در قیمتها است، زیرا اگر تورم کنترل نشود، افزایش حقوق به تنهایی نمیتواند به معیشت کارگران کمک کند.
یکی دیگر از اقدامی که میتواند در این زمینه کمک کند، تعیین حقوق و دستمزد کارگران بر اساس شرایط واقعی جامعه و رعایت شرط هایهزینه سبد معیشت خوانوار کارگری و نرخ تورم است.
رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور، دومین دغدغه امروز کارگران را عدم امنیت شغلی برشمرد و گفت: دولت جدید به موضوع امنیت شغلی کارگران توجه ویژه ای داشته باشد و سیاست گذاری ها به گونه ای باشد که کارگران احساس امنیت کنند.
علیبیگی افزود: اینکه برای کاری که ماهیت دائم داشته باشد با کارگران قراردادهای سه ماهه و شش ماهه منعقد شود، منطقی نیست. نبود امنیت شغلی، موجب کاهش بهره وری در محیط کار و افت کیفیت تولیدات خواهد شد و این امر توان رقابتی کالا هارا می کاهد و باعث میشود تولید کشور، عقب بماند.
رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور، سومین خواسته اساسی کارگران از دولت 14 اُم را موضوع مسکن کارگری دانست و اظهار کرد: امروز غالب کارگران فاقد مسکن هستند و سهم عمده حقوق خود را به اجازه خانه اختصاص میدهند که برای آنها بسیار سنگین است.
علیبیگی گفت: از دولت میخواهیم که تصمیمات مبتنی بر واقعیت های موضوع معیشتی و اقتصاد کشور برای مسکن کارگران بگیرد که در پایان دولت ان شاء الله، بتوان تصمیمات خوبی گرفت.
وی در ادامه از اهمیت تعیین فردی شایسته و توانمند برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یاد کرد و گفت: این مسئولیت بسیار مهم و حساس است، زیرا وزارت کار وزارتخانهای با رویکردهای اقتصادی، اجتماعی و گاهی سیاسی است و باید فردی انتخاب شود که به همه این حوزهها تسلط داشته باشد.
رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور با اشاره به اینکه باید فردی انتخاب شود که تجربه و دانش را برای مدیریت این وزارتخانه در اولویت گذارد، یادآور شد: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در عین تسلط به شاخصهای اجتماعی، قوانین کار، روابط کار و کارگر و … باید در زمینه بنگاهداری اقتصادی نیز توانمند باشد.