سخت و زیان آور آتش نشانان

تصویب مزایای سخت و زیان آور آتش نشانان

سخت و زیان آور آتش نشانان موضوع ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی در خصوص بازنشستگی پیش از موعد و به عبارتی بازنشستگی در کارهای سخت و زیان آورد است. آتش نشانان جزو مستخدمین شهرداری ها هستند و برخی آتش نشانان دارای بیمه تامین اجتماعی و مشمول قانون کار هستند. برخی آتش نشانان دارای بیمه تامین اجتماعی بوده ولی مشمول قانون کار نیستند.

آتش نشانان مشمول قانون کار برای بهره مندی از شرایط بازنشستگی کارهای سخت و زیان آور از طریق کمیته های بررسی و تطبیق مشاغل سخت و زیان آور درخواست خود را مطرح نمایند. پس از تایید درخواست آن ها در کمیته مزبور رای کمیته سخت و زیان آور به تامین اجتماعی ارجاع و سابقه کار آتش نشان با تایید کمیته جزو سابقه کار سخت و زیان آور شناخته می شود.

خدمات آنلاین کارتابان
فیش حقوقی
قرارداد کار
نرم افزار حقوق و دستمزد

سپس سازمان تامین اجتماعی در صورت وجود شرایط بازنشستگی آتش نشان (یا هر متقاضی دیگر) طبق آیین نامه کارهای سخت و زیان آور به میزان ۴% مازاد حق بیمه را به صورت یکجا از کارفرما مطالبه و دریافت می نماید.

آتش نشانان غیر مشمول قانون کار نمی توانند از طریق طرح درخواست در کمیته های سخت و زیان آور نسبت به بازنشستگی در کارهای سخت و زیان آور اقدام نمایند. چرا که این کمیته و قوانین مربوطه مربوطه به مشمولین قانون کار است.

بهره مندی آتش نشانان غیر مشمول قانون کار از مزایای بازنشستگی کارهای سخت و زیان آور

موضوع مزایای بازنشستگی سخت و زیان آور آتش نشانان غیر مشمول قانون کار در پاسخ به استفساریه در صحن علنی مجلس شورای اسلامی به رای گذاشته شد. نمایندگان مجلس با اکثریت آرا برخورداری آتش نشانان عملیاتی از مزایای مشاغل سخت و زیان آور  را تصویب کردند. شهرداری ها مکلف شدند ۴ درصد مابه‌التفاوت حق بیمه متصدیان مشاغل عملیاتی آتش‌نشانی را به سازمان تامین اجتماعی واریز نمایند.

الف: مصوبه مجلس برای مزایای سخت و زیان آور آتش نشانان عملیاتی غیر مشمول قانون کار در ۱۳۹۶/۱۱/۱۰:

بر اساس این مصوبه متصدیان مشاغل عملیاتی آتش‌نشانی که بیمه شده تامین اجتماعی و دارای روابط استخدامی غیرمشمول قانون کار با کارفرمایان خود می باشند، از نظر شرح، محل، نوع و نحوه انجام کار و همچنین ماهیت سخت و زیان آور بودن شغل با مشمولین قانون کار، مشابه و یکسان در نظر گرفته می شوند.

ب: استفساریه مزایای سخت و زیان آور آتش نشانان عملیاتی غیر مشمول قانون کار در ۱۳۹۷/۰۲/۰۴:

آیا متصدیان مشاغل عملیاتی آتش‌نشانی که بیمه شده تامین اجتماعی و دارای روابط استخدامی غیرمشمول قانون کار با کارفرمایان خود می باشند و از نظر شرح، محل، نوع و نحوه انجام کار و همچنین ماهیت سخت و زیان آور بودن شغل با مشمولین قانون کار، مشابه و یکسان هستند و کارفریان آنها (شهرداری‌ها) به منظور تامین منابع مالی مورد نیاز اجرای این قانون براساس اجزای ۴ و ۶ بند ب همین تبصره، مکلف به پرداخت چهار درصد مابه التفاوت حق بیمه مشاغل سخت و زیان آور به سازمان تامین اجتماعی می باشند، همانند مشمولان قانون کار، مشمول عنوان مشاغل سخت و زیان‌آور مقرر در بند الف تبصره دو ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی اصلاحیه مصوبه ۱۴/ ۷/ ۱۳۸۰ و اصلاحات بعدی آن بوده و نیز از مزایای قانونی مشاغل سخت و زیان‌آور برخوردار می‌شوند یا خیر؟

در پاسخ این استفساریه آمده است که بلی، مشمول عنوان مشاغل سخت و زیان‌اور مقرر در بند الف تبصره دو ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی اصلاحی مصوبه ۱۴/ ۷/ ۱۳۸۰ و اصلاحات بعدی آن بوده و نیز از مزایای قانونی مشاغل سخت و زیان‌آور برخوردار می‌شوند.

قانون تفسیر بند (الف) تبصره (۲) ماده (۷۶) قانون تأمین اجتماعی اصلاحی مصوب ۱۳۸۰/۷/۱۴

قانون تفسیر بند (الف) تبصره (۲) ماده (۷۶) قانون تأمین اجتماعی اصلاحی مصوب ۱۳۸۰/۷/۱۴

شماره۳۱۵/۱۳۶۳۳-۱۳۹۷/۲/۲۵

حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای دکتر حسن روحانی

ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران

در اجرای اصل یکصد و بیست و سوم (۱۲۳) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران قانون تفسیر بند (الف) تبصره (۲) ماده (۷۶) قانون تأمین اجتماعی اصلاحی مصوب ۱۳۸۰/۷/۱۴ که با عنوان طرح یک فوریتی استفساریه تبصره (۲) ماده (۷۶) قانون تأمین اجتماعی اصلاحی مصوب ۱۳۸۰/۷/۱۴ به مجلس شورای اسلامی تقدیم گردیده بود، با تصویب در جلسه علنی روز سه شنبه مورخ ۱۳۹۷/۲/۴ و تأیید شورای محترم نگهبان، به پیوست ابلاغ می گردد.

رئیس مجلس شورای اسلامی ـ علی لاریجانی

شماره۲۱۶۱۶-۱۳۹۷/۲/۲۹

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی

در اجرای اصل یکصد و بیست و سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به پیوست «قانون تفسیر بند (الف) تبصره (۲) ماده (۷۶) قانون تأمین اجتماعی اصلاحی مصوب ۱۳۸۰/۷/۱۴» که در جلسه علنی روز سه شنبه مورخ چهارم اردیبهشت ماه یکهزار و سیصد و نود و هفت مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۱۳۹۷/۲/۱۹ به تأیید شورای نگهبان رسیده و طی نامه شماره ۳۱۵/۱۳۶۳۳ مورخ ۱۳۹۷/۲/۲۵ مجلس شورای اسلامی واصل گردیده، جهت اجرا ابلاغ می گردد.

رئیس جمهور ـ حسن روحانی

قانون تفسیر بند (الف) تبصره (۲) ماده (۷۶) قانون تأمین اجتماعی اصلاحی مصوب ۱۳۸۰/۷/۱۴

موضوع استفساریه:

آیا متصدیان مشاغل عملیاتی آتش نشانی که بیمه شده تأمین اجتماعی و دارای روابط استخدامی غیرمشمول قانون کار با کارفرمایان خود می باشند و از نظر شرح، محل، نوع و نحوه انجام کار و همچنین ماهیت سخت و زیان آور بودن شغل با مشمولان قانون کار، مشابه و یکسان هستند و کارفرمایان آنها (شهرداری ها) به منظور تأمین منابع مالی مورد نیاز اجرای این قانون براساس اجزای (۴) و (۶) بند (ب) همین تبصره، مکلف به پرداخت چهاردرصد (۴%) مابه التفاوت حق بیمه مشاغل سخت و زیان آور به سازمان تأمین اجتماعی می باشند، همانند مشمولان قانون کار، مشمول عنوان مشاغل سخت و زیان آور مقرر در بند (الف) تبصره (۲) ماده (۷۶) قانون تأمین اجتماعی اصلاحی مصوب ۱۳۸۰/۷/۱۴ و اصلاحات بعدی آن بوده و نیز از مزایای قانونی مشاغل سخت و زیان آور برخوردار می شوند یا خیر؟

پاسخ:

بلی، همانند مشمولان قانون کار مشمول عنوان مشاغل سخت و زیان آور مقرر در بند (الف) تبصره (۲) ماده (۷۶) قانون تأمین اجتماعی اصلاحی مصوب ۱۳۸۰/۷/۱۴ و اصلاحات بعدی آن بوده و نیز از مزایای قانونی مشاغل سخت و زیان آور برخوردار می شوند.

تفسیر فوق در جلسه علنی روز سه شنبه مورخ چهارم اردیبهشت ماه یکهزار و سیصد و نود و هفت مجلس شورای اسلامی تصویب شد و در تاریخ ۱۳۹۷/۲/۱۹ به تأیید شورای نگهبان رسید.

رئیس مجلس شورای اسلامی ـ علی لاریجانی

درجه سخت و زیان آور مشاغل آتش نشانی غیر قانون کار

شماره۱۲۵۱۴/ت۵۷۸۴۷ هـ ۱۴۰۰/۲/۷ تصویب نامه در خصوص تعیین مشاغل سخت و زیان آور سازمان/ واحدهای آتش­نشانی و خدمات ایمنی شهرداری های کشور وزارت کشور ـ سازمان اداری و استخدامی کشور هیأت وزیران در جلسه ۱۴۰۰/۲/۵ به پیشنهاد وزارت کشور و تأیید شورای توسعه مدیریت و سرمایه انسانی و به استناد ماده (۸۴) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و در اجرای بند (۵) آیین نامه اجرایی قانون نحوه بازنشستگی جانبازان انقلاب اسلامی ایران و جنگ تحمیلی و معلولین عادی و شاغلین مشاغل سخت و زیان آور موضوع تصویب نامه شماره ۴۵۶۶۴/ت۶۵۲ مورخ ۱۳۶۸/۵/۳۰ تصویب کرد: ۱ـ مشاغل سخت و زیان آور سازمان/ واحدهای آتش­نشانی و خدمات ایمنی شهرداری های کشور و درجه سخت و زیان آور بودن این مشاغل به شرح جدول زیر تعیین می شود:

عنوان مشاغلدرجه سختی و زیان آور
آتش نشان۳
آتش نشان (راننده)۳
معاون نوبت کاری (شیفت)۳
فرمانده نوبت کاری (شیفت)۳
رئیس ایستگاه۳
مدیر عملیاتی منطقه۳
رئیس مرکز ستاد عملیاتی۳
معاون عملیات۳
درجه سخت و زیان آور آتش نشان غیر قانون کار

۲ـ مشمولین قانون کار، تابع مقررات مربوط به خود هستند.

درجه سختی و زیان آور آتش نشان

شرایط بازنشستگی کارهای سخت و زیان آور مشمولان قانون کار

شرایط بازنشستگی در قانون تامین اجتماعی برای مردان و زنان متفاوت است. این قانون برای تمام مشاغل و بیمه شدگان تامین اجتماعی ثابت است. در شرایط بازنشستگی پیش از موعد برای بیمه شدگان آن چیزی که فرق دارد این است که سابقه کار با ضریب بیشتر از یک محاسبه می شود. مثلا برای کارهای سخت و زیان آور هر سال سابقه یک و نیم سال محاسبه می شود بنابراین بیمه شده زودتر بازنشسته می شود. جدول شرایط بازنشستگی قانون تامین اجتماعی در زیر آورده شده است.

الف – شرایط بازنشستگی قانون تامین اجتماعی مردان

۱- داشتن ۵۰ سال سن و ۳۰ سال سابقه.
۲-داشتن ۶۰ سال سن و ۲۰ سال سابقه.
۳-داشتن ۳۵ سال سابقه پرداخت حق بیمه بدون شرط سنی.

شرایط بازنشستگی کارهای سخت و زیان آور برای مردان:

فرمول محاسبه سابقه کارهای سخت و زیان آور

سابقه بیمه برابر است با : ((سابقه کار سخت و زیان آور  ضرب در  یک و نیم) + سابقه کار عادی)

حال عدد به دست آمده را در قسمت الف جدول شرایط بازنشستگی تامین اجتماعی قرار داده و در صورت داشتن یکی از شرایط جدول بیمه شده می تواند بازنشسته شود.

ب – شرایط بازنشستگی قانون تامین اجتماعی زنان

۱-داشتن ۴۵ سال سن و ۳۰ سال سابقه.
۲-داشتن ۵۵ سال سن و ۲۰ سال سابقه.
۳-داشتن ۳۵ سال سابقه پرداخت حق بیمه بدون شرط سنی.
۴- داشتن۲۰ سال سابقه کار و ۴۲ سال سن، با ۲۰ روز حقوق بازنشسته می شوند.

شرایط بازنشستگی کارهای سخت و زیان آور برای زنان:

طرز محاسبه شرایط بازنشستگی کارهای سخت و زیان آور زنان نیز دقیقا شبیه مردان است.

سابقه بیمه برابر است با: ((سابقه کار سخت و زیان آور  ضرب در  یک و نیم) + سابقه کار عادی)

حال عدد به دست آمده را در قسمت ب جدول شرایط بازنشستگی تامین اجتماعی قرار داده و در صورت داشتن یکی از شرایط جدول بیمه شده می تواند بازنشسته شود.

درعین حال شرایط قبلی آئین نامه به قوت خود باقی است. افرادی که دارای ۲۰ سال سابقه متوالی یا ۲۵ سال سابقه متناوب در مشاغل سخت وزیان آور می باشند بدون شرط سنی می توانند تقاضای خود را ارائه نمایند.

💎 صدور قرارداد کار، فیش حقوقی و تسویه حساب کارکنان برای کارفرمایان آسان شد!

ویژگی‌های نرم‌افزار کارمزد


مطابق با قانون کار: از مطابقت اسناد خود با آخرین مقررات کار مطمئن باشید.
محاسبات خودکار: حقوق و مزایا را به صورت دقیق و بدون خطا محاسبه کنید.
رابط کاربری ساده: حتی اگر با کامپیوتر آشنایی زیادی ندارید، به راحتی می‌توانید از کارمزد استفاده کنید.
ساده و سریع: با چند کلیک ساده، تمام اسناد را دریافت کنید.

‫۸۱ دیدگاه ها

  1. باسلام من کارمند رسمی پیمانی آتشنشانی شهرداری هستم .عنوان حکم من متصدی ارتباطات میباشد آیا قانون سختی کار شامل بنده میشود یاخیر؟

    1. سلام
      کارمندان پیمانی شهرداری مشمول قانون خدمات کشوری هستند و شمول قانون سخت و زیان آور کارگران قانون کار خارج هستند و تابع مقررات بازنشستگی پیش از موعد خاص خود هستند.
      کارکنان عملیاتی آتش نشانی جزو مشاغل سخت و زیان آور محسوب می‌شود.
      سخت و زیان آور بودن مشاغل به شرایط کار واقعی آنان بستگی دارد نه عنوان درج شده در قرارداد یا حکم.
      اصولا باید عنوان شغل مندرج در لیست بیمه، حکم، قرارداد و سایر اسناد کارگر با شغل واقعی وی یکسان باشد تا در زمان درخواست بازنشستگی سخت و زیان آور با مشکل مواجه نشود.
      در صورت وجود مغایرت، بویژه در شهرداری ها که چارت با نام دارند و اغلب کارگران با ابلاغ‌های داخلی در مشاغل جابجا می‌شوند باید کارگر اسناد و مدارکی از طول خدمت خود در مشاغل واقعی خود حفظ کند.

  2. سلام.من از ۲۵ سالگی استخدام کارمندی پیمانی آتشنشانی شدم.با بیمه تامین اجتماعی.آیا با ۲۰ سال سابقه طبق قانون سختی کار تو سن ۴۵ بازنشسته میشم؟ آیا درصورت رسمی شدن بیمه ام عوض شه چطور؟؟؟

    1. سلام
      یکی از شرایط بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان آور داشتن ۲۰ سال سابقه کار متوالی است. این قانون مختص مشمولان قانون کار است. در صورت تغییر وضعیت استخدامی، سوابق به صورت یک و نیم برابر برای هر سال محاسبه خواهند شد.

  3. با سلام بنده دارای ۱۹ سال سابقه کار در شهرداری را دارم و حکم کارگزینی بنده نیر کارگری با عنوان شغلی مأمور آتش نشانی می باشد. ولی شهرداری مرا در قسمتهای مالی سازمان آتش نشانی و شهرداری با دستور و ابلاغ خودشان مشغول بکار نموده است که علیرغم میل باطنی خودم بود و بیمه را کارمند حسابداری به تأمین اجتماعی پرداخت کرده اند آیا بنده با احکامی که در دست دارم میتوانم با شکایت به دیوان عدالت اداری مبنی بر عنوان شغلی در حکم کارگزینی از مزایای سخت و زیان آور استفاده کنم با تشکر

    1. سلام معیار اصلی برای بهره مندی از مزایای بازنشستگی سخت و زیان آور در آتش نشانی و یا شهرداری و سایر کارگاه ها شغل واقعی و مواجهه کارگر با عوامل زیان آور محیط کار است نه عنوان شغلی بیمه و یا احکام کارگزینی. چنانچه محل کار شما محلی با عوامل زیان آور باشد می توانید مدعی باشید برای اصلاح سایر موارد.

      1. سلام
        بحث این مقاله آتش نشان های شاغل در سازمان آتش نشانی است و شغل آتش نشانی در سایر کارگاه ها باید در کمیته سخت و زیان آور بررسی شوند.

  4. سلام
    من از سال ۱۳۸۱ درکارخانه سیمان مشغول به کار هستم ازسال ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۵ درقسمت انتظامات بودم واز۸۵ تا اکنون راننده پایه یک کامیون آتش نشانی هستم ایا شرایط سختی کار به من تعلق میگیرد؟

  5. با سلام و خسته نباشید خدمت مدیر
    من از سال ۸۳ با آزمون و با عنوان راننده آتش نشانی وارد شهرداری شدم پس از گذشت حدود ۱۷ سال مدتی هست که به دستور شهردار به عنوان مسئول امور شهری و معاونت خدماتی منسوب شدم ولی پست سازمانی من در حال حاضر رئیس ایستگاه می باشد آیا تامین اجتماعی میتونه از اشتغال اینجانب در قسمتهای شهرداری جلوگیری کنه و یا اینکه میتونیم در همین محل کار کنیم از نظر سخت و زیان آور بودن شغلمان استفاده کنیم تکلیف چیه

    1. سلام آقا داریوش
      سخت و زیان آور بودن به شغل واقعی و شرایط کار کارگر ارتباط دارد نه عنوان شغلی درج شده در لیست بیمه. محل اشتغال کارگر ارتباطی به تامین اجتماعی ندارد و تامین اجتماعی می تواند از بابت تطبیق عنوان شغلی لیست بیمه با شغل واقعی کارگر نظارت نماید.

  6. سلام
    خسته نباشید
    ما سال ۹۵ از طریق استانداری استخدام آتش نشانی شدیم و کارمند آتش نشان هستیم که بیمه ما تامین اجتماعی هست
    مسئول ادای ما میگه چون کارمندان اتش نشان جزو درجه سه از نظر سختی حساب نمیشه هر یک سالش سه ماه سختی میخوره بجای شش ماه
    آیا این حرف صحت داره؟؟؟

  7. با سلام
    نیروهای عملیاتی آتش نشان با قرارداد پیمانی و رسمی که بیمه تامین اجتماعی دارند ولی مشمول قانون کار نیستند با این مصوبه جدید با ۲۰ سال سابقه بازنشست خواهند شد؟
    ممنون

  8. با سلام
    من ۲۰ سال هست آتش نشان صنعتی هستم و حکم آتش نشان هم دارم و در سابقه تامین اجتماعی هم آتش نشان هستم،میخواستم بدونم که مصوبه سختی کار شامل حال ما آتش نشانان واحدهای صنعتی هم میشود…ممنونم

    1. با سلام
      به موجب آخرین مصوبه هیات وزیران، مشاغل آتش نشان، آتش نشان (راننده)، معاون شیفت، فرمانده شیفت، رئیس ایستگاه، مدیر عملیاتی منطقه، رییس مرکز ستاد عملیاتی و معاون عملیات، با درجه سختی و زیان آوری (۳)، به عنوان مشاغل سخت و زیان آور سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری های کشور تعیین شدند.

  9. با سلام خدمت اساتید
    بنده ۱۷ سال سابقه خدمت در آتش نشانی کرج رو دارم و حکم بنده کارمندی هستش یعنی استخدام کشوری هستم ولی بیمه من تامین اجتماعی هست خواستم بدونم وضعیت بنده چی میشه و در چه سابقه ای بازنشسته میشم ضمنا شغل من آتش نشان هست

    1. سلام
      اگر منظورتان بحث سخت و زیان آور است که موضوع این پست کارگران آتش نشانی مشمول قانون کار است.

    2. سلام همکار عزیز بنده هم آتش نشان هستم حکم شما اگر کارمندی می‌باشد و صنندوق بیمه ای شما تامین اجتماعی همانند قانون کار با بیست سال بازنشسته میشوید. اقدام کنید

  10. سلام و عرض ادب
    من آتش نشان هستم که مدت ۱۴سال سابقه خدمت دارم و تا حالا در لیست بیمه کارگاه سازمان آتش نشانی ثبت میشده اما مدت چند ماه هست که سازمان بدون اطلاع ما عنوان کارگاه رو عوض کرده و کارگاه رو شهرداری معرفی کرده است.سوال اینجاست که آیا در آینده بدلیل تعویض کد کارگاه و یا عنوان کارگاه مشکلی ایجاد نمیشود وبهانه های واهی نمیگیرند؟سوال دوم اینکه عنوان شغلی بنده راننده آتش نشان است و یا راننده تندروی سنگین مشکلی برای بازنشستگی ایجاد نمیشود؟

    1. سلام
      آن چیزی که در مشاغل سخت و زیان آور و بازنشستگی پیش از موعد بررسی می شود شغل است نه کارگاه.
      بنابراین عنوان کارگاه موثر نیست بلکه عنوان شغل اهمیت بیشتری دارد.
      از دوران اشتغال خود اسناد و مدارکی برای زمان درخواست بازنشستگی سخت و زیان آور حفظ نمایید.

  11. با سلام
    من اتش نشانم با ۲۰ سال سابقه کار عملیاتی، پیمانیم
    ولی با بیمه ی تأمین اجتماعی ایا میشه بازنشست بشم با توجه به اینکه نیروی پیمانی هستم ممنون.

    1. سلام
      بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور موضوع ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی ویژه کارگران مشمول قانون کار است. کارمندان پیمانی خارج از قانون کار مشمول قانون بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور نیستند. مگر اینکه مصوبه خاص داشته باشند. بحث این سایت صرفا قانون کار است.

    2. سلام
      اخیرا مجلس شورای اسلامی تصویب نمودندچنانچه حکم شما کارمندی می‌باشد و بیست سال خدمت دارین و صنندوق بیمه شما تأمین اجتماعی می‌باشد میتوانید بازنشسته شوید

  12. با سلام
    عنوان شغلی بنده آتش نشان هست. ما مشمول بازنشستگی سختی کار میشویم؟ ولی متاسفانه بعد از بارها پیگیری از سازمان آتش نشانی و اداره ی کار راجع به تعلق گرفتن مزایای سختی کار ،جواب منفی به ما میدن و میگن که شما مشمول بازنشستگی سختی کار هستید نه مزایای آن.
    شایان ذکر است قراداد ما ،مدت معین کارگری هستش طرح طبقه بندی مشاغل که گروه تعلق میگیره نیز در مورد ما اجرا شده است.
    در ضمن اداره ی کار پس از بررسی شکایت ما عنوان کرد حق با شما هستش ولی به خاطر مسائل شهری تمایل ندارند بار مالی بر دوش شهرداری اضافه کنند!!!!!! و خودشون به ما گفتن که به دیوان عدالت اداری مراجعه کنید….
    ممنون میشم بنده رو راهنمایی بفرمایید.

    1. سلام
      بحث بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان آور مجموعه شهرداری ها و آتش نشانی ها با مبلغی که برای تعدادی از کارگران شهرداری ها با عنوان سختی کار پرداخت می شود ارتباطی ندارد.
      بازنشستگی در مشاغل شهرداری و آتش نشانی تعهدی برای شهرداری برای پرداخت مزایایی با عنوان سختی کار ایجاد نمی کند.
      در کارگاه هایی که طرح طبقه بندی مشاغل اجرا شده است پرداخت مبالغ غیر از حقوق مبنا مجاز نیست.

  13. با سلام
    اگه میشه بگین که کدام مشاغل اتش نشانی جزو سختی کار محسوب میشن؟
    چون حکم من راننده اتش نشانی و امور اداری ما میگه که سختی کار شامل راننده اتش نشان نمیشه. آیا من که چهار سال بیمه دارم با عنوان حکم راننده اتش نشان ولی در قسمت بیمه برای من عنوان شغلی کارمند رد می شود ایا بعدها میتوانم از طریق شکایت پیگیری کنم؟
    با تشکر از زحمات شما

    1. سلام
      خدا قوت… آتش نشانان نیروهای جهادی همیشگی هستند و من احترام خاصی به آنان قائل هست.
      اینکه صفت سخت و زیان آور بودن شغلی تایید شود یا نه بستگی به نظر کمیته بررسی مشاغل سخت و زیان آور دارد و هیچ کس غیر از کمیته صلاحیت اظهار نظر ندارد.
      احتمال تایید مشاغل عملیاتی آتش نشانی بیشتر است.
      نکته بسیار مهمی که در سوال شما مطرح شده و ممکن است در آینده و موقع درخواست بازنشستگی شما را با مشکل مواجه سازد مغایرت شغلی شما در لیست بیمه است. باید عنوان شغل واقعی با عنوان شغلی بیمه یکسان باشد.
      حتی الامکان مدارکی از اکنون دال بر اشتغال واقعی شما در شغل راننده آتش نشان مانند حکم، ابلاغ و … را برای آینده نگه دارید.
      تغییر عنوان شغلی بیمه با شکایت کار سختی است و بهتر است هم اکنون پیگیر درج عنوان شغل واقعی خود در لیست بیمه باشید.

  14. با سلام
    من جدیدا به استخدام آتش نشانی در اومدم و بیمه ما هم تامین اجتماعی هستش
    در پست سازمانی ما که ابلاغ ماست نوشته شده ، آتش نشان (راننده سنگین) اما در عنوان شغلی بیمه تامین اجتماعی فقط زده راننده ماشین آلات سنگین.
    میخواستم بدونم سختی شغل به ما تعلق میگیره یا خیر؟؟

    1. با سلام و آرزوی موفقیت در شغل جدید
      ملاک اصلی برای بررسی مشاغل سخت و زیان آور شغل واقعی کارگران است نه عنوان شغلی مندرج در لیست بیمه.
      با توجه به اینکه درخواست مشاغل سخت و زیان آور در حداقل ۲۰ سال سابقه بیمه انجام می گیرد بنابراین اغلب مدارک کارگران مربوط به سالهای ابتدایی اشتغال در دسترس آنان نیست بنابراین عنوان شغلی بیمه اماره ای برای شغل کارگران می شود.
      از طرفی برابر با مقاله بالا مشاغل عملیاتی آتش نشانی جزو مشاغل سخت و زیان آور شناخته می شوند.
      درستش این است که عنوان شغل واقعی با عنوان شغل بیمه یکسان باشد.
      شما هم احکام و قراردادهای خودتان را که عنوان شغل واقعی تان در آن درج شده را حفظ کنید.

  15. با سلام. آیا آتش نشانی شرکت نفت هم جزومشاغل سخت هستند. لطفاراهنمایی بفرماید یا این قانون برای آتش نشانی شهری هست

    1. سلام
      این مصوبه مربوط به سازمان آتش نشانی شهرداری ها است.
      اگر شما مشمول قانون کار باشید باید برای تایید سخت و زیان آور بودن شغل در موعد خود باید به کمیته کارهای سخت و زیان آور درخواست بدهید.
      مطالعه کنید : شرایط بازنشستگی در کارهای سخت و زیان آور (کلیک کنید)

      1. با سلام
        آیا خدمت دوره سربازی هم جزو سابقه بیمه عادی حساب میشود یا شرایط دیگری دارد؟
        نحوه محاسبه به چه صورت میباشد
        با تشکر فراوان از راهنماییتان

        1. سلام
          شرایط بیمه دوران سربازی در چند حالت وجود دارد:
          اگر سربازی عادی باشد با پرداخت حق بیمه دوران سربازی جزو سوابق عادی محاسبه می شود.
          اگر دوره سربازی در مابین اشتغال در کارهای سخت و زیان آور باشد و فاصله وجود نداشته باشد دوره خدمت سربازی جزو سابقه عادی محاسبه می شود ولی باعث از بین رفتن توالی مشاغل سخت و زیان آور نمی شود.
          اگر خدمت سربازی در مناطق جنگی باشد و بیمه شده کارت ایثار گری مورد تایید دستگاه های ذیصلاح باشد این سوابق در شرایط خاص سربازی جزو مشاغل سخت و زیان آور محسوب می شود.

  16. با سلام
    من آتش نشان ۲۰ سال کار متولد ۱۳۵۴ استخدام پیمانی وعضو صندق بازنشتگی کشوری هستم یعنی قانون کاری نیستم مراجعه کردم میگویند چنین قانونی در این صندوق نداریم چه کار کنم آیا سختی کار شامل من می شود یا نه اگر میشود کدام بخش نامه با تشکر فراوان وحوصله ای که دارید

    1. سلام جناب آقای حیدری
      خدا قوت به نظر بنده واقعا کار آتش نشانی از جنگ در جبهه کم نیست.
      این مصوبه برای آتش نشانان غیرقانون کار با بیمه تامین اجتماعی هست.
      قانون و مصوبه هم همین است.
      قوانین خدمات کشوری در حوزه فعالیت ما نیست.
      تحقیق میکنم اگر موردی پیدا کردم اطلاع میدم.

    1. با سلام
      همانگونه که در متن نیز توضیح داده شده چنانچه بیمه شده دارای سابقه کار ترکیبی در کارهای عادی و کارهای سخت و زیان آور داشته باشد سابقه کار عادی عادی حساب شده و سابقه کار سخت و زیان آور یک و نیم برابر حساب شده و باهم جمع می شوند و حاصل جمع می شود سابقه بیمه .
      در صورت رسیدن این سابقه به حد بازنشستگی بیمه شده می تواند تقاضای بازنشستگی بدهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *