سخت و زیان آور آتش نشانان

تصویب مزایای سخت و زیان آور آتش نشانان

سخت و زیان آور آتش نشانان موضوع ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی در خصوص بازنشستگی پیش از موعد و به عبارتی بازنشستگی در کارهای سخت و زیان آورد است. آتش نشانان جزو مستخدمین شهرداری ها هستند و برخی آتش نشانان دارای بیمه تامین اجتماعی و مشمول قانون کار هستند. برخی آتش نشانان دارای بیمه تامین اجتماعی بوده ولی مشمول قانون کار نیستند.

آتش نشانان مشمول قانون کار برای بهره مندی از شرایط بازنشستگی کارهای سخت و زیان آور از طریق کمیته های بررسی و تطبیق مشاغل سخت و زیان آور درخواست خود را مطرح نمایند. پس از تایید درخواست آن ها در کمیته مزبور رای کمیته سخت و زیان آور به تامین اجتماعی ارجاع و سابقه کار آتش نشان با تایید کمیته جزو سابقه کار سخت و زیان آور شناخته می شود.

خدمات آنلاین کارتابان
فیش حقوقی
قرارداد کار
نرم افزار حقوق و دستمزد

سپس سازمان تامین اجتماعی در صورت وجود شرایط بازنشستگی آتش نشان (یا هر متقاضی دیگر) طبق آیین نامه کارهای سخت و زیان آور به میزان ۴% مازاد حق بیمه را به صورت یکجا از کارفرما مطالبه و دریافت می نماید.

آتش نشانان غیر مشمول قانون کار نمی توانند از طریق طرح درخواست در کمیته های سخت و زیان آور نسبت به بازنشستگی در کارهای سخت و زیان آور اقدام نمایند. چرا که این کمیته و قوانین مربوطه مربوطه به مشمولین قانون کار است.

بهره مندی آتش نشانان غیر مشمول قانون کار از مزایای بازنشستگی کارهای سخت و زیان آور

موضوع مزایای بازنشستگی سخت و زیان آور آتش نشانان غیر مشمول قانون کار در پاسخ به استفساریه در صحن علنی مجلس شورای اسلامی به رای گذاشته شد. نمایندگان مجلس با اکثریت آرا برخورداری آتش نشانان عملیاتی از مزایای مشاغل سخت و زیان آور  را تصویب کردند. شهرداری ها مکلف شدند ۴ درصد مابه‌التفاوت حق بیمه متصدیان مشاغل عملیاتی آتش‌نشانی را به سازمان تامین اجتماعی واریز نمایند.

الف: مصوبه مجلس برای مزایای سخت و زیان آور آتش نشانان عملیاتی غیر مشمول قانون کار در ۱۳۹۶/۱۱/۱۰:

بر اساس این مصوبه متصدیان مشاغل عملیاتی آتش‌نشانی که بیمه شده تامین اجتماعی و دارای روابط استخدامی غیرمشمول قانون کار با کارفرمایان خود می باشند، از نظر شرح، محل، نوع و نحوه انجام کار و همچنین ماهیت سخت و زیان آور بودن شغل با مشمولین قانون کار، مشابه و یکسان در نظر گرفته می شوند.

ب: استفساریه مزایای سخت و زیان آور آتش نشانان عملیاتی غیر مشمول قانون کار در ۱۳۹۷/۰۲/۰۴:

آیا متصدیان مشاغل عملیاتی آتش‌نشانی که بیمه شده تامین اجتماعی و دارای روابط استخدامی غیرمشمول قانون کار با کارفرمایان خود می باشند و از نظر شرح، محل، نوع و نحوه انجام کار و همچنین ماهیت سخت و زیان آور بودن شغل با مشمولین قانون کار، مشابه و یکسان هستند و کارفریان آنها (شهرداری‌ها) به منظور تامین منابع مالی مورد نیاز اجرای این قانون براساس اجزای ۴ و ۶ بند ب همین تبصره، مکلف به پرداخت چهار درصد مابه التفاوت حق بیمه مشاغل سخت و زیان آور به سازمان تامین اجتماعی می باشند، همانند مشمولان قانون کار، مشمول عنوان مشاغل سخت و زیان‌آور مقرر در بند الف تبصره دو ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی اصلاحیه مصوبه ۱۴/ ۷/ ۱۳۸۰ و اصلاحات بعدی آن بوده و نیز از مزایای قانونی مشاغل سخت و زیان‌آور برخوردار می‌شوند یا خیر؟

در پاسخ این استفساریه آمده است که بلی، مشمول عنوان مشاغل سخت و زیان‌اور مقرر در بند الف تبصره دو ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی اصلاحی مصوبه ۱۴/ ۷/ ۱۳۸۰ و اصلاحات بعدی آن بوده و نیز از مزایای قانونی مشاغل سخت و زیان‌آور برخوردار می‌شوند.

قانون تفسیر بند (الف) تبصره (۲) ماده (۷۶) قانون تأمین اجتماعی اصلاحی مصوب ۱۳۸۰/۷/۱۴

قانون تفسیر بند (الف) تبصره (۲) ماده (۷۶) قانون تأمین اجتماعی اصلاحی مصوب ۱۳۸۰/۷/۱۴

شماره۳۱۵/۱۳۶۳۳-۱۳۹۷/۲/۲۵

حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای دکتر حسن روحانی

ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران

در اجرای اصل یکصد و بیست و سوم (۱۲۳) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران قانون تفسیر بند (الف) تبصره (۲) ماده (۷۶) قانون تأمین اجتماعی اصلاحی مصوب ۱۳۸۰/۷/۱۴ که با عنوان طرح یک فوریتی استفساریه تبصره (۲) ماده (۷۶) قانون تأمین اجتماعی اصلاحی مصوب ۱۳۸۰/۷/۱۴ به مجلس شورای اسلامی تقدیم گردیده بود، با تصویب در جلسه علنی روز سه شنبه مورخ ۱۳۹۷/۲/۴ و تأیید شورای محترم نگهبان، به پیوست ابلاغ می گردد.

رئیس مجلس شورای اسلامی ـ علی لاریجانی

شماره۲۱۶۱۶-۱۳۹۷/۲/۲۹

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی

در اجرای اصل یکصد و بیست و سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به پیوست «قانون تفسیر بند (الف) تبصره (۲) ماده (۷۶) قانون تأمین اجتماعی اصلاحی مصوب ۱۳۸۰/۷/۱۴» که در جلسه علنی روز سه شنبه مورخ چهارم اردیبهشت ماه یکهزار و سیصد و نود و هفت مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۱۳۹۷/۲/۱۹ به تأیید شورای نگهبان رسیده و طی نامه شماره ۳۱۵/۱۳۶۳۳ مورخ ۱۳۹۷/۲/۲۵ مجلس شورای اسلامی واصل گردیده، جهت اجرا ابلاغ می گردد.

رئیس جمهور ـ حسن روحانی

قانون تفسیر بند (الف) تبصره (۲) ماده (۷۶) قانون تأمین اجتماعی اصلاحی مصوب ۱۳۸۰/۷/۱۴

موضوع استفساریه:

آیا متصدیان مشاغل عملیاتی آتش نشانی که بیمه شده تأمین اجتماعی و دارای روابط استخدامی غیرمشمول قانون کار با کارفرمایان خود می باشند و از نظر شرح، محل، نوع و نحوه انجام کار و همچنین ماهیت سخت و زیان آور بودن شغل با مشمولان قانون کار، مشابه و یکسان هستند و کارفرمایان آنها (شهرداری ها) به منظور تأمین منابع مالی مورد نیاز اجرای این قانون براساس اجزای (۴) و (۶) بند (ب) همین تبصره، مکلف به پرداخت چهاردرصد (۴%) مابه التفاوت حق بیمه مشاغل سخت و زیان آور به سازمان تأمین اجتماعی می باشند، همانند مشمولان قانون کار، مشمول عنوان مشاغل سخت و زیان آور مقرر در بند (الف) تبصره (۲) ماده (۷۶) قانون تأمین اجتماعی اصلاحی مصوب ۱۳۸۰/۷/۱۴ و اصلاحات بعدی آن بوده و نیز از مزایای قانونی مشاغل سخت و زیان آور برخوردار می شوند یا خیر؟

پاسخ:

بلی، همانند مشمولان قانون کار مشمول عنوان مشاغل سخت و زیان آور مقرر در بند (الف) تبصره (۲) ماده (۷۶) قانون تأمین اجتماعی اصلاحی مصوب ۱۳۸۰/۷/۱۴ و اصلاحات بعدی آن بوده و نیز از مزایای قانونی مشاغل سخت و زیان آور برخوردار می شوند.

تفسیر فوق در جلسه علنی روز سه شنبه مورخ چهارم اردیبهشت ماه یکهزار و سیصد و نود و هفت مجلس شورای اسلامی تصویب شد و در تاریخ ۱۳۹۷/۲/۱۹ به تأیید شورای نگهبان رسید.

رئیس مجلس شورای اسلامی ـ علی لاریجانی

درجه سخت و زیان آور مشاغل آتش نشانی غیر قانون کار

شماره۱۲۵۱۴/ت۵۷۸۴۷ هـ ۱۴۰۰/۲/۷ تصویب نامه در خصوص تعیین مشاغل سخت و زیان آور سازمان/ واحدهای آتش­نشانی و خدمات ایمنی شهرداری های کشور وزارت کشور ـ سازمان اداری و استخدامی کشور هیأت وزیران در جلسه ۱۴۰۰/۲/۵ به پیشنهاد وزارت کشور و تأیید شورای توسعه مدیریت و سرمایه انسانی و به استناد ماده (۸۴) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و در اجرای بند (۵) آیین نامه اجرایی قانون نحوه بازنشستگی جانبازان انقلاب اسلامی ایران و جنگ تحمیلی و معلولین عادی و شاغلین مشاغل سخت و زیان آور موضوع تصویب نامه شماره ۴۵۶۶۴/ت۶۵۲ مورخ ۱۳۶۸/۵/۳۰ تصویب کرد: ۱ـ مشاغل سخت و زیان آور سازمان/ واحدهای آتش­نشانی و خدمات ایمنی شهرداری های کشور و درجه سخت و زیان آور بودن این مشاغل به شرح جدول زیر تعیین می شود:

عنوان مشاغلدرجه سختی و زیان آور
آتش نشان۳
آتش نشان (راننده)۳
معاون نوبت کاری (شیفت)۳
فرمانده نوبت کاری (شیفت)۳
رئیس ایستگاه۳
مدیر عملیاتی منطقه۳
رئیس مرکز ستاد عملیاتی۳
معاون عملیات۳
درجه سخت و زیان آور آتش نشان غیر قانون کار

۲ـ مشمولین قانون کار، تابع مقررات مربوط به خود هستند.

درجه سختی و زیان آور آتش نشان

شرایط بازنشستگی کارهای سخت و زیان آور مشمولان قانون کار

شرایط بازنشستگی در قانون تامین اجتماعی برای مردان و زنان متفاوت است. این قانون برای تمام مشاغل و بیمه شدگان تامین اجتماعی ثابت است. در شرایط بازنشستگی پیش از موعد برای بیمه شدگان آن چیزی که فرق دارد این است که سابقه کار با ضریب بیشتر از یک محاسبه می شود. مثلا برای کارهای سخت و زیان آور هر سال سابقه یک و نیم سال محاسبه می شود بنابراین بیمه شده زودتر بازنشسته می شود. جدول شرایط بازنشستگی قانون تامین اجتماعی در زیر آورده شده است.

الف – شرایط بازنشستگی قانون تامین اجتماعی مردان

۱- داشتن ۵۰ سال سن و ۳۰ سال سابقه.
۲-داشتن ۶۰ سال سن و ۲۰ سال سابقه.
۳-داشتن ۳۵ سال سابقه پرداخت حق بیمه بدون شرط سنی.

شرایط بازنشستگی کارهای سخت و زیان آور برای مردان:

فرمول محاسبه سابقه کارهای سخت و زیان آور

سابقه بیمه برابر است با : ((سابقه کار سخت و زیان آور  ضرب در  یک و نیم) + سابقه کار عادی)

حال عدد به دست آمده را در قسمت الف جدول شرایط بازنشستگی تامین اجتماعی قرار داده و در صورت داشتن یکی از شرایط جدول بیمه شده می تواند بازنشسته شود.

ب – شرایط بازنشستگی قانون تامین اجتماعی زنان

۱-داشتن ۴۵ سال سن و ۳۰ سال سابقه.
۲-داشتن ۵۵ سال سن و ۲۰ سال سابقه.
۳-داشتن ۳۵ سال سابقه پرداخت حق بیمه بدون شرط سنی.
۴- داشتن۲۰ سال سابقه کار و ۴۲ سال سن، با ۲۰ روز حقوق بازنشسته می شوند.

شرایط بازنشستگی کارهای سخت و زیان آور برای زنان:

طرز محاسبه شرایط بازنشستگی کارهای سخت و زیان آور زنان نیز دقیقا شبیه مردان است.

سابقه بیمه برابر است با: ((سابقه کار سخت و زیان آور  ضرب در  یک و نیم) + سابقه کار عادی)

حال عدد به دست آمده را در قسمت ب جدول شرایط بازنشستگی تامین اجتماعی قرار داده و در صورت داشتن یکی از شرایط جدول بیمه شده می تواند بازنشسته شود.

درعین حال شرایط قبلی آئین نامه به قوت خود باقی است. افرادی که دارای ۲۰ سال سابقه متوالی یا ۲۵ سال سابقه متناوب در مشاغل سخت وزیان آور می باشند بدون شرط سنی می توانند تقاضای خود را ارائه نمایند.

💎 صدور قرارداد کار، فیش حقوقی و تسویه حساب کارکنان برای کارفرمایان آسان شد!

ویژگی‌های نرم‌افزار کارمزد


مطابق با قانون کار: از مطابقت اسناد خود با آخرین مقررات کار مطمئن باشید.
محاسبات خودکار: حقوق و مزایا را به صورت دقیق و بدون خطا محاسبه کنید.
رابط کاربری ساده: حتی اگر با کامپیوتر آشنایی زیادی ندارید، به راحتی می‌توانید از کارمزد استفاده کنید.
ساده و سریع: با چند کلیک ساده، تمام اسناد را دریافت کنید.

۹۱ دیدگاه

  1. سلام بنده ۲۳ سال هست که آتش نشان پالایشگاه نفت پارس ( شرکت خصوصی ) با عناوین آتش نشان و مشمول قانون کار مشغول به خدمت میباشم آیا با رای وحدت رویه که دیوان عدالت اداری جهت اینکه آتش نشانان می توانند بازنشسته شوند و نیاز به طرح در کمیته استانی نیست شامل ما که آتش نشان صنایع هستیم تعلق خواهد گرفت.

  2. سلام من در سال ۸۱ استخدام شدم در آتش نشانی با بیمه تامین اجتماعی پس از ۲ سال پیمانی شدیم وبیمه رو تغییر دادن به خدمات درمانی وبیمه بازنشستگی کشوری نظام هماهنگ پرداخت حقوق کارکنان دولت . تمامی همکاران من با بیمه تامین اجتماعی با ۲۰ سال سابقه، بازنشست شدن برای ما بیمه بازنشستگی کشوری میگه ۲۵ سال باید
    خدمت کنیم با ۵۰ سال سن مگه مجلس نگفته آتش نشان ۲۰ سال پس چرا این جوری من الان ۲۲ سال خدمت کرده ام تکلیف ما چیه همکار کنار من ۲ سال شده رفته من باید ۳ سال دیگه بمونم هنوز عدالت کجاست تازه با حقوق خیلی پایینی بازنشست میشم چون از اضافه کار بیمه کسر نمیشه ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *