مهلت شکایت از کارفرما – شرایط و مقررات مربوط به آن

مدت زمان شکایت از کارفرما و شرایط مربوطه

مهلت شکایت از کارفرما – شرایط و مقررات مربوط به آن
مهلت شکایت از کارفرما – شرایط و مقررات مربوط به آن

شکایت از کارفرما

قبل از پرداختن به موضوع مهلت شکایت از کارفرما و شرایط و مقررات آن باید بدانیم: شکایت از کارفرما یکی از موضوعاتی است که در روابط بین کارگر و کارفرما پیش می آید و بسیاری از کارگران برایشان سوال پیش آمده که چه زمان از کارفرما شکایت کنیم؟ مسلما شکایت از کارفرما به این سادگی نیست که با نوشتن یک متن شکایت از کارفرما در اداره کار، دریافت فرم شکایت از کارفرما و نمونه متن دادخواست شکایت از کارفرما انجام شود.

شرایط شکایت از کارفرما
شرایط شکایت از کارفرما

شرایط شکایت از کارفرما

شکایت کارگر از کارفرما تحت شرایطی امکان پذیر است و چنانچه این شرایط وجود داشته باشد، کارگر می تواند جهت احقاق حق خویش به مراجع صالح در اداره کار شکایت نماید اما لازم است که دلیل موجه و قانونی جهت شکایت کارگر وجود داشته باشد.

خدمات آنلاین کارتابان
فیش حقوقی
قرارداد کار
نرم افزار حقوق و دستمزد

شکایت از کارفرما می تواند دلایل متعددی داشته باشد . از جمله عدم پرداخت حقوق و مزایای کار، اخراج غیر قانونی، عدم بیمه نمودن کارگر و….

مراحل شکایت از کارفرما
مراحل شکایت از کارفرما

مراحل شکایت از کارفرما

جهت شکایت از کارفرما لازم است که در وهله اول دادخواست شکایت تنظیم و ثبت گردد. در دادخواست شکایت لازم است که کلیه مطالبات کارگر بیان گردد. مطالبات کارگران عبارتند از : حق بیمه، سنوات ،حق السعی، اضافه کاری ها و….

در سابق ثبت دادخواست در ادارات کار به صورت سنتی و کاغذی و دستی انجام میگرفت اما در حال حاضر ثبت دادخواست به صورت الکترونیکی است و متقاضی شکایت لازم است که دادخواست شکایت خویش را در سامانه اداره کار ثبت نماید. البته به جز دادخواست لازم است که مدارک و مستندات نیز بارگذاری گردد که این امر مراحل خاص خود را می طلبد که خارج از بحث می باشد و جهت  خودداری از اطاله کلام از ذکر جزئیات خودداری می گردد.

مقاله آموزش کامل سامانه جامع روابط کار و نحوه ی ثبت شکایت و ارسال مدارک به سامانه شکایت اداره را مطالعه نمایید.

نکته مهم:

چنانچه ابلاغ به کارفرما صورت گیرد، او نیز لازم است در سامانه اداره کار ثبت نام نماید و در غیر این صورت به دفاعیات کارفرما در مراجع صالح رسیدگی کننده ترتیب اثر داده نمی شود.

متقاضی شکایت لازم است که در زمان مقرر در مکان مشخص شده حضور یابد تا به شکایت وی رسیدگی صورت گیرد.

چطور می توانم از کارفرما شکایت کنم؟

نحوه شکایت از کارفرما در سابق به صورت فرم هایی بود که فرم دادخواست نامیده می شد و متقاضی مشخصات خود و کارفرما و مطالباتش را در آن درج می کرد و در مراجع اداره کار به واحد ثبت دادخواست مراجعه می نمود و فرم را ثبت می نمود .

در حال حاضر به جهت جلوگیری از حجم مراجعه کنندگان حضوری و به جهت سهولت کار ثبت دادخواست به صورت الکترونیکی انجام می گیرد و همینطور متقاضی بایستی آدرس کارفرما و اسناد و مدارک خود را به صورت اسکن شده در فرم دادخواست الکترونیکی ثبت نماید .

 لازم است کارگر قبل از شکایت در اداره کار در یکی از دفاتر پیشخوان دولت احراز هویت شده و رمز عبور سامانه اداره کار را دریافت کند.

کارفرما نیز لازم است که به ترتیب فوق احراز هویت شده و برای خود رمز عبور سامانه اداره کار را دریافت نماید.

مهلت شکایت از کارفرما
مهلت شکایت از کارفرما

مدت زمان شکایت از کارفرما چقدر است؟

مدت زمان شکایت از کارفرما بسته به اینکه موضوع شکایت و مطالبات کارگر چه مواردی است، متفاوت است. گاهی قانون گذار جهت برخی از مطالبات کارگران زمان مشخصی را قرار داده است، که چنانچه کارگری خارج از این مدت مطالباتی داشته باشد در مراجع صالح رسیدگی کننده در اداره کار به درخواست وی رسیدگی نمی شود.

مهلت شکایت از کارفرما بابت حقوق

نخستین موضوعی که در این باره باید به آن پرداخت، حقوق و دستمزد کافی با توجه به شرایط کار می‌باشد.

معمولاً کارگران در دشوارترین شرایط در زمینه‌های تولید، صنعت و خدمات کار می‌کنند.

بنابراین شایسته زندگی بهتری هستند. اما متأسفانه این قشر پرتلاش، به ‌اندازه زحماتشان دستمزد مناسب دریافت نمی‌کنند.

شکایت از کارفرما برای حقوق و دستمزد زمان مشخص و مهلت ندارد و کارگر هر زمان بخواهد می تواند شکایت نماید. به عبارتی حقوق کارگر و دیون مشمول مرور زمان نمی شود.

چنانچه کارگر بعد از گذشت زمان زیادی شکایت نماید، اثبات خواسته دشوار خواهد بود و نیز از ارزش پول نیز کاسته می شود. پس بهتر است هر چه سریع تر نسبت به دریافت حقوق و دستمزد خود شکایت نماید.

مهلت شکایت از کارفرما بابت حق بیمه

ازجمله مهم‌ترین حقوق کارگر، بیمه تامین اجتماعی وی است.

کارفرما موظف است با شروع به کار، در پایان هر ماه لیست بیمه را مطابق مقدار حقوق و تعرفه معین به تأمین اجتماعی ارسال و در موازات آن مالیات را نیز به دارایی بپردازد. اگر کارفرما در انجام این موارد تعلل نماید، کارگر می‌تواند برای احقاق حق بیمه خود، از کارفرما شکایت کند. در این مورد نیز زمان خاصی مشخص نشده است و کارگر هر زمان که بخواهد می تواند برای حق بیمه شکایت نماید.

تفاوت شکایت حقوق و دستمزد با شکایت بیمه کارگر

نکته مهم در مورد شکایت حق بیمه کارگر وجود دارد که این نوع شکایت را نسبت به شکایت حقوق و مزایا متفاوت می کند.

در بحث حقوق و دستمزد ذی نفع دو طرف کارگر و کارفرما هستند. در صورتی که در موضوع شکایت حق بیمه کارگر علاوه بر کارگر و کارفرما منافع شخص ثالث تامین اجتماعی نیز در میان است.

بنابراین در شکایت حقوق و دستمزد اقرار کارفرما برای اثبات دعوی کافی است. چنانچه شکایت از بابت حق بیمه واریز نشده کارگر مطرح باشد چون منافع تامین اجتماعی نیز مطرح می شود صرفا اقرار و اخبار کارفرما به کارکرد کارگر کافی نخواهد بود. چرا که ممکن است شکایت های صوری با تبانی طرفین برای ایجاد سابقه غیر واقعی مطرح شوند.

بنابراین برای شکایت برای واریز حق بیمه واریز نشده باید ادله اثباتی مستند و مستدلی وجود داشته باشد.

ممکن است حتی با اقرار کارفرما اداره کار برای حق بیمه کارگر رای صادر نکند.

حق بیمه کارگری تامین اجتماعی چیست و چگونه محاسبه می‌شود؟

مهلت شکایت از کارفرما بابت عیدی و سنوات

پیش از پرداختن به طرح شکایت از کارفرما، می­ بایست با شرایط و ضوابط عیدی و سنوات آشنا شویم. عیدی در واقع مبلغی است که در پایان هر سال کارفرما ملزم به پرداخت آن به کارگران تحت پوشش بیمه ­ای خویش می ­باشد و به کلیه ­ی کسانی که مشمول قانون کار از جمله دائمی، موقت، ساعتی، پاره­ وقت و غیره هستند، تعلق می ­گیرد. مطابق قانون کار عیدی هر کارگر معادل ۲ ماه پایه حقوق است. این نکته را بایستی خاطر نشان نمود که هر مدت که شخص در آن سال به اشتغال مشغول بوده بدین گونه که حتی اگر در آن سال یک ماه مشغول به­ کار بوده، به ازای آن نیز مستحق دریافت عیدی می­ باشد.

عیدی و پاداش نیز جزو حقوق و دستمزد و مزایای کارگر محسوب شده و شکایت در خصوص پرداخت عیدی و پاداش نیز مشمول مرور زمان نیست.

مهلت شکایت برای بیمه بیکاری

مهلت مراجعه به هیات های حل اختلاف وزارت کار برای تایید و برقراری مقرری بیمه بیکاری ۳۰ روز از زمان اخراج و بیکاری است.

مهلت مراجعه به هیات های حل اختلاف وزارت کار برای تایید و برقراری مقرری بیمه بیکاری ۳۰ روز از زمان اخراج و بیکاری است و این مدت تا سه ماه در صورت داشتن عذر موجه قابل تمدید است.

در صورت عدول از ۳۰ روز باید پرونده کارگر برای پذیرفته شدن عذر وی هیات حل اختلاف اداره کار ارجاع گردد و در صورت پذیرش عذر کارگر برای تاخیر در ارائه شکایت از کارفرما و بیکاری غیرارادی مهلت شکایت بیمه بیکاری می تواند ۳ ماه باشد.

پست مرتبط ۰ تا ۱۰۱ بیمه بیکاری و شرایط دریافت آن را مطالعه نمایید.

مهلت شکایت از کارفرما بعد از اخراج

کارگری که قصد دارد، جهت اخراج غیر قانونی از کارفرما شکایت نماید بایستی دادخواست شکایت خویش را ظرف یک ماه از اخراج غیر قانونی در مراجع صالح رسیدگی کننده در اداره کار مطرح نماید . در غیر این صورت به دادخواست وی ترتیب اثر داده نمی شود.

هر چند این مهلت و مدت در قانون کار و آیین دادرسی کار وجود ندارد ولی عرف و منطق در این موضوع موثر هستند. به عبارتی کارگر چنانچه توجیهی برای تاخیر از بابت شکایت اخراج و بازگشت به کار داشته باشد می تواند در جلسه رسیدگی به شکایت اخراج و بازگشت به کار مطرح نماید.

مهلت اعتراض به رای بدوی و تجدید نظر اداره کار

مهلت اعتراض به رای هیات تشخیص و بدوی اداره کار

طبق ماده ۱۵۹  قانون کار رای هیات های تشخیص پس از ۱۵ روز از تاریخ ابلاغ آن لازم الاجرا می گردد و در صورتی که ظرف مدت مذکور یکی از طرفین نسبت به رای مزبور اعتراض داشته باشد اعتراض خود را کتبا به هیات حل اختلاف تقدیم می نماید و رای هیات حل اختلاف پس از صدور قطعی و لازم الاجرا خواهد بود . نظرات اعضای هیات بایستی در پرونده درج شود .

نکته مهم در ارتباط به مهلت اعتراض به رای اداره کار در مرحله بدوی و هیات تشخیص ۱۵ روز از تاریخ ابلاغ به هر یک از طرفین است.

در شمارش مهلت اعتراض به رای روز ابلاغ و روز ثبت اعتراض شمرده نمی شوند. اگر آخرین روز مهلت اعتراض به تعطیل رسمی برخورد کند هر یک طرفین می توانند فردای روز تعطیل اعتراض خود را ثبت نمایند.

مهلت اعتراض به رای هیات حل اختلاف

رای صادره از هیات حل اختلاف یا همان تجدید نظر اداره کار قطعی و لازم الاجرا است. در واقع رای صادره بلافاصله پس از صدور قطعی است و باید اجرا شود.

مهلت اعتراض به رای قطعی شده ی اداره کار

پس از قطعی شدن رای اداره کار چه در مرحله هیات تشخیص و بدوی و چه در مرحله تجدید نظر و حل اختلاف رای قابل اجرا است.

حال چنانچه یکی از طرفین شکایت اداره کار نسبت به رای اداره کار که قطعی شده است اعتراض داشته باشند می توانند در دیوان عدالت اداری نسبت به رای اداره کار شکایت نمیاند.

برای مشاوره و تنظیم دادخواست دیوان عدالت اداری برای آرای اداره کار از کارتابان کمک بگیرید اینجا کلیک کنید

در صورت داشتن اعتراض به رای هیات حل اختلاف تا ۳ ماه از تاریخ ابلاغ رای فرصت دارید تا دادخواست اعتراض به رای قطعی اداره کار با طرفیت اداره کار صادر کننده رای را اعلام نمایید.

سوالات متداول در مورد شکایت از کارفرما

💎 صدور قرارداد کار، فیش حقوقی و تسویه حساب کارکنان برای کارفرمایان آسان شد!

ویژگی‌های نرم‌افزار کارمزد


مطابق با قانون کار: از مطابقت اسناد خود با آخرین مقررات کار مطمئن باشید.
محاسبات خودکار: حقوق و مزایا را به صورت دقیق و بدون خطا محاسبه کنید.
رابط کاربری ساده: حتی اگر با کامپیوتر آشنایی زیادی ندارید، به راحتی می‌توانید از کارمزد استفاده کنید.
ساده و سریع: با چند کلیک ساده، تمام اسناد را دریافت کنید.

‫۱۶۸ دیدگاه ها

  1. باسلام یه سوال داشتم بیمه‌ای توسط رییس پرداخت نشده چجوری به کارگر تعلق میگیره؟ مثلا دوسال بیمه معوق رو نقدی به کارگر پرداخت میکنن یا میزنن به حساب بیمه‌اش اگه نقدی پرداخت میشه به نرخ روز حساب میکنن یا به نرخ همون سالی که کار انجام شده؟ با سپاس

    1. سلام
      پرداخت حق بیمه معوق دو راه دارد: ۱-تکمیل فرم ادعای سابقه در تامین اجتماعی ۲-شکایت در اداره کار. در صورت محرز شدن سابقه، حق بیمه با نرخ روز و جریمه محاسبه می شود.

  2. سلام خسته نباشید
    من از ابتدای سال ۱۴۰۲ توی یک شرکت مشغول به کار هستم برای سال ۱۴۰۲ ما ۴ تا قرارداد سه ماهه امضا کردیم.
    ولی برای سال ۱۴۰۳ هیچ قراردادی امضا نکردیم و الان میخان برامون عدم نیاز بزنن ولی توی این مدت برامون بیمه رد شده حقوق هم گرفتیم
    میخاستم ببینم با توجه به اینکه امسال قراردادی امضا نکردیم و نسخه های قرداد سال قبل هم یه ما ندادن آیا امکان شکایت هست؟

    1. سلام
      عدم تمدید قرارداد کتبی به صورت کتبی به منزله تمدید ضمنی است. پس از دو دوره عدم تمدید ضمنی قرارداد کار می تواند دائمی نیز تلقی شود.

  3. سلام وقت بخیر
    من از سال ۹۰ در یک شرکت خصوصی مشغول به کار هستم و عیدی و سنوات بصورت ماهانه به حساب واریز میگردید
    آیا در صورت شکایت امکان دریافت عیدی و سنوات مطابق با آخرین حقوق وجود داره؟
    ضمن اینکه قراردادی که با ما بسته شده بصورت سه ماهه بوده و بعد از سه ماه تمدید می‌شد

    1. سلام
      اگر عیدی و پاداش و سنوات های پرداختی طبق حقوق هر قرارداد کار سه ماهه بوده باشد، مبالغ پرداختی قطعی هستند و مابه التفاوت شامل نمی شود.

  4. سلام و عرض ادب
    بنده هشت سال پیش در کارگاه سنتی بمدت ده سال کار کردم و‌ کارفرما هیچوقت منو بیمه نکرد و سنوات و عیدی نداد فقط دستمزد هفتگی پرداخت میکرد و من رو از مامور بیمه‌ای که دو سال یبار سر میزد قایم میکرد که حق بیمه پرداخت نکنه، الان بعد از گذشت هشت سال که از اونجا بیرون اومدم میتونم از کارفرما شکایت کنم برای بیمه و سنواتی که نگرفتم؟
    دلیل من برای دیر اقدام کردن از سادگی و نادانی بود الان که سنم بالا رفته و توان کارم کم شده و اون کارفرما رو میبینم که وضعش که توپ بود توپ‌تر شده و کلی ملک و املاک و ماشین شاشی بلند داره میخام اقدام کنم به گرفتن حق بیمه‌ام که جوانیم رو‌ پای کار سخت و پر از خاکش گزاشتم
    باتشکر از مدیر محترم.

    1. سلام درصورتی که ۱۰سال پیش برای شرکتی کار میکردیم و ان شرکت تعطیل شده و حالا متوجه شده باشیم که حقوقی از ما اتلاف شده ایا میتوان از ان شرکت شکایت نمود

  5. سلام وقت بخیر سوالی داشتم اینکه در مرداد ماه امسال شکایتی از کارفرما شد و طرفین به جلسه اول اداره کار رفتیم سوالم اینجاست چقدر طول میکشه که اداره کار رای صادر کنه بعد از جلسه اول زمانش چقدره تا رای بده

  6. سلام خسته نباشید آیا اخراج کردن کارفرما یا خروج توافقی تاثیری در ادعای حق و حقوق نسبت ادوار گذشته را دارد؟

    1. سلام
      خیر. هر نوع قطع رابطه کاری هیچ تفاوتی از بابت حقوق و مزایایی که به کارگر تعلق می گیرد ندارد. فقط کارگری که استعفا بدهد و به صورت ارادی بیکار شود نمی تواند از بیمه بیکاری استفاده کند.

      1. سلام من چندسال در جایی بودم که زیر نظر کنتورات کار کار میکردیم ولی کار و تمام اجناس مصرفی و‌ کاری که اماده میشد رو صاحب کار تامین میکرد و حقوقمون رو صاحب کار به کنتورات کار میداد و اون پول رو بین کارگرا تقسیم میکرد الان بیمه من پای کنتورات کاره یا صاحب کار؟ اینم بگم کنتورات کار هم با ما کار میکرد و حقوقش بیشتر از ما بود و کارگر مورد نیاز مغازه رو ایشون پیدا میکرد من باید از کی شاکی باشم بخاطر بیمه؟ خیلی ممنون

        1. سلام
          اگر منظور از کنترات کار پیمانکار باشه که کارفرمای شما پیمانکار محسوب می شود. اگر منظور از کنترات کار فردی مانند سرکارگر یا سر دسته هست که صاحب کار کارفرما محسوب می شود.

  7. سلام ما یه نیروی خانم برای کار در اشپزخونه غذا بیرونبر گرفتیم
    ۱۳ روز پیش ما کار کردن بعد بی دلیل با یه پیام یه روز گفتن مرخصی میخام و نمیام ما گفتیم باشه مشکلی نیس
    ولی فرداش دوباره پیام داد من دیگ نمیام برای کار
    و کار ما اسیب دید و برای ما سخت شد
    بهش گفتیم بیاد و حضوری صحبت کنیم یا تماس بگیر ک انجام نداد
    میخام بدونم الان میتونه شاکی باشه
    درضمن توی این ۱۰ روز گوشی یکی از کارگراهم گم شده
    و ما ب این خانم مشکوک هستیم و حقوق این ۱۳ روزشو پرداخت نکردیم
    ولی شکایت کردیم برای پیگیری و ردیابی گوشی

    1. سلام
      در هر صورت می تواند برای مطالبه حقوق و مزایای قانونی در اداره کار طرح شکایت کند.
      کارفرما هم می تواند برای خسارت استعفا بدون اطلاع قبلی از طریق مراجع قضایی اقدام کند.

      1. سلام ۷ماه پیش حین کار دستم اسیب دید
        اما کارفرما منو به علت بی احتیاطی جریمه کرد و هیچ خسارتی پرداخت نکرد
        گزارش حادثه هم دارم الان میتونم شکایت کنم ؟

          1. باسلام من به مدت یک سال در یک کارگاه کار کردم بعد طرف میگفت کارت به صورت اجاره ای هست بیمت نمیکنم قرارداد هم نداریم ک کار به صورت اجاره ای هست میتونم شاکی بشم حق بیمم را بگیرم؟

          2. سلام
            اینکه عنوان روی قرارداد شفاهی گذاشته شود که اجاره ای کافی نیست.
            می توانید در اداره کار طرح شکایت کنید تا از روی شرایط کاری شما تصمیم گرفته شود که کارگر بوده اید یا نه!

  8. سلام وقت بخیر..کارگر تا چندوقت بعد از بیرون آمدن از شرکتی میتونه شکایت تنظیم کنه برای حق سنوات و بیمه های چندین سالش در اون شرکت؟!

  9. با سلام من ۳, سال در یک شرکت کار کرده ام چون امسال دانشجو شدم قرارداد با من نبستند
    گفتم بیمه بیکاری برای من رد بشود اما حاضر نیستند به اداره کار بگویند اعلام کنند با من قرارداد نبسته اند و میگویند خودم خواستم سرکار نروم
    اگر شرکت دیگری برای من دوماه بیمه رد کند و بعد اخراج کند میتوانم بیمه بیکاری بگیرم؟
    با توجه به شرایط موجود چگونه میتوانم بیمه بیکاری بگیرم درحالی که کارفرما حاضر به همکاری نیست؟

    1. سلام
      برای دریافت بیمه بیکاری می توانید از طریق شکایت از کارفرما هم اقدام کنید. اگر با قرارداد کار بخواهید بدون شکایت درخواست بیمه بیکاری بکنید و کارفرما حاضر به ارائه نامه عدم نیاز نباشد از طرف اداره کار و بیمه بازرسی می شود.
      در صورت اشتغال و وقوع بیکاری از شرکت دیگری نیز می توانید برای بیمه بیکاری اقدام کنید.

  10. ببخشید من جای برای کار نظافت رفتم مصاحبه روز مصاحبه به صاحبکارم تاکید کردم که من کار دائم میخام ایشون گفتند که منم کارگری میخام که دائم باشه ن اینکه هی کارگر عوض کنم بدون قرار داد فرداش من رفتم سرکار ۳ روز کار کردم که بعد شب پیام دادن که دیگه نمیتونیم باهم همکاری کنیم از فردا نیابد و این ۳ روز و هم حساب میکنم منو بدون هیچ دلیلی شب عید اخراج کردند و شب عید من بیکار شدم میخاستم بپرسم میتونم ازشون ادره کار شکایت کنم یا نه ؟

  11. سلام من الان دوماه میشه ازکارفرمام شکایت کردم ولی هنوزداداخواست من درحال بررسی هست چقدرطول می‌کشه که کارشناس تایید کنه

  12. سلام و خسته نباشید بعد از دوسال شکایت بابت مطالبات رأی قطعی دیوان صدار شد . مطالبات رو که کوفت شد رو دریافت کردم . از طرفی که در رسانه ها گفتا شده تاخیر خسارت بعد از دریافت مطالبات در مراجع قضایی باید صورت گیرد و آرای جدید بابت اینکه کارفرما طبق قانون کار که بیان دارد در روز قطع همکاری بلید تسویه حساب صورت گیرد لذا کارفرما نه اینکه پرداخت ننموده بلکه با استفاده از اعتراض های بی مورد پر وعده کار و مطالبات رو به دوسال سه ماه به طول انجامید .. لطفا کمکم کنید دستورالعمل بخشنامه تاخیر خسارت مطالبات کارگری رو بدونم که طبق همون دادخواست در مراجع قضایی بفرستم .. طبق گفته های کمسیون قضایی و وکلای دیوان و آقای آرمین خوشوقتی که عنوان دارن بعد از شکایت کارگری و کارفرمایی بابت مطالبات کارگر هر زمان مطالبات را با رای قطعی دریافت نمو د . بعد از آن می‌تواند در مراجع قضایی درخواست تاخیر خسارت مدت زمان را دریافت نماید… فقط دستور العمل بخشنامه که در دادخواست یا لایحه عنوان بشه رو راهنمایی میخوام خیلی خیلی خیلی ممنون

  13. سلام من در کارخانه تولید شیشه کار می‌کردم وبا سختی کار بعد از بیست سال بازنشسته شدم ولی کارفرما پایان کار مرا هرساله که پرداخت می‌کرد طبق قانون با آخرین سال محاسبه نکرده و مانده های ۲۰ سال را پرداخت نکرد و مرخصی مرا هم با سختی کار حساب نکرد حال من بعد از یک سال از بازنشستگی میتوانم از کارفرما شکایت کنم؟

  14. بنده یک ماه تو شرکتی به عنوان حسابدار کار کردم .بیمه سابقه ندارم اصلا
    و گفتن بیمه می خواهی گفتم اگه بشه خوبه
    و بعد یک ماه که تمام حسابها رسیدگی کردم و تموم معایب حسابها رو گرفتم و اسناد رو درست کردم حتی چک ها بلا تکلیف بودن رو انجام دادم بخاطر ۴ عدد فاکتور خرید که در سیستم درست ثبت شده ولی اشتباهی بایگانی تو زونکن کردم منو بیرون کردن و حقوق خیلی پایینی بهم دادن و بهم گفتن مدیر مالی خانم عباسی موافقت نکردن به کار می تونم شکایت کنم و خسارت بیکاری بگیرم

      1. سلام.من به عنوان اشپز در رستوران بعد از یک هفته کار آزمایشی استخدام شدم.کارفرما گفت فردا قرارداد تنظیم میکنم ۶ ماهه و امضاء کنید. و هنوز بعد ۴۰روزقراردادی منعقد نکرده بامن.الان بعد از ۴۰روز بدون اطلاع من دوباره آگهی داده و به دنبال جایگزین برای من هست در صورتی که خسارتی وارد نکردم به غذا و رستوران.در صورت اخراج آیا میتونم بابت پرداخت نکردن حقوق و اگر حقوق را تسویه کرد بابت بیکاری و خسارت به خاطر اینکه ماه رمضان نزدیک هست و فرصت استخدام و موارد استخدامی رستوران کم شده و باید تا بعد سال بیکار بمونم شکایت کنم؟سابقه بیمه هم ندارم.ایا شکایت باید از طریق سایت اداره کار انجام بشه؟

        1. سلام
          در کارهای به جنبه مستمر وقتی قرارداد کار شفاهی هست به منزله دائمی بودن قرارداد کار هست و کارفرما نمی توند بدون دلیل موجه اخراج کند. در صورت اخراج می توانید دادخواست بازگشت به کار بدهید.

  15. سلام ۴سال شرکتی کار کردم بدون بیمه و سنوات. وقتی شکایت کردم بجایی نرسیدم. گفتن شماره واریزی حقوقتون به کارفرما نمیخونه شما باید ثابت کنی کارگر ایشون بودید الان ۸ ماه است از شکایتم می گذرد آیا مهلت شکایت دوباره دارم؟ از شما کمال تشکر دارم راهنماییم بفرمایید

  16. سلام من سال ۹۱ اداره دولتی کار می‌کردم و بدون دلیل اخراجم کردن حکم اداره کار رو هم دارم که به نفع من زدن و برگشت به کارم رای دادن ولی اداره مربوطه زیر بار نرفت و اجازه برگشت به اداره رو بهم نداده حالا که ۱۲ سال گذشته با مدارکی که دارم شامل رای اداره کار.لیست پرداخت بیمه و پرینت حساب بانکی که نشان از پرداخت حقوق اداره مربوطه داره میتونم شکایت ام رو ببرم دیوان عدالت اداری جهت گرفتن حکم برای برگشت به کار با توجه به وقفه چند ساله.تو این مدت هروقت مراجعه میکردم پاسم میدادند به این اون ماه یا هر مدیری عوض میشد زیر بار نمی رفت الان متوجه شدم میشد دیوان عدالت اداری شکایت کرد..اداره مربوطه میراث فرهنگی می باشد
    ممنون میشم راهنمایی کنید

    1. با استنباط از ماده۲۰ قانون کار و تبصره آن کارگر باید بلافاصله پس از دریافت رای بازگشت به کار به کارگاه مراجعه نماید و در صورت عدم پذیرش نسبت به درخواست اجرای این رای اقدام کند. در صورت عدم مراجعه ظرف مدت ۱ماه کارگر مستعفی شناخته میشود. در هر حال هرگونه شکایتی هرچند از مهلت قانونی آن سپری شده باشد در دیوان عدالت اداری قابل طرح است. دیوان عدالت اداری نسبت به پذیرش و یا رد شکایت اظهارنظر میکند.

  17. سلام وقت بخیر
    من ۲۰ سال توی یه شرکت با سمت حسابداری کار میکردم و اونا همه این سالها بیمه منو با حداقل حقوق رد میکردن ،،، اونا میتونن کارمند ۲۰ ساله بدون هیچ دلیل موجهی اخراج کنند ؟

    1. در صورتیکه کارگری قرارداد کار معتبر داشته باشد (مدت قرارداد به اتمام نرسیده باشد) اخراج کارگر از طرف کارفرما باید موجه باشد. اگر کارگر به این صورت اخراج شود و ادعای اخراج غیر موجه داشته باشد باید بلافاصه پس از اخراج در اداره کار با خواسته بازگشت به کار طرح شکایت کند. مراجع حل اختلاف کار در خصوص موجه و یا غیر موجه بودن اخراج صلاحیت اظهارنظر دارند. در قراردادهای کار موقت کارفرما نمیتواند به صورت یک جانبه قرارداد را فسق کند. در قراردادهای کار دائم نیز همین شرایط حاکم است و اخراج کارگر تنها با رعایت ماده ۲۷ قانون کار و دلایل موجه فسق قرارداد امکان پذیر است. (بررسی جمله بندی)

  18. سلام بنده ۸سال جایی مشغول به کار بودم به خاطر دیسک کمر و واریس. کارم رو کنار گذاشتم قرار شد صابکارم مبلغ ۳۰میلیون به من بدهد من شکایت نکنم. بعد از اینکه پرونده ام از اداره کار به تامین اجتماعی رفت زد زیرحرفش گفت نمیدم. الان نزدیک به ۳ماه هست که من ترک کار زده. هنوز هم حقوقی از تامین اجتماعی نگرفتم. من میتونم شاکی بشم برای حق سنوات این چیزا؟

    1. سلام من ۱۵سال پیش دادشم کار کردم هیچ ببمهای برام پرداخت نشده الان ۱۳سالم پیش اون یکی دادشم گار کردم بیمه پرداخت کرده ولی به علت زانو درد نمیتونم کار کنم میتونم اون ۱۵ سالی که بیمه پرداخت نشده ۱۵ سالم کذشته از برادرم شکایت کنم ممنون میشم راهنمایم کنید

        1. سلام
          بنده سه ماه در شرکت آب تصفیه کن کار کردم اونم شیفت ۲۴ ۲۴ تو این سه پیمانکار به ما گفت حقوق شما طبق وزارت کار محاسبه میشه و تا الان هم به بنده پول نداده و الان که میخواد بده میگه حقوق ۱۵ بیشتر نیست در حالی که حقوق شیفت ۲۴ ۲۴ بیش از ۲۰ میلیون بیمه برج ۴ رد شده برام و فیلم و عکس دارم در این تصفیه خانه کار کردم ،اگر شکایت کنم به وزارت کار تمام حقوق و مزایای من را میدم ؟ چقدر طول می‌کشه چون از این شرکت می‌خوام بیام بیرون

  19. سلام من ۱۱ ماه برا شرکتی کار کردم و بیخبر و بدون مقدمه گفت از فردا نیا سوالم اینه
    من سه سال دیگه بازنشسته میشم که باید الان باز نشسته میبودم ولی شرکتهای قبلی بیمه منو نریخته بودن الان از اون شرکتها میتونم شکایت کنم به جایی میرسم؟ با این شرکت باید چکار کنم شکایت کنم؟ و اینکه سالهای آخر برا باز نشستگی و تاثیرش در حقوق بازنشستگی چطور میشه؟ ممنون میشم راهنمایی بفرمایید جناب مدیر محترم یا علی مدد

    1. در صورتیکه کارگری در کارگاهی مشغول به کار بوده ولی بیمه آن از طرف کارفرما واریز نشده است کارگر میتواند در اداره کار برای مکلف کردن کارفرما به پرداخت حق بیمه ایام اشتغال طرح شکایت کند. شرکت های قبلی که کارگر در آنها مشغول به کار بوده بستگی به نوع شرکت دارد. اگر کارگاه ثابت است و به شخصی در شرکت دیگری واگذار شده باید از آخرین شرکت طرح شکایت کرد. در صورتیکه شرکت ها پیمان کاری و تامین نیرو باشند باید از هر شرکت برای مدتی که فعال بوده طرح شکایت شود. مستمری بازنشستگی از میانگین مزد دو سال آخر محاسبه میشود.

  20. سلام.من سیزدهساله تولیدی کارمیکنم قرارداد هم نداریم.ولی بیمه ردشده.پول بیمه روهم ازخودمون گسرمیکنه.حالااخراج کرده.به خاطره افتادن بیمه بیکاری ازم یک دست نوشته گرفت که همه پایان کارعیدی راتسویه کردم.بهم گفت بعدبه حسابت میزنم.که نزد.۳۰تومان بهم قرض داشت اونو.زده زرنگی میکنه میکه زدم.بنظرتون میشه کاری کرد.ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *