مهلت و شیوه اعتراض به رای هیئت تشخیص اداره کار
اعتراض به رای هیات تشخیص اداره کار پس از اتمام مرحله اول رسیدگی شکایت کارگر از کارفرما می تواند انجام پذیرد.
مرجع صالح رسیدگی به دعاوی بین کارگران و کارفرمایان وظیفه هیات تشخیص و هیات حل اختلاف اداره کار می باشد. در این مقاله از سایت کارتابان قصد داریم تا فرایند رسیدگی به دعاوی و اعتراض به رای هیات تشخیص را بررسی کنیم.
فهرست مطالب
فرایند کلی رسیدگی به اختلافات و دعاوی کارگری وکارفرمایی
مطابق ماده ۱۵۷ قانون کار هر گونه اختلاف فردی بین کارفرما و کارگر یا کارآموز که ناشی از اجرای این قانون و سایر مقررات کار ، قرارداد کارآموزی ، موافقت نامه های کارگاهی یا پیمان های دسته جمعی کار باشد ، در مرحله اول از طریق سازش مستقیم بین کارفرما و کارگر یا کار آموز و یا نمایندگان آنها در شورای اسلامی کار و در صورتی که شورای اسلامی کار در واحدی نباشد ، از طریق انجمن صنفی کارگران و یا نماینده قانونی کارگران و کارفرما حل و فصل خواهد شد و در صورت عدم سازش از طریق هیات های تشخیص و حل اختلاف به ترتیب آتی رسیدگی و حل و فصل خواهد شد.
حسب ماده ۲۸ آیین دادرسی کار مصوب بهمن ماه ۱۳۹۱ رسیدگی در مراجع حل اختلاف کار منوط به تسلیم دادخواست است که از سوی کارگر،کارآموز، کارفرما یا قائم مقام یا نمایندگان آنان به اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی محل تقدیم می گردد.
پس از تسلیم دادخواست از سوی ذینفع و طی مراحل قانونی و تشریفات اداری و دعوت از اصحاب دعوی پرونده، ابتدا در دستور کار هیات تشخیص که متشکل از یک نفر نماینده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ، یک نفر نماینده کارگران و یک نفر نماینده مدیران صنایع است قرار می گیرد. هیات پس از استماع اظهارات اصحاب دعوا، بررسی و مداقه در محتویات پرونده و بررسی مدارک و اسناد تسلیمی از ناحیه طرفین مبادرت به صدور رای می نماید. آراء هیات تشخیص مستند به ماده ۱۵۹ قانون کار ظرف مهلت ۱۵ روز از تاریخ ابلاغ به هر یک از اصحاب دعوی قابل اعتراض و رسیدگی مجدد در هیات حل اختلاف می باشد؛
در صورت عدم اعتراض از ناحیه هر یک از اصحاب دعوی در موعد مقرر به دادنامه هیات تشخیص، رای مذکور قطعیت یافته و لازم الاجرا خواهد بود. در صورت اعتراض به آراء هیات تشخیص و تنظیم دادخواست تجدید نظر خواهی پرونده با دعوت مجدد از اصحاب دعوی در دستور کار هیات حل اختلاف که متشکل از ۳ نفر نماینده دولت (نماینده مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نماینده دادگستری و نماینده فرمانداری)، ۳ نفر نماینده کارگران و ۳ نفر نماینده کارفرمایان می باشد، قرار می گیرد و هیات با دعوت از اصحاب دعوی وفق مقررات نسبت به رسیدگی به موضوع و صدور رای قانونی مبادرت می ورزد.
آراء صادره هیات حل اختلاف قطعی و لازم الاجرا بوده و در صورت عدم اجرا از سوی محکوم علیه با درخواست ذینفع، جهت اجرا به واحد اجرای احکام حقوقی دادگستری ارسال می گردد.
توضیح اینکه آراء هیات حل اختلاف مستند به تبصره ۲ ماده ۱۶ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری ظرف مهلت ۳ ماه از تاریخ ابلاغ برای افراد داخل کشور و ظرف مهلت ۶ ماه از تاریخ ابلاغ برای افراد مقیم خارج از کشور قابل فرجام خواهی در دیوان عدالت اداری می باشد.
اعتراض به رای هیات تشخیص اداره کار
هیات تشخیص اولین مرحله رسیدگی به شکایت کارگر از کارفرما در اداره کار است. هیات تشخیص همان طور که از نامش پیداست به صورت هیات هست که از سه نفر تشکیل شده است که ۱- نماینده کارگران ۲- نماینده کارفرمایان ۳- نماینده دولت که یکی از کارمندان اداره کار است.
در مرحله اول رسیدگی در هیات تشخیص خواهان و شاکی که کارگر است، ادعای خود را مطرح می کند و در راستای ادعای خود باید اسناد و مدارک ارائه نماید. اگر در جلسه هیات تشخیص اعضای هیات دلایل و ادعای کارگر را قبول کنند، در قبال او از کارفرما می خواهند از خود دفاع کند.
به عنوان مثال: اگر کارگر ادعا کند که یک سال به کارفرمایی، کارفرمای مورد شکایت کار کرده است و اسناد و مدارک این دوره اشتغال را ارائه کند، اعضای هیات تشخیص از کارفرما درخواست می کنند تا اسناد پرداخت حقوق و دستمزد و مزایای کارگر در این دوره را ارئه نماید. اگر اسناد و مدارک پرداخت حقوق و دستمزد که باید به صورت بانکی باشد، را ارائه نمود، می تواند تبرئه شود. ولی اگر حق بیمه این دوره اشتغال و اسناد پرداختی درست نباشد، هیات تشخیص رای صادر می نماید و رای هیات تشخیص اداره کار به محکومیت کارفرما و برای پرداخت حقوق و دستمزد و مزایای مدت اشتغال خواهد بود.
بدیهی است که در کلیه مراجع قضاوتی و قضایی امر قضاوت و رسیدگی به اختلافات کارگر و کارفرما و سایر افراد به یک مرجع و در یک مرحله انجام نمی پذیرد. همان طور که در دادگاه ها می توان به رای بدوی و تجدیدنظر در مراحل مختلف اعتراض کرد در اداره کار نیز می توان با ثبت اعتراض به رای هیات تشخیص اداره کار، اعتراض و تجدید نظر خواهی به رای هیات تشخیص را خواستار شد.
برای اعتراض به رای هیات تشخیص اداره کار باید هر یک از طرفین نسبت به مواردی که به آن اعتراض دارند دلایل ارائه نمایند و اعتراض خود را بنویسند که به عنوان نمونه اینجانب نسبت به این بند از رای هیات تشخیص به این دلیل اعتراض دارم. اعتراض در اداره کار ثبت می شود و پرونده به مرجع رسیدگی تجدید نظر که همان هیات حل اختلاف است ارجاع داده می شود.
فرم اعتراض به رای هیات تشخیص اداره کار
در آئین دادرسی کار برای ثبت دادخواست بدوی و شکایت اولیه ونیز اعتراض به رای هیات تشخیص فرم های مخصوص فرم اعتراض به رای هیات تشخیص پیش بینی شده است. فرم اعتراض به رای هیات تشخیص به صورت زیر بود که در زمانیکه رسیدگی ها به صورت پرونده های کاغذی و فیزیکی انجام می شد، از این فرم ها در ادارات کار استفاده می شد. ولی اکنون که شکایت های اداره کار در سامانه جامع کار انجام می پذیرد دیگر هیچ فرم کاغذی و پرونده کاغذی در اداره کار و هیات تشخیص و هیات حل اختلاف وجود ندارد.
چنانچه کارگر یا کارفرما به رای هیات تشخیص اعتراض داشته باشد باید وارد حساب کاربری خود در سامانه جامع روابط کار شده و مراحل
۱- پنجره واحد خدمات
۲- پنجره خدمات
۳- دادخواست تجدید نظر خواهی -ثبت دادخواست
را طی نمود و فرم اعتراض به رای هیات تشخیص را تکمیل نمود.
نحوه اعتراض به رای هیات تشخیص اداره کار
همان طور که در قسمتهای قبلی اشاره شد اعتراض به رای هیات تشخیص با ثبت اعتراض در فرم اعتراض به رای هیات تشخیص بود که اکنون با اینترنتی شدن شکایت در اداره کار این فرمهای کاغذی حذف شده و باید اعتراض از طریق سامانه جامع روابط کار ثبت شود.
راهنمای کامل سامانه جامع روابط کار و نحوه ثبت شکایت و اعتراض به رای اداره کار
مهلت ثبت اعتراض به رای هیات تشخیص اداره کار:
طبق ماده ۱۵۹ قانون کار رای هیات های تشخیص پس از ۱۵ روز از تاریخ ابلاغ قطعی و لازم الاجرا است. منظور از ۱۵ روز پس از ابلاغ این است که چون طرف شکایت دو نفر هستند به هر کدام از طرفین وقتی رای ابلاغ شد، تاریخ آن روز برای وی تاریخ ابلاغ محسوب شده و از آن روز فرد ۱۵ روز مهلت اعتراض به رای هیات تشخیص را دارد.
در نحوه شمردن تعداد روزها باید به این نکات توجه شود، که روز ابلاغ و روز شانزدهم جزو این مهلت محسوب نمی شود. یعنی از روز ابلاغ که تمام شد، از فردای آن روز مدت ۱۵ روز سپری شده و روز فردای آن نیز می توان اعتراض به رای هیات تشخیص را ثبت نمود. اگر آخرین روز مهلت اعتراض به روز تعطیل رسمی بیافتد، اعتراض دهنده می تواند فردای آن روز اعتراض خود را ثبت نماید.
لایحه اعتراض به رای هیات تشخیص اداره کار
لایحه اصطلاحا به نوشته ای گفته می شود که طرفین شکایت یا وکیل هر یک از طرفین به صورت متن نوشته تنظیم می کند و همراه یا جدا از دادخواست با عنوان لایحه اعتراض به رای هیات تشخیص اداره کار به مرجع رسیدگی کننده ارائه می نماید.
چنانچه کارگر یا کارفرما بخواهند لایحه اعتراض به رای هیات تشخیص اداره کار ثبت نمایند می توانند لایحه را همراه با ثبت اعتراض و به ضمیمه آن ارائه نمایند. چنانچه پس از ثبت اعتراض به رای هیات تشخیص موارد و مدارکی برای هر یک از طرفین بدست آمد و مشخص شد که نیاز به ارائه به هیات حل اختلاف دارد هر یک از طرفین می توانند طی لایحه اعتراض به رای هیات تشخیص موارد را نوشته و در پرونده درج نمایند.
نمونه اعتراض به رای هیات تشخیص
همانطور که در قسمت های قبلی اشاره شد، در اعتراض به رای هیات تشخیص متن اعتراض به این صورت نوشته می شود که:
۱- موردی از رای هیات تشخیص که نسبت به آن اعتراض داریم را مشخص کرده و به دنبال آن دلایل اعتراض و یا اسناد و مدارک مورد نیاز را ارائه می نمائیم.
۲- چنانچه در رای هیات تشخیص نسبت به مواردی از خواسته ها به صورت نفیا یا اثباتا رای صادر نشده باشد به طور مثال: کارگر در دادخواست بدوی خود معوقات حق مسکن و بن کارگری را خواستار شده باشد، ولی هیات تشخیص نسبت به این موارد چه در رد و چه در اثبات رایی صادر نکرده باشد کارگر یا کارفرما می توانند در متن اعتراض خود این مورد را درج نمایند.
مثال و نمونه اعتراض به رای هیات تشخیص :
کارگری علیه کارفرمای خود به این صورت شکایت کرده است:
موضوع شکایت : اشتغال به مدت یک سال و رد نشدن بیمه و عدم پرداخت بن کارگری و حق مسکن و حق اولاد و پرداخت ناقص حقوق.
اداره کار پس از بررسی مدارک سابقه اشتغال خواهان را احراز و قبول می کند و در رای خود مابه التفاوت حقوق و حق مسکن و بن کارگری و حق بیمه را درج می نماید.
۱-ولی نسبت به حق اولاد رای صادر نکرده است.
۲- از طرفی کارفرما مدارکی را ارائه نموده که حقوق کارگر کامل پرداخت شده است .
در این حالت:
کارگر به این صورت اعتراض خود را ثبت می نماید که در رای هیات بدوی به حق اولاد رای صادر نشده است و خواستار رسیدگی و تجدید نظر در این خصوص هستم و
کارفرما نیز می تواند اعتراض خود را به این صورت ثبت نماید که در رای هیات تشخیص با وجود آنکه اسناد و مدارک واریز حقوق ارائه شده است، هیات تشخیص در بند یک نسبت به پرداخت مجدد حقوق رای صادر کرده است. خواهشمند است نسبت به نقض رای و صدور رای طبق اسناد و مدارک ارائه شده اقدام فرمائید.
سلام وقت شما به خیر.
ببخشید من از کارفرما شکایت کردم، اداره کار و هیئت تشخیص بصورت کاملا خنده دار حکم را بنفع کارفرما صادر کرده اند. متاسفانه پیامکی هم از طرف سایت دریافت نکردم و نتونستم اعتراض بزنم. الان باید از طریق دیوان عدالت اقدام کنم ؟
سوال بعدی، من در دادخواستم گفتم که از تاریخ ۳ ماهه ی اول سال ۹۷ برای من بیمه رد نشده، بعد هئیت تشخیص تاریخ را تایید کرده ولی در مورد بیمه هیچ چیزی نگفته! . یعنی نگفته حالا که تاریخ مورد تایید است، بالاخره کارفرما باید بیمه را پرداخت کند یا نه.
الان من باید چه کار کنم یعنی حکم انقدر مضحک است که نه تکلیف من مشخص است و نه کارفرما.
سوال مهمتر، کارشناس هئیت تشخیص که چنین حکم بی سر و تهی صادر میکند ، از چه مرجعی باید پیگیری شود؟ چه کسی بر عملکرد این حضرات رسیدگی میکند؟ حالا که مهلت ۱۵ روزه اعتراض در سامانه به اتمام رسیده، به لحاظ قانونی چه کاری میتوانم انجام دهم؟
بنده از بهمن ۹۹ درخواستی را در سامانه ثبت کردم، شامل چند بند. بیش از ۴ بار جلسه تجدید شد، به دلیل کرونا و عدم حضور کارفرما، بعد از یکسال در بهمن ۱۴۰۰ حکم صادر شده ، بدون هیچ منطقی و دلیلی، و حتی ذکر دلیل برای رد موارد مطرح شده، فقط یکسری جملات کلی و بی ربط نوشته شده.
من اکنون چه باید کنم ؟
سلام
رای هیات تشخیص صادر شده و کارفرمای من اعتراض زده. میخواستم ببینم دوباره جلسه تشکیل میشه و ۲ طرف باید برن جلسه مثل مرحله اول یا نه کارفرما فقط مدارک خودش رو ارایه میده و هیات اختلاف رای صادر میکنه؟
سلام
بنده در روز جلسه پرینت بانکی و پرینت سابقه بیمه ام را برده بودم و حقوقم در بیمه بیشتر از وزارت کار رد شده اما در رای تمام موارد رو با وزارت کاری حساب کردند دلیلش چی هست؟/
پاسخ کامل سوال خود را اینجا بخوانید چرا اداره کار حقوق لیست بیمه را برای صدور رای مورد توجه قرار نمیدهد؟
سلام اجرای احکام دادگستری دوباری رای هیات تشخیص اداره کار فرستاد ومبلقی را کم کرده وفرستاده اجرای احکام دادگستری ایا رای اجرای میشه
سلام من به مدت ۲ سال در جایی کار کردم و ۳ تا عیدی و سنوات از کار فرما به علاوه اضافه کاری طلبکارم اما هیچ مدرکی بجز استهشاد ندارم ک همینم اداره کار قبول نکردن
چگونه میتونم طلبمو بگیرم
سلام
باید شکایت کنید و سعی بر اثبات ادعای خود داشته باشید. در نهایت نظر مرجع رسیدگی کننده در این مورد نافذ خواهد بود.
سلام رای هیئت تشخیص صادر شده و اجرای احکام فرستاده حالا کارفرما ۲ماه حقوق پرداخت کرده و اجرای احکام دوباره فرستاد اداره کار میشه راهنمایی کنید ممنونم
سلام وقت بخیر من دوسال یه جایی کار کردم سه ماه آخر مأمور بیمه منو گرفت و بیمه منو ثبت کرد بعد من از اونجا در آمدم رفتم شکایت کردم
چون نه قرارداد داشتم نه چیزی فقط صورت حساب های بانکی …کارفرما آمدن اداره کار گفتن من هفته ای دو روز آنجا کار می کنم ولی در حالی که تمام هفته بودم
تو اداره کار همه طرف ایشون بودن
بهم گفتن تو نمی تونی پولتو ازش بگیری کارشناس گفت برا دوسالت ۱۸تومن می نویسم
مجبور به دریافت ۱۸تومن شدم ۱۸تومن گرفتم امضا کردم الان وقت اعتراض دارم می خوام اعتراض کنم نظرتون چی هست؟
پاسخ کامل را اینجا بخوانید!
سلام کارگر بنده از من شکایت کردن بابت دریافت عیدی و سنوات سال های ۹۸ و ۹۹
بنده لایحه دفاعیه و کلیه مبالغ پرداختی به ایشان(کارت به کارت) را از طریق سامانه ثبت کرده و چند دقیقه بعد پیامک اضافه شدن مدارک به پرونده برای بنده ارسال شد
در روز جلسه رسیدگی بنده امکان حضور در جلسه را نداشته و بعد از ۱۴ روز از جلسه رسیدگی هئیت تشخیص، دادنامه صادر شد
نکته قابل تامل این است که دو روز قبل از صدور دادنامه کلیه مدارک ثبت شده از جمله لایحه دفاعیه و پرینت های بانکی از سامانه جامع اداره کار حذف شده و حتی در دادنامه هیچ اشاره ای به لایحه و پرینت بانکی بنده نشده و من رو به عنوان کارفرما نسبت به تمامی موارد جریمه کرده و ۲۹ میلیون برای من بریده شد
۱.چطوری تونستن مدارک رو حذف کنن و چطوری باید این تخلف رو پیگیری کنم
۲.در خصوص اعتراض به دادنامه، اعتراض ام چگونه باید باشد؟
سلام
سامانه جامع روابط کار طوری طراحی شده که کارکنان ادارات کار قادر به حذف و یا تغییر در دادخواست و مدارک ارسالی کارفرما و یا کارگر نیستند. صرفا بارگذاری تصویر مدارک کافی نیست و باید اصل این مدارک به رویت هیات تشخیص برسد تا تیک تایید اصالت مدارک توسط کارشناس اداره کار ثبت شود.
چند حالت ممکن است اتفاق بیافتد: ۱-ثبت و بارگذاری مدارک کامل انجام نشده ۲-احتمال بسیار کم مشکل فنی در سامانه باشد ۳-مدارک در سامانه موجود باشد ولی هیات به دلیل عدم رویت اصالت مدارک یا توجه نکرده و یا قابل استناد ندانسته.
در هر حال شما می توانید نسبت به دادنامه صادره اعتراض کرده و مدارک را در هیات حل اختلاف ارائه نمایید.
برای ثبت اعتراض به رای هیات تشخیص باید از سامانه جامع روابط کار اقدام نمایید.
سلام خسته نباشین
اگر بعد از گذشت پانزده روز از حکم هیات تشخیص کار که رای به بازگشت بکار و پرداخت ده میلیون به اینجانب هست بگذره و صاحب کارم هیچ اعتراضی نکنه یا مثلا بگه هیچ حکمی برام نیومده یا هر چیزه دیگه چی میشه لطفا راهنمایی کنین
سلام
رای اداره کار در ۱۵ روز قطعی می شود و لازم الاجرا خواهد بود.
با مراجعه به اداره کار درخواست اجرا کنید.
سلام من در ۳۰ خرداد درخواست شکایت داشتم که جلسه در ۲۰ تیر تشکیل و دادنامه در تاریخ ۱۴۰۰/۰۷/۲۷ صادر شده امروز دیدم کارفرما در تاریخ ۱۳۹۹/۰۸/۱۴ یعنی ۱۸ روز بعد اعتراض کرده است ولی هیچ پیامی برام نیومده. آیا کارفرما در این ایام کرونا اینقدر زمان را به ضرر من تلف کرده و دوباره میخواهد همچین هدفی دارد و با توجه به شرایط تورمی معوقه اینجانب از ۱۳۹۹/۰۲/۳۱ می باشد آیا راهکاری وجود دارد تا حق کارگر ضایع نگردد. در ضمن مهلت قانونی طبق تاریخ دادخواست ۱۵ روز نیست آیا این اعتراض قابل تایید است؟
سلام
در شمارش روزهای مهلت اعتراض به رای هیات تشخیص و یا هر مرجع دیگر روز ابلاغ و روز تسلیم دادخواست تجدیدنظر خواهی شمرده نمیشود و در صورتی که آخرین روز مهلت با روز تعطیل رسمی مصادف باشد اولین روز کاری پس از تعطیل دادخواست تجدیدنظر خواهی قابل ارائه است. بنابراین ممکن است ۱۵ روز به ۱۷ یا ۱۸ روز نیز افزایش یابد.
اداره کار به خسارت تاخیر تادیه رسیدگی نمیکند و حتی اگر سالها سپری شده باشد باز هم طبق مبلغ همان سال کارفرما را محکوم میکند. چنانچه پس از قطعی شدن رای اداره کار، کارگر نسبت به دریافت خسارت تاخیر تادیه ادعایی داشته باشد میتواند از طریق مراجع قضایی اقدام نماید.
سلام
رای هیات تشخیص اداره به اجرای احکام دادگستری ارجاع شده است. حال کارفرما در اجرای احکام به دروغ مدعی شده که تمام حقوق و مزایای من را پرداخت کرده است.
چه شرایطی ممکن است پیش بیاید؟
سلام
واحد اجرای احکام دادگستری صرفا رای قطعی شده اداره کار را اجرا میکند.
دو حالت برای سوال شما قابل تصور است:
1- منظور کارفرما این باشد که در طول مدت اشتغال این مبالغ پرداخت شده اند. در این صورت کارفرما میبایست اسناد پرداخت حقوق و مزایا را در جریان رسیدگی در اداره کار ارائه مینمود. حال اگر فرض کنیم پس از صدور رای اداره کار کارفرما مدارک پرداخت حقوق و مزایا را به دست آورده در این صورت باید در دیوان عدالت اداری علیه رای اداره کار شکایت کند تا در صورت معتبر و موثر بودن آن مدارک دیوان عدالت اداری رای به بررسی مجدد پرونده در اداره کار را صادر کند.
2- منظور کارفرما این باشد که پس از صدور رای مبلغ تعیین شده در رای را پرداخت کرده است. در این صورت باید مدارک را به اجرای احکام ارائه نماید و در صورت درست و مثبت و موثر بودن این مدارک اجرای احکام مبالغ پرداختی را از مبلغ رای کسر میکند.
اجرای احکام به ماهیت رای کاری ندارد و صرفا رای را اجرا می کند. واحد اجرای احکام به ادعای کارفرما در حالت اول رسیدگی نمیکند.
کارگری هستم در شرکتی به دستور مدیر مافوق بالای ۱۲۰ ساعت اضافه کاری کار کردم چگونه میتوانم کامل اضافه کار و حق و حقوقم را دریافت نمایم باتشکر
سلام
در صورت عدم پرداخت اضافه کاری از طرف کارفرما می توانید در اداره کار برای دریافت اضافه کاری ها شکایت کنید.
در صورتی که اداره کار به اضافه کار بالای ۱۲۰ ساعت رای نداد پس از صدور رای اداره کار در دیوان عدالت اداری شکایت کنید.
سلام رای هیات تشخیص اداره به دادگستری اجرای حکام دادشد ایا از دادگستری پیامک میاد ایا به دادگستری مراجعه کنیم ممنونم
منم جواب همینو میخوام
سلام آیا در دفتر قضایی رای اداره کار را ثبت کنی برای اجرای احکام دادگستری پیامک ارسال می شود؟
سلام وقتتون بخیر
برای اعتراض به دادنامه، از قسمت پنجره خدمات و ثبت دادخواست تجدید نظر خواهی اقدام میکنم، بعد از تایید اطلاعات شخصی و انتخاب دادنامه مورد نظر، صفحه بعد ارور task not found میده و اجازه ثبت و نوشتن اعتراض رو نمیده. اما در قسمت کارپوشه، تمام ورودی های من، در جدول مربوطه نوشته شده که این عملیات انجام شده.
میشه راهنمایی کنید از چه قسمتی میتونم متن اعتراضم رو بنویسم یا این عملیات درست انجام شده و نیاز نیست کار دیگهای انجام بشه؟
سلام
ابتدا از مسیر پنجره خدمات و در زیر مجموعه روابط کار ثبت دادخواست تجدید نظر را برگزیده و دادنامه مورد نظر را انتخاب نموده و تایید کنید. پس از آن وارد کارپوشه و تمام ورودی های من شده و دادخواست تجدید نظر خواهی همان پرونده را انتخاب و دادخواست را تکمیل نمایید.
سلام رای هیئت تشخیص به دادگستری اجرای داده شد من توسامانه دفتر قضایی ثبت کردم آیا دادگستری مراجعه کنم. راهنمایی کنید ممنون
سلام
تمام درخواستها از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی به دادگستری اعزام میشود.
سلام
آیا رای هیات تشخیص یا هیات حل اختلاف اداره کار که برای اجرا به واحد اجرای احکام دادگستری ارجاع میشود در دادگستری کم یا زیاد میشود؟
سلام
رای قطعی شده در اداره کار جهت اجرا به دادگستری ارجاع میشود.
بنابراین رای قطعی هیچ تغییری در مرحله اجرا پیدا نمیکند.
فقط اگر کارفرما در موعد مقرر نسبت به اجرای رای اقدام نکند نیم عشر جریمه دولتی باید علاوه بر مبلغ مندرج در رای به حساب دولت واریز کند. این مبلغ تاثیری در مبلغ دریافتی کارگر ندارد.
سلام
حدود ۲۵ روز قبل رای اداره کار صادر شده است. کارفرما در سامانه جامع کار ثبت نام نکرده و بعد از ۲۵ روز که رفتم تاز نامه زده برای کارفرما میشه راهنماهی کرد چکار کنم؟
سلام
اگر ابلاغ کاغذی را کارفرما وصول کند و یا در صورت عدم حضور و یا عدم دریافت برگه ابلاغ کاغذی الصاق قانونی شود به منزله ابلاغ است. در این صورت عدم ثبت نام کارفرما در سامانه جامع روابط کار مانع رسیدگی در اداره کار نخواهد بود.
اداره کار فرآیند ابلاغ و رسیدگی را انجام میدهد و رای صادر خواهد کرد.
پس از صدور رای اداره کار در صورتی که اعتراض داشته باشید می توانید ابتدا در هیات حل اختلاف و بعد از آن در دیوان عدالت اداری مطرح کنید.
سلام
اداره کار در رای خود فقط عیدی و پاداش دو سال را نوشته و به عیدی سالهای قبل رسیدگی نکرده است. این کار صحیح است؟
سلام
در اغلب مراجع حل اختلاف ادارات کار چنین رایج شده است که سنوات و مانده مرخصی کل سوابق رسیدگی می شود ولی مطالبات سایر حقوق و مزایا برای یک یا دو سال آخر رسیدگی میشود.
این کار مبنای قانونی ندارد چرا که دیون کارفرما به کارگر مشمول مرور زمان نمیشود.
سلام علیکم خیلی از شما سپاسگزارم بابت سایت خیلی عالی است ممنون
سلام و عرض ادب،
بنده از روند جلسه هیات تشخیص اطلاعی نداشته، جلسه اول هیات تشخیص فقط با نماینده اداره کار برگزار شد و کارفرما از من برای کل حق حقوق که ۷سال بود امضای سازش گرفتن، من هم بعد از رای سازشی اعتراض زدم ولی رسیدگی نشد، چطور میتونم شکایت کنم، ممنونم راهنمایی بفرمایید
سلام
حتی آرای سازشی قابل اعتراض هستند ولی اگر در هیات حل اختلاف همان رای هیات تشخیص تایید شده باشد می توانید برای اعتراض به رای هیات حل اختلاف در دیوان عدالت اداری طرح شکایت کنید.