بازنشستگی با ۲۰ سال سابقه و ۶۰ سن

حقوق بازنشستگی با ۲۰ سال سابقه و ۶۰ سال سن چقدر است؟

بازنشستگی به این مفهوم است که فردی پس از اشتغال در سالهای متمادی به سن و شرایطی می‌رسد که  از کار کناره‎‌گیری می‌‌‌کند و با پشتوانه بیمه‌ای که در دوران اشتغال پرداخت کرده است مستمری یا حقوق دریافت می‌کند. بیمه‌های مختلفی برای بازنشستگی وجود دارد. به عنوان مثال در کشور ما سازمان تامین اجتماعی، سازمان خدمات کشوری، صندوق بیمه‌های لشکری، نفت و سایر صندوق ها از این قبیل بیمه‌ها هستند. کارگران مشمول قانون‌کار معمولا مشمول تحت پوشش صندوق تامین‌اجتماعی هستند. بازنشستگی در قانون تامین اجتماعی شرایط مختلفی دارد و یکی از شرایط آن بازنشستگی با ۲۰ سال سابقه و ۶۰ سال سن است.

در ادامه حالت‌های مختلف از بابت حقوق بازنشستگی، سن و شرایط بازنشستگی برای این نوع بازنشستگی بررسی می‌شود.

خدمات آنلاین کارتابان
فیش حقوقی
قرارداد کار
نرم افزار حقوق و دستمزد

مقررات بازنشستگی در قانون تامین اجتماعی

قوانین و مقررات بازنشستگی در سازمان تامین اجتماعی
مقررات بازنشستگی در قانون تامین اجتماعی

در ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی سن بازنشستگی برای مردان ۶۰ سال تمام و برای زنان ۵۵ سال تمام تعیین شده است در زمان تصویب اولیه این قانون سابقه واریز بیمه در این سنین ۱۰ سال تعیین شده بود در مصوبات بعدی اصلاحیه ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی سابقه بیمه مورد نیاز برای بازنشستگی در سن ۶۰ سال برای مردان و ۵۵ سال برای زنان به ۲۰ سال افزایش پیدا کرد در ادامه همین ماده و در تبصره یک آن عنوان شده که چنانچه مردان در سن ۵۰ سالگی و زنان در سن ۴۵ سالگی دارای ۳۰ سال سابقه بیمه باشند می‌توانند بازنشسته شوند پس باتوجه به این توضیحات شرایط عمومی بازنشستگی برای مردان و زنان به صورت زیر است:

۱.بازنشستگی مردان در سن ۵۰ سالگی با ۳۰ سال سابقه بیمه

۲.بازنشستگی زنان در سن ۴۵ سالگی با ۳۰ سال سابقه بیمه

۳.بازنشستگی مردان در ۶۰ سالگی با ۲۰ سال سابقه بیمه

۴.بازنشستگی زنان در سن ۵۵ سالگی با ۲۰ سال سابقه بیمه

حالت های مختلف بازنشستگی با ۲۰ سال سابقه

انواع و اقسام بازنشستگی با 20 سال سابقه
انواع و اقسام بازنشستگی با ۲۰ سال سابقه

بازنشستگی با ۲۰ سال سابقه و ۶۰ سال سن

همانطور‌ که در قسمت های قبل هم گفته شد این بازنشستگی برای مردان تعریف شده است. بنابراین تمام بیمه شده های مرد اعم از بیمه اختیاری و اجباری می‌توانند وقتی سن آنها به ۶۰ سال تمام رسید و ۲۰ سال سابقه واریز بیمه داشتند درخواست بازنشستگی نمایند. دراین حالت چنانچه میانگین دستمزد دو سال آخر ضربدر سنوات این بیمه شدگان از حداقل حقوق و مزایای تعیین شده کمتر باشد، مستمری بازنشستگی با حداقل حقوق و مزایای تعیین شده پرداخت شده و این کسری جبران می‌شود. بنابراین اگر بیمه شده با حداقل حقوق و مزایای قانون‌کار مشغول به کار باشد و با همین مبلغ بیمه واریز نماید، بازنشستگی وی با ۲۰ سال تا ۳۰ سال ازلحاظ مستمری تفاوتی نخواهد داشت.

بازنشستگی با ۲۰ سال سابقه و ۵۵ سال سن

بازنشستگی در تامین اجتماعی برای زنان و مردان تنها در سن متفاوت است. تمام شرایط برای بازنشستگی برای مردان برای زنان نیز صادق است ولی از لحاظ سنی بازنشستگی زنان نسبت به مردان ۵ سال کمتر است. بنابراین زنان می‌توانند در سن ۵۵ سالگی اگر ۲۰ سال سابقه واریز بیمه داشته باشند درخواست بازنشستگی بکنند. مستمری بازنشستگی با ۲۰ سال سابقه و ۵ سال سن از حاصل ضرب میانگین دستمزد دو سال اخر در سنوات پرداخت بیمه به دست میاید. اگر مبلغ به دست آمده در این حالت از حداقل حقوق و مزایای همان سال کمتر باشد، تامین اجتماعی مستمری پرداختی را به حداقل حقوق و مزایای همان سال افزایش خواهد داد. بنابراین مثل حالت قبلی اگر واریز بیمه با حداقل های قانون‌کار انجام شود بازنشستگی برای زنان بالای ۵۵ سال با سابقه ۲۰ سال الی ۳۰ سال تفاوتی نخواهد داشت.

بازنشستگی با ۲۰ سال سابقه و ۴۲ سال سن

یکی از شرایط استثنایی برای بازنشستگی زنان در تبصره ۴ ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی تعریف شده است. در این تبصره چنین عنوان شده که زنان کارگر با داشتن ۲۰ سال سابقه کار و ۴۲ سال سن به شرط  پرداخت حق بیمه با ۲۰ روز حقوق می‌توانند بازنشسته شوند. در این تبصره چند نکته حائذ اهمیت است، اول اینکه تنها زنانی می‌توانند از این شرایط استفاده کنند که در زمان درخواست بازنشستگی مشمول قانون‌کار بوده و به عنوان کارگر شناخته شود. چنانچه زنی سوابقی غیر حالت کارگری داشته باشد به عنوان مثال ۱۸ سال سابقه واریز بیمه اختیاری دارد در دو سال آخر با پرداخت بیمه کارگری می‌تواند از این تبصره استفاده کند. نکته دوم هم این است که مستمری بازنشستگی در این حالت با ۲۰ روز محاسبه و پرداخت خواهد شد و مشمول جبران مستمری بازنشستگی به حداقل حقوق و مزایای ماهانه همان سال نمی‌شود.

بازنشستگی با ۲۰ سال سابقه و بدون شرط سن

حالت استثنایی برای بازنشستگی در قانون تامین اجتماعی بازنشستگی در شغل های سخت و زیان‌آور است. چنانچه فردی در مشاغل سخت و زیان‌آور مشغول کار باشد و سابقه واریز بیمه وی در این شغل ۲۰ سال متوالی باشد، می‌تواند بدون شرط سن بازنشسته شود. در بند ب از تبصره دو ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی هر سال سابقه پرداخت حق بیمه در کار‌های سخت و زیان‌آور یک و نیم سال محاسبه خواهد شد. بنابراین افرادی که در مشاغل سخت و زیان‌آور ۲۰ سال سابقه متوالی داشته باشند این سوابق یک و نیم برابر شده و ۳۰ سال منظور می‌شود. بنابراین کارگر می‌تواند با حقوق ۳۰ روزه و کامل بازنشسته شود. اگر سابقه‌کار و بیمه پردازی در کارهای سخت و زیان‌آ‌ور متوالی نباشد و متناوب باشد کارگر می‌تواند ۲۳.۵ سال سابقه کار و واریز بیمه و بدون شرط سنی درخواست بازنشستگی کند. در این حالت سنوات بیمه ۳۵ سال خواهد بود که بازهم از شرط سنی تبعیت نخواهد کرد.

💎 صدور قرارداد کار، فیش حقوقی و تسویه حساب کارکنان برای کارفرمایان آسان شد!

ویژگی‌های نرم‌افزار کارمزد


مطابق با قانون کار: از مطابقت اسناد خود با آخرین مقررات کار مطمئن باشید.
محاسبات خودکار: حقوق و مزایا را به صورت دقیق و بدون خطا محاسبه کنید.
رابط کاربری ساده: حتی اگر با کامپیوتر آشنایی زیادی ندارید، به راحتی می‌توانید از کارمزد استفاده کنید.
ساده و سریع: با چند کلیک ساده، تمام اسناد را دریافت کنید.

‫۳۹۵ دیدگاه ها

  1. با سلام و خسته نباشید، امکانش هست مصوبه و ابلاغ هیات وزیرانو در خصوص بازنشستگی بیمه شدگان تامین اجتماعی با ۲۰ سال سابقه و ۶۰ سال سن که میتوانند حداقل حقوقو بگیرند را با شماره و تاریخ آن مصوبه و ابلاقیش را، اگر در آرشیوتان دارید را در اختیارم بگذارید. زیرا این مصوبه را در سایت تامین اجتماعی اداره قوانین و مقرارات وجود ندارد و خوشان هم در اختیارم نمیگذارند

    1. اینکه نیاز به ۲۰ سال سابقه است مربوط به ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی هست که در ابتدا سابقه مورد نیاز ۱۰ سال بود که طی مصوبه زیر به ز۲۰ سال افزایش پیدا کرده است:
      بند ۳ قسمت “ب” تبصره ۲ اصلاحی الحاقی به ماده ۷۶ قانون اصلاح مواد ۷۲ و ۷۷ و تبصره ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی مصوب ۱۳۵۴ و الحاق دو تبصره به ماده ۷۶ مصوب ۱۳۷۱ ” مصوب ۱۳۸۱ مجمع تشخیص مصلح نظام”
      اینکه حداقل حقوق کامل هم باید پرداخت شود استنادش ماده ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی است.

    2. با سلام ،من تا نیمه مهر ماه مقرری بیکاری می گرفتم ( به مدت حدودا دو سال و نیم حداقل مقرری می گرفتم) از نیمه مهر سر کار رفتم. بیست و هشت سال کلا سابقه بیمه دارم ( با مدت مقرری) اگر تا دو سال دیگر سر کار بروم تا سی سالم پر شود باز نشستگیم بر مبنای چه حقوقی محاسبه می شود ؟

  2. سلام وقت بخر من راننده جاده هستم ۲۲سال سابقه بیمه دارم ۴۹ سال سن دارم میتونم بازنشست بشم

  3. سلام برای آقایون می‌توانند تا وارد شصت سال سن شدن با بیست سال سابقه بیمه در خواست بازنشستگی بدن یا باید شصت سال پر کنن ؟

  4. سلام
    مادرم ۶۳ سال دارند و با ۲۰ سال بازنشست شدند اما حقوق کامل گفتند تعلق نمی گیره و کمتره (هفت تومن)
    چکار کنیم؟

  5. سلام روز بخیر
    من خانمی ۵۱ساله با سابقه ۲۱ سال بیمه متناوب آبا میتوانم بازنشست شوم اگه آره با چند روز حقوق محاسبه میشود

  6. سلام پدرم ۵۵ سال سن داره و ۱۵ سال سابقه بیمه
    ایا میتونیم باقی سال های بیمه رو بخریم و زودتر بازنشسته بشه یا میشه با توجه به سن ۶۰ سالگی و ۲۰ سال سابقه بازنشسته با حقوق کامل ۵ سال رو بخریم
    و راه ها برای اینکه بشه باقی سالهای بیمه رو یکجا پرداخت کرد چیه

    1. سلام خسته نباشید من ۲۰ سال سابقه دارم با ۵۷ سال سن آیا میتونم خودم رو با ۲۰ روز حقوق بازنشسته کنم؟

  7. سلام
    من ده سال سابقه با ضریب سختی کار دارم الان حدود یک سال است که ضریب نمیخورد. اگر از سال آینده شغلم را عوض کنم که ضریب بخورد ،آیا ۲۰ ساله بازنشسته خواهم شد؟

    1. سلام
      منظور از ضریب برای ما شفاف نیست. در کل مشاغل سخت و زیان آور بر اساس سوابق کاری کارگر در هر شغل و در مدتی که در مواجهه با عوامل زیان آور بوده تعیین می شود. هر کارگری ممکن است مدتی در یک شغل سخت و زیان آور و مدتی در شغل فاقد صفت سخت و زیان آور مشغول به کار شود که سوابق مشاغل سختی کار با تایید در کمیته به سوابق بیمه ای اعمال می شود.

      1. آیا باشصت سال سن وبیست شش سال سابقه با چند سال بازنشسته می‌شود آیا باحقوق سی سال بازنشسته می‌شود یعنی چهار سال به سابقه اضافه میشود

  8. سلام من ۵۸سال سن و حدوداً بالای ۲۰سال سن دارم آیا می توانم در خواست باز نشستگی دهم ،ضمنا بااین شرایط آیا حقوق کامل به من تعلق می گیرد

    1. سلام چطوری ۱۰ سال بیمه ۶۰ سالگی دوبرابر شد ۲۰ سال واقعا هم خنده هم گریه داره کجای دنیا اینطوری تصمیم گرفته میشه،خیلی ظلمه کسی زیر ۲۰ سال بیکه شده باشه بمیره بهتره تا سن ۶۰ سالگی برسه

      1. سلام من ۵۵ سال سن دارم با۲۰سال سابغه بیمه تاکسیرانی اگرپرداخت حق بیمه راقطع کنم بعداز۶۰سالگی حقوق کامل دریافت میکنم درضمن ۵درصدهم جانبازی دارم ممنون

        1. در آنصورت در ۶۰ سالگی مستمری را با میانگین دو سال مزدی که الان پرداخت کرده اید محاسبه می کنند و اگه از حداقل حقوق قانون کار کمتر بود حداقل حقوق قانون کار پرداخت می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *