قانون جدید و اصلاحی بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور و دانلود PDF

قانون جدید و اصلاحی بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور همراه با دانلود فایل

اشتغال در مشاغل و کارهایی که دارای عوامل زیان آور در محیط کار هستند ممکن است باعث ایجاد بیماری و مشکلات جسمانی و روانی برای کارگران و کارکنان شود. یکی از سیاست‌های تمام کشورها حفظ سلامتی کارکنان و حفظ کارکنان در دوره کاری تا زمان بازنشستگی آنان است. سلامت افراد جامعه پس از بازنشستگی نیز از اهداف مهمی است که می تواند هزینه‌های درمانی این قشر از جامعه کاهش دهد و تاثیر کلان در سطح سلامت جامعه داشته باشد. قانون جدید و اصلاحی بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور در کشور ما به این موضوع توجه داشته و طبق این قانون کارگرانی که در دوران اشتغال خود با عوامل زیان آور مواجهه دارند زودتر بازنشسته شوند. در انتهای مقاله فایل PDF قانون جدید بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور قرار داده شده است.

قانون جدید بازنشستگی سخت و زیان آور
قانون جدید و اصلاحی بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور

متن قانون جدید و اصلاحی بازنشستگی سخت و زیان آور

قانون اصلاح تبصره (۲) الحاقی ماده (۷۶) قانون اصلاح مواد (۷۲) و (۷۷) و تبصره ماده (۷۶) قانون تأمین اجتماعی مصوب ۱۳۵۴ و الحاق دو تبصره به ماده (۷۶) مصوب ۱۳۷۱

قانون اصلاح تبصره (۲) الحاقی ماده (۷۶) قانون اصلاح مواد (۷۲) و (۷۷) و تبصره ماده (۷۶) قانون تأمین اجتماعی‌مصوب ۱۳۵۴ و الحاق دو تبصره به ماده (۷۶) مصوب ۱۳۷۱ ‌ماده واحده – تبصره (۲) الحاقی ماده (۷۶) قانون اصلاح مواد (۷۲) و (۷۷) و تبصره ماده (۷۶) قانون تأمین اجتماعی مصوب ۱۳۵۴ و الحاق دو‌تبصره به ماده (۷۶) مصوب ۱۳۷۱.۱۲.۱۶ به شرح زیر اصلاح می‌شود:

‌تبصره ۲ –

‌الف – کارهای سخت و زیان‌آور کارهایی است که در آنها عوامل فیزیکی، شیمیایی، مکانیکی و بیولوژیکی محیط کار، غیر استاندارد بوده و در اثر‌ اشتغال کارگر تنشی به مراتب بالاتر از ظرفیتهای طبیعی (‌جسمی و روانی) در وی ایجاد گردد که نتیجه آن بیماری شغلی و عوارض ناشی از آن بوده و‌بتوان با بکارگیری تمهیدات فنی، مهندسی، بهداشتی و ایمنی و غیره صفت سخت و زیان‌آور بودن را از آن مشاغل کاهش یا حذف نمود.

۱- کارفرمایان کلیه کارگاههای مشمول قانون تأمین اجتماعی که تمام یا برخی از مشاغل آنها حسب تشخیص مراجع ذی‌ربط سخت و زیان‌آور اعلام‌گردیده یا خواهند گردید، مکلفند ظرف دو سال از تاریخ تصویب این قانون نسبت به ایمن‌سازی عوامل شرایط محیط کار مطابق حد مجاز و‌استانداردهای مشخص شده در قانون کار و آیین‌نامه‌های مربوطه و سایر قوانین موضوعه در این زمینه اقدام نمایند.

2- کارفرمایان کارگاههای مشمول قانون تأمین اجتماعی مکلفند قبل از ارجاع کارهای سخت و زیان‌آور به بیمه شدگان، ضمن انجام معاینات پزشکی‌آنان از لحاظ قابلیت و استعداد جسمانی متناسب با نوع کارهای رجوع داده شده (‌موضوع ماده ۹۰ قانون تأمین اجتماعی)، نسبت به انجام معاینات‌دوره‌ای آنان که حداقل در هر سال نباید کمتر از یکبار باشد، نیز به منظور آگاهی از روند سلامتی و تشخیص بهنگام بیماری و پیشگیری از فرسایش‌جسمی و روحی اقدام نمایند، وزارتخانه‌های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و کار و امور اجتماعی مکلفند تمهیدات لازم را در انجام این بند توسط‌کارفرمایان اعمال نمایند.

ب – حمایتها

۱ – افرادی که حداقل بیست سال متوالی و بیست و پنج سال متناوب در کارهای سخت و زیان‌آور (‌مخل سلامت) اشتغال داشته باشند و در هر مورد‌حق بیمه مدت مزبور را به سازمان پرداخته باشند می‌توانند تقاضای مستمری بازنشستگی نمایند. هر سال سابقه پرداخت حق بیمه در کارهای سخت و‌زیان‌آور یک و نیم سال محاسبه خواهد شد.

۲ – در صورتی که بیمه شدگان موضوع این تبصره قبل از رسیدن به سابقه مقرر در این قانون دچار فرسایش جسمی و روحی ناشی از اشتغال در کارهای‌سخت و زیان‌آور گردند با تأیید کمیسیونهای پزشکی (‌موضوع ماده ۹۱ قانون تأمین اجتماعی) با هر میزان سابقه خدمت از مزایای مندرج در این تبصره‌برخوردار خواهند شد.

۳ – در مورد سایر بیمه شدگان حداقل سابقه پرداخت حق بیمه برای استفاده از مستمری بازنشستگی از تاریخ تصویب این قانون هر سال یک سال‌افزایش خواهد یافت تا آنکه این حداقل به بیست سال تمام برسد.

۴ – از تاریخ تصویب این قانون جهت مشمولان این تبصره، چهار درصد (۴%) به نرخ حق بیمه مقرر در قانون تأمین اجتماعی افزوده خواهد شد که آنهم‌در صورت تقاضای مشمولان قانون، بطور یکجا یا به طور اقساطی توسط کارفرمایان پرداخت خواهد شد. ۵ – تشخیص مشاغل سخت و زیان‌آور و نحوه احراز توالی و تناوب اشتغال، نحوه تشخیص فرسایش جسمی و روحی و سایر موارد مطروحه در این‌تبصره به موجب آیین‌نامه‌ای خواهد بود که حداکثر ظرف چهار ماه توسط سازمان تأمین اجتماعی و وزارتخانه‌های کار و امور اجتماعی و بهداشت،‌درمان وآموزش پزشکی تهیه و به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید.

۶ – بیمه شدگانی که دارای سابقه پرداخت حق بیمه در کارهای سخت و زیان‌آور به تاریخ قبل از تاریخ تصویب این قانون باشند می‌توانند با استفاده از‌مزایای این قانون درخواست بازنشستگی نمایند در این صورت با احراز شرایط توسط بیمه شده، کارفرمایان مربوطه مکلفند حق بیمه مربوطه و میزان‌مستمری برقراری را تا احراز شرایط مندرج در تبصره(۲) همچنین چهاردرصد (۴%) میزان مستمری برقراری نسبت به سنوات قبل از تصویب این قانون ‌را یکجا به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت نمایند.

‌قانون فوق مشتمل بر ماده واحده در جلسه علنی روز یکشنبه مورخ سی‌ام بهمن ماه یکهزار و سیصد و هفتاد و نه مجلس شورای اسلامی تصویب و‌جزء (۱) و (۳) بند (ب) تبصره (۲) آن در تاریخ ۱۳۸۰.۷.۱۴ عیناً به تصویب نهائی مجمع تشخیص مصلحت نظام رسیده است.

دانلود فایل PDF قانون جدید و اصلاحی بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور

نرم افزار حقوق و دستمزد، قرارداد کار و فرم تسویه حساب

یک دیدگاه

  1. بسم الله الرحمن الرحیم
    با سلام
    احتراما، از شما خاضعانه خواهشمندم برای اینکه شغل ما نگهبانان شاغل در پروژه ها عمرانی کشور جزء مشاغل سخت و زیان آور محسوب گردد از طریق نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی و دولت محترم پیگیری بفرمائید و شرایط بسیار سخت کاری و صدمات جبران ناپذیری را که در اثر نگهبانی در پروژه ها بصورت تک نفره و ساعت کار طولانی به ما تحمیل می شود را بازتاب داده تا مسئولان نظام فکری عاجل برای ما کرده و صدها درخواست ما از مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی بی پاسخ نماند، سکته های قلبی و مغزی، صدمات جبران ناپذیر دیسک کمر در اثر ساعت‌ها سر پا بودن، فشار خون، صدمات روحی ،صدمه به اعضاء بدن در شرایط نبود امکانات در پروژه ها و… تنها گوشه ای از مشکلات ما کارگران نگهبان در پروژه ها عمرانی کشور است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *