پایه سنوات ۹۷

پایه سنواتی ۹۷

پایه سنواتی ۹۷ یا پایه سنواتی همه سال های دیگر مبلغی است که به مزد افزوده می شود. پایه سنواتی به کارگرانی که بیش از یک سال سابقه کار در آن کارگاه داشته باشند تعلق می گیرد. پایه سنواتی دو جنبه دارد یکی جنبه جبران مزد و انگیزشی و دیگری لحاظ میزان سابقه کارگران در حقوق آن ها که مثلا کارگری که تازه وارد کارگاه شده حقوق متفاوتی با کارگری که چندین سال سابقه کار دارد داشته باشد.

مبلغ پایه سنوات و پایه سنواتی ۹۷

هر ساله شورای عالی کار هنگام تصویب بخشنامه مزد و تعیین حداقل مزد مبلغ پایه سنواتی آن سال را نیز تعیین می نماید. پایه سنواتی ۹۷ مبلغ ۱۷۰۰۰ ریال تعیین شده است. به عبارتی کارگرانی که در سال ۹۷ سابقه کار آنها از یک سال فراتر رود مشمول دریافت پایه سنواتی هستند. مثلاً کارگری در ابتدای خرداد ۹۶ استخدام شده است و در خرداد ۹۷ سابقه وی از یکسال بیشتر می شود. بنابراین حداقل مزد این کارگر تا قبل از خرداد ۹۷ که سابقه کار کمتر از یکسال دارد مبلغ ۳۷۰۴۲۳ ریال خواهد بود و از ابتدای خرداد ۹۷ که سابقه کار وی از یکسال بیشتر شد علاوه بر حداقل مزد ۹۷ پایه سنواتی ۹۷ به مبلغ ۱۷۰۰۰ ریال به مزد روزانه وی اضافه می شود. در مجموع مزد روزانه این کارگر مبلغ ۳۸۷۴۲۳ ریال خواهد شد.

خدمات آنلاین کارتابان
فیش حقوقی
قرارداد کار
نرم افزار حقوق و دستمزد

تفاوت پایه سنواتی و سنوات خدمت

اغلب افراد این دو عنوان را باهم به اشتباه می گیرند. پایه سنواتی که در قسمت قبلی توضیح داده شد که به کارگرانی که سابقه کار بیش از یک سال در کارگاه داشته باشند برابر با مبلغ تعیین شده در بخشنامه مزد هر سال تعلق می گیرد.

مزایای پایان کار یا همان سنوات خدمت یا حق سنوات در ماده ۲۴ قانون کار تکلیف شده است.

مزایای پایان کار یا سنوات خدمت به چه کسانی تعلق می گیرد؟

سنوات خدمت که به عبارت عامیانه پاداش پایان کار نیز گفته می شود در ماده ۲۴ قانون کار آورده شده و کارفرما مکلف شده به ازای هرسال خدمت معادل یک ماه آخرین حقوق به عنوان مزایای پایان کار به وی پرداخت نماید.

در متن ماده ۲۴ قانون کار شرط حداقل یک سال سابقه کار برای دریافت پایان کار وجود دارد اما اکنون مزایای پایان کار به کارگران کمتر از یکسال نیز در مراجع حل اختلاف اداره کار لحاظ می شود.

آیا پایه سنواتی به کارگران قراردادی هم تعلق می گیرد؟

پایه سنواتی قبل از سال ۱۳۹۲ به کارگران قراردادی تعلق نمی گرفت ولی از بخشنامه مزد ۱۳۹۲ به بعد به تمامی کارگران شاغل در کارگاه اعم از دائم و قراردادی مزایای پایه سنواتی تعلق می گیرد. کارگران قراردادی اعم از اینکه مزایای پایان کار خود را پس از اتمام هر قرارداد تسویه نمایند یا خیر تاثیری در پرداخت پایه سنواتی ندارد.

آیا پایه سنواتی به کارگران پیمانکاران که هر ساله پیمانکار عوض می شود تعلق می گیرد؟

در بخشنامه های مزد ۱۳۹۲ به بعد سابقه کار در کارگاه ملاک تعلق پایه سنواتی است و تعویض کارفرما شرط نیست. بنابراین چنانچه کارگاه هایی که نیروی انسانی خود را توسط شرکت های پیمانکاری تامین نیروی انسانی تامین می نمایند و هر سال پیمانکار جدیدی وارد کار شده و پیمانکار قبلی با کارگران تسویه حساب کامل نموده باشد پیمانکار جدید مکلف است پایه سنواتی کارگران را از سال ۱۳۹۲ به بعد پرداخت نماید.

💎 صدور قرارداد کار، فیش حقوقی و تسویه حساب کارکنان برای کارفرمایان آسان شد!

ویژگی‌های نرم‌افزار کارمزد


مطابق با قانون کار: از مطابقت اسناد خود با آخرین مقررات کار مطمئن باشید.
محاسبات خودکار: حقوق و مزایا را به صورت دقیق و بدون خطا محاسبه کنید.
رابط کاربری ساده: حتی اگر با کامپیوتر آشنایی زیادی ندارید، به راحتی می‌توانید از کارمزد استفاده کنید.
ساده و سریع: با چند کلیک ساده، تمام اسناد را دریافت کنید.

‫۹۴ دیدگاه ها

  1. سلام.آیابه مرخصی کارگران شرکتی وقراردادی درپایان قردادکه اکثرا یک یادوساله است مالیات تعلق میگرد؟اگر مبلغ مرخصی سال۹۷رامیخواهدسال۹۸بپردازد براساس پایه حقوق کدام سال بایدمحاسبه شود؟خیلی خیلی ممنون.

  2. سلام.کارگری حداقل بگیر با۴سال سابقه درهمان کارگاه.پایه سنوات وی چگونه محاسبه میشود.لطفاباذکرعددپاسخ دهید؟فقط میدانم سال اول پایه سنوات ندارد.

  3. با سلام و آرزوی سلامتی

    خواستم بدونم سابقه کار در کارگاه های مختلف مشمول دریافت سایر سطوح مزدی میباشد ؟
    یعنی یک کارگر که سه سال قبل درون کارگاهی مشغول کار بوده و به هر دلیلی از ان کارگاه ترک کار کرده و در کارگاه دیگر مشغول کار شده دستمزد روزانه او به عنوان یک کارگر تازه کار محاسبه میشود؟

    1. سلام آقا وحید
      سابقه کار در هر کارگاه برای حقوق آن کارگاه موثر است نه کارگاه دیگر.
      پایه سنوات از روی سابقه کار در همان کارگاه محاسبه و پرداخت می شود.
      بله در کارگاه دوم سابقه کار وی از صفر شروع می شود.

  4. سلام.ازسال ۸۷تاکنون در شرکت گاز به ‌‌‌‌‌‌‌‌صورت قراردادی مشغول هستم.دارای گروه شغلی۷میباشم.لطفامبلغ پایه حقوق امسال وپایه سنوات امسال برای من دقیق چقدر میشود؟خیلی ممنون.

    1. با سلام و سپاس از تماس شما
      مزد و پایه سنوات برای گروه شغلی ۸ در سال ۹۸ در جداول مربوطه در صفحه زیر به طور کامل هست.
      کلیه جداول مزد طبقه بندی مشاغل ۹۸ قانون کار ۲۰ گروه شغلی کلیک کنید
      ولی برای شما باید مزد و پایه سنوات از سال ۹۲ به بعد محاسبه شود و جدول یا عدد ثابتی ندارد برای محاسبه از قسمت مشاوره درخواست نمایید تا مزد و پایه سنوات شما در سال ۹۸ محاسبه و اعلام شود.
      درخواست مشاوره : کلیک کنید

  5. درود بر شما
    با توجه اینکه پایه سنوات به حقوق روزانه آفراد اضافه می گردد آیا مشمول مواردی از قبیل نرخ یک ساعت اضافه کاری و حق اولاد و فوق العاده های شغلی و حق شیفت و مواردی ا این قبیل می باشد ؟؟؟؟

    1. سلام جناب آقای نوری
      ایام نوروز برایتان به کام باد
      پایه سنوات جزو مزد ثابت هر کارگر است و در اضافه کاری و عیدی و سنوات و حق شیفت تاثیر دارد. فوق العاده شغل خودش جزو مزد ثابت است و اگر قرارداد موقت نباشید با درصد افزایش مشخص شده در بخشنامه مزد ۹۸ زیاد می شود.
      حق اولاد یا کمک عائله مندی ۹۸ و یا سایر سال ها از حداقل مزد قانون کار ۹۸ تبعیت می کند. حق اولاد ۹۸ برای هر فرزند مبلغ ثابت ۱,۵۱۶,۸۸۱ ریال است.

  6. سلام من در يك شركت خصوصي كارمند هستم و۱۹سال سابقه بيمه دارم وحدود اماهانه يك ميليون وششصد تومان حقوق مي گيرم سنوات سال ۹۷بنده چقدر مي شود بادوفرزند ۱۷و۹ساله

    1. سلام
      سنوات همان پایانکار است که در پایان قرارداد به ازای هر سال کار معادل یک ماه آخرین حقوق پرداخت می شود. سنوات شامل بن و مسکن و حق اولاد و اضافه کاری نمی شود.

      1. سلام.بنده از سال٩۴در کارگاهی مشغول هستم.سال٩۵پایه سنوات ٣٠هزار تومن بود.٩٧ و٩٧ ۵١هزار تومن و امسال ٧٠هزار نومن .آیا باید مبلغ پایه سنوات هر سال با هم جمع بشود؟مثلا پایه حقوق رو باید اینصورت حساب کرد؟١۵١۶٨٨٢٢+٧٠٠٠٠پایه سنوات امسال+٥١هزارسال٩٧+۵١هزار سال٩۶+٣٠هزار سال٩۶؟

        1. با سلام
          بله پایه سنوات سال های قبل برروی مزد ثابت جمع می شود.
          می توانید از جدول تصاعدی ۳۰ ساله مزد برای محاسبه مزد امسال خودتان استفاده نمایید.
          در صفحه اول سایت وجود دارد.

  7. سلام
    ما تو کارگاهی که حدودا ۲۰۰نفر کارگر داشت کار میکردیم.پایه سنواتمونو به حقوق سال بعدمون اضافه نمی کردند.تازه فهمیدیم این جریان و.و شکایت کردیم.از سال ۸۹ تا ۹۶ اونجا کار کردم.

    می خواستم بدونم پایه سنوات من از اول سال ۹۲ تا آخر ۹۶ چقدر میشه

    1. سلام آفا محمد
      پایه سنوات هر گروه شغلی متفاوت است.
      پیشنهاد می کنم از قسمت مشاوره به صورت انفرادی درخواست بدهید تا پایه سنوات با توجه به گروه شغلی و مزد خودتان محاسبه و اعلام شود.
      برای درخواست مشاوره برروی لینک زیر کلیک کنید. یا از طریق تلگرام به آی دی @kartabanadmin درخواست بدهید.
      درخواست مشاوره قانون کار … کلیک کنید

        1. سلام حسن آقا
          وقتی سابقه کار شما در شرکت به یک سال رسید (ممکن است یک سال کاری شما در مثلا تیر ماه ۱۳۹۸ تکمیل شود) از آن به بعد پایه سنوات ۱۳۹۸ قانون کار به مبلغ روزانه ۲۳۳۳۳ ریال به مزد شما اضافه خواهد شد.
          جزئیات پایه سنوات کارگران ۹۸
          جدول تصاعدی مزد ۳۰ ساله و مزد۹۸براساس سابقه …. کلیک کنید
          پایه سنوات ۹۸ … کلیک کنید

  8. سلام و خسته نباشید
    این متن از قسمت پرسش های متداول سایت وزارت کار با قسمت آخر متن شما تناقض داره.
    79- آیا کارگرانی که در سال گذشته با شرکت پیمانکاری به عنوان کارفرما تسویه حساب کامل نموده و دوباره بر اساس قرارداد جدید دیگری با همان پیمانکار ادامه فعالیت می دهند مشمول پایه سنواتی می شود یا خیر؟

    چنانچه پیمانکار در پایان عقد پیمانکاری با کارگران تسویه حساب نموده و سنوات خدمت متعلقه را به آنان پرداخت نموده باشد در صورت برنده شدن همان پیمان کار در مناقصه آن شرکت و بکارگیری مجدد کارگران برای انجام تعهدات موضوع پیمان، نظر به اینکه اعطای پایه سنواتی منوط به داشتن یک سال سابقه کار است به این لحاظ ادعای پایه سنواتی برای سابقه ای که از بابت آن تسویه حساب بعمل آمده و مزایای پایان کار آن پرداخت شده است مورد پیدا نمی کند.
    لینک صفحه:
    https://www.mcls.gov.ir/fa/rahnamayemorajein/karegaran

    الان به همین دلیل در کارخونه ای که ما کار می کنیم پایه سنوات داده نمی شود.
    آیا در قوانین جدید هم تعویض پیمانکار شرط نیست؟

    1. سلام
      این متن موجود در سایت وزارت کار مربوط به پرسش و پاسخ های قبل از سال ۹۳ هست.
      تا صدور بخشنامه مزد سال ۹۳ روال همانی است که در سایت وزارت کار نوشته ولی از بخشنامه مزد ۹۳ به بعد (کارگرانی که سابقه کار از ۹۲ دارند) به صراحت این موضوع بیان شده است.
      عین جمله بخشنامه های مزد از ۹۳ به بعد به این صورت است (تبصره ۳ بند ۲ بخشنامه مزد ۹۷) ” بر اساس مصوبه مورخ ۱۳۹۷/۱/۲۲ شورای عالی کار و در راستای تقویت مهارت محوری و بهره‌مندی تمامی کارگران و در نتیجه رضایتمندی کارگران با سابقه، از ابتدای سال ۱۳۹۷ همه کارگران دارای قرارداد دائم و موقت مشمول قانون کار که دارای یک سال سابقه کار شده و یا یک سال از دریافت آخرین پایه (سنوات) آنان در همان کارگاه گذشته باشد، اعم از اینکه حق سنوات یا مزایای پایان کار خود را تسویه حساب کرده باشند یا خیر، مشمول دریافت پایه (سنوات) خواهند بود.”

  9. با سلام
    یه سوال داشتم . در مورد اینکه یک کارگر ب مدت یک سال کار کرده باشد در سال ۹۶ و پایان سال قطع هکاری کنیم باهاش و در سال ۹۷ درخواست سنوات (پایان خدمت ) کنه نحوه محاسبه ب چه صورا هست باید سنوات پایان خدمت ایشان بر حصب سال ۹۷ باید محاسبه بشود یا ۹۶
    ممنون میشم

    1. سنوات در پایان قرارداد کار بر مبنای آخرین حقوق پرداخت می شود.
      حال اگر این فرد در پایان ۹۶ قراردادش اتمام یافته و دوباره قرارداد جدید منعقد شده بدون اینکه در هنگام اتمام قرارداد سنوات پرداخت شود در پایان قرارداد جاری و بر مبنای آخرین حقوق باید پرداخت شود نه بر مبنای ۹۶.

  10. با سلام
    کسی که پایه سنوات به او تعلق گرفته و ماهیانه آن را دریافت می کند، در پایان سال حق سنوات به او تعلق خواهد گرفت؟

    1. سلام آقا محمد
      مزد سنوات (پایه) که اصطلاحا پایه سنوات گفته می شود ماهیانه پرداخت می شود.
      سنوات خدمت که اصطلاحا پایانکار گفته می شود نیز در پایان قرارداد (نه پایان سال) پرداخت می شود.
      این دو مستقل از هم هستند.
      ولی در برخی کارگاه ها که قراردادهای کمتر از یک سال منعقد می کنند می توانند پایان کار را ماهیانه پرداخت کنند. باز هم مبلغ ماهیانه مزد سنوات (پایه) و پایان کار جدا و مستقل از هم هستند.
      بله تعلق خواهد گرفت.

  11. سلام وقت بخیر
    کسی که ۳ ماه به صورت آزمایشی جایی کار کند و قرار داد هم داشته باشد ولی بیمه نشده باشد و بعد از ۳ ماه بدیلیل عدم حقوق مکفی قطع همکاری کند (ترک کار نکند) بهش عیدی و سنوات تعلق میگیرد یا خیر؟
    میتواند بیمه شکایت کند یا خیر؟

    1. سلام آقا محمد
      وقت شما هم بخیر
      دوره آزمایشی در قانون کار هیچ تفاوتی با کارکرد عادی ندارد مگر در خصوص خاتمه قرارداد.
      برای دوره آزمایشی کار همه حقوق و مزایا و بیمه و عیدی و پاداش و سنوات به نسبت کارکرد تعلق می گیرد.

      1. با سلام.بنده ۷سال دريك هتل كاركردم ودرارديبهشت ۹۸ استعفا دادم.ودر فروردين هم طبق حقوق سال قبل حقوق دريافت كردم چون هنوز قراداد سال جديد به ما ندادند جهت امضا.و به من اعلام كردند طبق پايه ي ۹۷سنوات اين هفت سال را با من محاسبه ميكنند.آيا طبق قانون بايد سنوات اين هفت سال طبق ۹۷ محاسبه شود يا ۹۸?و اينكه حتي اضافه حقوق براي كاركرد فرودين هم به من ندادند.

        1. با سلام
          اولا باید مابه التفاوت حقوق فرودین ۹۸ شما که با حقوق ۹۷ پرداخت شده پرداخت شود و سنوات نیز بر اساس آخرین حقوق یعنی ۹۸ محاسبه و پرداخت شود.

    2. سلام
      همسر من حدودا ۹ سال هست که در شرکتی مشغول به کار هستن
      الان بهشون اعلام کردن که میخوان سنواتشون رو بر اساس سال ۹۷ پرداخت کنن
      یعنی تا پایان سال ۹۷ رو باهاشون تسویه کنن
      ایا چنین چیزی ممکنه؟
      چون خیلی به ضرر کارکنان هست
      میشه اعنراضی کرد؟
      دستمون به جایی بند هست؟
      تو سال ۹۸ هم با اینکه ۸ ماه گذشته هیچ قراردادی باهاشون امضا نکردن هنوز

      1. سلام
        وقتی در پایان ۹۷ سنوات پرداخت نشده (نه پایه سنوات) باید منتظر باشند قرارداد حاضر تمام شود بعد بر مبنای آخرین حقوق پرداخت کنند و الا هر پرداختی از بابت سنوات علی الحساب خواهد بود و در آینده مابه التفاوت آن قابل درخواست است.

    1. سلام آقای حسینی
      سوال شما واضح نیست.
      سنوات همان پایان کار است و مزد پایه(سنوات) و یا اصطلاحا مزد سنوات هم مبلغی است که به مزد روزانه کارگران با بیش از یکسال سابقه اضافه می شود.
      اگر پایان سال پایان قرارداد هم باشد و در پایان قرارداد منتهی به آخر سال سنوات یا همان پایان کار پرداخت شده باشد دیگر در سال های بعد برای سالهای گذشته پایان کار تعلق نمی گیرد.
      اگر قرارداد دایم یا بیش از یک سال باشد و در پایان هر سال سنوات پرداخت شود در اتمام قرارداد (که بیش از یکسال بوده) مبالغی که هر ساله پرداخت شده علی الحساب محسوب شده و مابه التفاوت سنوات (پایانکار) آخرین مزد با مزد هر سال پرداخت می شود.
      اگر منظور دیگری داشتید بفرمایید تا راهنمایی کنم.

    2. باعرض سلام
      بنده درشرکتی نیمه دولتی مشغول کارهستم که طبقه بندی مشاغل در ان انجام شده ومشمول کار سخت وزیان اور است ونیروهای شرکنی بیست ساله بازننسته میشوند ولی چون بصورت پیمانی و مشغول کارهستم می گن به شما تعلق نمیگره درضمن بنده ده سال بصورت پیمانی که هرسال پیمانکار عوض میشه مشغولم آیا قابل پیگیری هست؟

      1. سلام آقا محمود
        ضمن تبریک سال نو و آرزوی توفیق
        کارهای سخت و زیان آور نیروهای شرکتی و پیمانکاری که در کارگاه ها توسط شرکت های پیمانکاری اعم از عمرانی، تامین نیروی انسانی و … مشغول به کار هستند به این صورت است که
        صفت سخت و زیان آور بودن مشاغل به مواجهه کارگر با عوامل زیان آور محیط کار مانند عوامل زیان آور فیزیکی مانند صدا، لرزش، گرد و غبار و… یا عوامل زیان آور شیمیایی مانند مواد شیمیایی مضر، بخارات اسیدی و یا عوامل زیان آور بیولوژیکی و یا روانی ارتباط دارد و ماهیت کارفرما تاثیری در آن ندارد.
        مشکل بازنشستگی در کارهای سخت و زیان آور کارگران پیمانکاری در سازمان تامین اجتماعی بوجود می آید.
        پس از تایید سخت و زیان آور کارگران پیمانکار و ارجاع به سازمان تامین اجتماعی با توجه به اینکه اغلب پیمانکاران سنوات گذشته مثلا ۱۵ سال قبل برای سازمان تامین اجتماعی قابل دسترسی نیست و وصول مبلغ ۴% حق بیمه کارهای سخت و زیان آور مشکل است از این رو بازنشستگی سخت و زیان آور کارگران پیمانکاران را قبول نمی کنند.
        البته در برخی دستگاه های دولتی مانند بیمارستان ها در برخی استان ها این مشکل وجود ندارد.
        برای پیگیری این موضوع مراحل شکایت دیوان عدالت اداری قابل استفاده است.
        در صورتی که مشاغل شما در کمیته کارهای سخت و زیان آور استانی تایید شده و در سازمان تامین اجتماعی به این مشکل برخورد کرده اید می توانید از طریق قسمت مشاوره سایت با ما در ارتباط باشید تا راهنمایی و کمک لازم برای طرح شکایت در دیوان عدالت اداری انجام پذیرد.
        درخواست مشاوره …. کلیک کنید.

  12. سلام مجدد و ممنون بابت راهنماییتون که خیلی هم سریع کمکم کردید .
    بنده و همکارام چطور میتونیم محاسبه کنیم که از سال ۹۳ که با این شرکت قرارداد داریم چقدر ازش طلب داریم . برای نمونه به ما مزد سنوات روزانه پرداخت نکرده و چطور باید محاسبه کنیم .یا برای نفراتی که شیفتی کار میکنن چطور باید محاسبه بشه که هر ماه چقدر باید پرداخت میکرد.همونطور که فرمودید این مبالغی که به ما پرداخت نشده روی اضافه کاری پرداخت شده به ما هم تاثیرگذار بوده که انجام نشده ما این اختلاف پرداختی رو چطور باید محاسبه کنیم . نکته بعد اینکه اگر ما از طریق قانونی اقدام کنیم شانسی برای وصول مطالباتمون داریم .

    1. سلام
      دو راه پیش روی شما قرار دارد.
      ۱- یا باید دقیق برای هرکس تمام حقوق و مزایا برای هر مدت که در نظر دارید محاسبه کنید و مطالبات خود را بدست بیارید.
      ۲- به صورت تقریبی و سرانگشتی حساب کنید.
      پس از اطلاع از حق خود از روشهایی که در دید گاه قبلی عرض شد اقدام نمایید.
      ۳- در دعاوی مطروح حصول نتیجه به دفاعیات بستگی دارد که شما ادعای خود را چگونه مطرح کنید و کارفرما چه دفاعیاتی را ارایه دهد. شرایط شما امر واضحی است و به نظر من در حالت عادی می توانید نتیجه بگیرید. تجربه نشان داده اقدام قانونی از لحاظ حفظ زمان بهتر است و با رای اداره کار همه چیز شسته رفته می شود.

  13. با عرض سلام
    ما ۶۰ نفر از کارکنان یکی از شرکت های راه اهن هستیم که برای راه اهن به صورت ثابت کار میکنیم و فقط تو هر قرارداد شرکت عوض میشه.کار ماهم تاسیسات و برق ساختمانهای راه اهنه.این شرکت که الان براش کار میکنیم ۴ ساله که قرارداد بسته و قراردادش رو برای ۶ ماه یعنی تا دیماه تمدید کرده. بعد از چند ماه موقع تسویه حساب میرسه و این شرکت بعضی از موارد شغلی مثل مزد سنوات روزانه که طبق قانون تو کارگاههایی که رتبه بندی مشاغل دارند باید اعمال بشه رو به ما پرداخت نکرده یا خود من که به صورت شیفتی کار میکنم و قانون میگه باید با نرخ ۲۲.۵ درصد به من نوبت کاری پرداخت کنه رو با نرخ ۱۰ درصد پرداخت میکنه.بنده از طریق کارشناسای شما فیش حقوقی قانونی دریافت کردم و حقوقی که کارشناسای شما برای من تایین کرده با حقوق دریافتی من ۶۰۰ هزار تومان فرق داره .سوالم اینجاست که من و همکارام میتونیم حقوقی که بهمون پرداخت نکرده رو ازش بگیریم و اگه میشه چطور باید اقدام کنیم ممنون میشم راهنماییمون کنید.
    خسته نباشید

    1. سلام آقای نظری
      اختلافات بین کارگر و کارفرما طبق قانون ابتدا با صلح و سازش طرفین و مذاکره می تواند حل شود. در صورت عدم توافق تنها مرجع صالح به رسیدگی مراجع حل اختلاف اداره کار است.
      برابر با ماده ۱۳ قانون کار کارفرمای اصلی مکلف به حفظ حقوق کارگران پیمانکار است و در صورت وجود اختلاف یا نماینده کارگران طی نامه کتبی به کارفرمای اصلی اطلاع دهد تا تسویه حساب کامل با کارگران مبالغ حسن انجام کار و مطالبات پیمانکار را پرداخت ننمایند و یا اگر در اداره کار طرح دعوی شود از اداره کار می توانید درخواست کنید تا چنین نامه ای را به کارفرمای اصلی ارسال نماید.
      در بدترین شرایط چنانچه حتی پس از اتمام قرارداد پیمانکار، کارگران مطالباتی داشته باشند و در اداره کار شکایت نمایند و پیمانکار نتواند پرداخت نماید برابر با ماده ۱۳ قانون کار کارفرمای اصلی ضامن خواهد بود.
      فیش حقوق تنظیمی توسط کارشناسان این سایت طبق اطلاعات ارسالی شما تنظیم می شود و طبق اطلاعات دریافتی کاملا قانونی است و صرفا جنبه آگاهی دارد.

  14. سلام وقت بخیر
    کارگری بعد از چهارماه ترک کار میکند و مجدد پس از یکسال به کار برمیگردد آیا اکنون برای محاسبه پایه سنوات ،چهارماه قبل لحاظ میشود یا برای پایه سنوات باید یکسال متوالی سابقه داشت؟

    1. سلام الی
      چنانچه هنگام ترک کار اول تسویه حساب کرده و پایان کار را دریافت کرده باشد پایه سنوات برای آن سابقه لحاظ نمی شود.

  15. با سلام و خسته نباشید
    خواهشا سوال من را زود جواب بدید.
    من سه ستل در داروخانه مشغول کار بودم .دو سال اول نیمه وقت و شبفت بعد از ظهر وی حقوق ثابت ماهیانه.از اردیبهشت سال ۹۶ قرار داد بستم و ب صورت تمام وقت یعنی صبح از ساعت ۹-۱/۵ظهر و عصرها از ساعت ۵-۱۰شب مشغول بکار هستم.جمعه ها و تعطیلات رسمی ما هم تعطیل هستیم.امسال من میخام قرداد جدید بنویسم دقیقا چقدر دریافتی من باید باشد.حق بیمه را هم در سال گذشته خودم از دکتر داروخانه گرفته ام.در مورد حق بیمه امسال هم خواهشا جواب بدید کا چقدر میشه.در سال قبل هیچ اضافه کاری و شیفت شبی بذای من در نظر نگرفته شده بود.خواهشا حقوق منو در کنار ساعت کاری و شیفت شذ و اضافا کاری که انجام میدم برام حساب کنید هم شش ماه اول سال و ه دوم سال.
    ممنون از لطفتون

    1. با سلام
      1-اگر شما از سال ابتدای ۹۵ مشغول به کار باشید مزد روزانه شما در سال ۹۷ برابر ۴۰۶۱۹۱ ریال خواهد بود. جدول محاسبه مزد بر اساس سابقه
      2- کارکرد روزانه شما ۹ ساعت و نیم است. اگر این کارکرد مفید و فاقد زمان صرف غذا و .. باشد روزانه حدود ۲ ساعت اضافه کاری دارید.
      3-در قرارداد فقط مزد روزانه قید می شود و مابقی طبق قانون کار است.
      4-بیمه را نمی توانید نقد دریافت کنید و یا روی آن هر گونه توافقی نمایید و باید حتما به سازمان تامین اجتماعی واریز شود. به عبارتی شما نمی توانید پولی که متعلق به سازمان تامین اجتماعی است را بگیرید و یا نسبت به پول دیگری نظر بدهید.
      حق بیمه ۳۰ درصد حقوق به علاوه بن است. که ۷ درصد برعهده کارگر و ۲۳ درصد بر عهده کارفرما است.
      5-شب کاری به ساعات بین ۲۲ لغایت ۶ تعلق می گیرد که شما ندارید.
      طبق راهنمایی فوق و مثالهای صفحه (مثال ها : کلیک ها) می توانید مبالغ را حساب کنید.
      در صورتی که تمایل داشته باشید ریز مبالغ و ریالی محاسبه و به صورت فیش حقوق دریافت نمایید برروی لینک زیر کلیک نمایید.
      کلیک کنید : دریافت لیست حقوق – فیش حقوق
      با تشکر

  16. با عرض سلام و خسته نباشید خدمت مشاوران و کارشناسان محترم سایت
    سوالی داشتم که با جستجوی فراوان در سایتهای مختلف به جواب واحدی نرسیدم و هر سایتی یا مرجعی طبق برداشت خود از بخشنامه مزد به راهنمایی مراجعه کنندگان محترم پرداخته است. لذا خواهشمندم در خصوص نحوه پرداخت مبلغ پایه سنوات در سال ۱۳۹۷ برای کارکنانی که از ابتدای سال ۱۳۹۲ مشغول به کار بوده اند و از ابتدای سال ۱۳۹۳ استحقاق دریافت پایه سنواتی را داشته اند را به ترتیب هر سال و با ذکر مثالی در این خصوص بنده را راهنمایی فرمایید. لازم به ذکر است که در فیش های صادره حقوقی از سمت شرکت مبلغ پایه سنوات پرسنل در آیتمی جداگانه از پایه حقوق و با عنوان پایه سنوات روزانه با درج مبلغ آورده شده است. بصورت مثال شخصی که در سال ۱۳۹۳ استحقاق دریافت پایه سنوات را داشته است به صورت زیر محاسبه گردیده است:
    پایه سنوات اعلامی سال ۱۳۹۳: ۵۰۰۰ ریال
    پایه سنوات اعلامی سال ۱۳۹۴: ۱۰۰۰۰ ریال
    پایه سنوات اعلامی سال ۱۳۹۵: ۱۰۰۰۰ ریال
    پایه سنوات اعلامی سال ۱۳۹۶: ۱۷۰۰۰ ریال
    جمع مبالغ بالا: ۴۲۰۰۰ریال که در عدد ۳۰ روز کارکرد ضرب شود= 1260000ریال
    حالا سوال اصلی اینجاست که شرکت در سال ۱۳۹۷ باید مبلغ روزانه ۱۷۰۰۰ریال اعلام شده در بخشنامه مزد سال ۱۳۹۷ را مستقیما به جمع مبالغ بالا جهت اعمال در سال ۱۳۹۷ اضافه کند؟! و یا باید جمع مبلغ پایه سنوات سالهای قبل کارگران را به اضافه میزان افزایش ۱۹.۸درصد اعلامی طبق بخشنامه نماید؟

    با تشکر فراوان از مشاوران محترم

    1. با سلام
      برای سوال شما در نوشته زیر به طور کامل و مفصل پاسخ داده شده است
      http://kartaban.com/جدول-مزد-۳۰ساله/
      ببینید پایه سنوات جزو مزد ثابت است و مشمول افزایش مزد هر سال است.
      یعنی این شخص که در سال ۹۳ مبلغ ۵۰۰ تومان روزانه پایه سنوات گرفته حال از ابتدای سال ۹۴ تکلیف چیست ؟
      برای محاسبه مزد ۹۴ راه اصولی این است که مزد روزانه ۹۳ (مثلا حداقل مزد ۹۳ مبلغ ۲۰۲۹۷۰ ریال) با پایه سنوات ۹۳ که ۵۰۰۰ ریال هست جمع بشه که می شود ۲۰۷۹۷۰ ریال. حال طبق بخشنامه مزد ۹۴ و افزایش سایر سطوح مزدی ۱۷ درصد و پایه سنواتی ۱۰۰۰۰ ریال تصویب شده است.
      حداقل دریافتی این شخص در ۹۴ شامل دو قسمت است یکی جمع مزد ۹۴ که ۲۰۷۹۷۰ ریال ضربدر ۱.۱۷ که می شود ۲۴۳۳۲۵ ریال و دیگری پایه سنوات ۱۰۰۰۰ ریال .
      که مجموع دو عدد فوق ۲۵۳۳۲۵ ریال خواهد شد. در سال ۹۵ نیز این عدد با فرمول سایر سطوح مزدی بخشنامه افزایش خواهد یافت.
      این روش هرساله تکرار می شود.
      برای سادگی کار از جدول نوشته فوق استفاده نمایید.
      این روش کاملا صحیح و مطابق با قانون کار است و هیچ اختلاف نظری در این خصوص بین صاحب نظران وجود ندارد.

      1. بسیار متشکر و سپاسگزاریم که در مدت زمان خیلی کم مفصلا سوال مطرح شده را پاسخ و بصورت کامل ادای توضیحات نمودید، تنها یک ابهام برای اینجانب هست که آیا پرسنلی که جزو سایر سطوح مزدی هستند تمامی روال بالا بر اساس حقوق روزانه آنها محاسبه میشود و یا ملاک عمل حداقل مزد هر سال هست؟؟ لازم به توضیح است که در شرکت ما طرح طبقه بندی مشاغل اجرا نمیشود. و نیز نکته ای که در پاسخ به سوال از سمت کارشناس محترم بیان شد این بود که نرخ درصد افزایش بر اساس نرخ سایر سطوح مزدی است و آیا هر ساله با توجه به اینکه دو فرمول افزایشی بر اساس حداقل و سایر سطوح مزدی داریم! افزایشات بر اساس همان درصد افزایش سایر سطوح بدون اضافه کردن مبلغ روزانه اعلام شده در همان فرمول هست؟

        1. با سلام مجدد
          کارگرانی که در ابتدا با حداقل مزد استخدام می شوند پس از سال دوم (ابتدای سال سوم اشتغال) باید به روش سایر سطوح مزدی محاسبه شوند.
          کارگرانی که از ابتدا حقوق بیش تر از حداقل دریافت می کردند از ابتدا به روش سایر سطوح مزدی محاسبه می شوند.
          کارگران طبقه بندی مشاغل نیز از قسمت طبقه بندی مشاغل بخشنامه مزد و طرح طبقه بندی مصوب کارگاه تبعیت خواهند کرد.
          در تمام بخشنامه های مزد رابطه چگونگی افزایش مشخص می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *