تسویه حساب کارگران

تسویه حساب کارگران

تسویه حساب کارگران
تسویه حساب کارگران

طرز تسویه حساب کارگران

همیشه یکی از دغدغه ها و نگرانی های کارفرمایان تسویه حساب کارگران بوده و با این سوالات مواجه هستند:

چگونه اسناد پرداختی حقوق و مزایای کارگران خود را تنظیم نمایند تا شکل قانونی داشته باشد؟

چگونه برگ تسویه حساب با کارگران را تظیم کنم که پاسخگوی مراجع اداره کار باشد و اداره کار ما را محکوم نکند؟

در برخی موارد کارفرما از پرداخت حق بیمه کارگران خودداری کرده و اتفاقی برای کارگر می افتد که کمبود سابقه بیمه مانع دریافت مستمری می شود. کارفرما می خواهد به کارگر کمک کند ولی سازمان تامین اجتماعی چه مدارکی را می پذیرد تا سابقه واریز نشده را لحاظ کند؟

تا قبل از سال 1397 کارفرمایان راه ساده ای انتخاب می کردند و با کارگران تسویه حساب ثبتی انجام می دادند. اما هیات عمومی دیوان عدالت اداری در تاریخ ۲۱ فروردین ۱۳۹۷ رای وحدت رویه برای اسناد پرداخت حقوق و مزایای کارگران صادر کرد که طی آن برگ های تسویه حساب کلی ثبتی و غیر ثبتی را رافع مسئولیت کارفرما در قبال پرداخت حقوق و مزایا ندانست.

در این حال تکلیف چیست و اسناد تسویه حساب کارگران چگونه باید تنظیم شود؟

در این مقاله هم اصول و اساس تکالیف کارفرما ذکر شده و هم به تمام سوالات در مورد نحوه تسویه حساب با کارگران پاسخ داده شده است.

برای تنظیم این اسناد می توانید به راحتی از سیستم تنظیم لیست حقوق و فیش حقوق این سامانه استفاده نمایید.

تسویه حساب و یا تصفیه حساب چیست؟

تسویه به معنی برابر ساختن و مساوی ساختن است.  تصفیه به معنی صاف کردن است. حالا در مورد پرداخت حقوق و مزایای کارگران و در حوزه بالادستی حسابداری اصطلاح تسویه حساب درست است یا تصفیه حساب جای بحث است.

در تسویه حساب بستانکاری و بدهکاری طرفین موازنه شده و رابطه کاری و مالی ادامه می یابد.

در پایان رابطه کاری و یا قرارداد با پرداخت هرگونه بدهکاری و یا دریافت هرگونه بستانکاری حساب و کتاب را صاف می کنند. بنابراین هر دو اصطلاح تسویه حساب و تصفیه حساب کاربرد خاص خود را دارد.

تسویه حساب کارگران و تصفیه حساب کارگران چگونه انجام می گیرد؟

اساس رابطه مالی بین کارگر و کارفرما

به رابطه کارگر و کارفرما در کارگاه قراردادی است کتبی و یا شفاهی بین کارگر و کارفرما که برابر با مواد 2 و 3 قانون کار برقرار شده و در این رابطه کارگر در قبال دریافت مزد به دستور کارفرما کار انجام می دهد.

در داخل تعریف فوق دو عبارت جلب توجه می کند 1- انجام کار 2-دریافت مزد. انجام کار و دریافت مزد می شوند دو ستون بستانکاری و بدهکاری رابطه کار فی مابین کارگر و کارفرما. یعنی کارگر با انجام کار از کارفرما بستانکار می شود و یا از سمت دیگر کارفرما پس از انجام کارگر به وی بدهکار می شود.

در رابطه کاری فوق مدت هم وجود دارد. مدت قرارداد شفاهی و یا کتبی کار کارگر ممکن است از چند ساعت تا چندین سال به طول بیانجامد.

در کارهای کوتاه مدت مانند نظافت یکبار دفتر کار قرارداد کار به طور موقت و کوتاه مدت بوده و در برخی کارها که جنبه مستمر دارند مانند کار در شرکت تولید خودرو ممکن است مدت قرارداد تا 30 سال هم باشد.

در کارهای کوتاه مدت و کمتر از یک ماه معمولا بلافاصله بعد از اتمام کار کارفرما تسویه حساب کارگران را انجام نموده و تمام می شود.

در کارهای طولانی و بیش از یک ماه برابر با ماده 37 قانون کار حقوق و مزایای ماهیانه پرداخت می شود و در پایان سال مزایای سالیانه پرداخت می شود و در اتمام رابطه کاری مزایای آخر خدمت پرداخت می شود. در این حالت متوجه می شویم که در طول اشتغال تسویه حساب های ماهیانه و تسویه حساب های سالیانه صورت می گیرد و در اتمام قراردادکار و قطع رابطه کاری تصفیه حساب صورت می گیرد.

زمان تسویه حساب کارگران و تصفیه حساب کارگران

زمان تصفیه حساب کارگر : همانگونه که در قسمت قبل اشاره شد زمان تصفیه حساب در اتمام قرارداد کار است. اگر قرارداد کار موقت باشد و پس از اتمام آن مجدد تمدید شود در اتمام هر قرارداد کار موقت تصفیه حساب صورت می پذیرد.

زمان تسویه حساب کارگر : قانون کار برای هر روز کارگر مزد مشخص کرده و جمع مزد 30 یا 31 روزه و ماهیانه کارگر را حقوق نامیده است. علاوه بر مزد و حقوق مزایایی مانند حق مسکن، بن کارگری، حق خواربار، حق اولاد را نیز ماهیانه استحقاق کارگر دانسته است. در طول سال نیز عیدی و پاداش سالیانه کارگران و مرخصی استحقاقی کارگران را مشخص نموده است. در نهایت کارفرما را مکلف نموده هنگام اتمام قرارداد کار مزایای پایان کار – سنوات خدمت – معادل یک ماه آخرین حقوق را نیز به کارگران پرداخت نماید.

پس زمان تسویه حساب کارگران به صورت تسویه حساب ماهیانه، تسویه حساب سالیانه خواهد بود.

ریز حقوق ومزایای کارگران چقدر است؟

پس از مشخص شدن موضوع سوال این جاست که برای هر یک از حقوق و مزایای کارگران که گفته شد چه مبلغی تعلق می گیرد؟

آیا می توان با کارگر به مبلغ خاصی توافق کرد؟ (پاسخ در ادامه مقاله)

چه مزایایی برای شرایط کاری مختلف باید به حقوق کارگر اضافه شود؟ شب کاری، اضافه کاری، نوبت کاری، جمعه کاری و …

تاثیر مدرک تحصیلی کارگر در حقوق وی چقدر است؟ سابقه کار چه تاثیری در حقوق کارگر دارد؟ ..

و سوالات زیاد دیگر.

قانون کار در مواد مختلف حقوق و مزایای کارگر را مشخص نموده است و هرگونه توافق به کمتر از مقادیر مشخص شده در قانون کار باطل است. پس نمی توان به حقوقی کمتر از حقوق قانون کار توافق کرد.

ریز حقوق و مزایای کارگران و مثال های محاسبه حقوق و مزایای کارگران را در این مقاله مطالعه نمایید.

برگ تسویه حساب کارگران، فرم تسویه حساب، فرم تصفیه حساب و برگ تصفیه حساب

گمشده ی همیشگی کارفرمایان بویژه در کارگاه های متوسط و کوچک.

برگ تسویه حساب کارگر و یا تصفیه حساب کارگر یک سند حساب داری است که در روی آن حساب وکتاب یک ماه کارگر قید شده است و پس از پرداخت مبلغ زیر برگ تسویه حساب به کارگر آن را امضای کارگر می رسانند.

فیش حقوق کارگران چیست؟

فیش حقوق کارگران نیز برگه ای هست که محتویات برگ تسویه حساب کارگر را دارد و معمولا برای اطلاع کارگر از ریز حقوق و مزایای خود در اختیار کارگر قرار می گیرد.

نحوه ی تسویه حساب کارگران

برای تسویه حساب و یا تصفیه حساب سند شامل تمام حقوق و مزایای آن مقطع مثلا ماهیانه و یا سالیانه تنظیم می شود و مبلغ معادل برگ تسویه حساب ترجیحا در حساب بانکی واریز شود و به امضای کارگر برسد.

در صورت واریز حقوق به بانک سند بانکی معادل امضای کارگر خواهد بود که در کارگاه های بزرگ  این کار انجام می شود.

نمونه برگ تسویه حساب –  نمونه فیش حقوق

شرایط کار هر کارگر با کارگر دیگر متفاوت است بنابراین استفاده از یک برگ تسویه حساب برای تمام کارگران کار درستی نیست و عواقب زیانباری به دنبال خواهد داشت.

برخی کارفرمایان یک برگ را کپی کرده و هر ماه به امضای کارگر می رسانند که مطمئنا کار درستی نیست و سند کامل و صحیحی نخواهد بود.

بنابراین نمونه برگ تسویه حساب زیر برای آشنایی بوده و نسخه تمام عیار برای همه نیست. این نمونه می تواند الگویی برای تنظیم اسناد باشد.

فیش حقوق ماه فروردین ماه سال 97

کارگاه… حقوق و مزایا کسورات (ریال)
نام و نام خانوادگی …. حقوق پایه 14070249 حق بیمه 7% 880818
کارکرد (روز) 31 حق مسکن 400000 مالیات 0
ساعت اضافه کار 112 بن کارگری 1100000 دریافت مساعده 0
ساعت شب کار 0 فوق العاده اضافه کاری 9709280 سایر 0
ساعات جمعه کار 29 فوق العاده شب کاری 0    
نوبت کار 0 فوق العاده جمعه کاری 718284    
مانده مرخصی 2 حق اولاد 1361637 جمع کسورات 880818
تعداد فرزند مشمول 1 مانده مرخصی ماهانه 72621    
    عیدی و پاداش ماهیانه 2269395 قابل پرداخت
    سنوات خدمت 1134697.5 29955346 ریال
    جمع حقوق و مزایا 30836164 بیست و نه میلیون و نهصد و پنجاه و پنج هزار و سیصد و چهل و شش ریال
فیش حقوق ماه فروردین ماه سال 97

نرم افزار حقوق و دستمزد، قرارداد کار و فرم تسویه حساب

‫170 دیدگاه ها

  1. سلام
    میخواستم بدونم برای تسویه حساب مرخصی مانده از سال های قبل آیا باید با حقوق آخرین سال محاسبه بشه؟بخش نامه ایی هست که بشه بهش مراجعه کرد؟

  2. سلام من پیمانکار هستم.ایا میتونم قرار داد پیمانکاری ببندم با کارگرام.۳تا کارگر دارم.چجوری قرار داد پیمانی ببندم که سربرج تسویشون کنم هفتگی چجوریه

    1. سلام
      یک نفر یا می تونه پیمانکار باشه یا کارگر.
      پیمانکاری شرایط خودشو داره و صرفا با یک قرارداد صفت پیمانکاری نمی شه به یه کاری داد.
      برای راهنمایی دقیق تر از پنل کاربران درخواست مشاوره بکنید..
      .
      .

  3. با سلام و خدا قوت

    بنده به عنوان کارفرما یک فروشگاه پوشاک دارم که جواز کسب رو هم گرفته ام خواستم نمونه قرارداد برای کارگر ساده رو داشته باشم و نحوه پرداخت رو
    ممنون میشم اطلاع بدین
    .
    .

    1. سلام
      نحوه ی عقد قرارداد با کارگران و نحوه ی پرداخت حقوق و مزایا امری است که باید بسیار در آن دقت شود
      چون شرایط قرارداد کار و مفاد آن اگر مغایر با مقررات قانون کار باشد باطل خواهد بود و در روز مبادا به مشکل برمی خورید.
      محاسبه حقوق و مزایا و تنظیم اسناد پرداخت حقوق و مزایا و نحوه ی پرداخت آن هم نیاز به دقت دارد که ممکن است دین را ادا کنید ولی به دلیل تنظیم اشتباه مدارک یا انتخاب روش اشتباه پرداخت دوباره مدیون و محکوم شوید.
      نمونه قرارداد کار ساده در قسمت فرم های بالای سایت وجود دارد می توانید دانلود کنید
      پیشنهاد من این است که از قسمت مشاوره قانون کار بخواهید تا هم برایتان قرارداد تنظیم کنند هم اسناد پرداختی…
      .
      .

    2. باسلام و خسته نباشید
      بنده 13 سال است در یک اداره مشغول به کار هستم. آیا هیئت مدیره می تواند بنده را اخراج کند؟

      1. سلام
        بستگی به قرارداد کار دارد.
        قبل از اتمام قرارداد کار کارفرما نمی تواند کارگر را اخراج کند.
        در هر حال چنانچه اخراج قبل از اتمام قرارداد کار اتفاق افتد باید کارگر برای درخواست بازگشت به کار در اداره کار علیه کارفرما شکایت نماید.

  4. سلام
    من در شرکتی کار میکردم و در پایان قرارداد استعفا دادم و رفتم برای تسویه حساب میخوام بدونم از لحاظ قانونی پروسه تسویه حساب حداقل چقدر باید طول بکشه چون شرکت به من گفت چهار ماه طول میکشه تا ما با شما تسویه و چک هاتونو بدیم

    1. سلام
      در قانون فرآیند و یا مهلت زمانی برای تسویه حساب تعریف نشده است.
      بهتر است بلافاصله پرداخت شود در برخی شرکت ها و یا ادارات به دلایل بروکراسی اداری ممکن است طول بکشد که ارتباطی به قانون کار ندارد و مسائل داخلی کارگاه هست.

  5. تاريخ پايان قرار داد قبلي پرسنل شركت اخر اسفند ماه 97 هست در حال حاضر كارفرما در پايان ارديبهشت ماه قصد تسويه سنوات پرسنل تا پايان اسفند ماه سال 97 را دارد در حاليكه پرسنل مذكور در حال حاضر مشغول به ادامه كار در شركت مربوطه هستند
    ايا محاسبه سنوات بايستي بر اساس حقوق سال 97 محاسبه شود و يا 98؟

    1. چون قرارداد ادامه یافته الان تسویه حساب سنوات درست نیست بلکه باید در پایان قرارداد جاری و بر اساس آخرین حقوق صورت پذیرد.

    2. سلام من در شرکت ۳ سال نگهبان بودم و ۱۲×۳۶فعال بودم میخواستم ببینم حق و حقوق بنده چگونه باید حساب گردد.ضمنا بدون مرخصی بودم

      1. سلام
        من پوشاک فروشی دارم ،یه کارگر خانم دارم که حدود ۲ماه هست برام کار میکنه،توی این مدت بدون رضایت من چندین روز غیبت داشته و یا برای خودش یه هفته رفته مسافرت،بیمه نکردم بجاش هزینه رو به حقوقش اضاف کردم که میشه ماهی ۸۰۰ تومن،
        حقوقش هم کامل دادم
        میخوام اخراجش کنم بخاطر بی نظمیش
        چطور تعهدی ازش بگیرم که فردا شاکی نشه
        ممنون میشم راهنماییم کنین

        1. سلام
          حداقل حقوق و مزایای پرداختی کارگران در 98 برای کارگر بدون فرزند دومیلیون و 100 به بالاست.
          800 تومن که خیلی کمتر از حداقل قانونی است.
          بیمه هم که اجباری بوده نکردین…
          نمی توان با هیچ کاری مانع شکایت شد…
          .
          .

    3. سلام وقت بخير
      من از محيط كار اخراج شدم و نامه عدم نياز رو به همراه قرارداد گرفتم
      اما هنوز براي تسويه تماس نگرفتن و قصد دارن اذيت كنن
      چيكار كنم

      1. سلام
        چنانچه کارفرما حقوق و مزیای کارگران را به موقع پرداخت نکند می توانید از طریق شکایت در اداره اقدام کنید.

  6. سلام
    مگه حق اولاد در سال 97 برای هر فرزند 111000 تومات بود؟ چرا اینجا 136000 زده؟
    عیدی و سنوات چجوری محاسبه شده؟

    1. سلام
      این ارقام فرضی هستند. حق اولاد یا کمک عائله مندی در سال 97 به ازای هر فرزند معادل سه روز حداقل مزد قانون کار است که برای هر فرزند می شود 1,111,269 ریال.

    2. من در شرکتی کار میکردم که مهر ۹۷ تعدیل نیرو شدم و موقع تسویه فقط سنوات و عیدی رو محاسبه کردن و ۹ روز مرخصی ذخیره در هر سال رو محاسبه نکردن آیا درسته؟

      1. سلام
        نحوه ی تسویه حساب کارگران هنگام اتمام قرارداد به هر نحوی تمام حقوق و مزایا باید در نظر گرفته شوند.
        چنانچه حقوق و مزایا ماهیانه پرداخت شده باشد هنگام تسویه حساب نهایی
        به ازای هر سال کارکرد یک ماه آخرین حقوق به عنوان سنوات
        برای هر سال معادل دوماه حقوق هر سال عیدی
        برای سال های ماقبل آخر به ازای هر سال 9 روز ذخیره مرخصی اگر در طول آن سال استفاده نشده باشد و 26 روز برای آخرین سال باید در نظر گرفته شود.
        .
        .

  7. سلام
    حق سنوات از روزی که کارکرده ایم محسوب میشود یا روزی که بیمه شده ایم .آخه ما چهار ماه بعد بیمه شده ایم وحق سنوات روبر پایه روزی که بیمه شده ایم میدهند

    1. سلام
      از روزی که کار شروع شده باید بیمه هم واریز شود و سایر سنوات و مزایا نیز از سابقه کار تبعیت می کند. به عبارتی بیمه هم مانند سایر مزایا از توابع سابقه کار است.
      عدم واریز بیمه تامین اجتماعی رافع پرداخت مزایای قانون کار نیست.

      1. سلام
        ما یک شرکت پیمانکاری تامین نیروی انسانی هستیم مانی که پروژه ای برنده میشیم پرسنل با کد کارگاهی ما مشغول به فعالیت میشن میشه گفت مکان فعالیت تغییر نکرده فقط کارفرما تغییر میکند بعضی از پرسنل سابقه بیمه بیش از 10 سال دارند با این تفاصیل که شغل های قبلی با حال متفاوت هست دوتا سوال دارم
        1 پرسنلی که مشغول به فعالیت هستند با درنظر گفتن اینکه فقط فقط کد کارگاه (پیمانکار)عوض شده نحوه محاسبه پایه سنواتی این پرسنل چگونه هست؟؟
        2 پرسنلی که بیش از ده سال سابقه بیمه دارند و نوع فعالیت های گذشته با الان فرق میکنه چگونه پایه سنواتی شان محاسبه بشه؟؟
        سپاس

        1. سلام آقا یا خانم حسنی
          کارگران شرکت های پیمانکاری و خدماتی و تامین نیروی انسانی که کارگران در کارگاه ثابت هر سال با پیمانکاران مختلف کار میکنند تفاوتی با حالتی که کارفرمای کارگران ثابت باشد ندارد.
          پس 1- از سال 92 به بعد پایه سنوات به کارگران شرکت های پیمانکاری تعلق می گیرد.
          و 2 – در پرداخت پایه سنوات کارگاه مهم است نه شغل در همان کارگاه.
          البته چون شرکت های پیمانکاری مشمول طبقه بندی مشاغل هستند پایه سنوات کارگران باید متناسب با گروه آنها پرداخت شود.
          .
          .

  8. سلام
    حق سنوات از روزی که کارکرده ایم محسوب میشود یا روزی که بیمه شده ایم .آخه ما چهار ماه بعد بیمه شده ایم

    1. سلام
      واریز نکردن بیمه تامین اجتماعی خودش تخلف است حالا کار مغایر با قانون نمی تواند عدم پرداخت سنوات یا پایه سنوات را توجیه کند.

  9. با سلام و خسته نباشید
    ضمن تقدیر و سپاس از شما بخاطر وقتی که برای پاسخگویی به مخاطبین خود صرف میکنید
    فکر میکنم یا برداشت شما از سوالم اشتباه بوده یا بنده نتوانستم درست سوالم را مطرح کنم دقیقا سوالم این بود که کارگران در بدو استخدام در مشاغل سخت وزیان اور با استعلام از طب کار و ایجاد پرونده پزشکی طبق ماده 90 تامین اجتماعی و پس از عقد قرارداد در زمان کار بصورت دوره ای ازمایش میشوند اما پس از مدتی مثلا 8 ماه کار اقدام به ترک کار (غیبت ، استعفاء و یا از طرف کارفرما بنا به دلایل انظباطی یا هر دلیلی )میکنند پس از ترک کار جهت تسویه حساب به کارفرما مراجعه نمیکنند و اقدام به شکایت در خصوص وضعیت جسمانی نموده و ادعا دارند که در مدت زمان کار دچار عوارض جسمانی مختلف شده اند برای نمونه که برای خودم پیش آمد کارگری پس از یکماه ترک کار اقدام به شکایت نمود که من رباط صلیبی و مینیسک داخلی پایم آسیب دیده و جالب این که وقتی پس از اعتراضات مختلف بحث به پزشکی قانونی رسید رای به نفع فرد اعلام شد در حالی که زمانی که کارگر از کارخانه ترک کار نموده بود سالم بود و هیچ مشکلی نداشت حالا سوال اینجاست که با توجه که مدارک پزشکی فرد دال بر سلامتی فرد داشت و حتی دوستان ایشان پس از ترک کار سلامتی فرد را تایید میکردند و حتی ایشان را در بازیهای سالنی و فوتسال دیده بودند و متوجه آسیب دیدگی فرد شده بودند و تمامی مدارک پزشکی وتخصصی که نامبرده جهت ارائه به پزشکی قانونی ارائه نموده بود بعد از ترک کار نامبرده بود چرا رای به نفع ایشان صادر شد ؟ کارفرما باید در این مواقع چه کند ؟البته این تجربه ای بود که خودم داشتم و نمونه بارز بود که برای سوال مطرح نمودم تا بقیه مخاطبین با ان آشنا شودند ممنون و متشکرم

    1. سلام
      این بحث به بیماری ها و یا حوادث ناشی از کار مربوط است.
      در هر حال هر کارگری می تواند چنین شکایتی مطرح نماید. در مراجع قضایی امر به پزشکی قانونی از یک طرف و کارشناسان بهداشت حرفه ای یا بازرسان کار از طرف دیگر ارجاع می شود.
      هر دو مرجع نظر خود را داده و در نهایت پرونده قضایی تکمیل می شود.
      در امر قضاوت اصل اولیه اثبات ادعای شاکی است که آیا آسیب مورد ادعای شاکی در کارگاه و ناشی از مثلا کار است یا نه؟ اگر در حین کار بوده مقصر کیست؟ و خیلی جوانب دیگر
      برای پیشگیری از چنین مواردی رعایت آیین نامه های ایمنی مصوب شواری عالی حفاظت فنی لازم است.
      در چنین مواردی هر پرونده منحصر به فرد و شرایط خاص خود را دارد.
      در صورتی که پرونده ای داشتید حتما از قسمت مشاوره با ما تماس بگیرید تا راهنمایی انجام پذیرد.
      مشاوره : کلیک کنید

  10. با سلام وعرض خسته نباشید
    بنده مسئول اداری یک سیستمی هستم.
    کارگرانی داریم که به هر علتی ترک کار یا استعفا و یا اخراج میشوند و برای تسویه حساب مراجعه نمیکنند. پس از مدتی به اداره کار شکایت میکنند.
    علت مراجعه نکردن انها این است که زمان استخدام طبق ماده 90 بیمه تامین اجتماعی ازمایشات بدو استخدام انجام میگرد و چون کار در مشاغل سخت و زیان آور است پس از مدتی به دلیلی ترک کار میکنند و چون از آنها قبل از تسویه حساب خواسته میشود که با مراجعه به طب کار یا پزشک متخصص سلامتی خود را اعلام نمایند و هزینه برای انها دارد دیگر مراجعه ننموده و پس از مدتی شکایت میکنند خواهشمندم راهکاری برای این موضوع ارائه نمایید.

    1. سلام آقا سیروس
      در متن ماده 90 قانون کار عنوان شده که کارگران قبل از به کار گماردن باید از لحاظ تناسب قابليت و استعداد جسمانی متناسب با کار های مرجوع بایدتحت معاینات پزشکی قرار گیرند.
      وقتی این معاینات قبل از شروع کار باشد رابطه کارگری کارفرمایی برقرار نشده است.
      چنانچه بر خلاف تکلیف بر انجام معاینات قبل از شروع به کار کارگر در ابتدا کارگر به کار گمارده شود و در حین کار برای انجام معاینات و آزمایش های لازم فرستاده شود کارگر از ادامه کار خود در کارگاه خودداری نماید باید حقوق و مزایای ایام کارکرد پرداخت شود.

  11. با سلام بنده مدتی دوسال برای یک شرکت کار میکردم اما دوماه اول رو قرارداد داشتم و الباقی بدون قرارداد و دوماه اول رو بیمه پرداخت کرده و الباغی رو از جای دیگه که به شرکت مربوط نبوده پرداخت کرده-حال بنده با نامه گواهی کاری که از مدیر پروژه گرفتم شکایت نموده ام و با توجه به اون رای به نفع بنده صادر شده است اما اعتراض زده و نامه ای از همون مدیر پروژه اورده و اعلام کرده این گواهی کار فقط جهت اشتغال در جای دیگه صادر شده و کارکرد و مطالبات ایشون بصورت مقطعی بوده است؟ ایا همچین چیزی ممکن هست که مدرکی که به بنده داده رو جوری دیگه ای وانمود کنه؟ ممنون

    1. سلام آقا هادی… سال نو مبارک
      برای اداره کار و شکایت از کارفرما اصل کارگاه محل اشتغال است حتی اگه بیمه از جای دیگه رد شده باشد مشکلی ندارد…..
      در حقوق اقرار مهمترین ادله است و به عبارتی اقرار ملکه ادله است. انکار بعد از اقرار هم مسموع نیست. مدیرپروژه به عنوان نماینده کارفرما اگر باشد تاییدیه وی به عنوان اقرار است و اگر به عنوان کارگر و مطلع باشد به عنوان اماره می تواند محسوب شود.
      اگر با این توضیحات به پاسخ خود نرسیدید برروی لینک زیر کلیک کنید تا مشاوران زبده ما پاسخ های تکمیلی ارائه نمایند.
      درخواست مشاوره قانون کار : کلیک کنید

  12. سلام خسته نباشید…من از 19 اسفند پارسال مشغول به کار شدم و 19 بهمن امسال اعلام کردم که دیگه نمبخام اونجا کار کنم ایا عیدی کامل به من تعلق میگیرد؟؟؟و اگر حق سنوات و بقیه مرایا بهم ندن میتونم شکایت کنم؟؟؟؟
    ممنون میشم کامل راهنمایی کنید

    1. با سلام
      شما 11 ماه کارکرده اید بنابراین عیدی و پاداش و سنوات خدمت به نسبت 11 ماه به شما تعلق می گیرد.
      بله در صورت عدم پرداخت حقوق و مزایای قانون کار می توانید در اداره کار محل طرح شکایت کنید.
      برای دریافت مشاوره و تنظیم دادخواست و محاسبه حقوق و مزایای قانونی برروی لینک زیر کلیک کنید.
      درخواست مشاوره

    2. بله معادل یکسال عیدی وسنوات بهتون تعلق میگیره اگر کلا بهتون داده نشده باشه.

  13. سلام میخواستم سوال کنم من از 1395/05/24تا 1397/06/07 دریک کادخانه ای کار میکردم ومن را اخراج کردند بعدش دو برگه ای که هیچ مبلغی را نداشت به من گفت این دوتا برگه رو امضا اثر انگشت بزن و به من گفت برو خودم حساب میکنم بعدش مینویسم میخواستم میتونم شکایت کنم یانه از دست کارخانه؟

    1. سلام آقا فرهاد
      شکایت در هر حال می تونید بکنید.
      مهم اینه که نتیجه بگیرید. محتویات برگ امضا یی چی بوده؟
      کامل سفید یه بحث است. عناوین ریز حقوق و دستمزد باشه و مبالغ نباشه اونم یه بحث دیگری است.
      در کل دیوان عدالت اداری رای داده که هر برگه تسویه حساب بدون اسناد ناظر مالی پذیرفته نیست.
      برای راهنمایی دقیق تر از قسمت مشاوره درخواست خود را مطرح فرمایید.
      کلیلک کنید

  14. با سلام بنده مدت ۷سال در یک مکان کار می کنم و کارفرما هرچند ماه یکبار بنده مجبور به امضا فرم می کند که در ان قید شده تمام حقوق و مزایا دریافت کرده در حالی که حقوق بنده پایین تر از اداره کار می باشد ایا بنده با توجه به امضا کردن فرم می توانم شکایت بدهم

    1. سلام سارا خانم
      مونده برگه چی باشه و توش چی نوشته باشه. صرفا اینکه یه جمله بنویسه که من تمام حقوق و مزایا و بیمه و … را گرفتم و ریز مبالغ نباشد زیاد ارزشی ندارد.
      در هر حال می توانید شکایت کنید.
      برای راهنمایی دقیق تر می توانید از قسمت مشاوره سایت اقدام نمایید تا با دریافت جزئیات بیشتر راهنمایی کامل و دقیقتری ارائه نمایند و در صورت شکایت فرم دادخواست و قوانین مرتبط در اختیار شما قرار گیرد.

  15. با سلام
    بنده مدت یک سال و سه ماه است که در یک شرکت مشغول بکار هستم. مهلت آخرین قرار داد من تا پایان سال جاری است که در هرحال حاضر با وجود باقی ماندن سه ماه از مدت قرارداد شرکت اعلام قطع همکاری کرده است. یکسری اموال شرکت در اختیار من قرار دارد و من هم بعنوان حسن انجام کار به شرکت سفته تحویل داده ام. سوال بنده این است که هنگام خروج از شرکت با وجود اینکه سفته هنوز نزد شرکت هست و چک تصویه تحویل داده نشده من ملزم به تحویل اموال و کار هستم؟ و اینکه در حاضر 4 ماه حقوق معوقه داریم و بیمه ها هم بصورت کامل پرداخت نشده است. با توجه به روال قبلی شرکت احتمالا با ادعای اینکه شرکت از لحاظ مالی قادر به تصویه حساب نیست آیا با شکایت میتوان شرکت را ملزم به تصویه حساب تا حداکثر یک ماه آینده براساس قانون کار نموند؟ چون طبق ادعای خودشان در صورت شکایت هم میتوانند با ارائه ی اسنادی به سازمان مربوطه مبنی بر عدم توانایی در پرداخت حقوق تا زمان دلخوه مهلت بگیرند. پس در این صورت شکایت بی فایده است؟ لطفا من را راهنمایی کنید.
    تشکر

    1. سلام
      با توجه اختصاصی بودن سوالات و تعدد و بررسی بیشتر از طریق مشاوره مساله را مطرح بفرمایید./

  16. سلام در جایی کار میکردم به علت داشتن سفته نزد کارفرما مجبور به امضای یک برگه شد که تمام حق و حقوق خود را دریافت نمودم البته مقدار دریافتی مشخص نیست شکایت انجام شده و در حال بررسی میباشد از انجا که قانونی آمده که باید اسناد پرداختی بجز دست نوشته باید باشد تکلیف چیست آیا این قانون ابلاغ شده چگونه میتوانم استناد کنم؟ در ضمن در چه جاهایی استفاده میشود ؟ مثلا ای ماده را میتوان در صنف استفاده کرد

  17. با سلام و وقت بخیر
    من پیش از اتمام قرارداد استعفا دادم و سوالم این است که زمان تسویه حساب حداکثر تا چند روز پس از اتمام کار است؟

    1. سلام خانم فرزانه
      منظورتان را از زمان تسویه پس از استعفا متوجه نشدم.
      تنها جایی که بحث زمان مطرح است استفاده از بیمه بیکاری است که پس از وقوع بیکاری یک ماه فرصت برای درخواست بیمه بیکاری تعیین شده است.

      1. سپاس از پاسخ شما
        من 31 شهریور کارم پایان یافت (از طریق استعفا) و شرکت حقوق ماه شهریور را واریز نکرده و به زمان تسویه نهایی موکول کرده است. سوالم این است که تا چه زمانی حق عدم پرداخت حقوق و تسویه نهایی را دارد؟
        یعنی فرضا این حق را دارد که به یک ماه بعد موکول کند و حقوق را آبان ماه پرداخت و تسویه کند؟

        1. پیامبر صلی الله علیه می فرماید:مزد کارگر را قبل از خشک شدن عرقش بپردارید.
          در قانون هم فرصتی برای تاخیر در پرداخت نیست بلکه حقوق باید سر ماه پرداخت شود.
          برای تسویه حساب نهایی نیز برخی کارگران بنا به ماهیت شغل مانند انبارداری، حسابدار و امثال آنها که اموال و یا اطلاعات و مدارکی در دست دارند که نیاز به تحویل آنها هست ممکن است زمانبر باشد
          در هر حال هم حقوق و هم تسویه حساب باید بلافاصله پرداخت شود.
          ممکن است برخی کارگاه ها و شرکت ها هم روال اداری و بروکراسی داشته باشند که نیاز به دریافت مجوز و تایید اسناد مالی و … باشد که منجر به بروز تاخیر شود.

    2. سلام بنده كارفرما هستم گويا قانون كار هرروز عوض ميشود بنده هچند كارگر دارم كه بصورت موقتي درهفته دوروز كارميكنند وبيمه هم برحسب تعداد روزهاي كاركرد رد ميكنم پيان سال عيدي وسنوات وحقوق ومزايا اينها به چه صورت هست دوم اينكه اكر برحسب تعداد كاركردشان هست چكونه تسويه حساب بايد بكيرم

      1. سلام آقای نوروزی
        قانون کار از سال 1369 تا کنون ثابت هست و در این مدت بخشنامه ها و وحدت رویه هایی اضافه شده است.
        تمام کارگران حقوق و مزیا را به نسبت کارکردشان دریافت می کنند و حقوق و مزایا به صورت مستند باید محاسبه و مبلغ به حساب افراد واریز شود.
        برای دریافت توضیحات کامل و نیز تنظیم اسناد و مدارک مورد نیاز برروی لینک زیر کلیک کنید و مساله خودتان را مطرح نمایید تا مشاوران ما خدمات مورد نیاز شما را ارائه نمایند.
        درخواست مشاوره : کلیک کنید

  18. با سلام
    سوال من در رابطه با مرخصی استحقاقی و استعلاجی هست عذر میخوام که اینجا میپرسم لطف میکنید که جواب بدید
    کارگری یک هفته بدلیل بیماری سرکار حاضر نشده شرکت حقوق اون یک هفته رو میده فقط اخر سال از استحقاقی کم میکنه…این یعنی حقوق و دستمزد رو پرداخت کرده؟
    اگر این کارگر بابت دریافت غرامت استعلاجی به تامین اجتماعی مراجعه کنه …کارفرما چطور باید محاسبات رو انجام بده؟
    ایا باید یک هفته از حقوق کم کنه؟و لیست بیمه هم همینطور؟
    ممنون میشم کامل راهنمایی بفرمایید…

    1. سلام
      در ماده 74 مدت مرخصی استعلاجی با تایید سازمان تامین اجتماعی جزو سابقه کار محسوب می شود و طبق بند 1 از ماده 62 قانون تامین اجتماعی غرامت دستمزد ایام بیماری غیربستری مازاد بر 3 روز به بیمه شده پرداخت می شود.
      بنابراین چنانچه مرخصی استعلاجی بیش از سه روز (4 روز و بیشتر) باشد کارگر مرخصی استعلاجی خود را به تایید سازمان تامین اجتماعی رسانده و کارفرما برای این ایام بیمه واریز نمی کند. پس از اتمام مرخصی استعلاجی کارگر با مراجعه به تامین اجتماعی پیگیر پرداخت غرامت ایام مرخصی استعلاجی می شود. مزد این ایام از جانب کارفرما پرداخت نمی شود.

      1. البته برخی کارشناسان در تفصیر ماده 74 ق.ک کارفرما را مکلف به پرداخت مزد مرخصی استعلاجی کمتر از 3 روز نمی دانند.
        البته مزد 3 روز درمقابل 365 روز کار ناچیز است و شاید به کارفرما پرداخت آن مشکلی بوجود نیاورد و از این بابت مشکل جدی نیز وجود نداشته است.

  19. با سلام و وقت بخیر.کارگر فضای سبز پیمانکار و کارفرمای آن شهرداری می باشد.ساعت کاری شنبه تا ۴شنبه از ساعت ۶ تا ۱۳ می باشد.ساعت ۱۰ تا ۱۰ و ۴۰ دقیقه وقت صبحانه است.روز ۵شنبه از ساعت ۶ تا ۱۲ می باشد.ساعت ۱۰ تا ۱۰ و ۴۰ دقیقه وقت صبحانه است.روز جمعه ازساعت ۶ تا ساعت ۱۰ صبح می باشد.تعطیلی جمعه و تعطیلی رسمی دیگر نداریم.همیشه ایام هفته باهمین ساعت کار مشغول بوده ایم وروزهای تعطیل با ۴ساعت مشغول بوده ایم.حقوق ماهیانه چطور حساب می شود؟آیا اضافه کار یا جمعه کاری تعلق میگیرد؟

    1. با سلام و خسته نباشید
      شما از شنبه تا 4 شنبه هر روز 6 ساعت و 20 دقیقه کارکرد مفید دارید.
      شما از 5 شنبه هر روز 5 ساعت و 20 دقیقه کارکرد مفید دارید.
      جمعه هم 4 ساعت کارکرد.
      شما در جمع 41 ساعت کارکرد مفید دارید. در هفته هایی که تعطیل رسمی دیگری غیر ازجمعه نیست کارکرد شما به 44 نمی رسد بنابراین اضافه کار به شما تعلق نمی گیرد.
      چنانچه در روزهای هفته تعطیل رسمی باشد به اندازه ساعات همان روز اضافه کار به شما تعلق می گیرد.
      هر ماه 4 جمعه باشد به میزان 16 ساعت جمعه کاری و اگر هر ماه 5 جمعه باشد 20 ساعت جمعه کاری خواهید داشت که فوق العاده جمعه کاری 40% است.
      شرکت های پیمانکاری مشمول طبقه بندی مشاغل هستند که مزد شما طبق گروه قراردادتون خواهد بود.
      طبق راهنمایی فوق و مثالهای صفحه (مثال ها : کلیک ها) می توانید مبالغ را حساب کنید.
      در صورتی که تمایل داشته باشید ریز مبالغ و ریالی محاسبه و به صورت فیش حقوق دریافت نمایید برروی لینک زیر کلیک نمایید.
      کلیک کنید : دریافت لیست حقوق – فیش حقوق
      با تشکر

      1. باعرض سلام بنده کارفرما هستم وبعضا کارگرها میگن پول بهشون نقدی بدیم میخواستم بدونم پول اگر نقدی بهشون بدیم وازشون امضاواثرانگشت بگیریم بابت پرداخت پول سندیت دارد که اگراداره کارشکایت کردن بگم واریزپول داشتم

        1. سلام آقا امید
          اصل این است که حقوق و مزایا واریز بانکی باشد تا بعدا کسی نتونه نفی کند.
          شکل پرداخت ها نباید طوری باشد که ظاهر صوری داشته باشد.

    1. با سلام
      نه خیر الزامی به واریز به حساب بانکی نیست. ولی در صورت واریز به بانک چنانچه رسید به امضای دریافت کننده نرسد سند واریز بانکی سند واریز حقوق می تواند محسوب شود.
      در صورت امکان واریز حقوق به حساب بانکی توصیه می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *