برای تکمیل فرم بازرسی بهداشت حرفه ای چه کار انجام دهیم؟
ضوابط كلی فرم:
هدف از تكمیل فرم بازرسی بهداشت حرفه ای بدست آوردن اطلاعاتی از مشخصات كارگاه بازدید شده و تاریخچهای از آن جهت بایگانی و دسترسی در مواقع لزوم و دستیابی به آمار و تعیین شاخص های بهداشت حرفه ای می باشد. برخی از اطلاعات این فرم برای هدف اول (داشتن مشخصات كارگاه و تاریخچه بازدید مانند: نام كارگاه، نام كارفرما، آدرس و…) و بعضی دیگر به منظور دستیابی به هدف دوم (آمارگیری و تعیین شاخصهایی از قبیل تعداد كارگران، تعداد كارگران در معرض عوامل زیانآور و…) درج شده است. بنابراین این فرم بایستی بطور اختصار اطلاعات اساسی بهداشت حرفهای و وضعیت كارگاه مورد بازدید را بیان نماید.
تكمیل كننده فرم: فرم توسط بازرس بهداشت حرفهای دارای كارت ویژه بازرسی با حضور در محل كارگاه تكمیل میگردد.
توجه: در صورت تكمیل فرم توسط افراد آموزش دیده مانند بهورزان، كاردانهای بهداشتی و… لزوم طرح نواقص در مراجع قضایی فرم مزبور بایستی توسط بازرس بهداشت حرفهای تأیید شده باشد.
فرم بازرسی بهداشت حرفه ای دارای دو صفحه است و برای سه نوبت بازديد طراحی شده است. صفحه اول حاوی جداولی پيرامون اطلاعات عمومی كارگاه، توزيع شاغلين، خدمات بهداشت حرفه ای مشتمل بر: اندازه گيری و كنترل عوامل زيان آور شغلی، آموزش و معاينات شغلی و نيز تأسيسات و تسهيلات بهداشتی كارگاه بوده و بخشی نيز جهت درج نظريه كارشناس در خصوص ملاحظات مورد نظر پيش بينی شده است. در صفحه دوم اين فرم اطلاعات تخصصی مربوط به هر واحد ارزيابی میگردد. با توجه به اينكه وضعيت تأسيسات ساختمان و فضای كارگاه و نيز تهويه عمومی بايستی به تفكيك هر واحد مورد بررسی قرار گيرد لذا در اين بخش از فرم علاوه بر عوامل زيان آور شغلی موارد مورد اشاره نيز لحاظ شده است.
با توجه به اينكه فرمهای بازرسی چند واحدی برای كارگاههای با حداكثر 3 واحد پيش بينی شده است لذا در صورت داشتن بيش از 3 واحد، در صفحه دوم فرم، برای واحدهای اضافه تا ميزان سه واحد يك صفحه جديد از صفحه دوم اين فرم اضافه و تكميل میگردد.
در ادامه نحوه تکمیل فرم ها، فرم بازدید کارگاهی تک واحدی و فرم بازدید کارگاه چند واحدی و توضیح جداول به صورت PDF در آخر پست قرار داده شده است.
كارگاه تك واحدی: منظور كارگاهی است كه بخشهای مختلف تولید منحصراً در یك سالن استقرار یافتهاند. مبنای تفكیك كارگاه تك واحدی و چند واحدی تعداد سالنهای تولید است. چنانچه كارگاه از یك سالن تولیدی تشكیل شده است تك واحدی محسوب شده گرچه ممكن است تأسیسات و تسهیلات جنبی و بهداشتی و رفاهی در جایی دیگر استقرار یافته باشد. ذكر تك واحدی نشان میدهد كه كارگران این كارگاه تقریباً در معرض عوامل زیانآور و ساختمان مشترك هستند.
كارگاه چند واحدی: منظور كارگاهی است كه دارای سالنهای مختلف تولیدی بوده و سالنها از یكدیگر مجزا شده باشند. این جداسازی میتواند با پارتیشنهایی حداقل به ارتفاع 2 متر نیز انجام شود. البته تأسیسات و تسهیلات بهداشتی میتوانند در محلهای دیگری واقع شده باشند كه در قسمت مربوطه توضیح داده خواهد شد. در واقع هدف از وجود فرم كارگاه چند واحدی این است كه تحلیل فرد پر كننده از عوامل زیانآور هر كارگاه سادهتر از فرمی است كه همه واحدها را یكجا در بر گیرد و در نهایت، ما از تجمیع اطلاعات واحدها به اطلاعات كل كارگاه دست خواهیم یافت.