راهنمای کامل ورود به سامانه اداره کار با کد رهگیری

ورود به سامانه اداره کار با کد رهگیری

سامانه جامع روابط کار به آدرس prkar.mcls.gov.ir، امکان دسترسی آنلاین به خدمات اداره کار از جمله مراجع حل اختلاف و شکایت کارگر و کارفرما را فراهم کرده است. در این مقاله نحوه ورود به سامانه اداره کار با کد رهگیری و اهمیت استفاده صحیح و همچنین تبعات درج نادرست کد رهگیری، آموزش داده شده است.

سامانه اداره کار چیست؟

سامانه اداره کار یا همان سامانه جامع روابط کار، یک پلتفرم و سکوی آنلاین است که توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایجاد شده است. هدف این سامانه ارائه خدمات الکترونیکی به کارگران، کارفرمایان و سایر افراد است. یکی از خدمات بسیار مهم و حیاتی سامانه اداره کار، قسمت مراجع حل اختلاف کار است. پس از راه اندازی این سامانه، شکایت های کارگر از کارفرما از طریق این سامانه، ثبت و رسیدگی می شود.

کد رهگیری سامانه اداره کار چیست و چگونه آن را بدانیم؟

پس از ثبت شکایت توسط کارگر، یک کد رهگیری منحصر به فرد برای پرونده، ایجاد می‌شود. اداره کار یک برگ ابلاغیه کاغذی به کارفرما ارسال می کند که بر روی آن کد رهگیری همان پرونده، درج شده است. کارفرما پس از دریافت ابلاغیه کاغذی از طرح شکایتی علیه او اطلاع پیدا می‌کند و برروی ابلاغیه نوشته شده است که در سامانه اداره کار، عضو و وارد شوید و سپس با ورود به سامانه اداره کار با کد رهگیری، پرونده مربوطه را به داخل کارپوشه و صندوق ورودی، بارگذاری کنید.

کد رهگیری سامانه جامع روابط کار چقدر مهم است؟

همانطور که در قسمت قبل گفته شد، کد رهگیری برای هر پرونده، یک شناسه منحصر به فرد و یکتا بوده و از طرفی این کد رهگیری، یک بار مصرف است. بنابراین کد رهگیری سامانه روابط کار، بسیار مهم بوده و نحوه صحیح درج کد رهگیری در سامانه، بسیار مهم است. اگر کسی غیر از کارفرمای اصلی، پس از ورود به سامانه اداره کار با کد رهگیری، پرونده مربوطه را وارد کارپوشه خود بکند؛ به عنوان کارفرما تلقی می‌شود.

خیلی باید توجه شود که کسی که از او شکایت شده است، این کد را در کارپوشه خود درج و وارد کند تا از عواقب بعدی مانند محکومیت اشتباهی، جلوگیری شود.

گام به گام ورود به سامانه اداره کار

نحوه ثبت نام و ورود به سامانه جامع روابط کار، قبل از این در سایت کارتابان، طی یک مقاله به صورت کامل، آموزش داده شده است.

1-آدرس سامانه جامع روابط کار: سامانه در آدرس prkar.mcls.gov.ir، در دسترس عموم قرار دارد.

ورود به سامانه اداره کار
ورود به سامانه اداره کار

2-نام کاربری و رمز عبور: برای ورود به سامانه اداره کار، لازم است نام کاربری و رمز عبور سامانه در اختیار کاربر قرار داشته باشد. برای دریافت مجوز ورود به سامانه، باید به یکی از روش های مجاز (حضوری یا غیر حضوری)، احراز هویت انجام شود. توصیه می شود احراز هویت به صورت حضوری و از طریق کاریابی ها و یا دفاتر پیشخوان، انجام شود.

3-ورود به سامانه اداره کار: پس از اینکه نام کاربری و رمز عبور به تلفن همراه کاربر ارسال شد، از طریق آدرس سایت، می‌توان وارد سامانه شد و بعد از آن کد رهگیری را برای مشاهده پرونده، وارد کرد.

نحوه درج کد رهگیری در سامانه اداره کار

بعد از ورود به داخل سامانه جامع روابط کار، برای درج کد رهگیری برای ورود پرونده به داخل کارتابل، مراحل زیر باید طی شود:

1-از منوی سامانه گزینه پنجره واحد خدمات و سپس پنجره خدمات، انتخاب شود.

مراحل در کد رهگیری در سامانه اداره کار
مراحل در کد رهگیری در سامانه اداره کار

2- در زیر “اداره کل روابط کار” گزینه “دریافت دعوتنامه/حکم جلسه رسیدگی با کد ابلاغیه” انتخاب شود.

3-پنجره ای باز شده و یک خانه برای وارد کردن کد ابلاغیه، نمایان می‌شود. کد رهگیری یا کد ابلاغیه درج شده برروی برگه کاغذی ابلاغیه، باید در داخل این خانه، وارد شود.

4-پس از ورود کد رهگیری یا همان کد ابلاغیه در داخل خانه مربوط، دکمه زیر آن، زده می‌شود.

5-پس از انجام موفق درج کد رهگیری در سامانه روابط کار، پرونده مربوطه به کارپوشه کاربر، وارد می‌شود.

6-برای مشاهده پرونده، باید در منوی سامانه، مسیر

پنجره واحد خدمات -> پنجره خدمات -> کارپوشه -> تمام ورودی های من انتخاب شود.

در داخل تمام ورودی های من، اجزای پرونده شکایت نمایش داده می‌شود.

نحوه درج کد رهگیری
نحوه درج کد رهگیری در سامانه اداره کار

مشکلات ورود به سامانه اداره کار و ثبت کد رهگیری

فراموشی نام کاربری: در هنگام ورود، ممکن است نام کاربری یا رمز عبور، فراموش شود. نام کاربری، کد ملی اشخاص حقیقی و شناسه ملی اشخاص حقوقی و شرکت ها است.

فراموشی رمز عبور: در صورت فراموشی رمز عبور نیز از دکمه فراموشی رمز عبور، استفاده می‌شود که رمز عبور جدید به تلفن همراه کاربر، ارسال می شود.

خطای ورود کد رهگیری : ممکن است در هنگام درج کد ابلاغیه، خطاهای مختلفی رخ دهد. در ابتدا باید دقت شود که کد ابلاغیه و رهگیری به صورت صحیح و عین ارقام درج شده روی ابلاغیه، وارد می‌شود. ممکن است خطای استفاده قبلی از کد رهگیری، هنگام ورود در سامانه نیز ایجاد شود. همانطور که در قسمت های قبلی گفته شد، کد ابلاغیه اداره کار، یک بار مصرف است. اگر فردی به اشتباه قبل از کارفرما و خوانده اصلی، کد رهگیری را در سامانه خود وارد کرده باشد، خوانده اصلی و واقعی، نمی‌تواند آن کد را دوباره استفاده کند.

در این صورت باید، شاکی، پرونده موجود را بسته و شکایت جدیدی ثبت کند و کد رهگیری پرونده جدید توسط کارفرما و خوانده اصلی در سامانه، وارد شود.

عدم ارسال پیامک: لازم است شماره تلفن همراه با کد ملی مالک آن، یکسان باشد. ارسال پیامک به منزله ابلاغ قانونی است و عدم دریافت پیامک سامانه اداره کار، یک مشکل جدی است. دلایل مختلفی می‌تواند باعث عدم دریافت پیامک از سامانه جامع روابط کار شود. در ابتدا، ممکن است اختلال در سامانه ارسال پیامک سامانه باشد که این احتمال خیلی کم است. یکی از علل عدم دریافت پیامک، ارائه شماره همراهی است که فرد در حال حاضر از آن شماره استفاده نمی‌کند. یکی از دلایل رایج عدم دریافت پیامک سامانه اداره کار، مسدود کردن پیامک های ارسالی از سامانه در گوشی همراه کاربر است. برای رفع این مشکل باید قسمت هرزنامه و یا آرشیو (بایگانی) پیامک های گوشی، بررسی شود.

توصیه های خیلی مهم ورود و استفاده از سامانه اداره کار

استفاده صحیح از سامانه، موجب سهولت انجام کارها شده و استفاده نادرست و عدم رعایت نکات ایمنی برای حفظ اطلاعات حساب کاربری می‌تواند مشکلات و تبعات جدی برای کاربر داشته باشد. برخی از نکات مهم امنیتی و استفاده درست از سامانه، به صورت زیر هستند:

  • هر چند تمام تغییرات در پرونده از طریق پیامک و اس ام اس به اطلاع کارگر و کارفرما می‌رسد؛ ولی اگر پرونده جاری در اداره کار داشته باشید، هر چند روز یک بار وارد سامانه شده و تغییرات را ملاحظه کنید.
  • هر کس رمز سامانه را در اختیار داشته باشد به منزله مالک آن حساب کاربری بوده و هر اقدامی در سامانه انجام دهد، به منزله انجام آن اقدام از طرف مالک حساب کاربری است.
  • کد رهگیری و کد ابلاغیه، یک بار مصرف بوده و هر کس غیر از کارفرما و خوانده مربوطه آن را در سامانه وارد کند، به منزله طرف شکایت در سامانه، شناخته خواهد شد. استفاده آزمایشی از کد رهگیری برای ورود و همچنین تست و یادگیری، موجب بروز مشکلات برای کارفرما و کارگر خواهد شد.
  • اگر مدت زمان طولانی و غیر معقول در انجام و طی مراحل پرونده وجود داشته باشد، حتما با مراجعه حضوری، پیگیر روند پرونده باشید.
  • پس از استفاده از سامانه اداره کار، حتما از گزینه خروج از حساب کاربری استفاده کنید و مطمئن شوید از حساب کاربری خود، خارج شده اید.
  • در هنگام ورود، اگر گزینه ذخیره رمز عبور پرسیده شد حتما گزینه خیر را انتخاب کنید تا رمز عبور روی آن سیستم، ذخیره نشود.

سوالات متداول از نحوه ورود به سامانه اداره کار و استفاده از کد رهگیری

چرا نمی توانم وارد حساب کاربری خود در سامانه شوم؟ دلایل مختلفی مانند عدم ورود صحیح نام کاربری (کد ملی یا شناسه ملی) و یا رمز عبور از دلایل اصلی مشکل ورود به سامانه روابط کار است. مشکلات فنی سیستم و یا زمان بروزرسانی ها نیزمی‌تواند از مشکلات ورود به سامانه، تلقی شود.

در صورت فراموشی رمز عبور سامانه چکار باید کرد؟ در صفحه ورود به سامانه اداره کار دکمه فراموشی رمز عبور وجود دارد. با زدن این دکمه و وارد کردن کد ملی و شماره تلفن همراه، رمز جدید ورود به سامانه اداره کار‌، ارسال می‌شود.

اگر کد رهگیری پرونده گم شود، چکار باید کرد؟ ممکن است به هر دلیلی کارفرما قبل از ورود، کد رهگیری در سامانه آن را گم کند. در این حالت باید با مراجعه حضوری به اداره کار، تصویری از ابلاغیه را دریافت کرده و کد رهگیری و ابلاغیه درج شده روی آن را در سامانه، وارد کند.

راه های دریافت راهنمایی و مشاوره در مورد سامانه روابط کار

برای مسائل فنی و فرآیند رسیدگی به پرونده، باید یا به صورت تلفنی و یا از طریق مراجعه حضوری از اداره کار مربوطه، پیگیری شود. برای راهنمایی و مشاوره در مورد قانون کار و مقررات مربوطه و یا نحوه شکایت و دفاع در جلسات اداره کار، درخواست مشاوره در سایت کارتابان، ثبت کنید. مشاوران کارتابان با شما به صورت تلفنی تماس گرفته و راهنمایی های لازم را ارائه خواهند کرد.

نرم افزار حقوق و دستمزد، قرارداد کار و فرم تسویه حساب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *