شرایط شکایت کارفرما از کارگر
معمولا آنچه بیشتر شنیده ایم شکایت کارگر از کارفرماست. حال سوال اینجاست، آیا کارفرما نیز می تواند از کارگر شکایت کند؟ در این مقاله از سایت کارتابان قصد داریم به این سوال پاسخ دهیم. لطفا تا پایان با ما همراه باشید.
قبل از پرداختن به موضوع شکایت از کارگر، باید با وظایف کارگر و کافرما در قبال یکدیگر آشنا شویم.
فهرست مطالب
وظایف کارگر در مقابل کارفرما
در مقابل دریافت مزد، تکالیفی مطابق با قانون کار برای کارگر پیش بینی شده است و موظف است تا پایان مدت قرارداد به تمامی مندرجات در قرارداد و یا قانون پایبند باشد.
این وظایف و وظایف عبارتند از:
اجرای صحیح کار مدنظر: از جمله مهمترین و اصلیترین وظیفهای که کارگر در قبال کارفرما دارد اجرای کار مدنظر طرفین است.
رعایت دقت در اجرای کار: صرف انجام کار توسط کارگر، منجر به رفع مسئولیت و وظیفه محول شده به کارگر نیست. بنابراین کارگر میبایست کار مورد نظر را مطابق با آنچه مقصود کارفرما میباشد انجام و به اتمام برساند.
امانت داری: کارگر میبایست در حفظ وسایل، آلات و ادوات کارفرما در کارگاه یا محل کار که به واسطهی انجام کار و عمل مورد توافق به وی تحویل نموده اصل امانت داری را رعایت نماید. در صورتی که به واسطه اهمال و سهل انگاری وی وسایل تلف یا معیوب شود مسئول خواهد بود.
اجرای دستورهای کارفرما: در مدت قرارداد، کارگر موظف است تمامی دستورات و نکات لازم در حیطه و چارچوب قرارداد بین خود و کارفرما را اجرا نماید.
رعایت مقررات انضباطی کارگاه: هرچقدر کارگر در اجرای کار مدنظر، مهارت داشته باشد و یا کار مورد نظر خود را مطابق با خواستهی کارفرما محقق سازد، ولی فاقد نظم و انضباط باشد عمل وی به هیچ عنوان مورد قبول کارفرما قرار نخواهد گرفت.
وظایف کارفرما در مقابل کارگر
همانطور که اشاره شد تکلیف قراردادهای کارگر و کارفرما دوطرفه است پس از تشریح وظایف کارگر، میبایست به وظایف کارفرما نیز پرداخته شود.
وظایف کارفرما در مقابل کارگر عبارتند از:
پرداخت حقوق: همانطور که در خصوص مهمترین و اصلیترین وظیفه کارگر به انجام کار اشاره شد، اصلیترین و مهمترین وظیفه و تکلیف کارفرما نیز پرداخت مزد و حقوق مورد توافق یا حقوق تعیین شده مطابق با وزارت کار است.
رعایت شرایط کار: منظور از شرایط در این قسمت، درخواست انجام کار از کارگر مطابق با توافق انجام شده در قرارداد، قانون یا عرف برای مثال کارفرما نباید درخواست انجام کار خارج از وقت و ساعت کار را از کارگر بخواهد یا شرط بر انجام کار بیشتر از آنچه معمول و عرف است را کارگر بخواهد.
رعایت الزامات قانونی: یک سری از توافقات و شرایط و الزامات در قرارداد بین کارگر و کارفرما شکل میگیرد. اما الزاماتی توسط قانون گذار برای کارفرما به وجود آمده است که کارفرما را مکلف به انجام آن نموده است. مواردی از جمله؛ مرخصی استعلاجی، مرخصی زایمان، ممنوعیت بکارگیری افراد کمتر از پانزده سال و…
بیمه نمودن کارگران: واریز بیمه تامین اجتماعی کارگران از جمله وظایفی است که قانون کارفرما را مکلف به انجام نموده است. این امر به قدری مهم بوده است که در صورت عدم انجام آن توسط کارفرما، به محکوم شدن کارفرما به جزای نقدی خواهد شد.
تأمین ایمنی کارگاه: کارگر برای انجام کار مدنظر کارفرما میبایست از تمام اصول ایمنی و حفاظتی برخوردار باشد و همچنین وسایل و ابزار آلاتی که کارگر با آن مشغول کار میشود نباید دارای نقص فنی باشد؛ چرا که در صورت وجود هرگونه آسیب و خسارت به موجب نقص ابزار و وسایل، کارفرما مسئول تمامی خسارات وارده خواهد بود. جرائم دولتی برای عدم رعایت مقررات ایمنی در کارگاه توسط کارفرما در ماده ۱۷۶ قانون کار تعیین شده و از جریمه نقدی تا حبس تعیین شده است.
فسخ یا تعلیق یکجانبه قرارداد کار از سوی کارفرما مجاز است؟ یا خیر؟
پس از بیان وظایف هر دو طرف قراردادهای کار، لازم است به یک مورد خاص که توسط کارگران به تصور اینکه نقض تعهد مسئول نمیشود و مسئول نخواهند بود میپردازیم.
ترک کار توسط کارگر
همانطور که اشاره شد کارگر در قبال کارفرما دارای وظایفی است که مهمترین آن اتمام صحیح کار مدنظر کارفرما است. حال در صورتی که کارگر پیش از اتمام قرارداد یا پیش از به پایان رساندن کار موردنظر از به اقدام به ترک کار نماید در برابر کارفرما مسئول کلیه خسارات وارده میباشد.
مورد گفته شده در خصوص وجود قرارداد مدت معین یا دائم بین کارگر و کارفرما است.
اما سوالی که در این زمینه ممکن است به وجود آید این است که آیا درصورت عدم وجود قرارداد فی مابین کارگر و کارفرما آیا بازهم این امکان وجود دارد که کارگر بدون اجازه و رضایت کارفرما قبل از اتمام کار، کار را ترک نماید؟
در این خصوص میبایست در ابتدا گفت که، در قراردادهای بین کارگر و کارفرما الزامی در خصوص مکتوب بودن آن نیست بلکه به صورت شفاهی هم معتبر خواهد بود.
جدای از این موضوع حتی اگر قراردادی بین طرفین وجود نداشته باشد و در صورتی که کارگر انجام عمل مدنظر کارفرما را قبول کرده باشد، درصورت ترک کار بدون رضایت و اطلاع کارفرما و همچنین درصورت ورود ضرر و خسارت به کارفرما، کارگر در این باره مسئول است.
دستورالعمل شماره ۱۷ روابط کار ( ترک کار از طرف کارگر ) را مطالعه نمایید.
راه شکایت کارفرما از کارگر
در صورتی که کارگر به وظایف گفته شده عمل ننماید این حق برای کارفرما به وجود خواهد آمد تا با به همراه داشتن کلیه مدارک و مستندات به مراجع قضایی دادگستری مراجعه نموده و شکایت خود را از کارگر ثبت نماید.
طبق خواسته و موضوع شکایت کارفرما از کارگر به احتمال زیاد پرونده جهت تعیین اینکه خسارتی ناشی از ترک کار کارگر به کارفرما وارد شده یا نه و سپس چه میزان از مسئولیت خسارت وارد کارگر است به کارشناسان مربوطه ارجاع می شود.
در نهایت پس از اثبات تقصیر کارگر در خسارت وارده به کارفرما دادگاه کارگر را به پرداخت خسارت وارده محکوم می نماید.
در چه مواردی کارفرما می تواند از کارگر شکایت کند؟
در دو حالت کارفرما می تواند از کارگر شکایت کند.
الف : در موارد حوزه قانون کار
در قانون کار دو موضوع مهم وجود دارد که کارفرما می تواند از کارگر شکایت کند.
۱- ماده ۲۱ قانون کار و ترک کار و استعفا بدون رعایت یک ماه ادامه به کار.
در این حالت همانطور که در قسمت قبلی نیز اشاره شد چنانچه ناشی از عمل کارگر خسارتی به کارفرما وارد شود می تواند در دادگاه علیه کارگر شکایت کند.
۲- وارد کردن خسارت به کارگاه و کارفرما
در مواردی هم ممکن است خطای کارگر باعث بروز خسارت به کارفرما شود. در چنین مواردی نیز کارفرما می تواند در دادگاه از کارگر شکایت نماید.
ب: موارد خارج از قرارداد کار و قانون کار
ممکن است بین کارگر و کارفرما اختلاف هایی مانند توهین، ضرب و شتم، سرقت، نشر اطلاعات کارگاه و امثال آن بوجود آید. در چنین مواردی نیز کارفرما خارج از رابطه کارگری کارفرمایی می تواند از کارگر در دادگاه شکایت نماید.
مراجع رسیدگی به شکایت کارفرما از کارگر و کارگر از کارفرما
کارگر و کارفرما هر کدام در مقابل یکدیگر تکالیف و تعهداتی دارند که در صورت نقض هرکدام توسط طرف مقابل این حق برای کارگر یا کارفرما به وجود میآید که با مراجعه به اداره کار و دادگستری طرح موضوع خواستار محکومیت طرف مقابل و پرداخت خسارت به او بشود.
مراجع حل اختلاف اداره کار فقط می توانند به شکایت کارگر از کارفرما رسیدگی نمایند.
بنابراین وقتی در مراجع حل اختلاف اداره کار چنین محدودیتی وجود دارد چنانچه کارفرما قصد شکایت از کارفرما را داشته باشد می تواند در دادگاه که مرجع رسیدگی عام است طرح شکایت نماید.
شکایت از کارگر دزد و سارق
سرقت یکی از اتهام هایی هست که جنبه کیفری دارد. چنانچه کارفرما با ادعای سرقت علیه کارگر خود طرح دعوی نماید باید بتواند اثبات کند.
در صورت اثبات کارگر علاوه بر محکومیت به رد مال به جرم دولتی نیز محکوم خواهد شد. اگر اتهام شکایت از کارگر دزد به نتیجه نرسد و کارفرما نتواند این اتهام را اثبات نماید کارگر می تواند از کارفرما اعاده حیثیت نماید.
شکایت از کارگر بابت خسارت
در قسمت های قبلی هم گفته شد که شکایت از بابت خسارت در قانون کار پیش بینی شده است. چنانچه کارگر در حین کار چه به صورت عمدی و یا سهوی و خطای انسانی منجر به بروز خسارت به کارفرما شود مانند تصادف راننده شرکت در حال رانندگی با کامیون متعلق به شرکت، کارفرما در صورتی که ادعا کند که مسبب این خسارت کارگر بوده می تواند شکایت از کارگر بابت خسارت را در دادگاه مطرح نماید.
جریان رسیدگی به شکایت از کارگر بابت خسارت هم مانند سایر شکایت های مطرح شده بین کارفرما و کارگر است که پس از تعیین مقصر و مسبب و میزان خسارت محکومیت کارگر صادر می شود.
من بیست و پنج سال در درمانگاه شبانه روزی کار کردم توی شیفت شب بیمه نبودم و از دو سال هم شیفت روز اومدم کارفرما منو بیمه کرد البته هم شب کار کردم هم روز من به خاطر مشکلات شیفت روز نتونستم برم ولی شیفت شب رو الان هم دارم کار میکنم اون دو سال رو دکتر بیمه کرد منو ولی بعد از ترک کار الان اون دو سال را قطع کرد ایا من می تونم برم بیمه برای خودم شکایت کنم هیچ مدرکی کتبی ندارم
سلام
تمام بیمه های واریز نشده دوران اشتغال قابل شکایت در اداره کار هستند. اثبات اشتغال بر عهده کارگر است. علاوه بر مدارک کتبی مانند قرارداد کار واریزهای بانکی، دفاتر ثبت وقایع و حضور غیاب و گواهی همکاران نیز می تواند کمک کننده باشد. در جریان رسیدگی یک مرحله از محل کارگاه در خصوص ادعای کارگر تحقیق محلی به عمل می آید.
سلام
بنده پنج سال در کارگاه نجاری کار کردم تا ۸شب بیمه مرا رد نکرده عیدی و سنوات نگرفتم و سال جدید میخواد جمع کنه و من سال کامل کار کردم بدون مرخصی اگر بخوام شکایت کنم قرارداد ندارم چکار کنم؟
سلام
الزامی به وجود قرارداد کار کتبی نیست. مدارکی مانند واریز بانکی، حضور غیاب و استشهادیه همکاران و مواردی مثل این نیز برای شکایت اداره کار کمک کننده هستند.
سلام من ی اتفاق جالب برام افتاده که اینه من سرپرست ی تولیدی پوشاک هستم یعنی همون کارگر بعد یکی از همکارا که مدت دو ماه پیش ما کار میکرد رفته از من شکایت کرده تو تعاون رفاه کارگران بار اول من حضور نداشتم رای ندادن بهش بعد از چند ماه دوباره رفته شکایت کرده حکم نهایی برای من اومده که باید من کارگر به کارگر دیگه سنوات و عیدی حق مسکن بدم یعنی پنج میلیون حکم هم زده بودن ولی به دست من نرسیده خلاصه الان منو زدن کارفرما حکم هم قطعی زدن چیکار باید بکنم
سلام
در صورتی که هنوز زمان اعتراض چه در اداره کار و چه در دیوان عدالت اداری باقی مانده باشد می توانید به رای اداره کار اعتراض کنید. برای مشاوره در این خصوص می توانید از منوی سایت مشاوره تلفنی را انتخاب کنید.
سلام وقت شما بخیر بنده دوسال تو یه شرکت کار میکنم صاحب کارخونه امسال گفت مرخصی ماهانه یک روز و کلی حرف های خارج از قانون حالا کاری با اونا نیست بخاطر یک روز تعطیل اجبار کرد باید بیایید من گفتم نمیتونم گفت پس از فردا نمیخوای بیای سرکار بعد از یک ماه رفتم دنبال سنوات و عیدی و حقوق میگه برگه تسویه امضا کن من تا سه یا چهار قسط پرداخت میکنم منم چون اما نکردم هنوز پولی بهم نمیده و میگه نمیتونم بدم نهایت چهار قسط گفتم بینم شکایت کنم به نتیجه میرسم یا نه
سلام
می توانید در اداره کار طرح شکایت کنید. مراحل شکایت اداره کار راه حل سریعی نیست و ممکن است زمان بر باشد.
سلام روز بخیر
بنده در دعوی علیه کارفرما در مرحله نخست (هیات تشخیص) برنده شدم اما در تجدید نظر هیات حل اختلاف اداره کار با استناد به این مطلب که من نتوانستم حضور در محل کار را اثبات کنم و ترک کار کرده ام رای باطل شده است ، حالا با توجه به اینکه من اسنادی مبنی بر حضور و کار دارم مثل فیش واریزی حقوق و لیست بیمه و پیامک قطع همکاری از طرف کارفرما و بی توجهی هیات حل اختلاف به اسناد ذکر شده ، و اینکه دیوان فقط از لحاظ شکل رسیدگی پرونده را بررسی می کند نه ماهیت حکم صادر شده ، میشه لطفاً بفرمایید با چه عنوان باید درخواست رسیدگی در دیوان نمایم که موفق به اخذ رای دستور رسیدگی به هیات تشخیص موازی را بگیرم ؟ ممنونم که راهنمایی می فرمایید .با سپاس
قابل به عرض است که از زمان ثبت در خواست تجدید نظر از جانب محکوم علیه تا صدور رای ۶ ماه زمان فاصله است و همین تاخیر و احتمالا عجله در صدور رای می تواند تاثیر در حکم صادره داشته باشد چون با توجه به اینکه اگر حکم بازگشت به کار تایید می شد با توجه با تاخیر در رسیدگی در هر دو مرحله مبلغ سنگینی بر کارفرما برای حقوق ایام بلاتکلیفی و عیدی و … تحمیل می شد حدودا ۵۰ تا ۶۰ میلیون تومان ، طبیعتاً شکایت کارفرما از اداره کار بابت تاخیر ممکن است در رای صادره تاثیر گذاشته باشد با توجه به اینکه در قانون اساسی فعل یا ترک فعل که موجب خسارت به فرد دیگری گردد قابل تعقیب است مخصوصا اینکه انجام وظایفی که بصورت قانونی به شخص محول شده است،
مهلت تعیین شده در قانون برای صدور رای با کلیه مقدمات و موخرات کمتر از یکماه است.
سلام
تنها مرجع رسیدگی کننده به آرای اداره کار دیوان عدالت اداری است. در صورتی که دیوان عدالت اداری چه از لحاظ شکلی و چه ماهوی (که به تبع ایراد شکلی حاصل می شود) ایرادی در رای ببینید رای اداره کار را نقض و جهت رسیدگی مجدد به همان هیات ارجاع می دهد.
سلام
مسئول واحد خزانه داری شرکت ما ترک کار کرده است و در زمان کاری ایشان یک چک مشتری به مبلغ ۱۵ میلیون تومان وصول شده که مبلغ ۵ میلیون تومان آن در حسابها واریز شده است ولی ۱۰ میلیون تومان آن نامشخص است که بررسیهای لازم انجام گرفت ولی مشخص نشد لذا این مبلغ طبق قانون تهاتر از تسویه حساب ایشان کسر گردید آیا با توجه به مسئولیت و حق مسئولیتی که به ایشان پرداخت می شد آیا می توان چنین کاری کرد؟
سلام
خیر. تهاتر مطالبات کارگر و کارفرما (حتی با فرض بر محرز شدن بدهی کارگر) صحیح نیست. چرا که دیون کارگر ممتازه بوده ولی دیون کارفرما عادی محسوب می شوند.
سلام من تو پارکینگ کار میکنم و بدلیل پلمپ پارکینگ توسط شهرداری الان سه ماهه که حقوق خود را بصورت کامل دریافت نکردم و ی مبلغ ناچیزی هر ماه دریافت نمودم و بیمه هم نشدم آیا میتونم بابت حق و حقوق و بیمه ی خود علیه کارفرما شکایت کنم؟
سلام بله
سلام.بنده ۳ماه و۱۸روز برای یک داروخانه کار کردم
من۲۱فروردین وارد کار شدم این خانم منو از ۱اردیبهشت بیمه کردن و فقط بیست روز برای من سابقه رد کردن من تا ۸مرداد داروخونه بودم
و دوبار بیشتر به من حقوق ندادن یک بار ۱۵۰۰ در تاریخ ۶تیرویک بار۳میلیون در تاریخ ۸مردادوپول هم داخل مشما گذاشتن و دادن وبعد منو اخراج کردن .من از این خانم بابت اینکه حق وحقوقمو ندادن شکایت کردم
این خانم میگن شما کارآموز بودید نباید اردیبهشت ماه حقوق میگرفتی من لطف کردم دادم واصلا شما نباید بیمه میشدی تو دوران کارآموزی.
الان موضوع اینه که من اردیبهشت ماه حقوق نگرفتم
والان این خانم ادعا میکنه که در انبار گردانی دارو خونه من ۳۰میلیون بهشون ضرر زدم میگه شما ننوشتید قسمت بهداشتی رو و اسمتون پای برگه هست
من میتونم از طریق دست خط ثابت کنم که من بهشون ضرر نزدم و اینکه ما دوروز برای چک کردن انبار گردانی رفتیم و مشکلی در انبار گردانی نبوده و ادعای این خانم بی اساسه؟
سلام
کارفرما اگر ادعای خسارت داشته باشد باید از طریق مراجع قضایی اقدام کرده و موضوع را اثبات و رای بر محکومیت کارگر بگیرد. صرف حرف و ادعا کافی نیست.
سلام
من ۳ماه در یک داروخانه مشغول به کار بودم روزی که من برای مصاحبه رفتم گفتم ۳ماه کارآموزی بدون حقوق داریم به شرط استخدام یعنی بعد از سه ماه کارآموزی شما رو استخدام میکنیم اما بعد از سه ماه منو اخراج کردن و بهم ۳تومن حقوق دادن. حقوقمو داخل یک مشما گذاشتند و بهم دادن روز بعد که رفتم بیمه که ببینم بیممون رد کردن یا نه. دیدم فقط ۲۰روز منو بیمه کردن و حق بیممون ندادن الان با چه مدارکی میتونم از کارفرما شکایت کنم.
سلام
باید شکایت کنید و هر چیزی که برای اثبات می تونید رو ارائه کنید و خود اداره کار یک جلسه پرونده رو برای تحقیق ارجاع خواهد داد.
سلام من یک انبار کاشی سرامیک کارت میکردم و حدود ۸ میلیون طلبکار شدم و کارفرما حقموندادبعد از ۸ماه دیدم برام ابلاغیه دادگاه آمد برای سرقت اموال و توهین وتهدید پیامکی دادگاه باید برم حالا من چیکار کنم چجوری ثابت کنم در حالی که این آقا مدرک هم ندارد و۸ میلیون حقوقموبگیرم وازاین اتهام خلاص بشم، درحالیکه واقعامن کاری نکردم واین اقایون شگردشون همینه باندادن حق کارگرتازه شکایت هم میکنن لطفا راهنمایی ام کنیین تادادگاه که رفتم. چطور ازحقم واتهامم دفاع کنم
سلام وقت بخیر
من کارگری داشتم که ۱ ماه ۱۸ روز در سال۱۴۰۰ برای من کار کرد و بعدش بخاطر آسیب دیدگی در کار ترک کار کرد حالا بحث آسیب دیدگی بماند، این کارگر بابت ۱ ماه ۱۸ روز کار ۸ میلیون تومان دریافت کرده و با این حال رفته شکایت کرده، و بدون اینکه پیامی در سامانه ثنا برای من بیایید حکم جلب مرا گرفته بود و دیروز مامور با حکم حلب آمر و مرا به کلانتری برد و مجبور شدم ۵ میلیون ۶۰۰ واریز کنم تا رضایت بگیرم، حالا من چطور میتونم از این کارگر شکایت کنم هم اعاده حیثیت داشته باشم و هم پولم رو بگیرم؟
سلام وقت به خیر
دعاوی اداره کار حقوقی هستند و موضوع اعاده حیثیت در این موارد موضوعیت ندارد.
اگر ابلاغیه دریافت نکردید می توانید در مهلت مقرره در دیوان عدالت اداری برای این موضوع شکایت کنید.
ضمنا مدارک پرداختی را هم می توانید ارائه کنید.
سلام
من سرکار پام آسیب دید با سنگ فرز بریده شده و زانوم آسیب دید این ۵۰ روز حقوق منو که ندادن بعدشم که شکایت کردم از کارفرما حالا زنگ بهم میزنن منو تهدید میکنن که از کار اخراجت میکنیم. اگر اخراجم کردن میتونم دوباره ازشون شکایت کنم؟ این شکایت به جایی میرسه یا نه؟ ممنونم.
سلام
آروزی سلامتی دارم
اگر بیمه تامین اجتماعی واریز شده باشد باید استراحت پزشکی خود را به تامین اجتماعی ارائه کنید و برای ایام استراحت مرخصی استعلاجی بگیرید. حقوق این مدت توسط تامین اجتماعی پرداخت می شود.
در مورد خسارت جانی هم می توانید در دادگاه شکایت کنید.
سلام من از کارفرما بابت حقوق بیمه و تمام مزایا شکایت کردم ،دیرپز اولین جلسه رسيدگي بود کارفرما به جلسه نیامدن ،بعد از جلسه بهم پیام و زنک زدن که اگر رضایت ندم ازت شکایت میکنم که از کارگاه من دزدی کردی ،خب این جور باشه پام ب دادگاه برسه چون ادعای دزدی میکنه منو بدون اینکه چیزی اثبات بشه میفرستن زندان
اینجا باید از شکایت من صرف نظر کنم
اینجوری که هرکسی از کارفرما حقوق خودشو بخواد اونم نده تهدید هم کنه رضایت بدم همه کارگرها ب حقشون نمیرسن پاشون هم ب زندان باز میشه به همین راحتی
سلام
صرفا اینکه کارفرما تهدید به شکایت کند و یا در عمل شکایت کند مهم نیست بلکه باید ادعای سرقت را اثبات کند. در صورتی که نتواند اثبات کند شما در دادگاه هم می توانید علیه کارفرما شکایت اعاده حیثیت بکنید.
سلام
بنده کارگر خدماتی یه شرکتم. حدود ۴ ماهه مشغول به کار هستم. قرارداد رسمی ۱ساله دارم، حدودا ۲۰ روز پیش مدیر منابع انسانی یه اردو تشکیل دادن کردان کرج و طی دورهمی با همه کارمندان شرکت از اجباری و اختیاری بودن اردو گفتن که هرکسی می تونه بیاد هر کی هم نمیخواد اجباری نیس؛ من باتوجه به اینکه اختیاری هست نخواستم برم و یه روز مونده به موعد اردو گفتم من نمیتونم بیام که با مخالفت مدیر منابع انسانی روبه رو شدم که شما باید باشید چون خدماتی هستید و باید در خدمت ما باشید تو کردان؛ بعد جدل مابین و ناراحتی که پیش اومد منو مجبور کردن که برخلاف میل برم ، و از این تاریخ تا به حال مورد کم لطفی مدیر منابع انسانی قرار گرفته ام و منو طی چندین بار مجبور استعفا نامه کرده که با مخالفت من روبه روشده و من امضا نکردم.
اما من مجبور شدم برخلاف میل باطنی به طور شفاهی بگم یه مهلت به من بدید که کارپیدا کنم و برم اما چون کار پیدا نکردم امروز نامه اخراج منو دادن و گفتن بیا امضاش کن اما من امتناع کردم چون احساس کردم امضا من بر ضرر عدم نیاز من هست،
اولین سوالی ک واسم پیش اومده آیا اخراج نامه نیازی به امضا کارمند هست یا نه؟ و چون یک طرفه هست من باید امضا کنم یا نه اگه امضا کنم میتونم عدم نیاز بگیرم و شکایت کنم و طبق قرارداد کتبی طرفین فقط خدمت من در محل کار هست و استثنایی گذاشتن که تا ۵۰ کیلومتر خارج از تهران میتونن واسه (ماموریت) منو بفرستن و از اونجایی که محل کارم تا کردان بیشتر از پنجاکیلومتر هست امتناع کردم و اردو هم بوده ولی به اجبار منو بردن محل تفریح من به طور شفاهی تو عصبانیت بعد از اردو گفتم استعفا میدم که بعد چند روز پشیمان شدم اما به اسرار مدیر منابع انسانی چندین بار منو وادار به استعفا نامه کردن ک تن به امضا ندادم و گفتم تمایلی به ترک کار ندارم میخوام طبق قراردادم سرکار باشم اما یه فرصت دو ماهه دادن که من کار پیداکنم و من رد کردم و یه باره نامه اخراج منو دادن و تو نامه اخراج میخواستن امضا کنم که امتناع کردم الان من باید چکارکنم.
سلام
اخراج قبل از اتمام قرارداد کار خلاف قانون است و کارفرما نمی تواند اخراج کند.
اعزام به ماموریت هم باید توافقی باشد. اگر محل اعزامی از محل کارگاه اصلی بیش از ۵۰ کیلومتر فاصله داشته باشد ماموریت تعلق می گیرد.
نامه ای با عنوان اخراج مفهوم ندارد احتمالا متن نامه استعفا است که پس از اخراج شما نتوانید درخواست بازگشت به کار مطرح کنید.
در صورتی که استعفا از کار بیرون بیایید نمی توانید از بیمه بیکاری استفاده کنید.
بهترین حالت این است که در صورت اخراج بدون امضای سندی در اداره کار برای بازگشت به کار طرح شکایت کنید.
سلام
بنده حدود ۱سال و ۲ماه در شرکتی کار کردم قرار داد ۱ساله داشتم. این دوماه قرار داد نداشتم ولی بیمه رد کردن.
بخاطر مشکلات و دو ماه در میان حقوق دادن شرکت استعفا دادم.
رئیس کارخانه ۳ ماهه تسویه منو نمیده نه حساب کتاب میکنه نه سنوات منو میده به حساب دارشون زنگ میزنم میگن باهاتون لج کرده که چرا رفتید از شرکت
الان من چه کنم ؟
آیا شکایت کنم میتونم ضرر کرد پولمم بگیرم که سه ماه ندادن پولمو؟
سلام
تنها مرجع حل اختلاف اداره کار هست. باید در اداره کار ثبت شکایت کنید تا رسیدگی شود. در اداره کار به موضوع خسارت تاخیر تادیه رسیدگی نمی شود.
سلام
بنده یک قراداد کارآموزی ۳ ماهه رو برای یه شرکتی متاسفانه امضا کردم که اینقدر عجله داشتن همون روز مصاحبه این قرارداد رو جلوی بنده گذاشتن و سفته ۱۵ میلیونی هم گرفتن و کار هم از همون روز مصاحبه شروع شد! و ۹ روز بیشتر در محل شرکت حضور نداشتم یعنی در مجموع ۹ روز کار و ۵ جلسه آموزشی. بعد از ۹ روز بنده تصمیم به ترک کار گرفتم و دیگه به شرکت نرفتم. در اون قرارداد امده بود که اگر کارآموز وسط کار نیاد باید پول کل دوره آموزشی به مبلغ ۸ میلیون تومان رو بدهد.
یعنی بنده ۹ روز کار کردم و فقط ۵ جلسه آموزشی بوده و دیگه نرفتم حالا آقایون میخوان این مبلغ رو از بنده بگیرن.
به نظرتون اگه بعد از ۳ ماه قراردادم و به جریان بندازن چی میشه نهایتش؟ سفته که ارزشی نداره و بعد من ۵ جلسه بیشتر آموزشی نبودم و ۹ روز هم تمام وقت کار کردم.
سلام من الان ۸ ماه هست که دارم برای دفتر یه کارگاه کار میکنم به عنوان اپراتور کامپیوتر و الان به کار فرما میگم که اضافه کاری هایی که وایستادم روزی ۱ ساعت رو برای ۲ ماه اخیر که جمعا ۲۸ ساعت بوده رو به من باید بپردازه ولی میگه من نمیدم اگر هم بدم ساعتی ۴ تومن بهت میدم و بهونه میاره که تو خسارت وارد کردی به ما برای کار های سیستمی در صورتی که خودش میدونه اون لحظات که کار اشتباه شده عمدی نبوده و تقصیر خودش بوده، چون من دارم با سیستم کار میکنم و ۱ سیستم هم بیشتر نیست حالا هر دفعه میاد وسط کارم بهم میگه این کار و بکن و اون کار رو بکن و میگه همش زوگود باش و اینا و تمرکز من رو بهم میزنه و حتی شده من کارم رو چک هم میکنم ولی باز اشتباه رخ داده که کارفرما میگه تقصیر تو بوده و یه مورد دیگه اینکه اسم من رو برای بیمه کارگر ثبت کرده یعنی مثل اون افرادی کارشون بیرونه دفتره وحقوق هم ۲۵۰۰ میده بهم چون من نمیدونستم بیشتر میشه حقوقم یعنی ۳ تومن حقوق که ۵۰۰ ازش به خاطر بیمه کسر شده و شفاهی گفته شده یعنی روی کاغذ نیاورده و اینکه واقعا پول بیمه رو از کارگر میگیرن؟
حالا میخوام شما راهنماییم کنید که اگر به اداره کار درمورد سمت بیمه حقوق و اضافه کاری شکایت کنم اونم میتونه برای خسارتی که مثلا من بهش زدم کاری بکنه؟ چون خودش همیشه میگه تو به کارگاه خسارت وارد کردی ولی اشکال نداره و از حقوقت کم نمیکنم درصورتی که منم بهش گفتم اگر اشتباه واقعا از من بوده از حقوق کسر کن حالا خودش هم شفاهی گفته نمیخواد خسارت بگیره بازم میتونه کاری کنه؟؟
سلام
من ۵ سال در سوپری کار میکم در این مدت صاحبکارم فقط۱۰ ماه بیمه واسم رد کرده و بدون اطلاع من به بیمه گفته کارگر من دیگه واسم کار نمیکنه و الان۲ سال حق بیمه من رو پرداخت نکرده ممنون میشم راهنماییم کنین.
سلام اگر کارگر نامه از دکتر داشته و دیگر قادر به کار کردن نباشد کارفرما میتواند شکایت کند؟
سلام
منظور شما را از شکایت کارفرما از کارگر متوجه نشدم که با چه عنوان از کارگر شکایت کند.
عدم توانایی در کار باید در کمیسیون پزشکی تامین اجتماعی تایید شود.
سلام من در شرکتی مشغول کار بودم که به دلیل شرایط دورکاری لپتاپ شرکت را در منزل داشتم و بصورت ناگهانی از سمت کارفرما اخراج شدم و حقوق ماه آخر و تسویه را به من پرداخت نمیکنند و از ترس اینکه نکند حقوق و تسویه من را ندهند هنوز لپتاپ را تحویل ندادم تا چک تسویه و حقوقم را ازشان بگیرم ، و چون بسیار بعید است که حقوق و تسویه من را بپردازند در حال شکایت از کارفرما بابت اخراج بی اطلاع قبلی هستم میخواستم بدونم اینکه لبتاپ را هنوز تحویل شرکت ندادم مصداق سرقت محاسبه میشه؟؟؟؟؟
و اینکه این شکایتم از کارفرما باعث ایجاد سوپیشینه برای من میشه؟؟؟؟
سلام
وقتی اموال کارفرما جهت انجام کار به کارگر برای انجام کار داده می شود مصداق امانت است. سرقت از دیدگاه ماده ۲۶۷ قانون مجازات اسلامی سرقت عبارت از ربودن مال متعلق به غیر است. وقتی لپ تاپ جهت انجام کار و با رضایت کارفرما به شما ارائه شده است. پس از اخراج و قطع رابطه کاری لپ تاپ میتواند ماهیت امانت نزد شما را داشته باشد که باید به مالک آن پس دهید.
شکایت شما از کارفرما در اداره کار باعث سو پیشینه برای هیچ کدام نمی شود.
به طور خلاصه شما باید لپ تاپ را به کارفرما به صورت مستند (دریافت رسید) تحویل دهید و برای مطالبه حقوق و دستمزد و مزایای معوقه در مراجع حل اختلاف اداره کار طرح شکایت کنید.
طبق کدام ماده قانونی کارفرما از کارگر بعنوان خیانت در امانت یا سرقت اعلام شکایت نماید؟
سلام
در صورتی که چیزی در اختیار کارگر قرار گیرد و از آن در حالتی غیر از آنچه تعیین شده استفاده نماید و منجر به خسارت به چیز در اختیار کارگر شود می تواند از مصادیق خیانت در امانت باشد.
سرقت با خیانت در امانت متفاوت است. اگر کارفرما ادعای سرقت داشته باشد باید بتواند آن را در مراجع قضایی ثابت کند.