بازنشستگی و بیمه تامین اجتماعی رانندگان حمل و نقل بار و مسافر بین شهری

بازنشستگی و بیمه تامین اجتماعی رانندگان حمل و نقل بار و مسافر بین شهری

رانندگان حمل و نقل بار و مسافر بین شهری از اقشار تلاشگر هر جامعه بوده و این مشاغل جزو مشاغل با ساعات کار شبانه روزی و دور از خانواده بوده و امیدواریم حمایت ها از این افراد بیش از پیش صورت پذیرد.

حالت های کاری رانندگان حمل و نقل بار و مسافر بین شهری

حمل  بار و مسافر بین شهری توسط کامیون ها، تریلرها، اتوبوس ها، مینی بوس ها و … عمدتا در دو نوع اتفاق می افتد:

خدمات آنلاین کارتابان
فیش حقوقی
قرارداد کار
نرم افزار حقوق و دستمزد

نوع ۱ – وسیله حمل بار و یا مسافر متعلق به شخص غیر از راننده است. مالک وسیله نقلیه می تواند شخص حقیقی و یا حقوقی مانند شرکت و یا موسسه باشد.

نوع ۲ – وسیله حمل بار و یا مسافر متعلق به شخص راننده است.

نوع ۱- بیمه تامین اجتماعی رانندگان حمل و نقل بار و مسافر بین شهری در حالتی که وسیله نقلیه متعلق به شخص غیر از راننده است.

در این حالت شخصی حقیقی و یا حقوقی یک یا چندین دستگاه وسیله نقلیه تامین نموده و با به کارگیری رانندگان واجد شرایط امور حمل بار و یا مسافر بین شهری را انجام می دهند.

این نوع کار نیز خود به دو شکل مختلف انجام می گیرد :

اول اینکه مالک وسیله نقلیه شخصی حقوقی بوده و یا شخصی حقیقی با مجوز و مکان مشخصی است که برابر با مقررات تامین اجتماعی قابلیت تخصیص کد کارگاه داشته باشد.

در این حالت رابطه بین راننده و مالک وسیله رابطه کارگری کارفرمایی موضوع مواد ۲ و ۳ قانون کار بوده و مشمول قانون کار است. در این حالت مالک وسیله نقلیه که کارفرمای راننده است برابر با ماده ۱۴۸ قانون کار و بند الف ماده ۴ قانون تامین اجتماعی مکلف است حق بیمه راننده را با عنوان شغلی راننده نزد سازمان تامین اجتماعی محل کارگاه واریز نماید.

توجه : حتما و حتما باید عنوان شغلی راننده در لیست واریز بیمه برای راننده وسیله نقلیه لحاظ گردد تا راننده بتواند دفترچه کار از سازمان حمل و نقل و پایانه های کشور دریافت نماید.

دوم اینکه مالک وسیله نقلیه شخص حقیقی بوده ولی کارگاه به معنای فیزیکی وجود نداشته باشد و شرایط تخصیص کد کارگاه تامین اجتماعی را نداشته باشد.

در این حالت قابلیت تخصیص کد کارگاه وجود ندارد و کارفرما نمی تواند بیمه واریز نماید بنابراین راننده باید از روش نوع ۲ اقدام به واریز بیمه نماید. هرچند رابطه کاری مشمول قانون کار بوده و مشمول ماده ۱۴۸ است ولی در سازمان تامین اجتماعی قابلیت اجرایی آن وجود ندارد.

نوع ۲- بیمه تامین اجتماعی رانندگان حمل و نقل بار و مسافر بین شهری در حالتی که وسیله نقلیه متعلق به شخص خود راننده است.

در این حالت راننده خود وسیله نقلیه اعم از کامیون و یا اتوبوس و یا هر وسیله دیگر حمل بار و یا مسافر بین شهری را خریداری نموده و خود مالک رانندگی و کار با وسیله مزبور را بر عهده دارد.

برای تحت پوشش قراردادن رانندگان با این شرایط که قبل از آن نمی توانستند تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گیرند در تاریخ ۱۸/۲/۱۳۷۹ قانون بیمه اجتماعی رانندگان حمل و نقل بار و مسافر بین شهری با ماده واحده و ۶ تبصره به تصویب رسید.

در این قانون رانندگان حق بیمه خود را شخصا به سازمان تامین اجتماعی واریز می نمایند و جزو بیمه های اجباری است. دریافت دفترچه کار برای این قشر از رانندگان منوط به واریز بیمه و تایید واریز بیمه از جانب سازمان تامین اجتماعی است.

اختلاف کاری

در برخی کارگاه ها برای حالتی که راننده به کارفرمایی شخص دیگری کار می کند (نوع ۱) و به جای اینکه کارفرما بیمه کارگری واریز نماید خود راننده خودش از نوع ۲ بیمه واریز می نماید.

همانگونه که در متن فوق نیز گفته شد این رانندگان مشمول قانون کار بوده و واریز بیمه از جانب خود راننده رابطه کارگری کارفرمایی را از شمولیت قانون کار خارج نمی نماید. بنابراین چناچه کارگر با کارفرما در خصوص موارد قانون کا و حقوق و مزایا و بیمه اختلاف داشته باشد می تواند با طرح دعوی در مراجع خواسته ی خود را مطرح نماید.

هر چند خود راننده بیمه واریز نموده ولی می تواند درخواست واریز بیمه برای همان سابقه را از کارفرما داشته باشد و مراجع حل اختلاف اداره کار نیز با استناد به ماده ۱۴۸ قانون کار کارفرما با مکلف به واریز بیمه راننده می نمایند.

چنانچه کارفرما مکلف به واریز بیمه با رای اداره کار شود جرائمی نیز از طرف تامین اجتماعی از کارفرما دریافت می شود.

شرایط بازنشستگی رانندگان حمل و نقل بار و مسافر بین شهری

رانندگان بین شهری می توانند با داشتن شرایط سن و سابقه بیمه به شرح زیر بازنشسته شوند.

الف) شرایط بازنشستگی برای مردان :

۱- داشتن ۵۰ سال سن و ۳۰ سال سابقه.

۲-داشتن ۶۰ سال سن و ۲۰ سال سابقه.

۳-داشتن ۳۵ سال سابقه پرداخت حق بیمه بدون شرط سنی.

ب) شرایط بازنشستگی برای زنان :

۱-داشتن ۴۵ سال سن و ۳۰ سال سابقه.

۲-داشتن ۵۵ سال سن و ۲۰ سال سابقه.

۳-داشتن ۳۵ سال سابقه پرداخت حق بیمه بدون شرط سنی.

بیمه تامین اجتماعی رانندگان حمل و نقل بار و مسافر بین شهری
بیمه تامین اجتماعی رانندگان حمل و نقل بار و مسافر بین شهری

💎 صدور قرارداد کار، فیش حقوقی و تسویه حساب کارکنان برای کارفرمایان آسان شد!

ویژگی‌های نرم‌افزار کارمزد


مطابق با قانون کار: از مطابقت اسناد خود با آخرین مقررات کار مطمئن باشید.
محاسبات خودکار: حقوق و مزایا را به صورت دقیق و بدون خطا محاسبه کنید.
رابط کاربری ساده: حتی اگر با کامپیوتر آشنایی زیادی ندارید، به راحتی می‌توانید از کارمزد استفاده کنید.
ساده و سریع: با چند کلیک ساده، تمام اسناد را دریافت کنید.

‫۴۱۸ دیدگاه ها

  1. سلام ..من بازشسته هستم ۵۹ سال دارم از شرکت شخصی بازنشسته شدم قبلا هم در تاکسیرانی پرونده دارم ..میتونم کارت شهری بگیرم و دوباره با تاکسی کار کنم ..مجبور هستم حقوقم کفاف زندگیم را نمیده …با تشکر

  2. سلام بنده راننده تاکسی درون شهری هستم و خودم بیمه پرداخت میکنم حدود هفت سال دارم الان میخوام کارت هوشمند بگیرم رفتم اداره بیمه میگن میخوای بیمه ات وتغییر بدی به نرخ آزاد باید پرداخت کنی چرا؟

    1. سلام
      بیمه های رانندگان که دارای کمک دولتی است در مواردی که بدهی دولت به تامین اجتماعی پرداخت نمی شود در تامین اجتماعی با محدودیت مواجه می شوند. مخصوصا در حالتی که راننده ای با بیمه کمک دولتی در حال بیمه پردازی است اگر وقفه ایجاد شود در شروع مجدد بیمه بدون کمک دولتی دریافت می کنند.

  3. سلام پدر من ۲۳ سال بیمه رانندگان و ۶۲ سال داره خودش نمیخواد بازنشسته بشه از این طرف هم مشکلاتی توی خانواده بابت کارکردن این داریم آیا من می تونم اقدام به بازنشستگی اون بکنم . ممنون میشم راهنماییم کنید

    1. با سلام ،،: من ۱۲سال بیمه رانندگی شرکت واحد اتوبوسرانی تهران بودم آیا سختی کار حساب میشه اگه میشه از چه راهی اقدام کنم ۱۲سالهم بیمه رانندگی پرداخت کردم سربازی هم دارم سنم هم ۴۹ سال هست آیا میشه تقاضای باز نشستگی کنم ازچه راهی اقدام کنم
      با تشکر فراوان

      1. سلام
        برای درخواست سختی کار رانندگان اتوبوس شرکت واحد که بین راننده و شرکت رابطه کارگری و کارفرمایی حاکم است با فرض بر یک و نیم برابر بودن سوابقی که احتمال می دهیم سخت و زیان آور باشد شرط ۵۰ سال سن ۳۰ سال سابقه و یا در سن کمتر از ۵۰ سال سابقه بیمه ۳۵ سال را بررسی می کنیم. به عبارتی سابقه بیمه = سوابق کار عادی مانند رانندگی و سربازی و … به علاوه (+) یک و نیم برابر سوابق رانندگی اتوبوسرانی تهران (که احتمال می دهیم سخت و زیان آور باشد)

      1. سلام در سن زیر ۵۰ سال تمام باید سابقه بیمه ۳۵ سال باشد. در سن بین ۵۰ تا ۶۰ سال با سابقه بیمه ۳۰ سال بازنشستگی قابل درخواست است.

  4. سلام و خسته نباشید
    بنده ۲۲ سال سابقه بیمه رانندگان دارم و الان۴۶ ساله هستم شنیدم کسانی که زیر سال ۸۵ بیمه رانندگان بودند با ۲۵ سال سابقه بازنشسته می‌شوند آیا درست است؟؟

  5. سلام من راننده تریلی شرکتی هستم سن من ۶۱ سال و ۱۶ سال بیمه دارم ایا میتوانم ۴ سال بیمه باقی مانده را خریداری کنم تا سابقه بیمه من ۲۰ سال شود و بازنشست شوم سپاس

    1. سلام
      پرداخت یک جا باقی مانده بیمه تامین اجتماعی صرفا در سن ۶۰ سال و سابقه کمتر از ۱۰ سال امکانپذیر است. سقف پرداخت هم تا ۱۰ سال است.
      یا باید با مستمری ۱۶ روز بازنشسته شوید و یا ۴ سال ادامه واریز بیمه داشته باشید تا به سابقه ۲۰ سال برسید.

  6. سلام
    من ۵۸ سال سن دارم و ۲۵ سال و ۵ ماه سابقه بیمه دارم. آیا امکان دارد بنده بازنشسته شوم؟ گویا قانون ۲۵ سال سابقه و ۵۵ سال سن قرار است اجرا شود آیا چنین است؟

  7. باسلام
    محمدی هستم پنجاه و چهار ساله با سابقه ۲۱ سال بیمه با واریز فیش بیمه رانندگان تریلی و قبل هم حدود ۶ سال با زدن مهر روی بارنامه دفترچه بیمه داشتم. که میگویند این ۶ سال که مهر زدید قبول نیست و حدود ۶ سال هم بیمه ارتش را دارم و جانباز ۱۰ درصدهم هستم آیا من کی بازنشسته میشوم؟

  8. سلام من ۶۲ سال سن دارم و راننده تاکسی برون شهری هستم. از سال ۸۶ بیمه واریز کردم الان حدودا ۱۴ سال بیمه دارم میخوام ۲ سال سربازی رو هم خریداری کنم. اگر بخوام اقدام به بازنشستگی کنم، حقوق بازنشستگی دریافتی من چقدره؟

    1. سلام
      اگر سابقه را به ۲۰ سال برسانید حداقل حقوق کامل پرداخت می شود. اگر سابقه بیمه از ۲۰ سال کمتر باشد به میزان سابقه بیمه مستمری پرداخت می شود.

  9. سلام افرادی دراداره هستن که بالایی ۶۰سال میباشند انها باید بازنشسته بشوندچرا به جوانایی که بیکارهستن جاخودرا نمیدهند خواهشن رسیدگی شود

  10. سلام بنده با ۴۵ سال بازنشسته تامین اجتماعی هستم. خواستم بدانم اگر با مینی‌بوس مشغول به کار شوم، مستمری بنده دچار مشکل نمی‌شود؟ لطفا با راهنمایی که می‌کنید تکلیف بنده را مشخص کنید. با تشکر

    1. سلام
      شرط بازنشستگی با ۳۰ سال سابقه این است که فرد ۵۰ سال سن داشته باشد.
      در خصوص کمر درد هم اگه کمیسیون پزشکی تامین اجتماعی تشخیص دهد که پدر شما از کار افتادگی کلی محسوب می‌شود، می‌تواند بدون شرط سن از کار افتاده شود.

    1. سلام.من راننده خویش فرما هستم. اکنون به سال‌های آخر بازنشستگی نزدیک می‌شوم.
      می‌خواستم بدانم که آیا می‌توانم درخواست افزایش حق بیمه سال‌های آخر را بدهم؟

  11. سلام شصت و یک سال دارم و ۲۰ سال بیمه تامین اجتماعی پرداخت کرده ام راننده ی تاکسی زرد چالوس به تهران هستم آیا برای بازنشستگی حقوق ۳۰ روز را دریافت میکنم؟یا باید پول جهت تسویه بازنشستگی پرداخت کنم
    با تشکر منتظر پاسخ شما هستم

    1. سلام و وقت بخیر
      فرد ۶۰ ساله با پرداخت حق بیمه ۲۶ سال سابقه بیمه میزان حقوق یکسانی با فرد ۶۰ ساله دارای ۲۰ سال سایقه دریافت می کند؟

  12. باعرض سلام خسته نباشید بیمه رانندگان پایه یک ناوگان باری دارم الانم دارم سرماه بیمه واریزمکنم ولی چندسال پیش ۴سال بیمه قطع کردم الان میتونم اون۴سال یاقسطی یانقدیااضافه بشه روبرگهای بیمه آینده پرداخت کنم ممنون میشم

    1. سلام بنده ۶۰ سلمه ۱۰ سال بیمه رانندگان اتوبوس برون شهری پرداخت ک ردم می تونم بازنشته شوم ممنون
      ایمیل،ندارم

  13. با سلام و درود بنده کارمند شرکت حمل و نقل فراورده های نفتی هستم صدور بارنامه
    سن بازنشستگی چند سال هستش
    و سابقه چند سال ممنون

  14. سلام خسته نباشید من ۴۴ سال سن دارم و ۱۴ سال شرکت رنگ و تینر هم راننده بودم و هم کارگر اما تو لیست بیمه فقط من رو راننده رد کردن ۶سال مربیه بچه های معلول تو بهزیستی بودم
    لطفا بگید باز نشستگیه من چجوریه جزو مشاغل سخت میشه یا نه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *