۳ اشتباه رایج در پایه سنوات کارگران قراردادی

طرز محاسبه و پرداخت سال های پرداخت پایه سنوات کارگران قراردادی

پایه سنوات کارگران قراردادی
پایه سنوات کارگران قراردادی

در مورد ۳ موضوع زیر برای پایه سنوات کارگران قراردادی چه فکر می کنید؟

۱-پایه سنوات به کارگران با قرارداد کمتر از یکسال تعلق نمی گیرد.

۲-پایه سنوات کارگران قراردادی که شرکت های پیمانکاری و خدماتی تامین نیروی انسانی مشغول به کار هستند شمولیت ندارد.

خدمات آنلاین کارتابان
فیش حقوقی
قرارداد کار
نرم افزار حقوق و دستمزد

۳- کارگرانی که در پایان قرارداد کار خود سنوات و پایان کار خود را دریافت و تسویه حساب کرده اند نباید سابقه آن قرارداد کار در محاسبه پایه سنوات دخالت داده شود.

۳ مورد فوق باورهای اشتباه و مغایر با قانون کار در بین اغلب کارفرمایان و مشاوران و وکلا است. در ادامه به طور مفصل به این سوالات پاسخ داده شده است.

پایه سنوات کارگران چیست؟

پایه سنوات همانطور که از عنوان آن برمی آید با سابقه و سنوات کار کارگران ارتباط دارد. یعنی کارگرانی که دارای سابقه کار هستند برابر با قانون کار مشمول دریافت پایه سنوات هستند. مبلغ پایه سنوات به صورت روزانه تعریف می شود و در کنار مزد روزانه کارگر قرار می گیرد.

قانون پایه سنوات کارگران چیست؟

در بخش اول از فصل ۳ قانون کار شامل مواد ۳۴ تا ۵۰ قوانین حق السعی قید شده اند. پس از تعریف حق السعی و مزد و مزد ثابت اوایل این بخش از قانون کار در ماده ۴۱ قانون کار شواری عالی کار را موظف کرده است تا سالیانه حداقل مزد کارگران را با توجه به مناطق و صنایع مختلف تعیین نماید و افزایش مزد کارگران باید متناسب با نرخ تورم و تامین زندگی یک خانوار باشد.

شواری عالی کار نیز به تبع تکلیف قانونی ماده ۴۱ در اواخر هر سال به صورت سه جانبه و با حضورنمایندگان دولت، نمایندگان کارگران و نمایندگان کارفرمایان نسبت به تعیین حداقل مزد هر سال کارگران اقدام می نمایند.

مبلغ پایه سنوات هر سال کارگران در داخل بخشنامه مزد هر سال توسط شواری عالی کارتعیین می شود. مرجع تعیین و تصویب پایه سنوات کارگران شواری عالی کار است. پایه سنوات کارگران قراردادی نیز از مصوبه بخشنامه مزد تبعیت می کند.

سابقه لازم برای دریافت پایه سنوات کارگران چند سال است؟

حداقل سابقه لازم برای دریافت پایه سنوات کارگران یک سال است. منظور از یک سال گذشتن عید سال نیست بلکه سال کاری است. به عنوان مثال کارگری که از ابتدای فرودین سال ۱۳۹۷ مشغول به کار شده است در ابتدای فروردین سال ۱۳۹۸ مشمول دریافت پایه سنوات خواهد بود و شخصی که در ابتدای تیر ماه ۱۳۹۶ مشغول به کار شده در ابتدای تیرماه ۱۳۹۷ مشمول دریافت پایه سنوات خواهد بود.

پایه سنوات کارگران با سابقه بیش از ۲ سال چگونه محاسبه می شود؟

مثالی برای درک بهتر موضوع کمک می کند. تصورکنید شخصی از اول مهر ماه ۱۳۹۴ در کارگاهی با قرارداد کار دائم و یا موقت استخدام شده است. مزد قانون کار روزانه و پایه سنوات قانون کار این فرد به صورت زیر خواهد بود.

۱-از اول مهر ۹۴ لغایت پایان ۹۴ حداقل مزد کارگران ۹۴ خواهد بود.

۲-از اول ۹۵ لغایت پایان مهر ۹۵ حداقل مزد ۹۵ خواهد بود.

۳-از ابتدای مهر ۱۳۹۵ پایه سنوات سال ۹۵ به این فرد تعلق می گیرد. بنابراین از ابتدای مهر ۹۵ لغایت پایان سال ۹۵ حداقل مزد ۹۵ به علاوه پایه سنوات ۹۵ به این فرد تعلق می گیرد.

۴- از ابتدای ۹۶ مزد روزانه این فرد و پایه سنوات به میزانی که در بخشامه مزد ۹۶ تعیین شده است افزایش خواهد یافت.

۵- از ابتدای مهر ۹۶ که سال کاری دوم این کارگر شروع می شود به موارد مشخص شده در بند قبلی پایه سنوات ۹۶ افزوده خواهد شد.

۳ نکته مهم و ظریف در محاسبه پایه سنوات قانون کار

نکته اول

پایه سنوات به کارگران پس از تکمیل یک سال سابقه کار در کارگاه تعلق می گیرد. یعنی از شروع سال کاری دوم نه سال تقویمی.

نکته دوم

اگر بیش از یک سال از دریافت آخرین پایه سنواتی گذشته باشد مجددا پایه سنوات همان سال تعلق می گیرد. به عبارت ساده تر با تکمیل هر سال سابقه (ابتدای سال کاری دوم، ابتدای سال کاری سوم و …. ) پایه سنوات همان سال به کارگر پرداخت خواهد شد.

نکته سوم

پایه سنوات هر سال هنگام افزایش مزد سال بعد به میزان مشخص شده در بخشنامه مزد افزایش خواهد یافت. مثلا اگر در بخشنامه مزد قانون کار افزایش مزد ۹۸ کارگران قانون کار ۲۰ درصد تعیین شد علاوه بر اینکه حداقل مزد قانون کار ۹۷ به میزان ۲۰ درصد افزایش خواهد یافت پایه سنوات ۹۸ که کارگر در طول سال ۹۷ دریافت می کرده با تغییر سال به ۹۸ به میزان ۲۰ درصد افزایش خواهد یافت.

پایه سنوات کارگران با قرارداد دائم چگونه محاسبه می شود؟

پایه سنوات افرادی که دارای قراردادکار دائم هستند از ابتدای استخدام به نحوی که در بخش قبلی تشریح شد محاسبه و پرداخت خواهد شد.

پایه سنوات کارگران قراردادی موقت که در پایان قرارداد کار تسویه حساب کردند چگونه محاسبه می شود؟

کارگران با قرارداد موقت از لحاظ نحوه پرداخت پایه سنوات به دو دوره تقسیم می شوند:

  • دوره اشتغال سال ۱۳۹۲ و قبل از آن
  • دوره اشتغال سال ۱۳۹۳ و بعد از آن

تا قبل از سال ۹۲ کارگران قرارداد موقت که در پایان قرارداد کار سنوات خود را تسویه حساب کرده بودند سابقه کار از لحاظ پرداخت پایه سنوات از ابتدای قرارداد جدید حساب می شد.

از تصویب بخشنامه مزد ۹۳ که از لحاظ محاسبه سابقه کار برای پایه سنوات به ۹۲ برمی گردد به بعد سابقه کار در کارگاه ملاک عمل قرار گرفته است. به تمام کارگران حتی کارگران قرارداد کار موقت که در کارگاه سابقه بیش از یک سال داشته باشند یا از دریافت آخرین پایه سنواتی آنان یکسال گذشته باشد پایه سنوات تعلق می گیرد اعم از اینکه این کارگران در پایان قراردادهای موقت سنوات و پایان کار خود را تسویه کرده باشند یا نه.

۲ نکته مهم در خصوص پایه سنوات کارگران قراردادی موقت از سال ۹۲ به بعد

نکته اول : از ۹۲ به بعد پایه سنوات به سابقه کار در کارگاه ارتباط دارد نه مدت قراداد کار موقت.

نکته دوم : سابقه کار در کارگاه مهم است نه کارفرما.

پایه سنوات کارگران قراردادی شرکت های پیمانکاری و خدماتی

شرکت های پیمانکاری و خدماتی تامین نیروی انسانی فعال در دستگاه های دولتی و غیر دولتی که مثلا وظیفه تعمیر نگهداری یا آشپزخانه یک بیمارستان را در مناقصه برنده شده اند و هر سال پیمانکار عوض می شود و پیمانکار جدید می آید کارگران شرکت های پیمانکاری و خدماتی این چنینی نیز مشمول دریافت پایه سنوات از ابتدای اشتغال در آن کارگاه هستند و پیمانکار هر سال مکلف است پایه سنوات سال های قبل از حضور خود در آن کارگاه را پرداخت نماید.

مطالب مرتبط و مثال محاسبه پایه سنوات کارگران قراردادی پایه سنواتی ۹۷ را مطاله فرمایید. 

💎 صدور قرارداد کار، فیش حقوقی و تسویه حساب کارکنان برای کارفرمایان آسان شد!

ویژگی‌های نرم‌افزار کارمزد


مطابق با قانون کار: از مطابقت اسناد خود با آخرین مقررات کار مطمئن باشید.
محاسبات خودکار: حقوق و مزایا را به صورت دقیق و بدون خطا محاسبه کنید.
رابط کاربری ساده: حتی اگر با کامپیوتر آشنایی زیادی ندارید، به راحتی می‌توانید از کارمزد استفاده کنید.
ساده و سریع: با چند کلیک ساده، تمام اسناد را دریافت کنید.

‫۲۴۸ دیدگاه ها

  1. من بعد از ۱۵سال ده روز از شرکت خارج شدم و دوباره برگشتم پایه سنواتی حذف شد بعد از برگشتن آیا این کار قانونی میباشد

  2. درود بر شما ،، ایا قانون گذار در قراردادهای مبتنی بر قانون کار ،،سقف حقوق تعریف کرده است؟ و اگر کارفرمایی مطابق با قرارداد تنظیم شده عمل نکند و مازاد بر ان را به بهانه کنترل سقف حقوق که که کارکنان دولت از ان تبعیت میکنند ،پرداخت نکند میشود طرح دعوی کرد و کارگر چنبن مطالباتی را دریافت کند .

      1. سلام من ۷ ساله تو یه شرکت مشغول به کارم و پایه حقوقم ۸۹۰۰۰۰۰تومن ولی برای قرار داد برج ۱۱کارفرمام اومده پایه حقوم و رو کم کرده گزاشته رو پایه سنوات ماهانم یعنی ۲۱۰تومن والان کرده ۱۸۰۰خوردای میگه بیمه ازمون خواسته سنوات و جداگانه پرداخت کنیم الان پایم رو زده ۷۱۰۰ممنون میشم راهنماییم کنید

        1. اگر مجموع حقوق پایه کم نشود مشکل قانونی ندارد. روش درست این است که پایه سنوات جدا از مزد و حقوق ثبت شود. اینکه مزد شغل و پایه سنوات به صورت تجمیعی نوشته شوند یا جدا تاثیری در حقوق و مزایای دریافتی کارگر و همچنین افزایشات مزدی سال های بعدی نخواهد داشت.

  3. با سلام.
    اگر فردی بعد از یک سال پایه سنوات دریافت نماید و بعد از مدتی قطع همکاری نماید و مجدد به همان شرکت برگردد آیا شامل پایه سنوات تجمیعی می باشد یا خیر؟

  4. سلام ، من در قراردادم یه پایه حقوق ۵.۳۰۰.۰۰۰ تومانی دارم و یه سایر مزایا حدود ۱۲.۰۰۰.۰۰۰ تومانی ، بفرمایید در هنگام تسویه، سنوات رو بر پایه جمع این دو عدد میدن یا بر پایه حقوق؟
    ممنونم

    1. با سلام
      مبنا و ماخذ محاسبه سنوات (مزایای پایان کار) آخرین مزد کارگر است. در ماده۳۶ قانون کار مزد تعریف شده است. در کارگاه های فاقد طبقه بندی مشاغل مزد شغل، مزد پایه (پایه سنوات) و سایر مزایا ثابت پرداختی به تبع شغل مانند حق سرپرستی، حق جذب و موارد مشابه جز مزد هستند. در گارگاه های دارای طبقه بندی مشاغل مزد مبنا، ملاک و مبنای محاسبه سنوات خواهد بود.

  5. با سلام و تشکر از شما
    لطفا اگر امکان داره بنده رو راهنمایی بفرمائید
    من از سال ۸۷درشهرداری مشغول به کار بودم و بعد از ۹سال به شرکت آب و فاضلاب اومدم
    یکی از سهمامداران شرکت آب و فاضلاب شهرداریه همون شهریه که من در اون مشغول به کار بودم
    آیا سنوات خدمت من در شهرداری جزء سابقه من محسوب میشه یاخیر
    بسیار سپاسگذارم

    1. سلام در یه کارخونه ۵سال کار میکنم درآخر سال و پایه عیدی ویه پایه سنوات به من میدادن الان من رو انداختن بیرون آیا بجز سنوات آخر سال پایه سنوات سایه به من تعلق میگیرد

      1. سلام
        بستگی به نوع مدت قرارداد کار دارد. پایه سنوات جزو مزد است و باید در محاسبه عیدی و پاداش و سنوات(پایانکار) لحاظ شود.
        در صورتی که در اتمام قرارداد کار سنوات با آخرین حقوق پرداخت شده باشد قطعی است. ولی اگر سنوات قبل از اتمام قرارداد کار پرداخت شود علی الحساب تلقی می شود.

    2. سلام وقت بخیر
      شرکتی که تا قبل از سال ۱۴۰۲ پایه سنوات پرداخت نمی‌کرده و از سال ۱۴۰۲ تصمیم به پرداخت پایه سنوات کرده. آیا امکان دارد برای پرسنل بابت سالهایی که پایه سنواتی دریافت نکردن بصورت تجمیعی پایه سنوات سالهای قبلشان را محاسبه کرد و در سال جدید پرداخت کرد. آیا این کار از لحاظ قانونی مشکل ندارد؟ با این توضیح که پرسنل معادل یک حقوق در پایان هر سال سنوات گرفتند. لطفا راهنمایی بفرمایید.

      1. سلام
        دریافت سنوات در پایان سال مانع پرداخت پایه سنوات سال های قبل نیست. می بایست مبالغ معوقه محاسبه و به کارگران پرداخت شود.

  6. مهرداد زارع نژاد
    سلام وقت بخیر بنده از مورخه ۱ر۱ر۱۳۹۴ الی۲۸ر۱۰ر۱۴۰۱ به مدت ۸سال در یک شرکت خصوصی به عنوان تاسیسات جوشکار و فنی مشغول کار بودم و بیرونم کردن حال سنوات من چه مبلغ میشود

  7. سلام
    میخواستم بدونم پایه سنوات سال ۱۴۰۱ که ۲۱۰ هزار تومن هست تو حقوق چطور محاسبه میشه؟
    مثلا کسی که فروردین ۱۴۰۲ سی و هفت ماه یا همون ۳ سال سابقه کاری داره باید ۳ تا ۲۱۰ تومن بگیره یا برای بالای یکسال سابقه تا ۳۰ سال سابقه همون مبلغ ۲۱۰ هزار تومن هست؟

  8. سلام
    من در حدود ۱۱ سال، از سال ۹۲در شرکتی مشغول به کار هستم. مزد روزانه من در سال ۱۴۰۰« ۱٫۱۰۲٫۴۰۰﷼» بود که باتوجه به افزایش حقوق تعیین شده توسط وزارت کار و پایه سنوات سالیانه باید مبلغی حدود۱٫۷۶۲٫۹۷۹﷼ روزانه محاسبه میشد، اما شرکت روزانه مبلغ ۱٫۶۸۵٫۴۳۵﷼ به من پرداخت کرد. سوال من این است که آیا بابت این اختلاف میتوانم از کارفرماشکایت کنم یا نه؟ ممنون

  9. سلام ممنون میشم پاسخگو باشید من در شرکت مشغول به کار هستم پایه سنوات سال قبل رو در یه جدول آیتیم جداگانه بهمون پرداخت کردن مثلاً ۲۱۰۰۰۰هزارتومان هر ماه حال امسال افزایش پایه سنوات ۲۱۷۰۰۰ هزار تومان می‌باشد یعنی ۱۷هزار تومان باید اضافه کند ماهی ۲۱۷۰۰۰ هزارتومان پرداخت شود؟پس آن ۲۱۰۰۰۰هزار تومان سال قبل چی میشود پس چرا اعلام میکنند ۲۱۷۰۰۰هزار تومان شده بگن ۱۷هزار تومان اضافه شده مگر اینکه به پایه حقوق هر سال اضافه کنند ممنون میشم توضیح بدید

  10. سلام وقت بخیر
    بنده و خیلی از همکاران در شهرداری که در گذشته بصورت نیروی پیمانکار (حجمی)مشغول بودیم و با قانون بند دال تبصره ۲۰ سال ۱۴۰۰ تبدیل وضعیت شده و قرار دادمون مستقیم با شهرداری با قرارداد کارگر دائم بسته شده در ابتدای امر مسئولان میفرمودند که اگر انتخاب شما کارمندی باشه پایه سنوات شما صفر میشه ولی اگر کارگر دائم رو قبول کنید پایه سنوات شما محاسبه میشه اکثر همکاران سابقه بالای ۱۰ سال داشتند که بخاطر همین سابقه و پایه سنوات کارگر دائم رو قبول کردیم الان بعد گذشت چندین ماه و پیگیری های فراوان میفرمایند که با قرار داد کارگر دائم هم پایه سنوات شما صفر میشه در کل خیلی راحت سرمون رو شیره مالیدن الان سوالم اینه که
    ایا از لحاظ قانون کار این استدلال درسته و باید پایه سنوات ما صفر بشه و چندین سال سابقه ما درنظر گرفته نشه؟

  11. با سلام و عرض خسته نباشید
    من از سال ۸۶ در شرکتی مشغول به کار شدم. در سال ۹۵ بعد از ۹ سال استخدام رسمی آن شرکت شدم. ولی در حکم کارگزینی من پایه سنوات را نسبت به حکم قراردادی قبل سال ۹۵ خیلی پایین تر لحاظ کردن. آیا این تخلف است؟ و اینکه میتوان در صورت تخلف تفاوت آن را درخواست کرد؟

    1. سلام آقا میلاد ،من هم مشکل شما رو دارم میخواستم بدونم آیا راه حلی پیدا کردین یا جایی هست که بتونیم کاری انجام دهیم ،من از سال ۹۲به عنوان نیروی انسانی در شهرداری مشغول به کار شدم تا سال ۱۴۰۱تمام شرکت ها پایه حقوقی رو به من میدادن۱۴۰۱استخدام کارگری دایم شدم شهرداری پایه سنوات من رو صفر کرد و گفت بر خلاف قانونه در صورتی که من همچنان طبق قانون کار حقوق میگیرم اگه بتونین شما یا مدیر این سایت کمک کنین خیلی ممنون میشم

      1. با سلام
        در صورتیکه منظور از استخدام رسمی تبدیل قراردادکار موقت یا شرکتی قراردادکار داعم با کارگاه و تحت شمول قانون کار باشد کارفرما مکلف است پایه سنوات کل سوابق کاری در همان کارگاه را پرداخت کند.

  12. سلام وقت بخیر من از سال ۹۸ تو یک شرکت مشغول بکار هستم شرکت سالانه سنوات پایان سال رو تسویه میکنه و تا پارسال منی که سابقه کار داشتم با سایر سطوح حقوق محاسبه میشد یعنی من سال ۱۴۰۱ پایه حقوقم شد ۴۷۵۰۰۰۰ ولی امسال مدیر شرکت جدید شده میگه سایر سطوح برای شرکت های که طبقه بندی دارن و شرکت ما چون تصویه میکنه پایه حقوق رو هم مثل کارگر صفر محاسبه میکنه فقط پایه سنوات بهش تعلق میگیره تو سال جدید حقوق من الان تو برگه قرارداد زدن ۵۳۰۰۰۰۰ +۲۱۰۰۰۰ پایه سنوات آیا این کار درست و قانونی هست یا باید مثل هر سال با سایر سطوح محاسبه بشه؟

  13. سلام من۱۰ساله‌در کارگاه‌برشکاری‌اهن‌الات کارمیکنم‌وهرسال کارفرما بامن قراردادمی‌بنده کارفرما میگه بهم پایه سنوات تعلق نمیگیره

  14. سلام روز بخیر
    ببخشید یه سوال داشتم اگه جواب بدید ممنون میشم
    من از سال ۹۲ به صورت حجمی(پیمانکاری) در شرکت آب و فاضلاب تا آذر۱۴۰۱ مشغول به کار بودم که توسط آزمون تبدیل وضعیت رسمی شدم!حالا توی حکمم در قسمت حقوق سنوات ۲۱۶ هزار تومن بمن دادن!آیا نباید حقوق سنواتمو از سال ۹۲ محاسبه کنن؟الان برای من جوری حساب شده که انگار تازه وارد شرکت شدم!به نظر شما درسته؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *