۳ اشتباه رایج در پایه سنوات کارگران قراردادی

طرز محاسبه و پرداخت سال های پرداخت پایه سنوات کارگران قراردادی

پایه سنوات کارگران قراردادی
پایه سنوات کارگران قراردادی

در مورد ۳ موضوع زیر برای پایه سنوات کارگران قراردادی چه فکر می کنید؟

۱-پایه سنوات به کارگران با قرارداد کمتر از یکسال تعلق نمی گیرد.

۲-پایه سنوات کارگران قراردادی که شرکت های پیمانکاری و خدماتی تامین نیروی انسانی مشغول به کار هستند شمولیت ندارد.

خدمات آنلاین کارتابان
فیش حقوقی
قرارداد کار
نرم افزار حقوق و دستمزد

۳- کارگرانی که در پایان قرارداد کار خود سنوات و پایان کار خود را دریافت و تسویه حساب کرده اند نباید سابقه آن قرارداد کار در محاسبه پایه سنوات دخالت داده شود.

۳ مورد فوق باورهای اشتباه و مغایر با قانون کار در بین اغلب کارفرمایان و مشاوران و وکلا است. در ادامه به طور مفصل به این سوالات پاسخ داده شده است.

پایه سنوات کارگران چیست؟

پایه سنوات همانطور که از عنوان آن برمی آید با سابقه و سنوات کار کارگران ارتباط دارد. یعنی کارگرانی که دارای سابقه کار هستند برابر با قانون کار مشمول دریافت پایه سنوات هستند. مبلغ پایه سنوات به صورت روزانه تعریف می شود و در کنار مزد روزانه کارگر قرار می گیرد.

قانون پایه سنوات کارگران چیست؟

در بخش اول از فصل ۳ قانون کار شامل مواد ۳۴ تا ۵۰ قوانین حق السعی قید شده اند. پس از تعریف حق السعی و مزد و مزد ثابت اوایل این بخش از قانون کار در ماده ۴۱ قانون کار شواری عالی کار را موظف کرده است تا سالیانه حداقل مزد کارگران را با توجه به مناطق و صنایع مختلف تعیین نماید و افزایش مزد کارگران باید متناسب با نرخ تورم و تامین زندگی یک خانوار باشد.

شواری عالی کار نیز به تبع تکلیف قانونی ماده ۴۱ در اواخر هر سال به صورت سه جانبه و با حضورنمایندگان دولت، نمایندگان کارگران و نمایندگان کارفرمایان نسبت به تعیین حداقل مزد هر سال کارگران اقدام می نمایند.

مبلغ پایه سنوات هر سال کارگران در داخل بخشنامه مزد هر سال توسط شواری عالی کارتعیین می شود. مرجع تعیین و تصویب پایه سنوات کارگران شواری عالی کار است. پایه سنوات کارگران قراردادی نیز از مصوبه بخشنامه مزد تبعیت می کند.

سابقه لازم برای دریافت پایه سنوات کارگران چند سال است؟

حداقل سابقه لازم برای دریافت پایه سنوات کارگران یک سال است. منظور از یک سال گذشتن عید سال نیست بلکه سال کاری است. به عنوان مثال کارگری که از ابتدای فرودین سال ۱۳۹۷ مشغول به کار شده است در ابتدای فروردین سال ۱۳۹۸ مشمول دریافت پایه سنوات خواهد بود و شخصی که در ابتدای تیر ماه ۱۳۹۶ مشغول به کار شده در ابتدای تیرماه ۱۳۹۷ مشمول دریافت پایه سنوات خواهد بود.

پایه سنوات کارگران با سابقه بیش از ۲ سال چگونه محاسبه می شود؟

مثالی برای درک بهتر موضوع کمک می کند. تصورکنید شخصی از اول مهر ماه ۱۳۹۴ در کارگاهی با قرارداد کار دائم و یا موقت استخدام شده است. مزد قانون کار روزانه و پایه سنوات قانون کار این فرد به صورت زیر خواهد بود.

۱-از اول مهر ۹۴ لغایت پایان ۹۴ حداقل مزد کارگران ۹۴ خواهد بود.

۲-از اول ۹۵ لغایت پایان مهر ۹۵ حداقل مزد ۹۵ خواهد بود.

۳-از ابتدای مهر ۱۳۹۵ پایه سنوات سال ۹۵ به این فرد تعلق می گیرد. بنابراین از ابتدای مهر ۹۵ لغایت پایان سال ۹۵ حداقل مزد ۹۵ به علاوه پایه سنوات ۹۵ به این فرد تعلق می گیرد.

۴- از ابتدای ۹۶ مزد روزانه این فرد و پایه سنوات به میزانی که در بخشامه مزد ۹۶ تعیین شده است افزایش خواهد یافت.

۵- از ابتدای مهر ۹۶ که سال کاری دوم این کارگر شروع می شود به موارد مشخص شده در بند قبلی پایه سنوات ۹۶ افزوده خواهد شد.

۳ نکته مهم و ظریف در محاسبه پایه سنوات قانون کار

نکته اول

پایه سنوات به کارگران پس از تکمیل یک سال سابقه کار در کارگاه تعلق می گیرد. یعنی از شروع سال کاری دوم نه سال تقویمی.

نکته دوم

اگر بیش از یک سال از دریافت آخرین پایه سنواتی گذشته باشد مجددا پایه سنوات همان سال تعلق می گیرد. به عبارت ساده تر با تکمیل هر سال سابقه (ابتدای سال کاری دوم، ابتدای سال کاری سوم و …. ) پایه سنوات همان سال به کارگر پرداخت خواهد شد.

نکته سوم

پایه سنوات هر سال هنگام افزایش مزد سال بعد به میزان مشخص شده در بخشنامه مزد افزایش خواهد یافت. مثلا اگر در بخشنامه مزد قانون کار افزایش مزد ۹۸ کارگران قانون کار ۲۰ درصد تعیین شد علاوه بر اینکه حداقل مزد قانون کار ۹۷ به میزان ۲۰ درصد افزایش خواهد یافت پایه سنوات ۹۸ که کارگر در طول سال ۹۷ دریافت می کرده با تغییر سال به ۹۸ به میزان ۲۰ درصد افزایش خواهد یافت.

پایه سنوات کارگران با قرارداد دائم چگونه محاسبه می شود؟

پایه سنوات افرادی که دارای قراردادکار دائم هستند از ابتدای استخدام به نحوی که در بخش قبلی تشریح شد محاسبه و پرداخت خواهد شد.

پایه سنوات کارگران قراردادی موقت که در پایان قرارداد کار تسویه حساب کردند چگونه محاسبه می شود؟

کارگران با قرارداد موقت از لحاظ نحوه پرداخت پایه سنوات به دو دوره تقسیم می شوند:

  • دوره اشتغال سال ۱۳۹۲ و قبل از آن
  • دوره اشتغال سال ۱۳۹۳ و بعد از آن

تا قبل از سال ۹۲ کارگران قرارداد موقت که در پایان قرارداد کار سنوات خود را تسویه حساب کرده بودند سابقه کار از لحاظ پرداخت پایه سنوات از ابتدای قرارداد جدید حساب می شد.

از تصویب بخشنامه مزد ۹۳ که از لحاظ محاسبه سابقه کار برای پایه سنوات به ۹۲ برمی گردد به بعد سابقه کار در کارگاه ملاک عمل قرار گرفته است. به تمام کارگران حتی کارگران قرارداد کار موقت که در کارگاه سابقه بیش از یک سال داشته باشند یا از دریافت آخرین پایه سنواتی آنان یکسال گذشته باشد پایه سنوات تعلق می گیرد اعم از اینکه این کارگران در پایان قراردادهای موقت سنوات و پایان کار خود را تسویه کرده باشند یا نه.

۲ نکته مهم در خصوص پایه سنوات کارگران قراردادی موقت از سال ۹۲ به بعد

نکته اول : از ۹۲ به بعد پایه سنوات به سابقه کار در کارگاه ارتباط دارد نه مدت قراداد کار موقت.

نکته دوم : سابقه کار در کارگاه مهم است نه کارفرما.

پایه سنوات کارگران قراردادی شرکت های پیمانکاری و خدماتی

شرکت های پیمانکاری و خدماتی تامین نیروی انسانی فعال در دستگاه های دولتی و غیر دولتی که مثلا وظیفه تعمیر نگهداری یا آشپزخانه یک بیمارستان را در مناقصه برنده شده اند و هر سال پیمانکار عوض می شود و پیمانکار جدید می آید کارگران شرکت های پیمانکاری و خدماتی این چنینی نیز مشمول دریافت پایه سنوات از ابتدای اشتغال در آن کارگاه هستند و پیمانکار هر سال مکلف است پایه سنوات سال های قبل از حضور خود در آن کارگاه را پرداخت نماید.

مطالب مرتبط و مثال محاسبه پایه سنوات کارگران قراردادی پایه سنواتی ۹۷ را مطاله فرمایید. 

💎 صدور قرارداد کار، فیش حقوقی و تسویه حساب کارکنان برای کارفرمایان آسان شد!

ویژگی‌های نرم‌افزار کارمزد


مطابق با قانون کار: از مطابقت اسناد خود با آخرین مقررات کار مطمئن باشید.
محاسبات خودکار: حقوق و مزایا را به صورت دقیق و بدون خطا محاسبه کنید.
رابط کاربری ساده: حتی اگر با کامپیوتر آشنایی زیادی ندارید، به راحتی می‌توانید از کارمزد استفاده کنید.
ساده و سریع: با چند کلیک ساده، تمام اسناد را دریافت کنید.

‫۲۴۸ دیدگاه ها

  1. با سلام
    بنده از فروردین سال ۹۵ تا اردیبهشت ۱۴۰۰ برای یک شرکت کار کردم(حدود ۸۰۰ نفر نیرو دارن) و طرح طبقه بندی مشاغل انجام نشده بود هنوز با من تسویه نکردن و اینکه الان دارن طرح طبقه بندی مشاغل رو کاراشو انجام میدن تا اجرا کنن آیا میتونم بابت عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل پیگیری کنم و درخواست مابه تفاوت کنم چون تا الان با من تسویه نشده ؟؟

    1. سلام
      باید منتظر اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در کارگاه بمانید. چنانچه زمان شمول اجرای طرح طبقه بندی کارگاه شامل زمان اشتغال شما در کارگاه شود می توانید برای دریافت مابه التفاوت مزایای اجرای طرح اقدام نمایید.
      جزئیات توافق کارگاه با کارفرما برای دریافت مابه التفاوت زمان شمول طرح تا زمان اجرای طرح در این مورد اهمیت دارد.
      در هر صورت نظر مراجع حل اختلاف اداره کار در شکایت برای مطالبه مابه التفاوت نافذ و اجرایی خواهد بود.

  2. با سلام. می خواستم بپرسم با پرداخت سنوات و تسویه حساب و عقد مجدد قرارداد با همان سازمان، با وجود داشتن طرح طبقه بندی مشاغل ، آیا كارفرما می تواند به دلیل پرداخت سنوات خدمات ؛ پایه سنوات ، گروه و رتبه را بعنوان كارگر بدون سابقه محاسبه كند؟؟؟ چون سنوات خدمات پرداخت شده؟ متاسفانه بند قانونی پیدا نمی كنم!!

    1. با سلام
      بر اساس تبصره ۳ بند ۲ بخشنامه مزد سال ۱۴۰۰ : بر اساس مصوبه مورخ ۲۰/۱/۱۳۹۹ شورای عالی کار و در راستای تقویت مهارت­ محوری و بهره­ مندی تمامی کارگران و در نتیجه رضایت­ مندی کارگران با سابقه، از ابتدای سال ۱۳۹۹ همه کارگران دارای قرارداد دائم و موقت مشمول قانون کار که دارای یک سال سابقه کار شده و یا یک سال از دریافت آخرین پایه (سنوات) آنان در همان کارگاه گذشته باشد، اعم از اینکه حق سنوات یا مزایای پایان کار خود را تسویه حساب کرده باشند یا خیر، مشمول دریافت پایه (سنوات) خواهند بود.

  3. آیا به کارگرانی که پایان قرارداد موقت سالانه خود سنوات و پایه سنوات را دریافت می کنند در سال بعد فقط پایه سنوات وسنوات همان سال اضافه می شود یا نه باید می بایست طبق جدول تصاعدی محاسبه نمود

  4. علی حیدری ۲۴/۰۱/۱۴۰۰
    باسلام.من از سال ۸۹ تا پایان سال ۹۳ با شرکت مخابرات قرارداد داشتم از سال ۹۴ مخابرات تخلف کرد ما را به شرکت زیر مجموعه خودش داد.شکایت کردیم حکم گرفتیم الان از اول فروردین ۱۴۰۰ با من قرارداد دائم بسته ولی پایه سنوات برای من تو حکم حساب نکرده میگه شما از اول فروردین قرارداد بستین بهتون تعلق نمی گیره.میگه این ده سال که قرارداد داشتی ۵ سالش با مخابرات بودی و ۵ سال دیگه با شرکت زیر مجموعه خودش.میگه چون ۵ سال دوم وقفه افتاده بین قرارداد با شرکت دیگه بودی تعلق نمی گیره.در ضمن این ده سال در یک کارگاه کار کردم.آیا پایه سنوات به من تعلق مگیره یا نه؟لطفا یکی من رو راهنمایی کنه

  5. سلام کارگری که از سال ۹۵ تا ۹۸ در شرکتی کار کرده و کلیه مزایای پایان کار خود را دریافت نموده و تسویه حساب نموده و بعد از سه سال مجددا به همان شرکت برگشته ایا در بدو بازگشت مشمول دریافت مزد سنوات هست یا به عنوان کارگر جدید حساب میشه و باید یکسال کار کنه تا پایه سنوات بهش تعلق بگیره؟

  6. سلام
    در شرکتی از تاریخ اول تیر ۹۸ مشغول به کارشدم هرسال پایه حقوق همان مصوبه شورای کارکه متشکل از نماینده کارگران و نماینده کارفرمایان و وزیر کار هست رو میدن و خبری ازپایه سنوات نیست. البته ما با شرکت ثالثی که تامین نیرو هست واسه اون شرکت اصلی قرارداد کار داریم .
    به نظرتون پایه سنوات روبه این علت نمیدن یا اینکه دارن تخلف انجام میدن ممنون فقط اگه ندن یه وقت کاربه شکایت کشیدبایدبه چه نرخی محاسبه بشه؟(روزیاقدیم)

    1. سلام
      پایه سنوا تجمیعی کارگران باید برای همه از جمله شرکت های خدماتی تامین نیروی انسانی پرداخت گردد.
      عدم پرداخت تخلف از قانون کار است.

    2. سلام
      من ۱۸ سال است در شرکتی به صورت قرارداد موقت با قراردادهای دو تا ۶ ماهه کار کرده ام و چند بار سنوات خود را دریافت کرده ام و هروقت درخواست سنوات داده ام به پایه سال قبل و تا تاریخ شروع استخدامم که اول بهمن بوده پرداخت شده است.ضمن اینکه الزامأ پایان قراردادهایم تاریخ استخدامم نبوده است.
      امسال شرکت به اجبار تمام سنوات باقی مانده را قبل از پایان سال و در قرارداد دی ماه تسویه کرده است.
      سؤال اینکه آیا در پایان همکاری میتوانم به نرخ روز علی الحساب سنواتم را بگیرم؟
      و دوم اینکه شرکت میتواند در سال جدید پایه سنواتم را حذف کند و با پایه قانون کار قرارداد ببندد؟

      1. سلام
        در صورتی که سنوات در اتمام قراردادهای کار و با آخرین حقوق پرداخت شود قطعی محسوب می شود.
        پایه سنوات قابل حذف نیست.

  7. سلام-با تشکر از سایت خوبتون
    پایه حقوق سال ۹۹ ۳۵.۰۰۰.۰۰۰ ریال بود که مزایا و بن و .. اضافه میشد ، سابقه کار از سال ۹۶ تا الان هست،با توجه به اینکه جزو سایر سطوح محاسبه میشه حقوق شخص، آیا پایه سنوات شخص رقم روزانه ۱۵۰.۳۱۱ ریال هستش؟ طبق جدول محاسبه پایه سنوات تجمیعی گروه اول
    ممنون میشم جواب بدید

    1. سلام
      نظر لطف شماست.
      برای محاسبه پایه سنوات تجمیعی از جدول تصاعدی مزد استفاده نمایید.
      اگر از ابتدای سال ۹۶ مشغول به کار بودید در جدول تصاعدی مزد رقم زیر ۹۶ مجموع مزد شغل و مزد پایه یا همان پایه سنوات شماست.
      بنابراین برای محاسبه پایه سنوات روزانه رقم ۸۸۵۱۶۵ را از رقم زیر ۹۶ کسر کنید تا پایه سنوات شما از سال ۹۶ تا امسال به دست آید.
      جدول تصاعدی مزد ۱۴۰۰ (۱۰ ساله و ۳۰ ساله)

  8. باسلام.من از سال ۸۹ تا پایان سال ۹۳ با شرکت مخابرات قرارداد داشتم از سال ۹۴ مخابرات تخلف کرد ما را به شرکت زیر مجموعه خودش داد.شکایت کردیم حکم گرفتیم الان از اول فروردین ۱۴۰۰ با من قرارداد دائم بسته ولی پایه سنوات برای من تو حکم حساب نکرده میگه شما از اول فروردین قرارداد بستین بهتون تعلق نمی گیره.میگه این ده سال که قرارداد داشتی ۵ سالش با مخابرات بودی و ۵ سال دیگه با شرکت زیر مجموعه خودش.میگه چون ۵ سال دوم وقفه افتاده بین قرارداد با شرکت دیگه بودی تعلق نمی گیره.در ضمن این ده سال در یک کارگاه کار کردم.آیا پایه سنوات به من تعلق مگیره یا نه؟

  9. باسلام
    من در یک شرکت خدمات آزمایشگاهی از آبان ۹۵ مشغول ب کار شده ام و پایه سنوات را از ابان هر سال اضافه میکنند مگر نباید بعد از وقتی یک سال کاری ک گذشت از سال دوم به بعد از فروریدین هر سال اضافه شود ن آبان ماه آیا این کار قانون است لطفا منو راهنمایی کنید. با تشکر

    1. در بخشنامه مزد هر سال (بند ۲) شرط پرداخت پایه سنوات سال جدید به دو صورت تعیین شده است:
      1- سابقه کار کارگر بیشتر از یک سال باشد. یعنی از ابتدای سال دوم کار.
      2- کارگرانی که دارای سابقه بیش از دو سال هستند و سال قبل پایه سنوات سنوات گذشته را دریافت می کردند. به این کارگران نیز پس از تکمیل یک سال کاری از دریافت آخرین پایه سنوات باید پایه سنوات سال جدید پرداخت شود.
      پس زمان پرداخت پایه سنوات هر سال گذر از تاریخ استخدام است. بنابراین
      بنابراین اضافه شدن پایه سنوات هرسال در آبان ماه صحیح است.
      بدیهی است که از ابتدای فروردین تا رسیدن به تاریخ استخدام که برای شما آبان است باید پایه سنواتی که در آخر سال ۹۹ پرداخت می شد به میزان ۲۶ درصد افزایش یافته و پرداخت شود و از آبان به مبلغ مزبور روزانه ۴۶۶۶۷ ریال اضافه شود.

  10. سلام اگر ممکن است نحوه محاسبه سنوات را از ابتدای سال ۹۲ برام فرمولشو بفرستید و دیگر اینکه سنوات پایه چیه سنوات روزانه چیه

  11. با سلام
    خواستم بپرسم اگر کارگاهی سنوات رو تسویه کند پایه سنوات تجمعی کارگران با چند سال سابقه صفر و فقط پایه سنوات سال جاری را خواهند گرفت یا هنچنان پایه سنوات تجمعی برایش باقی میماند؟

    1. در تبصره بند ۲ از بخشنامه مزد ۱۴۰۰ و سال های قبل (از ۹۲ به بعد) به صراحت نوشته شده است که به تمام کارگران اعم از کارگرانی که در پایان قرارداد کار سنوات یا پایان کار خود را تسویه حساب کرده باشند یا خیر مشمول دریافت پایه سنوات هستند.
      پس با تسویه حساب سنوات (پایان کار) پایه سنوات (مزد پایه) کارگران با سابقه صفر نمی شود.

  12. با سلام
    من از ۱۳۹۹/۱۲/۰۱ در یه شرکتی مشغول به کار شدم آیا از فروردین سال ۱۴۰۰ پایه سنوات تعلق میگیره؟اخه خیلیا میگن چون سال جدید شده و قرارداد ساله جدیده پایه سنوات تعلق میگیره؟؟؟
    نکته دوم اینکه من باهاشون حرف زدم منو بیمه نکنن و خودم بیمه میریزم،سوال من اینجاست که وقتی خودم بیمه میریزم آیا پایه سنوات ،حق سنوات یا دیگر مزایاها هم شامل من میشود یا بخاطر اینکه بیمه نشدم نمیشه؟؟؟معایبش چیه؟چون خودم میخوام بیمه بریزم

  13. با سلام
    من از ۱ اسفند ۹۹ مشغول به کار شدم آیا از فروردین سال ۱۴۰۰ پایه سنوات تعلق میگیره؟اخه میگن اینم قبوله یه سال گذشته؟؟؟
    دوما من حرف زدم بیمه نکنن و خودم بیمه آزاد میریزم آیا پایه سنوات ،حق سنوات یا دیگر مزایاها هم شامل من میشود یا بخاطر اینکه بیمه نشدم نمیشه؟؟؟

    1. باسلام
      سنوات با پایان یکسال کارکرد و شروع سال دوم تعلق می گیرد.
      ارتباطی با بیمه ندارد،حال آنکه عدم بیمه کردن خود تخلف است.
      در صورت کارکرد کلیه مزایا باید پرداخت شود.

  14. با سلام
    من از سال ۹۴ تو شرکت مشغول هستم و پایه سنوات نمیدن
    ۱ . ایا پایه سنوات باید به پایه حقوق اضافه بشه هر سال ؟
    ۲. اگر پایه سنوات به پایه اضافه بشه حقوق با سایر سطوح مزدی محاسبه میشود ؟

  15. سلام وقت بخیر
    میخواستم بدونم من که ۱۶ سال سابقه کار در شرکتهای مختلف رو دارم ولی حدود ۱۰ ماه در شرکتی استخدام شدم ایا مشمول پایه سنوات میشوم یا خیر
    اگر مشمول پایه سنوات میشوم سال ۱۴۰۰ چگونه محاسبه میشود
    ممنون از رهنمایی هاتون

    1. سلام
      برای محاسبه و پرداخت پایه سنوات فقط سابقه کار در همان کارگاه اهمیت دارد نه کارگاه های دیگر.
      بنابراین وقتی شما آخرین کارگاه ۱۰ ماه سابقه کار دارید تا زمانی که سابقه کار به یک سال تمام نرسیده و سال دوم کار شروع نشده پایه سنوات ۱۴۰۰ تعلق نخواهد گرفت.

  16. من تویه شرکت نه سال کار میکردم بعد تسویه کردم دوباره بعد سه ماه برگشتم همان شرکت کار پایه سنواتی از اول برگشت به آن شرکت تعلق میگیرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *