شرایط شکایت کارفرما از کارگر
معمولا آنچه بیشتر شنیده ایم شکایت کارگر از کارفرماست. حال سوال اینجاست، آیا کارفرما نیز می تواند از کارگر شکایت کند؟ در این مقاله از سایت کارتابان قصد داریم به این سوال پاسخ دهیم. لطفا تا پایان با ما همراه باشید.
قبل از پرداختن به موضوع شکایت از کارگر، باید با وظایف کارگر و کافرما در قبال یکدیگر آشنا شویم.
فهرست مطالب
وظایف کارگر در مقابل کارفرما
در مقابل دریافت مزد، تکالیفی مطابق با قانون کار برای کارگر پیش بینی شده است و موظف است تا پایان مدت قرارداد به تمامی مندرجات در قرارداد و یا قانون پایبند باشد.
این وظایف و وظایف عبارتند از:
اجرای صحیح کار مدنظر: از جمله مهمترین و اصلیترین وظیفهای که کارگر در قبال کارفرما دارد اجرای کار مدنظر طرفین است.
رعایت دقت در اجرای کار: صرف انجام کار توسط کارگر، منجر به رفع مسئولیت و وظیفه محول شده به کارگر نیست. بنابراین کارگر میبایست کار مورد نظر را مطابق با آنچه مقصود کارفرما میباشد انجام و به اتمام برساند.
امانت داری: کارگر میبایست در حفظ وسایل، آلات و ادوات کارفرما در کارگاه یا محل کار که به واسطهی انجام کار و عمل مورد توافق به وی تحویل نموده اصل امانت داری را رعایت نماید. در صورتی که به واسطه اهمال و سهل انگاری وی وسایل تلف یا معیوب شود مسئول خواهد بود.
اجرای دستورهای کارفرما: در مدت قرارداد، کارگر موظف است تمامی دستورات و نکات لازم در حیطه و چارچوب قرارداد بین خود و کارفرما را اجرا نماید.
رعایت مقررات انضباطی کارگاه: هرچقدر کارگر در اجرای کار مدنظر، مهارت داشته باشد و یا کار مورد نظر خود را مطابق با خواستهی کارفرما محقق سازد، ولی فاقد نظم و انضباط باشد عمل وی به هیچ عنوان مورد قبول کارفرما قرار نخواهد گرفت.
وظایف کارفرما در مقابل کارگر
همانطور که اشاره شد تکلیف قراردادهای کارگر و کارفرما دوطرفه است پس از تشریح وظایف کارگر، میبایست به وظایف کارفرما نیز پرداخته شود.
وظایف کارفرما در مقابل کارگر عبارتند از:
پرداخت حقوق: همانطور که در خصوص مهمترین و اصلیترین وظیفه کارگر به انجام کار اشاره شد، اصلیترین و مهمترین وظیفه و تکلیف کارفرما نیز پرداخت مزد و حقوق مورد توافق یا حقوق تعیین شده مطابق با وزارت کار است.
رعایت شرایط کار: منظور از شرایط در این قسمت، درخواست انجام کار از کارگر مطابق با توافق انجام شده در قرارداد، قانون یا عرف برای مثال کارفرما نباید درخواست انجام کار خارج از وقت و ساعت کار را از کارگر بخواهد یا شرط بر انجام کار بیشتر از آنچه معمول و عرف است را کارگر بخواهد.
رعایت الزامات قانونی: یک سری از توافقات و شرایط و الزامات در قرارداد بین کارگر و کارفرما شکل میگیرد. اما الزاماتی توسط قانون گذار برای کارفرما به وجود آمده است که کارفرما را مکلف به انجام آن نموده است. مواردی از جمله؛ مرخصی استعلاجی، مرخصی زایمان، ممنوعیت بکارگیری افراد کمتر از پانزده سال و…
بیمه نمودن کارگران: واریز بیمه تامین اجتماعی کارگران از جمله وظایفی است که قانون کارفرما را مکلف به انجام نموده است. این امر به قدری مهم بوده است که در صورت عدم انجام آن توسط کارفرما، به محکوم شدن کارفرما به جزای نقدی خواهد شد.
تأمین ایمنی کارگاه: کارگر برای انجام کار مدنظر کارفرما میبایست از تمام اصول ایمنی و حفاظتی برخوردار باشد و همچنین وسایل و ابزار آلاتی که کارگر با آن مشغول کار میشود نباید دارای نقص فنی باشد؛ چرا که در صورت وجود هرگونه آسیب و خسارت به موجب نقص ابزار و وسایل، کارفرما مسئول تمامی خسارات وارده خواهد بود. جرائم دولتی برای عدم رعایت مقررات ایمنی در کارگاه توسط کارفرما در ماده 176 قانون کار تعیین شده و از جریمه نقدی تا حبس تعیین شده است.
فسخ یا تعلیق یکجانبه قرارداد کار از سوی کارفرما مجاز است؟ یا خیر؟
پس از بیان وظایف هر دو طرف قراردادهای کار، لازم است به یک مورد خاص که توسط کارگران به تصور اینکه نقض تعهد مسئول نمیشود و مسئول نخواهند بود میپردازیم.
ترک کار توسط کارگر
همانطور که اشاره شد کارگر در قبال کارفرما دارای وظایفی است که مهمترین آن اتمام صحیح کار مدنظر کارفرما است. حال در صورتی که کارگر پیش از اتمام قرارداد یا پیش از به پایان رساندن کار موردنظر از به اقدام به ترک کار نماید در برابر کارفرما مسئول کلیه خسارات وارده میباشد.
مورد گفته شده در خصوص وجود قرارداد مدت معین یا دائم بین کارگر و کارفرما است.
اما سوالی که در این زمینه ممکن است به وجود آید این است که آیا درصورت عدم وجود قرارداد فی مابین کارگر و کارفرما آیا بازهم این امکان وجود دارد که کارگر بدون اجازه و رضایت کارفرما قبل از اتمام کار، کار را ترک نماید؟
در این خصوص میبایست در ابتدا گفت که، در قراردادهای بین کارگر و کارفرما الزامی در خصوص مکتوب بودن آن نیست بلکه به صورت شفاهی هم معتبر خواهد بود.
جدای از این موضوع حتی اگر قراردادی بین طرفین وجود نداشته باشد و در صورتی که کارگر انجام عمل مدنظر کارفرما را قبول کرده باشد، درصورت ترک کار بدون رضایت و اطلاع کارفرما و همچنین درصورت ورود ضرر و خسارت به کارفرما، کارگر در این باره مسئول است.
دستورالعمل شماره ۱۷ روابط کار ( ترک کار از طرف کارگر ) را مطالعه نمایید.
راه شکایت کارفرما از کارگر
در صورتی که کارگر به وظایف گفته شده عمل ننماید این حق برای کارفرما به وجود خواهد آمد تا با به همراه داشتن کلیه مدارک و مستندات به مراجع قضایی دادگستری مراجعه نموده و شکایت خود را از کارگر ثبت نماید.
طبق خواسته و موضوع شکایت کارفرما از کارگر به احتمال زیاد پرونده جهت تعیین اینکه خسارتی ناشی از ترک کار کارگر به کارفرما وارد شده یا نه و سپس چه میزان از مسئولیت خسارت وارد کارگر است به کارشناسان مربوطه ارجاع می شود.
در نهایت پس از اثبات تقصیر کارگر در خسارت وارده به کارفرما دادگاه کارگر را به پرداخت خسارت وارده محکوم می نماید.
در چه مواردی کارفرما می تواند از کارگر شکایت کند؟
در دو حالت کارفرما می تواند از کارگر شکایت کند.
الف : در موارد حوزه قانون کار
در قانون کار دو موضوع مهم وجود دارد که کارفرما می تواند از کارگر شکایت کند.
1- ماده 21 قانون کار و ترک کار و استعفا بدون رعایت یک ماه ادامه به کار.
در این حالت همانطور که در قسمت قبلی نیز اشاره شد چنانچه ناشی از عمل کارگر خسارتی به کارفرما وارد شود می تواند در دادگاه علیه کارگر شکایت کند.
2- وارد کردن خسارت به کارگاه و کارفرما
در مواردی هم ممکن است خطای کارگر باعث بروز خسارت به کارفرما شود. در چنین مواردی نیز کارفرما می تواند در دادگاه از کارگر شکایت نماید.
ب: موارد خارج از قرارداد کار و قانون کار
ممکن است بین کارگر و کارفرما اختلاف هایی مانند توهین، ضرب و شتم، سرقت، نشر اطلاعات کارگاه و امثال آن بوجود آید. در چنین مواردی نیز کارفرما خارج از رابطه کارگری کارفرمایی می تواند از کارگر در دادگاه شکایت نماید.
مراجع رسیدگی به شکایت کارفرما از کارگر و کارگر از کارفرما
کارگر و کارفرما هر کدام در مقابل یکدیگر تکالیف و تعهداتی دارند که در صورت نقض هرکدام توسط طرف مقابل این حق برای کارگر یا کارفرما به وجود میآید که با مراجعه به اداره کار و دادگستری طرح موضوع خواستار محکومیت طرف مقابل و پرداخت خسارت به او بشود.
مراجع حل اختلاف اداره کار فقط می توانند به شکایت کارگر از کارفرما رسیدگی نمایند.
بنابراین وقتی در مراجع حل اختلاف اداره کار چنین محدودیتی وجود دارد چنانچه کارفرما قصد شکایت از کارفرما را داشته باشد می تواند در دادگاه که مرجع رسیدگی عام است طرح شکایت نماید.
شکایت از کارگر دزد و سارق
سرقت یکی از اتهام هایی هست که جنبه کیفری دارد. چنانچه کارفرما با ادعای سرقت علیه کارگر خود طرح دعوی نماید باید بتواند اثبات کند.
در صورت اثبات کارگر علاوه بر محکومیت به رد مال به جرم دولتی نیز محکوم خواهد شد. اگر اتهام شکایت از کارگر دزد به نتیجه نرسد و کارفرما نتواند این اتهام را اثبات نماید کارگر می تواند از کارفرما اعاده حیثیت نماید.
شکایت از کارگر بابت خسارت
در قسمت های قبلی هم گفته شد که شکایت از بابت خسارت در قانون کار پیش بینی شده است. چنانچه کارگر در حین کار چه به صورت عمدی و یا سهوی و خطای انسانی منجر به بروز خسارت به کارفرما شود مانند تصادف راننده شرکت در حال رانندگی با کامیون متعلق به شرکت، کارفرما در صورتی که ادعا کند که مسبب این خسارت کارگر بوده می تواند شکایت از کارگر بابت خسارت را در دادگاه مطرح نماید.
جریان رسیدگی به شکایت از کارگر بابت خسارت هم مانند سایر شکایت های مطرح شده بین کارفرما و کارگر است که پس از تعیین مقصر و مسبب و میزان خسارت محکومیت کارگر صادر می شود.
سلام من اتباع هستم و مدرک کار ایران را دارم. برای همشهریه خودم کار کردم که پول منو نمیده کارگاه رنگ کاریه چوب داره که جواز این کارو نداره آیا وزارت کار برم جوابی به من میدهد؟ ممنون
با سلام
در صورتیکه اتباع خارجی دارای پروانه و مجوز کار در ایران را داشته باشند همانند کارگران ایرانی مشمول قانون کار هستند. اینکه کارگاه دارای مجوز باشد یا خیر مانع رسیدن کارگر به حقوق خود نیست در هر شرایطی کارگر میتواند در اداره کار علیه کارفرمای خود طرح شکایت کند.
با سلام یکی از همسایه هامون خیلی رفتو آمد به مغازه ما داشته مغازه ما کبابی بود ما هم دلمون براش می سوخت براش همیشه غذا می دادیم به خودش وخانوادش الان رفته از اداره کار شکایت کرده که من برای اینا کار میکردم حقوقمو ندادند لطفاً راهنمایم کنید ??
سلام
شاکی باید ادعای خود را در اداره کار مبنی بر اشتغال اثبات کند.
اثبات رابطه کارگری و کارفرمایی با شاکی و با کارگر،فیش واریز حقوق یا تراکنش واریز حقوق باید ارائه بدن
سلام بنده از سال ۱۴۰۰ برای موسسه خیریه کار کردم ۶ماه حقوق و عیدی و بیمه سنوات پرداخت نشده. اتباع هستم تکلیفم چه می شود؟ الان اخراجم کرد
با سلام
اتباع خارجی شاغل در ایران چنانچه پروانه اشتغال به کار داشته باشند از لحاظ قانون کار مانند کارگران ایرانی هستند و میتوانند برای مطالبه حقوق و مزایای خود در اداره کار طرح شکایت کند.
سلام
من دریک شرکتی نگهبان بودم دوسه مرتبه باهماهنگی مهندس اجرا وراننده بیل ضایعات فروختیم.همسایه ها دیدن شب هنگام بوده رفتن رو قرآن قسم خوردن ک همیشه ودرغیاب آنها تنهایی فروختم درحالی ک اینجوری نبوده
الان حقوق بهم نمیدن
آیا شهادت افراد برای محکوم کردن من کافیست؟؟؟
سلام
این موضوع در صلاحیت دادگاه است و بستگی به طرح شکایت کارفرما و نظر قاضی داره.
سلام.درکارگاهی بعنوان متصدی تاسیسات ۱۵ماه کار کرده ام ۶ماه پیش ازکار برکنار شدم و با رای اداره کار حق و حقوقم راگرفتم.حال بعداز۶ماه کارفرما به شورای حل اختلاف شکایت کرده که به دستگاه من خسارت وارد کرده.آیا ۶ماه بعداز اخراج شکایت وجهه قانونی دارد؟
سلام من پیش یه بنده خدا کار میکنم ۸ماه
قبل اومدم یه من گفتن عیدی میدیم بیمه میکنیم
روزی 11ساعت کار میکنم فروشگاه لباس
این آقا عیدی نداد
و من از کسی چک گرفتم از این آقا 14ملیون چیزی خریدم که قرار شد موعد چک پول به من بدن که بزنم به حصاب صاحب چک این آقا اون پولم نداد و میخاد چک بده
لطفاً راهنماییم کنید
سلام من کارم بازسازی ساختمانه قبل از عید به مدت دو ماه برای شخصی کار کردم ولی موقع تسویه حساب پول منو به صورت کامل ندادن می خواستم بدونم بدون قرارداد کاری می تونم ازشون شکایت کنم ؟!
سلام.
من شیفت شب سر کار بودم و ساعت ۷و ۱۱ دقیقه صبح نفرات شیفت روز با من جایگزین شدند و در ساعت ۷و ۱۹ دقیقه از کارخانه خارج شدم و در ساعت ۸و ۲ دقیقه صبح در کارخانه حادثه و خسارتی به وجود امده . کارفرما میتونه از من که در موقع بروز حادثه در کارخانه نبودم شکایت کنه؟
با تشکر
با سلام
چنانچه کارفرما ادعا داشته باشد کارگرش باعث بروز خسارت به کارفرما شده است، باید ادعای خودش را در مراجع دادگستری مطرح کند و دادگاه با ارجاع پرونده به کارشناس، اولا میزان خسارت ادعایی را برآورد میکند و ثانیا میزان تقصیر و یا مسئولیت کارگر در آن حادثه را مشخص میکند. صرفا ادعای کارفرما کافی نیست باید اثبات شود خسارت ادعایی با مسئولیت کارگر بوده است.
سلام، همسرم در شرکتی کار میکرد بخاطر ۴روز غیبت، سرپرست اجازه کار بهش نداد و الآن یکماه ونیمه بیکاره هنوز حقوق ماه آخررو که کار کرده ندادن، اگر شکایت کنیم، میتونه برگرده سر کارش؟
سلام. من سه ماه تو یه چاپخونه کار میکردم. هم به عنوان حسابدار هم طراح گرافیک و هم کارگر بودم تو بخش چاپخونه، روز اول لفظی بهم گفت چهار تومن میده ولی حقوق اسفند رو سه تومن بیشتر واریز نکرد!
۱۵ روز بهمن هم فقط ۳۰۰ هزار تومن ریخت گفت همین بستته. درحالی که من روز ده ساعت کار میکردم هزینه ایاب ذهاب هم با خودم بود.تا ۲۸ فروردین کار کردم که روز آخر باهام دعوا گرفت و بی دلیل شروع کرد به فحاشی. گفت این برگه ها ی آ چهار رو پرت میکنم تو صورتت دفعه دیگه. منم حالم بد شد بدون اینکه یه کلمه حرف بزنم اومدم بیرون ازونجا. الان تکلیفم چی میشه؟میتونه ازم شکایت کنه به خاطر اینکه بدون اطلاع قبلی اومدم بیرون؟ هیچ قرار داد کتبی بین ما امضا نشده. حقوقم رو کامل نداده. بیمه هم رد نکرده برام.
کجا میتونم شکایت کنم؟؟چی میشه؟
شما میتونی از اداره کار و امور اجتماعی درخواست حق و حقوق رو از کا فرما انجام بدید
سلام وقت بخیر من از ۱۷ دی سال ۱۴۰۱ در یک شرکتی کار کردم ولی به بهونه اینکه حساب رسالت ندارم این آقا به من حقوق نمیداد الانم حسابم باز شده نه حقوق میده نه بیمه حتی جواب تلفن هم نمیده قرارداد هم یکساله بوده یعنی تا دی ۱۴۰۲ ، من الان میتونم ازین اقا شکایت کنم؟ شکایتم به جایی میرسه؟ بعد ایا اون اقا هم میتونه بره از من شکایت کنه به دلیل خسارت یا هرچیزی؟ چون من چند دفعه گفتم بیا حقوق بده اصلا جوابمو نمیده
سلام وقتتون بخیر، من در یک مغازه فواره فروشی کار میکردم که اجاره ای بود به ماهی 5 میلیون. از اول به من گفتن که ما سه تا شریکیم، مغازه را دو تا از شریکا اجاره کرده بودن و شریک سوم با من قرارداد بست. اما بعد از یک ماه و نیم نمیدونم به چه جرمی افتاد زندان و منم تا پایان دو ماه اونجا موندم. بعدش اون شریک که مغازه اجاره کرده بود گفت بیا برای من با نصف قیمت یعنی دو و نیم کار کن، گفتم برام نمیصرفه. الان پیگیر سفته هام شدم، برادر شریک سوم که الان زندانه، میگه برگه قرارداد را بیار تا بهت سفته هاتو بدم. من شک کردم و قبول نکردم. الان من باید برم ازش شکایت کنم تا حقوق و سفته هامو بگیرم. میخواستم بدونم با این شرایط میتونه بگه ترک کار کردم؟!
سلام
من ۳ماه کار کردم تو مغازه کفش فروشی ۳ماه آخر عید رو ولی کارفرما نه حقوق آخرم رو میده بلکه بیمه ۳ ماه رو هم نمیده و همچنین عیدی پایان کارمو… من چطور میتونم ازش اینارو بگیرم؟
شما میتونید با ارائه مدرک معتبر (درصورت نداشتن شهود یا مطلعین) ازطریق اداره کار ایشان طرح شکایت کنید
خط لوله اصلی شرکت چلویرایذه داخل روستامون شروع بکارکرد.سرکارگرشون به اشنایی یکی بچه ها زنگ بهم زدوگفت بیاسردستگاههامون شب نگهبانی بده تاصبح .باانکه بیماربودم ولی بخاطرخرج خانواده ام رفتم ازتاریخ ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ شروع کردم هرروزساعت ۵ بعدازظهرتا ۸صبح روزبعد..تاتاریخ ۱۸ شهریور۱۴۰۱ اخراجم کردن.بدون انکه به انازه سرسوزنی ازدستگاههاشون کم بشه ویاسرقت رفته باشه..قراربودکه اضافه کاری هایم را برایم بنویسد.هرشب ۱۵ ساعت نگهبان بودم بدون قرارداد.بقران قسم هنوزباقیمانده پولمونداده اند وشکایتم د اداره کارموکول شده به سال ۱۴۰۲ واداره کارمیگه پولتوبایدبه نرخ همون سال ۱۴۰۱ بده.اینست قانون ما که ارگانهای دولتی حاضرن حق کارگرخورده بشه.ولی پشت همو نمیشکنن..منم میگم خدایا هرکی حق کارگرو میخوره امیدوارم بخدا که همیشه همراه مریض توبیمارستان باشه.وپول دوا وداروبشن براش.خیرنبینی به حق قران
سلام
معوقات سال 1401 با همان نرخ 1401 محاسبه می شوند.
سلام من برا یه نفر کار کردم نجارم روز اولم به عنوان کارگر متخصص رفتم که کار رو بلدم گفتم حساب کتابت بگو چجوری میخوا حساب کنی گفت راضیت میکنم حین کار در حد نیاز ازش پول گرفتم هی میگفت ندارم بکوب هم کار میکردیم نزدیک شش ماه باهاش کار کردم شاید یه ماهش کار نکردیم کلا بعد که کار تموم شده اومده میگه ماهی 4 تومن خوبه میگم مرد حسابی من کارگر ساده که نبودم اوستا کاری ام کارتم جمع کردم از اون طرف کلی اضافه وایسادم جمعه و روزای تعطیلم کار کردم باهات کلا پنج جمعه کار نکردی قبول نمیکنه باز گفتم اشکال نداره کلی ازش زدم باز هنوز تسویه نکرده الان ارزش پولی هم که قرار بوده بده من نصف شده من چطور میتونم حق و حقوقمون بگیرم ازش قرار دادی هم نبستیم شفاهی بوده
سلام
باید از طریق شکایت در اداره کار اقدام شود.
سلام
وقتتون بخیر با توجه به توصیه شما مبنی بر شکایت،بنده ده روز که شکایت کردم ولی هر چی در پنجره خدمات کار پوشه ورودی ها رو نکاه میکنم شکایت بنده رو مینویسه در حال بررسی چ مدت به طول میانجامه شکایت،چون امکان داره مغازه محل کار بنده قراردادش تموم بشه و دیگه پیدا نشه
سلام
پس از ثبت شکایت اداره کار تعیین وقت رسیدگی می کنه که بلافاصله پیامک ارسال می شود. پس از دریافت پیامک باید به سامانه مراجعه و از زمان رسیدگی مطلع شوید.
فرآیند و مدت رسیدگی به عوامل زیادی بستگی دارد. صدور رای در کدام جلسه، نیاز به تحقیق و بازرسی، اعتراض طرفین به رای بدوی، نیاز به ارجاع به کارشناس و ترافیک کاری و حجم پرونده موجود در ادارات مواردی هستند که در زمان رسیدگی و صدور رای قطعی تاثیر دارند.
سلام خسته نباشید. من در شرکت پخش کار میکردم از برج ۱تا آخرای برج۲ قرار داد امضا کردیم ولی ن مدت رو قرار داد رو نوشت ن خسارات و ضرر و زیان
بعد اون موقع خودش بهم گفت نیامنم گفتم باش نرفتم بعد از یک ماه خواستم برم مدارک رو بگیرم خودش نبود چندین بار رفتم ندیدمش بهش زنگ زدم بهم میگه خسارت بده روزی ۳۰۰تومن دوباره رفتم حل کنم قضیه رو نذاشت برم داخل دفتر الان تکلیف من چیه تا الان هم مدارکم دستش مونده
سلام
برای دریافت مدارک می توانید از طریق اظهار نامه دادگستری و یا شکایت دادگاه اقدام کنید.
برای حقوق و مزایا و بیمه هم در اداره کار می تونید طرح شکایت کنید.
سلام
بنده آشپز هستم که بصورت لفظی با کارفرما توافق کردیم که به عنوان آشپز شروع بکار کنم و یک نفر به عنوان تمییز کار هم کنار بنده باشه.
محل کار داخل حیاط بیمارستان بود طی این مدت بهداشت بیمارستان ب علت نداشتن جای خواب و لباس و یکسری مسائل بهداشتی به کارفرما نامه زد تا اینکه حراست اومد و اونجا رو پلمپ کرد. به علت پرداخت نکردن اجاره الان کارفرما میگه بهداشت اینجا رو پلمپ کرده و شما هم هیچ حقوقی از این ماهها بهت تعلق نمیگیره و از دروغ میگه 200 میلیون جریمه شدم.
ساعت کاری بنده 7صبح تا 12شب بوده یعنی دو تا 8 ساعت و هیچ مرخصی و آفی هم بهم نمیداد و هیچ بیمه و سنواتی طی این ماهها به بنده نداده و برای هر پرسنل خودش زنگ میزد کارت بهداشت میگرفت که امروز فهمیدم جعلی هستن.
الان با این شرایط بنده میتونم ادعای حق کنم و این کارتها رو کجا گزارش بدم که برا خودم دردسر نشن؟؟؟؟ ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام
اینکه کارگاه به دلیل تخلف کارفرما بسته شود و قرارداد کار تعلیق شود این تعلیق از ناحیه کارفرما محسوب شده و نمی تواند عدم پرداخت حقوق و دستمزد کارگر را توجیه کند.
اگر پس از بسته شدن کارگاه کارگر اخراج شود باید بلافاصله در اداره کار طرح شکایت کند.
گزارش تخلف کارفرما برای دریافت مدارک جعلی دولتی به ارگان و دستگاه مربوط به همان مدرک مربوط است.
چنانچه از بابت حقوق و مزایا و بیمه ادعایی داشته باشید باید از طریق سامانه جامع روابط کار شکایت خود از کارفرما را در ثبت نمایید تا در اداره کار مربوطه بررسی شود.
سلام همسر من ۱۵ سال بیمه بعد از کار اخراج شده بعد یک سال جای دیگه کار پیدا کرد وبیمه شده
.ایا میشه از کارفرما قبلی شکایت کنه و حق سنوات و.. بخواد ؟؟؟؟؟؟
سلام
بله
سلام میخواستم بگم من ۲ ساله داخل یه شرکت ریسندگی و بافندگی کار میکنم با هماهنگی سرپرست فنی یا درحال سرویس کردن یک دستگاه بودم بعد یه حادثه باعث شد دستگاه کامل خراب شد ولی اون سرپرست الان زده زیرش که من بهش گفتم انجام نده ولی من انجام دادم در صورتی که دروغ میگه و دوربین ایشون رو پیش من در حال انجام کار گرفته الان من رو ۱۰ روزه که گفتن نیا الان زنگ میزنم که چی باید کنم میگن فعلا باید صبر کنی الان ن حقوق من رو به حسابم ریختن ن چیزی بهم میگن به نظر شما میتونن از من شکایت کنن اخه من مقصر نبودم و یا این که حق و حقوق من رو ندن یا به نظر شما من شکایت کنم اداره کار به نتیجه میرسم
سلام
در صورتی که قرارداد کار به اتمام نرسیده باشد یا قرارداد کار دائمی باشد کارفرما نمی تواند اخراج کند. در صورتی که کارفرما ادعای خسارت داشته باشد ابتدا باید این موضوع در مراجع قضایی مطرح و اثبات شود.
سلام
من الان دوسال دارم درمغازه ای کار میکنم باهزار سختی و اسرار اونا منو بیمه کردن ولی بیمه ام رو پرداخت نکردن و حقوق هم نمیدن
الان هم جریمه بیمه و حتی بیمه عقب افتاده را خودم باید پرداخت کنم .
وقتی ک دیدم حقوق نمیدن منم الان نزدیک به یک ماهی هست بعضی موقع ک پول لازم دارم برمیداشتم نقدی هم زیر صد تومن هست .الان اونا میخوان شکایت کنن .
چی میشه؟؟؟
سلام
برای حقوق و مزایا و بیمه شما می توانید در اداره کار شکایت کنید.
در صورتی که کارفرما ادعایی جرمی علیه شما داشته باشد باید از طریق مراجع قضایی اقدام کند و باید این ادعا را اثبات کنند. در صورتی که شکایت کنند و ادعا را نتوانند ثابت کنند شما می توانید علیه آنها اعاده حیثیت کنید.
سلام.من در شرکتی کار میکنم که دودفتره هستن و منو وادار کردن که سند سازی کنم برای اینکه مالیات کمتری بدهند.از من هم سفته گرفته اند بابت قرارداد کارم اما در قرارداد ذکر نشده.ایا من میتوانم از دستور انها مبنی بر انجام چنین کاری که خلاف قوانین است سرپیچی کنم ؟؟؟ممکنه کارفرما از من شکایت کنه که اوامرشو انجام ندادم.یا بگه کارمندم خودش سند سازی کرده و من اطلاعی ندارم؟؟؟
سلام
در صورتی که کارفرما کاری خلاف مقررات بوده و منع قانونی داشته باشد طبق بند ج ماده 9 قانون کار این دستور قانونی نخواهد بود. در صورت عدم تمکین کارگر از کارفرما ممکن است کارفرما وی را اخراج کند که در این حالت کارگر می تواند در اداره کار طرح شکایت کند.