کار با اشعه و مزایا و فوق العاده های کار با اشعه
حق اشعه و مزایا و فوق العاده های در ارتباط با کار با اشعه مانند درصد اشعه، مرخصی، بازنشستگی و ساعات کار در مشاغل برای این منظور لحاظ شده اند که تماس و کار با اشعه و پرتوها برای انسان بیماری زا است و ممکن است در صورت عدم رعایت تدابیر لازم بیماری های خطرناک و غیر قابل درمانی ایجاد نماید. لذا غرض از این مزایا کاهش میزان مواجهه کارکنان با اشعه و پرتوها هستند.
با توجه به حساسیت و خطراتی که پرتوها و اشعه ها دارند هرگونه استفاده و بهره برداری در ارتباط با این نوع کارها بایستی از مقررات و قوانین مربوطه تبعیت نموده و تحت نظارت مستمر دستگاه های نظارتی انجام می پذیرد.
در کشور ما سازمان انرژی اتمی متولی نظارت بر هرگونه فعالیتی است که در آن اشعه و پرتوهای یون ساز و غیر یون ساز وجود داشته باشد.
قانون حفاظت در برابر اشعه مصوب ۱۳۶۸/۱/۳۰ هم اکنون قانون جاری حاکم بر فعالیت های مربوط به کار با اشعه و پرتوها است.
در این مقاله از کارتابان به بررسی جزئیات و شرایط و قوانین کار با اشعه و قانون جدید حق اشعه در قبال کارکنان و کارگران و پرداخته می شود و سایر موارد قانون حفاظت در برابر اشعه از حیطه فعالیت کارتابان خارج است.
فهرست مطالب
در کار با اشعه چه مزایایی به کارگران و کارکنان باید در نظر گرفته شوند؟
در ماده ۲۰ قانون حفاظت در برابر اشعه به صراحت عنوان شده است که برای افرادی (کارگران-کارکنان-کارمندان) باید مزایای زیر تعلق بگیرد.
مزایای تعلق گرفته به کارگران و کارکنان که با اشعه کار می کنند بستگی به مقدار و شرایط بالقوه پرتودهی محیط کار دارد. تعیین درصد حق اشعه و شرایط محیط کار بر اساس آیین نامه های مربوط انجام می گیرد. آیین نامه های مربوط و نحوه تعیین شرایط و میزان مزایا در ادامه مقاله تشریح خواهند شد.
مزایای کار با اشعه به شرح زیر هستند:
۱-کاهش ساعات کار
۲-افزایش میزان مرخصی استحقاقی و استفاده اجباری از مرخصی استحقاقی
۳- سنوات ارفاقی برای بازنشستگی
۴- پرداخت مزایا و فوق العاده کار با اشعه
ساعات کار افراد و کارگران در کار با اشعه چقدر کاهش می یابد؟
بند ۱ ماده ۲۰ قانون حفاظت در برابر اشعه
۱-کاهش ساعات کار هفتگی تا میزان ۲۵% ساعات کار مقرر برای سایر کارکنان.
ساعات کار هفتگی در قانون کار و نیز سایر قوانین و مقررات استخدامی از جمله قانون مدیریت خدمات کشوری ۴۴ ساعت در هفته تعیین شده است.
حداکثر ساعات کاری که در کار با اشعه کاهش می یابد ۲۵ درصد از ۴۴ ساعت خواهد بود.
بنابراین ساعات کار افرادی که در کار با اشعه مشغول هستند حداقل ۳۳ ساعت و حداکثر ۴۴ ساعت خواهد بود. نکته مهم قابل توجه این است که در متن بند ۱ عنوان شده است تا میزان ۲۵ درصد ساعات کار کاهش می یابد. یعنی ۲۵ درصد کاهش ساعات کار با اشعه ثابت نیست و از صفر تا ۲۵ درصد خواهد بود.
تعیین اینکه چه میزان از کاهش ساعات کار به کدام کارگران و کارکنان در تماس با اشعه باید رعایت شود طبق آیین نامه و دستورالعمل تعیین گروه پرتوکاری و درصد فوق العاده کار با اشعه خواهد بود.
مرخصی سالانه کار با اشعه چقدر است؟
بند ۲ ماده ۲۰ قانون کار با اشعه
۲-افزایش میزان مرخصی استحقاقی سالیانه تا یک ماه در سال برای مدت اشتغال به کار با اشعه، استفاده از مرخصی استحقاقی سالیانه در آن گونه موارد در طول هر سال اجباری است.
کارگران قانون کار طبق ماده ۶۴ این قانون سالانه می توانند از ۲۶ روز کاری مرخصی استحقاقی (با مزد و مزایا و بیمه) استفاده نمایند. در قانون مدیریت خدمات کشوری نیز حق استفاده از مرخصی سالیانه ۳۰ روز است.
در قانون کار کارگر می تواند از کل یا قسمتی از مرخصی استحقاقی خود استفاده ننماید. در این صورت حداکثر به مدت ۹ روز از مرخصی وی قابل ذخیر و مازاد بر آن سوخت خواهد شد.
در قانون مدیریت خدمات کشوری نیز کارمندان و کارکنان دولت حداکثر ۱۵ روز از مرخصی استحقاقی خود را می توانند ذخیره نمایند.
کارگران و یا کارمندانی که در کار با اشعه و پرتوکاری مشغول به کار هستند مرخصی آنان در یک سال حداکثر تا یک ماه قابل افزایش است.
کارگران و کارمندان کار با اشعه مجبور هستند از تمام مرخصی استحقاقی خود استفاده نمایند. طبق بند ۲ ماده ۲۰ قانون مرخصی استحقاقی قابل ذخیره شدن نیست.
در خصوص اینکه کارگران و کارمندان پرتوکار در صورت ماندن مرخصی های خود می توانند آن را از کارفرمای خود مطالبه نمایند اختلاف نظر وجود داشته که در شکایت های مختلفی که در دیوان عدالت اداری در این خصوص صورت گرفته است هیات عمومی دیوان عدالت اداری با صدور رای ذخیره مرخصی کار با اشعه چنین رای صادر نموده است که با توجه به اینکه استفاده از مرخصی استحقاقی سالانه کار با اشعه الزامی است لذا مطالبه مانده مرخصی استحقاقی کار با اشعه موضوعیت ندارد.
رای شماره ۴۳۵ مورخه ۱۳۹۳/۳/۱۹ با موضوع : عدم امکان ذخیرهسازی مرخصی موضوع بند ۲ ماده ۲۰ قانون حفاظت در برابر اشعه مصوب سال ۱۳۶۸
سنوات ارفاقی حق اشعه و بازنشستگی کار با اشعه و پرتوکاران
بند ۳ ماده ۲۰ حفاظت در برابر اشعه در خصوص سنوات ارفاقی و بازنشستگی اشعه و پرتوکاران چنین گفته شده است:
۳-افزایش مدت خدمت مورد قبول تا یک سال به ازاء هر یک سال کار با اشعه، حداکثر این افزایش تا ۱۰ سال و منحصرا از نظر بازخرید، بازنشستگی، از کار افتادگی و تعیین حقوق وظیفه قابل احتساب می باشد.
بنابراین حداکثر سنواتی که کار با اشعه می تواند اضافه شود یک سال ارفاقی به ازای یک سال کار خواهد بود.
بدیهی است که ۱ سال سقف سنوات ارفاقی است و با توجه به درصد اشعه و گروه پرتوکاری میزان دقیق سنوات ارفاقی بازنشستگی اشعه تعیین می شود.
بازنشستگی عمومی بویژه در تامین اجتماعی همزمان وجود دو شرط را الزامی می داند:
الف: شرط حداقل سابقه و سنوات واریز بیمه
ب: شرط حداقل سن مورد نیاز برای بازنشستگی
در خصوص کار با اشعه و اعمال سنوات ارفاقی این سوال مطرح می شود که آیا پس از تکمیل سابقه بازنشستگی لزومی به رسیدن به حداقل سن وجود دارد یه نه؟
صندوق های بازنشستگی جواب این سال را بله می دانند. در این خصوص نیز شکایت های مختلفی در دیوان عدالت اداری مطرح شد و در نهایت هیات عمومی دیوان عدالت اداری طی رای شماره ۵۱۳ مورخ ۲۴ مهرماه ۱۳۹۱ با تأیید استدلال مخالفان شرط سنی در بازنشستگی پرتوكاران و با تصریح به اینكه در قانون فوق الذكر شرط سنی برای بازنشستگی پرتو كاران لحاظ نشده است، بند ۵ بخشنامه شماره ۵۲ مستمری های سازمان تأمین اجتماعی كه متضمن چنین محدودیتی بود را ابطال كرد.
ماده ۲۰ آیین نامه اجرایی قانون یاد شده مقرر می دارد كه احتساب سوابق كار با اشعه برای بازخرید، بازنشستگی، از كار افتادگی و تعیین حقوق وظیفه به شرح زیر می باشد:
الف – كاركنان با پرتو گروه ‘الف’ به ازای هر سال خدمت یكسال افزایش خدمت مورد قبول تا حداكثر ۱۰سال
ب – كاركنان با پرتو گروه ‘ب’ به ازای هر سال خدمت ۶ ماه افزایش خدمت مورد قبول تا حداكثر پنج سال
رای شماره ۳۵۵ مورخه ۱۳۸۶/۵/۲۱ با موضوع : عدم بازنشستگی کارکنان نیروی هوایی کار با اشعه به دلیل کاهش نیروی انسانی
حق اشعه و مزایا و فوق العاده کار با اشعه
بند ۴ از ماده ۲۰ قانون حفاظت در برابر اشعه نیز به پرداخت حق اشعه و حقوق و مزایای کار با اشعه پرداخته است.
۴-پرداخت تا ۵۰% حقوق و مزایا به عنوان فوق العاده کار با اشعه
طبق این بند کارگران و کارکنانی که با اشعه کار می کنند مانند کارشناس و اپراتورها و تکنسین های رادیولوژی حداکثر تا ۵۰% حقوق و مزایای وی باید پرداخت شود. این مزایا با عنوان فوق العاده اشعه در فیش حقوق و قرارداد کار و حکم باید درج شود.
در ماده ۲۲ آیین نامه اجرایی قانون حفاظت در برابر اشعه مزایا به شرح زیر برای کار با اشعه تعیین شده است:
الف – به پرتوکاران گروه الف تا میزان حداکثر ۱۰۰% مزایای مندرج در بندهای ۱ و ۲ و ۴ ماده ۲۰ قانون طبق شرایط زیر:
– بر حسب تجربه و تبحر در کار با اشعه تا ۲۰%
– بر حسب داشتن گرایش هستهای در دوران تحصیل و یا گذراندن دروس فیزیک بهداشت و یا فیزیک پزشکی یا دورههای تخصصی حفاظت در برابر اشعه تا۲۰%
– بر حس به کاربردن وسائل حفاظت در برابر اشعه فردی و وسائل حفاظتی مورد نیاز تا ۱۰%
– بر حسب شرایط کار حداکثر تا ۵۰% باید توسط دارندگان پروانه اشتغال اعمال و پرداخت گردد.
ب – به پرتوکاران گروه (ب) تا میزان حداکثر ۶۰% مزایای مندرج در بندهای ۱ و ۲ و ۴ ماده ۲۰ قانون طبق شرایط زیر:
– بر حسب تجربه و تبحر در کار با اشعه تا ۱۵%
– بر حسب داشتن گرایش هستهای در دوران تحصیل و یا گذراندن دروس فیزیک بهداشت و یا فیزیک پزشکی و یا دورههای تخصصی حفاظت در برابر اشعه تا۱۰%.
– بر حسب به کاربردن وسائل حفاظت در برابر اشعه فردی و وسائل حفاظتی مورد نیاز تا ۱۰%.
– بر حسب شرایط کار تا حداکثر ۲۵%.
باید توسط دارندگان پروانه اشتغال اعمال و پرداخت گردد.
تبصره ۱ – مزایای فوقالذکر در صورت تغییر شرایط این آییننامه و یا شرایط کاری شخصی لازمالتغییر است.
تعیین گروه پرتوکاری کار با اشعه
نکته ای که در تمام توضیحات فوق جلب توجه می کند این است که در تعیین کلیه ارفاق ها و امتیازهای کار با اشعه یک بازه تعیین شده است.
به عنوان مثال حداکثر سنوات ارفاقی تا یک سال و یا کاهش ساعات کار تا ۲۵% و یا پرداخت حداکثر تا ۲۵ درصد حقوق به عنوان فوق العاده اشعه.
سوال بسیار مهم این است که مقدار درصد حق اشعه برای تمام این مزایا چقدر است و چگونه تعیین می شود؟
در ماده ۷ آیین نامه اجرایی قانون حفاظت در برابر اشعه ابتدا پرتوکار تعریف شده است. با این تعریف دامنه شمول قانون حفاظت در برابر اشعه و مقررات تبعی آن مشخص شده است. در ادامه پرتوکارها را به دو گروه الف و ب تقسیم بندی کرده است. متن ماده ۷ به شرح زیر است:
۷ – “پرتوکار” به شخص حقیقی اطلاق میگردد که با منابع مواد اشعه به طور فیزیکی در ارتباط باشد که شامل پرتوکاران گروه الف و گروه ب میگردد.
الف – پرتو کار گروه (الف) به شخص حقیقی اطلاق میگردد که در شرایطی کار میکند که دز سالیانه آن میتواند از ۳% حد دز معادل سالانه تجاوز نماید.
ب – پرتوکار گروه (ب) به شخص حقیقی اطلاق میگردد که در شرایطی کار میکند که معمولاً دز دریافتی سالانه وی از ۳% حد دز معادل سالانه تجاوز نمینماید.
نحوه تعیین گروه پرتوکاری و درصد فوق العاده کار با اشعه
نحوه ی تعیین گروه پرتوکاری
نحوه تعیین گروه پرتوکاری و درصد فوق العاده کار با اشعه در دستورالعمل تعیین گروه پرتوکاری و درصد فوق العاده کار با اشعه برای تعیین گروه پرتوکاری مراکز کار با پرتو موظف هستند فرم تکمیل شده درخواست را در حوزه کار با پرتوهای یونساز طبق فرم مخصوص (پیوست ۲ دستورالعمل) و در حوزه کار با پرتوهای غیریونساز نیز با فرم مخصوص (پیوست ۳ دستورالعمل) را جهت بررسی و تایید به واحد قانونی که از جانب سازمان انرژی اتمی به مرکز نظام ایمنی هسته ای کشور تفویض شده است ارائه می گردد.
این واحد با بررسی شرایط محیط کار و مشخصات شغلی و پرسنلی گروه الف یا ب پرتوکاری فرد را تعیین می کند.
نحوه ی محاسبه امتیازات موثر در تعیین درصد فوق العاده کار با اشعه
پس از تعیین گروه پرتوکاری در گام بعدی درصد فوق العاده کار با اشعه با احتساب ضرایب استحقاقی هر فرد تا سقف های مشخص شده در ماده ۲۲ آیین نامه و مفاد دستورالعمل توسط “کمیسیون تشخیص پرتوکاری مراکز کار با پرتو” تعیین و طبق فرم مربوطه (پیوست ۴ دستور العمل) تعیین و اعلام می شود.
معیار های لازم و عوامل موثر جهت تعیین درصد فوق العاده کار با اشعه و حق اشعه “شرایط محیط کار” و عامل “شرایط شاغل” هستند.
عامل شرایط محیط کار و تاثیر آن در فوق العاده و حق اشعه
عوامل شرایط محیط کار که در تعیین فوق العاده و درصد حق اشعه عنوان شده است به شرایط محیط کاری بستگی دارد که پرتوکار با تجهیزات پرتوزا در ارتباط است. این عوامل در قسمت ۶-۲-۱ دستورالعمل تعیین گروه پرتوکاری و درصد فوق العاده کار با اشعه مشخص شده اند.
- ریسک و مسیر پرتوگیری
- ماهیت کار و مدت زمان حضور در مناطق کنترل شده و یا تحت نظارت
برای هر مورد از عوامل موثر فرمول ها و درصدها و جداولی تعیین شده است که در دستورالعمل مزبور قابل ملاحظه هستند.
عامل شرایط شاغل
امتیاز عامل شرایط شاغل برای پرتوکاران گروه الف حداکثر تا ۲۵ و برای پرتوکاران گروه ب حداکثر ۱۵ است. در محاسبه امتیاز عامل شرایط شاغل در محاسبه حق اشعه و درصد آن موارد زیر موثر هستند.
- تجربه کار با پرتو
- دوره های آموزشی حفاظت در برابر اشعه
- رعایت اصول حفاظت پرتوی و میزان تاثیرگذاری در آن
تعیین درصد فوق العاده کار با اشعه
به منظور اجرای بند ۴ ماده ۲۰ قانون درصد نهایی فوق العاده کار با اشعه به شرح زیر حاصل می گردد و برای هر پرتوکار قابل اعمال خواهد بود.
روابط و فرمول های مورد نیاز جهت محاسبه امتیاز نهایی Eکل و درصد فوق العاده کار با اشعه به صورت زیر است:
(شرایط شاغلE + شرایط محیط کارE) = کلE
۲/(کلE) = درصد فوق العاده کار با اشعه
دانلود قوانین و مقررات و فرم های تعیین گروه پرتوکاری و درصد فوق العاده کار با اشعه
۱- درخواست تایید گروه پرتوکاری (دانلود کنید)
۲- فرم تعیین درصد فوق العاده کار با اشعه (دانلود کنید)
۳-فرم تعیین گروه پرتوکاری (دانلود کنید)
۴- فرم های قدیمی ( تعیین گروه – درخواست تایید گروه پرتوکاری – تعیین درصد فوق العاده اشعه)
۵- قانون حفاظت در برابر اشعه (دانلود کنید)
۶- آیین نامه اجرایی قانون حفاظت در برابر اشعه (دانلود کنید)
۷- دستورالعمل تعیین گروه پرتوکاری و درصد فوق العاده کار با اشعه (دانلود کنید)
نحوه اقدام و درخواست برای درخواست فوق العاده های کار با اشعه
هم اکنون کلیه درخواست های مورد نیاز در خصوص احتساب حق اشعه مانند تعیین گروه پرتوکاری و صدور مجوزهای لازم از طریق سامانه اینترنتی ثبت درخواست و پیگیری خدمات – دفتر حفاظت در برابر اشعه انجام می پذیرد.
برای ورود به سامانه اینترنتی ثبت درخواست و پیگیری خدمات – دفتر حفاظت در برابر اشعه اینجا کلیک کنید.
باسلام
آیا حق اشعه به ان دسته ازکارکنان وزارت ارتباطات وفناوری اطلاعات مشغول درایستگاههای ارتباطی خارج ازشهرکه داری دکل های ارتباطی ورادیویی هستن تعلق می گیرد
باتشکر
سلام
میزان اشعه و درصدهای فوق العاده مزایا و سنوات ارفاقی بازنشستگی از طرف سازمان انرژی اتمی سنجش و تعیین می شود.
با سلام.. بنده تکنسین اتاق عمل هستم که بخاطر حق اشعه ارتقا از بنده حذف شده ولی کاهش ساعت کاری و افزایش مرخصی سالانه برای بنده اجرا نمی شه از کجا می تونم اقدام کنم؟
باسلام بنده جوشکار برق و ارگون فول الیاژی هستم و روزانه با اشعه سروکار دارم. الان صنایع هلدینگ میخاد طرح طبقه بندی اجرا کنه. اعتراض زدیم ایا حق اشعه بهمون تعلق میگیره؟
توضیحات کامل در متن همین مقاله ارائه شده است. میتوانید مطالعه کنید.
لطفا قوانین حق اشعه در اتاق عمل برا تکنسین های اتاق عمل رو ذکر کنید.
سلام.وقت به خیر،آیا می تونه درصد اشعه پرتو کار اتاق عمل متفاوت باشه؟لطفا درایو باره توضیح بدین
سلام حداقل گروه پرتوکاران در طرح طبقه بندی مشاغل چند در نظر گرفته میشه
سلام.خدمت مدیر گرامی با توجه به قانون جدید بازنشستگی آیا شرط سنی برای افراد پرتوکار گروه الف لحاظ میشود یا مانند گذشته بدون محدوده سنی با سی سال سابقه بیمه پردازی میتوان بازنشسته شد؟
ممنون
حق اشعه و بازنشستگی زود تر از موعد نیروهای نظامی را از کجا باید پیگیری شود
سلام ۱۲ سال است به عنوان منشی وپذیرش در یک بیمارستان تامین اجتماعی کار میکنم میز کارم در اطاق اپراتور وکنار کارشناس می باشد هیچ گونه مزایایی به من نمیدهند آیا من مشمول دریافت مزایا حداقلی نیستم؟ به کجا مراجعه کنم؟
سلام
کارشناس رادیولوژی هستم با ۲۰سال سابقه، درصد فوق العاده من ۲۱ درصده. مدت یکساله اتاق عمل هم با دستگاه سی ار کار میکنم درخواست افزایش درصد رو دارم حداقل چند درصد باید اضافه بشه؟ ممنون
سلام و درود خدمت شما دوست گرامی
بنده ۲۰ ساله سابقه کار در کارخانه سیمان رو دارم اکنون ۲ ساله رو حساب لجبازی مسئول قسمت یکنفر از قسمت ما که ۳ نفره بودیم و سه شیفت کار میکردیم رو کم کرده شدیم ۲ نفر بصورت دو پست کار میکنیم یعنی یک هفته از ۷صبح الی ۱۵ و یک هفته از ساعت ۱۵ الی ۲۳ گردشی با همکارم کار میکنیم الان بیشتر یکساله تعطیلات عاشورا و عید به اجبار هر روز سر کار میاییم اضافکارمون هم محدوده یعنی کم.آیا این غیر قانونی نیست؟ چون باید ۳ نفره و ۳ شیفت باشیم مثل قبل…
سلام وقت بخیر من در زمینه انجام امور مربوط به مراکز پرتو پزشکی فعالیت میکنم جهت راهنمایی در این خصوص با اینجانب از طریق پست الکترونیک در ارتباط باشید .
alian2012@yahoo.com
لطفا این قوانین و توضیحات ارجاع داده شده به جدول فلان.بند فلان.پیوست فلان….و ….
را ساده سازی کنید جوری ک گیج کننده نباشه و براحتی قابل درک باشه..
سلام
تمام جدول ها و قوانینی که مورد استناد قرار گرفته در آخر پست برای دانلود موجود هستند.
سلام من یک پرتونگار صنعتی هستم با اشعه گاما ir192 کار میکنم و حدود ۷ ساله ک در این زمینه مشغولم شاید باورتون نشه بگم حق اشعه ای ک شرکت برای ما در نظر گرفته برای هر ماه تو سال ۱۴۰۱ __
۲۲۰هزار تومن هست انگار صدقه میدن تا کی میخان اینجوری بهمون ظلم کنن
ارومیه….
سلام
ابتدا باید نوع پرتو کاری و درصد فوق العاده ها توسط دفتر حفاظت در برابر اشعه سازمان انرژی اتمی مشخص شود و پس از آن کارفرما طبق آن فوق العاده مربوطه را پرداخت کند.
سلام فرزانه قائلی پرستار ارتش هستم گروه آپرتوکار ثبت شده ام سه سال بارادیواکتیو در پزشکی هسته ای بیمارستان فجر کار کرده ام حق اشعه نگرفتم یعنی پرستاربودم اصلااطلاعی نداشتم الان میگن براساس ارتش حق اشعه میدیم درحالی که من قراردادی وبیمه تأمین وقانون کارهستم وساعت کاری هم هرروز ۷/۳۰دقیقه کامل پر کردم ،فقط میخواهم بدونم برای گرفتن حق اشعه کجامراجعه کنم وبراساس قانون کار روزانه چقدره ،متشکرم
سلام
حق اشعه یا فوق العاده مربوطه به حق اشعه اختلاف کارگری کارفرمایی است و مرجع صالح رسیدگی به چنین دعاوی اداره کار است. پیش نیاز این شکایت مشخص بودن درصد آن توسط سازمان انرژی اتمی است.
سلام ، اینجا قم ، بیمارستان شهید بهشتی، اناق عمل جنرال ، مسیولین اشعه فقط از حقوق و مزایای مرخصی استفاده میکنند ، انجام جابجایی و کار با دستگاههای اشعه با همه پرسنل اناق عمل هست غیر از مسیولین اشعه ، باید چکار کنیم که حق احرا بشه ؟
سلام
ایا در زمان بازنشستگی حق اشعه به بازنشسته ها تعلق نمیگیرد برای احقاق حق چه کنیم مننون جواب بدین
با سلام
سقف تعداد اکسپو در هر شیفت کاری برای هر کارشناس رادیولوژی در هر شیفت کاری چند اکسپو است؟ آیا قانونی در این مورد وجود دارد؟
ممنون.
اگر جوابی پیدا کردین بیزحمت به منم بگین
مگه میزان ساعت ارفاقی ۲۵ درصد از موظفی نیست ؟
موظفی هر ماه فرق میکنه ( بعلت تعداد روزهای غیر تعطیل )
چرا میگین نهایت ارفاقی ۴۴ ساعت میشه؟!
اگر ۱۹۲ ساعت در ماه موظفی باشه میشه ۴۸ ساعت ارفاقی
لطفا توضیح دهید ؟
سلام
درصد کاهش ساعات کار در کار با اشعه بستگی به میزان تایید شده توسط سازمان انرژی اتمی دارد.
منظور این است که مثلا حداکثر ۲۵ درصد کاهش ساعت کار داره یعنی هر هفته حداکثر ۳۳ ساعت کار انجام شود.
باعرض سلام و خدا قوت، چند سال سنوات ارفاقی به کارکنان ارتش که با اشعه سروکار دارند میدن؟ و اینکه میتونن به علت کمبود نیرو، قبول نکنن این دستور رو؟
با سلام و احترام ،جهت اطلاع پس از ۳۰سال از تصویب و اجرای قانون حفاظت در برابر اشعه و گذشت ۲۰ سال و اندی از تاریخ بازنشستگی ام، با در دست داشتن احکام صادره از دیوان عدالت اداری مبنی بر محکومیت شرکت سهامی ذوبآهن اصفهان جهت پرداخت مزایای مندرج در بند ۴ماده ۲۰ ازقانون حفاظت در برابر اشعه و دادنامه های صادره از هیات عمومی دیوان عدالت اداری که همگی لازم اجرا است همچنان طفره میروند، باتوجه به حکم استنکاف گرفته شده توسط اینجانب از دیوان جهت پرداخت حقوق و مزایای پایان کار آن هم بعد از بیست سال از تاریخ بازنشستگی که ذوبآهن اصفهان ملزم به پرداخت آن بوده و است همچنان توسط افراد تنگ نظر و شاغل و مسئول در بخش کارگزینی کل و معاونت های زیر مجموعه شرکت خودداری میگردد.که جای تاسف است، اما پیگیریهای قانونی توسط اینجانب در مراجع قضایی همچنان ادامه دارد، باشد که بیاری خدای بزرگ و قانون انشاالله حقالناس باقیمانده که بر گردن مسؤلان شرکت سهامی ذوبآهن اصفهان
همچنان آویزان است به صاحبان اصلی اش برگردد. انشاالله
ان شاءالله
اینجا ایران است حقوق یک پرتونگار اندازه یک کارگر عادی می دهند واقعا متاسفم برای کشور اینقدر بی عدالتی
کارگر هم انسان.من خودم پرتوکارم.ولی سختی های کار کارگر رو با خودمون مقایسه نکنیم.خودمون رو با هم صنف خودمون مقایسه کنیم. همکار ۲ سال سابقه کار بنده خودش رو با منی که ۲۰ سال سابقه کار دارم مقایسه میکنه و میگه چرا باید بین ما اینقده اخالاف باشه
بیست سال سابقه کار با اشعه ۳میلیون حقوق میگیرم آیا این انصافه
همینو بگین.اگه حق اشعه رو حذف کنن از حکم ما پایین تر حکم در مرکز درمانی مال پرسنل پرتو کار خواهد بود.